wielkafuria 14.01.15, 11:23 na Majorce, oraz skąd tam dolatywała. Da sie bezpośrednio? Co tam się robi, oprocz leżenia na plazy? jeszcze nie robiłam riserdżu po googlu wolę Was Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rossmary Re: która była 14.01.15, 11:30 ryan air z KRK lata z innych miast pewnie takze. Mozna sie plawic w luksusie ale tez zwiedzac -Palma, Cala Mayor... piekna architektura. Zalezy co Cie interesuje piekne plaze, sa miejsca gdzie klub na klubie ale tez urokliwe i spokojne,klimatyczne Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: która była 14.01.15, 12:02 nooo sprawdzałam i przelot kosztował 1000 zł w obie strony z przesiadką Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: która była 14.01.15, 12:13 znalazłam do barcelony za 270zł/os w dwie strony i stamtad na majorkę za 170 w obie strony. tylko dwa noclegi musiałyby byc w barcelonie bo przylot o 23.00. Odpowiedz Link Zgłoś
allatatevi1 Re: która była 15.01.15, 23:54 Dla Furii to raczej wszystko jest atrakcją. "Dziewczyna" (35+) nie ogarnia, że w innych krajach płaci się inną walutą, ma ogólnie szczątkową wiedzę o świecie i to prawdopodobnie będzie jej drugi lot samolotem w całym życiu. Dla niej nawet taka Majorka to jak dla większość Polaków Borneo - ten sam stopień egzotyki. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: która była 16.01.15, 01:06 ale powiem ci ze nadawalabys sie na "dziennikarkę" - potrafisz swietnie wyciągać zdania z kontekstu czytając co wypisujesz, az chciałoby się jednak zaczać Ci tłumaczyc ze sie mylisz. Potem jednak czlowiek się zaczyna usmiechać i wręcz podziwiać Doprawdy nie wiem jak wyliczyłas mój wiek, ale jestem młodsza. Zapomniałaś dodać, ze jak na starą pannę za rzadko uprawiam seks Cieszę się że tak namietnie czytasz moj blog, jednak masz problemy z dedukcją i zapamietywaniem szczegółów. mimo wszystko cieszę się że jesteś, zawsze po twoich wpisach mam wejscia z forum na blog Czytając rozne twoje posty nie znalazłam zadnych pozytywów, samo plucie jadem na forumki. Zaczynam byc zazdrosna, myslalam ze jestes tylko moim hejterem Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: która była 14.01.15, 11:44 Ja byłam. Leciałam bezpośrednio czarterem (dobra cena, polowałam na travelplanet). Co się robi? Mnóstwo rzeczy: zwiedzanie (a jest co zwiedzać) - najlepiej wynająć samochód, chociaz ja jeździłam autobusami i stopem, wycieczki rowerowe (dużo wypożyczalni), łażenie po górach, konie, leżenie na plaży (jestem osobą, która nie lubi tego robić, ale na M są tak cudne plaże, że z zadowoleniem spędzałam tam długie godziny i pluskałam się w lazurowym morzu jak dziecko), jedzenie. Mam wyłącznie pozytywne wrażenia z Majorki, jednak ja mieszkałam na zadupiu przy plaży - żadnych hotelowych maszkaronów, dyskotek, głośnego towarzystwa.. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: która była 14.01.15, 11:46 Wyloty są ze wszystkich wiekszych miast PL Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorpomidorowy Re: która była 14.01.15, 11:50 a moglabys podac namiar na to zadupie przy plazy Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: która była 14.01.15, 12:05 ja to tylko zwiedzać, zwiedzac, zwiedzac. mam motorek w pupie jak gdzies jade i dopiero jak zobacze WSZYSTKO to moge sie polozyc na plazy na godzine Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: która była 14.01.15, 20:33 Przecież masz zamiar pojechać tam z jakimś Panem na bzykanie, które jest osnową Twego życia i bloga. Zwiedzanie to chyba okolic wyrka.... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzi.1 Re: która była 14.01.15, 22:07 Autorka lubi tzw. szybkie numerki, wiec nawet przy wersji kilka razy dziennie bedzie miala duzo czasu na zwiedzanie Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: która była 14.01.15, 23:17 hahahaha, piekne z koleżanką, ale to chyba nie jest istotne, bo inni wiedzą lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
allatatevi1 Re: która była 15.01.15, 23:57 Przy Twoim poziome obycia podróżniczego lepiej żeby to była koleżanka która skończyła pedagogikę specjalną i ma wiele lat praktyki w zawodzie. Chyba tylko taka będzie w stanie udźwignąć tak ogromną nieporadność życiową i niewiedzę o świecie niemłodej już kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia Re: która była 14.01.15, 13:43 Jeżeli mieszkasz blisko zachodniej granicy, to z prawie każdego niemieckiego lotniska można polecieć do Palmy, ceny też nieporównywalnie niższe - czasami można kupić bilet za 50 EURO, najtańszy jaki widziałam był za 34 Euro. Muszę dla uczciwości dodać, że teraz się tematem szczególnie nie interesuję, bo Majorkę znam od podszewki, więc wolę jeździć miejsca, których nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: która była 14.01.15, 13:52 z transportem nie pomoge bo leciałam z birmingham (chyba ) ale jesli chodzi o sam pobyt to naprawde jest co robic przede wszytskim to jest przepiekna wyspa Palma miażdży połączeniem: architektura- linia brzegowa- port jachtowy- roslinnosc my zwiedzalismy jeszcze Alcudię m mozna zjezdzic w jeden dzien, bo to niewielkie jest ale warto sie zatrzymywac w knajpkach, na pieknych plazach, w sklepikach, etc ze swojej strony goraco plecam droge na formentor www.youtube.com/watch?v=mFl9xz-LjhI dla romantyków dobre jest posnucie sie sladami Chopina i Georges Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: która była 14.01.15, 14:51 tam jest zawsze ciepło? czy sa jakies dziwne pory deszczowe ? Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: która była 14.01.15, 20:35 Jest ciepło w polskie lato, odśwież wiedzę z geografii, o ile jakąś miałaś - to nie są Karaiby, tylko Europa. Już we wrześniu zdarzają się deszczowe dni bez słońca, w styczniu/lutym może być 5 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: która była 14.01.15, 23:20 w zeszłym roku byłam w zimie w Hiszpanii i u nas było -10 a tam + 18. Więc daruj sobie Odpowiedz Link Zgłoś
allatatevi1 Re: która była 16.01.15, 00:22 > w zeszłym roku byłam w zimie w Hiszpanii i u nas było -10 a tam + 18. "W Hiszpanii" było 18 stopni. Poezja... musiałam wrzucić na fejsa. Ta Hiszpania to kraj składający się z kilkunastu regionów - tego samego dnia w jednym regionie mogło być 18 stopni, w innym 3 stopnie a w jeszcze innym 26 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: która była 16.01.15, 01:08 czytasz namietnie moj blog to chyba wiesz gdzie byłam Odpowiedz Link Zgłoś
allatatevi1 Re: która była 16.01.15, 00:05 > nie są Karaiby, tylko Europa. Dla niej ta Majorka to jest większa egzotyka niż dla 90% Polaków Karaiby. To jej druga w życiu podróż za granicę. Podczas pierwszej podróży zagranicznej, również w wieku 30+, przeżyła ogromne zdumienie tym, że za granicą mają inną walutę. Na sam bilet na Karaiby pewnie nie będzie jej nigdy stać - może to nawet lepiej bo znowu na cały pobyt zabrałaby równowartość 100 funtów... Zobacz sobie zdjęcia na blogu z jej "podróży życia" do Londynu - przez cały wyjazd wchrzaniała fast foody z budek na przedmieściach Londynu wielce rozczarowana bo za swoje 100 funtów oczekiwała luksusowych obiadów w restauracjach + zakupów ciuchowych. Odpowiedz Link Zgłoś
ashraf Re: która była 14.01.15, 15:24 Ja leciałam z CH, więc nie pomogę, ale sama wyspa jest przyjemna - sporo ładnych plaż, dobrych hoteli, bardzo polecam Prinsotel La Pineda w Cala Ratjada - wysoki standard i świetne jedzenie, bierzesz HB i wystarcza w 100%. Co do samego zwiedzania nie pomogę, bo polecieliśmy w ostaniej chwili na last minute z półtoraroczniakiem i byliśmy tak padnięci, że nie schodziliśmy z plaży. Odpowiedz Link Zgłoś
allatatevi1 Re: która była 15.01.15, 23:49 > Da sie bezpośrednio? OJP!!! Ktoś się chyba mentalnie zatrzymał w latach 80-tych. Odpowiedz Link Zgłoś