Dodaj do ulubionych

urodziny- przedszkole- prezent

09.02.15, 11:17
syn zostal zaproszony na urodziny kolezanki z przedszkola do kulkolandu. Co polecilybyscie jako prezent?Nie mam pojecia nt preferencji tej dziewczynki...
Obserwuj wątek
    • joaaa83 Re: urodziny- przedszkole- prezent 09.02.15, 11:25
      Mam 5-latkę. Najbezpieczniej kupić lakę typu Barbie, czy Equestria Girls (tylko nie Monter High, bo to może być ryzykowne w sensie niezadowolenia rodziców). Nawet jeśli ma już sporo i kilka nowych dostanie, to nie ma problemu.
      Chyba, że chcesz kupić coś tańszego to wybrałam puzzle w fajnym kuferku (nie zwykłym pudełku) lub jakieś zestawy edukacyjne (memo plus malowanki, naklejki) z kucykami, księżniczkami itp.

To są "najbezpieczniejsze" prezenty, rozsądne cenowo.
      • pomidorpomidorowy Re: urodziny- przedszkole- prezent 09.02.15, 11:33
        hi hi lalka o tyle niebezpieczna ze moj syn jest fascynatem lalek wiec bylby placz ze to nie dla niego smileale porozmawiam z nim moze zgodzi sie kupic. Jaka kupic zeby nie bylo obciachu...widywalam niby oryginalne barbie za 30zl i za 200...
        • joaaa83 Re: urodziny- przedszkole- prezent 09.02.15, 11:47
          Za 80zł fajna oryginalna Barbie się znajdzie gdzieś w hipermarkecie lub necie. Popatrz na te Equestria Girls. Mają chyba zbliżone ceny. Za 150 to są już lalki z jakimś zestawem typu basen, czy piesek robiący kupkę, ale moim zdaniem dla koleżanki z przedszkola nie powinnaś przekraczać kwoty 100 zł (jeśli syn nie uczęszcza do jakiegoś elitarnego przedszkola). Jak znajdziesz jakiś fajny edukacyjny zestaw w cenie 49,99 (są na pewno w smyku i niektórych marketach) to też będzie dobrze, byle tematyka była z zakresu "bezpiecznych" - kucyki, księżniczki, Barbie itp..
    • thea19 Re: urodziny- przedszkole- prezent 09.02.15, 11:35
      kucyk pony, klocki lego, lalka barbie, piesek chichi love - wszystko popularne i w sporym zakresie cenowym
      • una_mujer Re: urodziny- przedszkole- prezent 09.02.15, 11:46
        Zadzwoń do rodziców tego dziecka i zapytaj. U nas na przykład lalka by nie była dobrym prezentem, moja córka w ogóle się nie interesuje lalkami, babcia jej kupuje, wszystkie są rzucone w kąt. Rodzice będą wiedzieć najlepiej.
        My ostatnio mieliśmy taki dylemat, kupiłam fajny kolorowy plecaczek dziecinny, zawsze się przyda.
    • mood_indigo Re: urodziny- przedszkole- prezent 09.02.15, 11:56
      U nas zawsze na zaproszeniu jest prośba o telefoniczne potwierdzenie przyjścia, wtedy pytam mamę/tatę co ucieszy solenizanta. Jeśli nie ma numeru telefonu po prostu zagadaj przy okazji. A jeśli naprawdę nie da się skontaktować po prostu wybierz coś w miarę neutralnego dla dziewczynki, mnóstwo tego jest - torebki z filcu do samodzielnego montażu na ten przykład albo coś podobnego - w Smykach i tym podobnych jest tego na kopy.
      My zawsze wybieramy coś w granicach plus/minus 70 zł.
    • fikus_na Re: urodziny- przedszkole- prezent 09.02.15, 12:08
      Jak robiłam urodziny córki, dostała: lalki, gry planszowe, układanki, zestawy kreatywne, książki (też audio), zwierzątka (kucyki, pieski, itp), bardziej wypasione kredki... Wszystko było trafione.
      A pytanie rodziców u mnie średnio się sprawdza, bo mówię, że wystarczy jakikolwiek drobiazg, a dzieci przychodzą wspólnie się bawić i to jest największa radość. Większość prezentów oscylowała na oko ok 50 zł. Pojedyncze do 100. Bo ktoś wyżej pisze o 80... To już chyba raczej dużo jak na taką okazję.
      • pomidorpomidorowy Re: urodziny- przedszkole- prezent 09.02.15, 12:11
        no wlasnie nie bede nawet pytac bo ja osobiscie zaczelabym sie wykrecac wlasnie ze drobiazg , nikt nie chce byc posadzony o to ze zaprasza dla prezentów.
        Dzieki za podpowiedzi smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka