Dodaj do ulubionych

Do naturalnych rudych

21.01.15, 22:58
Mam 50 na karku i naturalnie rude włosy. Kiedyś, bo teraz to raczej szatynka. Jak się starzeją rude?
Bo ja mam dwa włosy siwe. Ale niestety rudość prawie zniknęła, kiedys były złocisto rude i mocno jasniały na słońcu, a teraz są typu szatynka.
Obserwuj wątek
    • zuleyka.z.talgaru Re: Do naturalnych rudych 21.01.15, 23:05
      To chyba musisz spytać naturalnie rudych po 50tce. Moje są cały czas tego samego odcienia, fakt, że latem trochę jaśnieją. Ale mi do 50tki daleko.
      • buuenos Re: Do naturalnych rudych 21.01.15, 23:48
        To po co sie wpisujesz, skoro do 50 masz jeszcze rok? smile
    • vi_san Re: Do naturalnych rudych 21.01.15, 23:23
      Na ematce nie znajdziesz - tu żadna nie przekroczyła magicznej 30. big_grin
    • dyktafondwa Re: Do naturalnych rudych 21.01.15, 23:31
      ciekawe.onet.pl/fototematy/10-faktow-o-rudowlosych-o-ktorych-na-pewno-nie-wie,5647112,16931846,galeria-maly.html
    • buuenos Re: Do naturalnych rudych 21.01.15, 23:44
      Ja zzielenialam. Farbuje od dawna na braz, ale odrosty w zielenismile Siwych tyle co nicsmile
    • mw144 Re: Do naturalnych rudych 22.01.15, 07:31
      Z rudych został ciemny blond o złotym odcieniu. Siwych nie ma. Typowo rude przestały być jeszcze w liceum.
    • ruda110 Re: Do naturalnych rudych 22.01.15, 08:49
      Mam 40 i muszę się farbować na rudo, bo odrastają
      jakieś takie mysie sad Szkoda, bo miałam fajne rude.
      Siwych brak.
    • anette444 Re: Do naturalnych rudych 22.01.15, 09:43
      Mój tato miał płomiennnie rude włosy, teraz ma ponad 70 i jest po prostu blondynem - ani jednego siwego włoska. Tak więc jest sprawiedliwość na tym świecie - przynajmniej w jego mniemaniu, bo jako dziecko sporo wycierpiał w powodu swojej rudości... Do dzisiaj to wspomina i przy narodzinach kolejnych wnuków najbardziej martwił się właśnie o to. Gdy urodził się mój syn, od razu wziął go na ręce i podszedł z nim do okna, aby lepiej ocenić kolor włosków... smile . Na razie - nie ma spadkobiercy, ale gen krąży po dalszej rodzinie....
      • aqua48 Re: Do naturalnych rudych 22.01.15, 11:17
        Moja Mama była rudowłosa, w ciemniejszym odcieniu - kasztanowym.Siwiała pięknie, bo ok 45 roku życia robiły się jej pasemka, kasztanowe rude i złote, a potem miała włosy białe jak mleko.
    • kena1 Re: Do naturalnych rudych 22.01.15, 12:16
      Już dużo przed trzydziestką zmieniłam się bardziej w szatynkę. Piegi jedynie zostały smile Na początku myślałam że to przez moje błędy typu: trwała, pasemka, ale fryzjer mi uświadomił, że niestety tak włosy się starzeją... Teraz zostają mi tylko farby, ciągle poszukuję tej idealnej, która odtworzy mój dawny naturalny kolor włosów. I jak już ją znajdę, to producent po jakimś czasie wycofuje kolor uncertain
    • snakelilith Re: Do naturalnych rudych 22.01.15, 12:23
      tmk123 napisała:

> Mam 50 na karku i naturalnie rude włosy. Kiedyś, bo teraz to raczej szatynka.
      > Jak się starzeją rude?
      > Bo ja mam dwa włosy siwe. Ale niestety rudość prawie zniknęła, kiedys były zł
      > ocisto rude i mocno jasniały na słońcu, a teraz są typu szatynka.

Jak się starzeją wszystkie rude włosy, to nie wiem, u mnie nie dzieje się nic strasznego, siwych mam w podobnym wieku też dwa i tych trzeba długo szukać. Moje jednak też zciemniały z rudego blondu, na ciemny rudy blond. Przypuszczam, że u ciebie jest podobnie i dlatego włosy przestały być złociste. Dlatego używam teraz raz na jakiś czas roślinnego glossa by nadać włosom nieco wyraźniejszego rudego odcienia, ale nie popadając w skrajność, nie podobają mi sztuczne czerwone włosy i nie chcę mieć brzydkich odrostów. W tym celu używam mieszanki cassii (nadaje złotego połysku, pielęgnuje) z odrobiną czerwono-ognistej henny, kupuję jednak najczęściej 2 gotowe produkty pewnej marki ekologicznej i tylko mieszam sobie w odpowiedniej proporcji. Mam wtedy przewidywalność wyniku. W składzie tej ognistej jest jeszcze rabarbar i coś tam jeszcze, by henna była jaśniejsza i nie wypadała nienaturalnie czerwono. Włosy po takim zabiegu są bardzo ładne. W międzyczasie myję włosy szamponem do rudych włosów (mam sprawdzonę markę), też odświeża trochę rudość. Latem jednak kupuję szampon do włosów blond, by nadać włosom jaśniejszych refleksów. Zimą lubię być wyraźniej ruda, to pasuje do mojej bardzo jasnej, prawie białej cery, latem preferuję złoto - rudy blond.
    • tmk123 Re: Do naturalnych rudych 22.01.15, 22:34
      Mam wrażenie,że rude nie siwieja tylko ciemnieją smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka