kkalipso 04.01.15, 18:44 Gorąco polecam. Piękny film, zapas chusteczek się przyda. Znacie podobne zwykłe obyczajowe filmy z chęcią obejrzę. Przy którym ostatnio ryczałyście? Still Alice Official Trailer #1 (2015) - Julianne Moore, Kate Bosworth Drama HD Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: Still Alice 04.01.15, 22:28 Juz jest? W wakacje kupilam sobie ksiazke w Biedronce, w polskim tlumaczeniu ma cos z motylem w tytule. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Still Alice 05.01.15, 01:44 Przypadkiem trafiłam. Obsada cudowna kocham JM - i ogólnie tak jak mówię Piękny Film a książki nie czytałam i nie zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Still Alice 05.01.15, 01:53 Właśnie zaczęłam oglądać, książkę też przeczytam Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Still Alice 05.01.15, 02:01 A ja obejrzę film jeszcze z dwa razy albo i więcej .... Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Still Alice 11.01.15, 22:59 Polecam "Nie jesteś sobą" - tego filmu nie da się zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Still Alice 11.01.15, 23:05 Z mojej osobistej listy polecam Ci również: "Spadkobiercy" z Georgem Clooneyem "Moneyball" z Bradem Pittem "Ostatnie wakacje" (jedna amerykańska forumka jest za to odpowiedzialna ) "Gość", trochę śmieszny, trochę straszny - główny bohater dla mnie urodowo po prostu wymiata. I zdecydowanie!!! Najlepiej w oryginalnej wersji (Nanga, nawet nie wiesz, jak bardzo jestem Ci wdzięczna za ten film!) "Whiplash" - dawno nie miałam takiej uczty dla zmysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Refleksje po ogladnieciu 27.01.15, 11:20 Ok, ale szkoda, ze nie uwzgledniono moim zdaniem bardzo istotnych epizodow z ksiazki: zwrocenie sie ku religii (nie, nie chodzi mi o gloryfikowanie nawrocenia) i moment, kiedy na wykladzie wydaje sie jej, ze znow jest mloda studentka, a nie wykladowczynia, na ktora wszyscy czekaja, a ona sie nie pojawia. No i caly watek walki o utrzymanie pracy na uczelni zostal zmarginesowany. Troche szkoda, ze tego zabraklo. Odpowiedz Link Zgłoś