Dodaj do ulubionych

Elementarz do pierwszej klasy

15.12.14, 20:24
Z jakiego elementarza ucza sie teraz wasze dzieci w pierwszej klasie w Polsce? Jakie jeszcze inne ksiazki/cwiczenia obowiazuja? Jakie zdanie macie na temat elementarza i ogolnie poziomu edukacji/ podrecznikow w klasach najmlodszych?
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Elementarz do pierwszej klasy 15.12.14, 20:36
      naszelementarz.men.gov.pl
      • mysz1978 Re: Elementarz do pierwszej klasy 15.12.14, 20:47
        "tropiciele" WSiP - jestesmy zadowoleni smile
      • baltycki Re: Elementarz do pierwszej klasy 15.12.14, 21:17
        Twoje dziecko?
        • ichi51e Re: Elementarz do pierwszej klasy 15.12.14, 22:29
          Moje nie - ale jest to chyba najpopularniejszy elementarz w pl. Nie?
    • incubus_0 Re: Elementarz do pierwszej klasy 15.12.14, 20:58
      Menowski elemantarz. Beznadziejny.
      • incubus_0 *elementarz 15.12.14, 20:59
        j.w.
        • agusia79-dwa Re: *elementarz 15.12.14, 21:11
          a czy wasze egzemplarze też są takie "słabe"? Młoda użytkuje go normalnie, a i tak kartki środkowe są luźne. Trochę mi głupio, ale rozmawiałam z innymi rodzicami i ich egzemplarze też nie są najwyższej jakości.
          • blaszany_dzwoneczek Re: *elementarz 15.12.14, 21:23
            Pierwsza część, używana przez córkę przez trzy miesiące, wróciła do szkoły bez szwanku i w bardzo dobrym stanie. Kartki wszystkie się trzymały jak trzeba. Teraz od dwóch tygodni w użyciu część druga - na razie jak nowa.
          • male_a_cieszy Re: *elementarz 15.12.14, 21:53
            Pierwsza część wrociła do szkoły w bardzo dobrym stanie. A używany był i w szkole i w domu. Z drugą częścią także nie dzieje się nic złego.
    • maeve_binchy Re: Elementarz do pierwszej klasy 15.12.14, 21:58
      Teoretycznie nasz elmentarz. Praktycznie - chyba niewiele w nim robia, bo mlody mial ksiazke moze 3 razy w domu i mowil, ze rzadko zagladaja. Maja cwiczenia " gra w kolory" plus kserowki, skan ksiazki do nauki czytania ( od nauczycielki). W tych cwiczeniach w innej kolejnosci poznaja litery, cyferek tez jest wiecej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka