Dodaj do ulubionych

Still Alice

• annajustyna Re: Still Alice 04.01.15, 22:28
      Juz jest? W wakacje kupilam sobie ksiazke w Biedronce, w polskim tlumaczeniu ma cos z motylem w tytule.
      • kkalipso Re: Still Alice 05.01.15, 01:44
        Przypadkiem trafiłam. Obsada cudowna kocham JM - i ogólnie tak jak mówię Piękny Film a książki nie czytałam i nie zamierzam.
        • rosapulchra-0 Re: Still Alice 05.01.15, 01:53
          Właśnie zaczęłam oglądać, książkę też przeczytam smile
          • kkalipso Re: Still Alice 05.01.15, 02:01
            A ja obejrzę film jeszcze z dwa razy albo i więcej ....
            • rosapulchra-0 Re: Still Alice 11.01.15, 22:59
              Polecam "Nie jesteś sobą" - tego filmu nie da się zapomnieć.
              • rosapulchra-0 Re: Still Alice 11.01.15, 23:05
                Z mojej osobistej listy polecam Ci również:
                "Spadkobiercy" z Georgem Clooneyem
                "Moneyball" z Bradem Pittem
                "Ostatnie wakacje" (jedna amerykańska forumka jest za to odpowiedzialna tongue_out)
                "Gość", trochę śmieszny, trochę straszny - główny bohater dla mnie urodowo po prostu wymiata.
                I zdecydowanie!!! Najlepiej w oryginalnej wersji (Nanga, nawet nie wiesz, jak bardzo jestem Ci wdzięczna za ten film!) "Whiplash" - dawno nie miałam takiej uczty dla zmysłów.
    • annajustyna Refleksje po ogladnieciu 27.01.15, 11:20
      Ok, ale szkoda, ze nie uwzgledniono moim zdaniem bardzo istotnych epizodow z ksiazki: zwrocenie sie ku religii (nie, nie chodzi mi o gloryfikowanie nawrocenia) i moment, kiedy na wykladzie wydaje sie jej, ze znow jest mloda studentka, a nie wykladowczynia, na ktora wszyscy czekaja, a ona sie nie pojawia. No i caly watek walki o utrzymanie pracy na uczelni zostal zmarginesowany. Troche szkoda, ze tego zabraklo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka