Dodaj do ulubionych

nasza historia

17.12.14, 16:13
Zaszlam w ciąże w wieku 18 lat, urodziłam miesiąc przed 19 urodzinami. Ojciec dziecka mial 17 lat, chodził do klasy rok niżej. Kochalismy sie od zawsze, chodziliśmy ze soba od 14 roku zycia! Nie skonczylam szkoły, bo nie bylo warunkow. Musialam siedziec z córką, pozniej urodziło sie drugie dziecko. Fajnie, mala roznica wieku, ta sama plec, rzeczy z jednego na drugie przechodziły. Mieszkaliśmy z tesciami, jego sisotra, jej chlopakiem i ich corkami. Potem, z Warszawy, wrocila jeszcze jedna siostra. On pracowal w col senter, ja wychowywalam dzieci. Zmienil sie jednak po 25 roku życia. Nagle zuawazyl, ze nikt z jego otczenia nie ma jeszcze dzieci, a on ma dwoje!! W tej chwili tak mu odbilo, ze wyczailam ,ze zadaje sie z kims z tego col senter. Caly czas rozmawia, kryje się. 8 miesiecy temu bylo jeszcze dobrze, ale teraz uczestnicze w jakiejs maskaradzie! Jestem z 3 dzieckiem w ciazy, chcianym i plnowanym, musze lezeć, a on mi takich nowosci dostarcza. Nie wiem co robic i jak sie odnalzezc, czy to kryzys wieku sredniego czy jak? Do tego jego sisotry mnie nie akcpeptuja, szczują swoje dzieci przeciwko moim. On nie reaguje. Jego rodzice mowią o mnie same nieprzyjemne rzeczy, na caly glos, tak bym slyszala. O nic... prosze go, by mi pomgol, a on wracaj do matki, ja zaopiekuję sie dziecmi!! Jestem w zaawansowanej ciazy, moge tylko lezec, a mam horror w domu!
Obserwuj wątek
    • hugo43 Re: nasza historia 17.12.14, 16:30
      powinnas w kolsenter pracowac,masz talentsmile
    • kadfael Re: nasza historia 17.12.14, 16:45
      Gdyby nie ten kryzys wieku średniego - uszłoby. Ale tu już poszłaś za ostro, więc straciłaś na wiarygodności.
      • parkelbol Re: nasza historia 17.12.14, 16:49
        Ma kryzys, bo jest iny niz byl jako osoba mloda
        • kadfael Re: nasza historia 17.12.14, 17:18
          No tak. Zdecydowanie kryzys starczy. Niewiele życia mu już zostało.
    • kota_marcowa Re: nasza historia 17.12.14, 16:52
      No tak, za dużo wolnego w szkole i trolle nie mają co robić tongue_out
      • parkelbol Re: nasza historia 17.12.14, 17:27
        Dzieki za wszystkie rady, duzo ich nie bylo, ale musze sobie to przemyslec
        • bominka Re: nasza historia 17.12.14, 20:13
          A jest opcja,żebyście wyprowadzili się na swoje? Kiepsko to wygląda... Meza trzeba ustawić do pionu,gorzej z ta jego liczna rodzina...
    • awesome810 jaki to bystry chłopak 17.12.14, 20:28
      Już przy trzecim dziecku zauważył, że jego znajomi jeszcze dzieci nie mają smile.
      I ten "kryzys wieku średniego" - piękne smile.
    • jola-kotka Re: nasza historia 18.12.14, 00:36
      Tylko troje dzieci? Co tak mało? I tak u tych teściów? Ile jeszcze sobie strzelicie kolejna trójkę? Czego ty się spodziewalas, miłości do końca życia. Facet nie wyszalal się jak miał 18 lat to robi to teraz. A ty bez szkoły,bez pracy na łasce teściów pakujesz się w kolejne ciaze. Nie ogarniam tego. Chyba już wszystko jasne,koles ci wyraźnie mówi,że masz się wynosić.
    • evee1 Re: nasza historia 18.12.14, 05:05
      To byloby nawet smiesznie, gdyby nie to, ze tacy ludzie jak autorka (nawet jezeli to akurat jest trol) naprawde istnieja. A potem ich dzieci powielaja ten sam schemat sad.
      • aquella Re: nasza historia 18.12.14, 07:33
        ale jacy ludzie, to straszna zbrodnia bo dziewczyna ma troje dzieci ?

• bei Re: nasza historia 18.12.14, 08:07
          Zabrzmialo jak produkcja trolla, ale ja znam i takie historie.
          Na pewno, jesli będziesz chciala zmienic swoją sytuację to zmienisz. Tylko musisz chcieć.
        • mag1982 Re: nasza historia 18.12.14, 08:32
          Mnie raczej przeraża to rzekome siedzenie wszyskich dzieci wraz z licznym ppotomstwem na głowie u rodziców. Mam nadzieję, że jednak moje córki wyprowadzą się z domu zanim zaczną produkować mi kolejne wnuki wink
          • zuleyka.z.talgaru Re: nasza historia 18.12.14, 11:46
            Uważaj smile. Przykład z własnego podwórka - niunia lat 31 wychodzi za mąż za młodziana 5 lat od niej młodszego, gołego i wesołego. Młoda para planuje zostać u rodziców niuni (ona mieszka z rodzicami a on ze swoimi) bo inaczej ich nie będzie stać na dziecko.....(słowa młodziana)....rodzice niuni sobie winni, bo nie potrafią powiedzieć, że skoro oboje pracują i niunia nieźle zarabia (+ oszczędności) to mają spadać na swoje (tudzież wynajmowane)....
    • atena12345 Re: nasza historia 18.12.14, 09:22
      troll
      • lafiorka2 Re: nasza historia 18.12.14, 09:32
        atena12345 napisała:

> troll

bo ma tak zagmatwane życie to od razu troll?
        No ematka przecież światowa,to musiała wiele rzeczy widzieć i o nich słyszeć.
        • ailia Re: nasza historia 18.12.14, 10:03
          troll, bo col senter.
          • mag1982 Re: nasza historia 18.12.14, 10:06
            Troll bo kryzys wieku średniego w 25 roku życia to trochę jednak przesada.
    • mamakasienki1 Re: nasza historia 18.12.14, 10:11
      ta historia jest tak nieprawdopodobna, że trudno w nią uwierzyć,
      no i to kolsenter masakra, dziewczyna nie wie gdzie pracuje jej mąż i bzdury wypisuje.
      Te wszystkie dzieci u rodziców ze swoimi dziećmi - smutne.
      Ja swoim córkom już w podstawówce tłoczę do głów, że kobieta musi być samodzielna, wykształcona, zadbana, bez względu na sytuację.
      Sama mam czworo dzieci, ale też oboje z mężem jesteśmy samodzielni, pracujemy, kończyliśmy studia dzienne na państwowych uczelniach, ja mam dodatkowo jeszcze dwa fakultety, mamy dwa mieszkania i dom, planujemy zakup działki.
      Dzieci chodzą na kółka zainteresowań (szachy, plastyczne, muzyczne, informatyczne), tańce, angielski, niemiecki, basen.
      Smutne byłoby siedzenie z dziećmi w domu i żadnych widoków na przyszłość.
      Gdyby ta historia okazała się prawdziwa, to szczerze współczuję autorce wątku.
      Pierwsza rada, to dziewczyna powinna skończyć jakąś szkołę, znaleźć pracę, wyjść do ludzi.
      • default Re: nasza historia 18.12.14, 10:35
        Zapomniałaś dopisać, że jesteś specjalistką w wąskiej dziedzinie, masz bidet i zmieniasz pościel i ręczniki dwa razy dziennie big_grin
        (a czemu tylko jedno z czworga dzieci zasłużyło na umieszczenie w nicku ???)
        • zuleyka.z.talgaru Re: nasza historia 18.12.14, 11:46
          Bo pewnie tylko jedno rokuje tongue_out
          • mamakasienki1 Re: nasza historia 18.12.14, 12:40
            Widać kto ocenia ludzi własną miarą.
        • mamakasienki1 Re: nasza historia 18.12.14, 12:39
          nie, nie jestem specjalistką w wąskiej dziedzinie, jestem zwykłą urzędniczką, nie mam bidetu, a ręczniki zmieniam jak widzę taka potrzebę.
          A jedno dziecko, bo jak zakładałam nicka 9,5 roku temu to miałam jedno, a później nie zmieniałam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka