Dodaj do ulubionych

Europa ustępuje

12.02.15, 17:51
Na czym polega obecny problem z Rosją? Otóż bynajmniej nie na tym, że Europa ustępuję "wielkiej potędze". Europa ustępuje mongolskiej hordzie, nie reprezentującej sobą nic poza barbarzyństwem ucieleśnionym w formie państwa. Europa ustępuje dla świętego spokoju awanturującemu się dzikusowi, stojącemu na czele kraju, którego PKB jest na poziomie PKB Włoch. I to jest najbardziej tragiczne w tej całej historii. W czasach, które doprowadziły Europę do świetności z barbarzyńcami nie dyskutowano. Barbarzyńców wbijano na pale.
Obserwuj wątek
    • inguszetia_2006 Re: Europa ustępuje 12.02.15, 18:02
      Witam
      Nie, Europa nie ustąpiła, tylko "sprzedała" Ukrainę. Nazywajmy rzeczy po imieniu.
      Pzdr.
      Ing
      • zagryzla Re: Europa ustępuje 12.02.15, 18:57
        A co sie stalo?
      • lutosla Re: Europa ustępuje 12.02.15, 19:52
        Właśnie tak. Sprzedała. Jak zwykle kasa okazała się ważniejsza niż ludzie.
        Nie mam złudzeń, że bez problemu sprzedadzą też inne kraje jeśli się im tylko opłaci.
    • paul_ina Re: Europa ustępuje 12.02.15, 19:31
      Ja tego tak nie widzę, a może się pocieszam.

Nie ma pokoju w Europie bez dialogu z Rosją, bez porozumienia i współpracy na linii Paryż - Berlin - Moskwa. Nawet jeśli Moskwa kłamie i oszukuje, trzeba z nią rozmawiać, bo koniec dialogu to początek wojny.
      • maadzik3 Re: Europa ustępuje 12.02.15, 19:46
        Wojna trwa od roku
        • paul_ina Re: Europa ustępuje 12.02.15, 19:52
          Wojny europejskiej albo i światowej.
    • woman_in_love [...] 12.02.15, 20:02
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • asia-loi Re: i bardzo dobrze, na pohybel banderowcom 12.02.15, 20:36
        woman_in_love napisała
        i bardzo dobrze, na pohybel banderowcom

Póki możni i bogaci tego świata sprzedają innych, a nie nas to, wszystko jest ok - czy tak?
        W polityce nie ma czegoś takiego jak prawda, uczciwość, sprawiedliwość, obrona słabszych, wprowadzenie w jakimś kraju biednym i rządzonym przez tyranów demokracji. To tylko oficjalnie tak się mówi i udaje, że tak się robi. Tak naprawdę to zawsze, ale zawsze chodzi o wpływy, kasę, władzę. Wystarczy poczytać historię Polski i innych krajów, zwłaszcza po jakimś czasie od wydarzeń.
        • woman_in_love na razie to ty chciałaś sprzedać innych 12.02.15, 21:08
          czyli 'ruskich" ze wschodu Ukrainy. Nie udało się, to trzeba się było wycofać i bardzo dobrze.
          • kol.3 Re: na razie to ty chciałaś sprzedać innych 12.02.15, 21:12
            O Boże, jest trzeźwa kobieta, a już straciłam nadzieję.
          • asia-loi Re: na razie to ty chciałaś sprzedać innych 12.02.15, 21:16
            woman_in_love napisała:

> na razie to ty chciałaś sprzedać innych
            czyli 'ruskich" ze wschodu Ukrainy. Nie udało się, to trzeba się było wycofać i bardzo dobrze.
            >

Przeczytaj jeszcze raz to co napisałam. Coś Ci się całkiem "pomyrdało".
    • kol.3 [...] 12.02.15, 21:07
      • nickbezznaczenia Re: Europa ustępuje 12.02.15, 21:12
        'Niech na całym świecie wojna,
        byle polska wieś zaciszna,
        byle polska wieś spokojna.'

I tyle. sad
        • kol.3 Re: Europa ustępuje 12.02.15, 21:26
          Źle dobrałaś ten wierszyk. Nie ma wojny na całym świecie, jest lokalny konflikt, co do którego większość krajów zachowała zdrowy dystans i pragmatyzm, tylko Polska rzuciła się bronić faszystów i narażać społeczeństwo na niepotrzebny udział w konflikcie.
          Dziwię się tym jękom na forum czemu nie wyślecie własnych mężów w charakterze ochotników, niech walczą za oligarchów ukraińskich i za banderowców.
          Ukraińcy nas nienawidzą, bardziej niż Rosjanie.
          Ja się zastanawiam, czy wy w ogóle macie elementarną wiedzę o przebiegu wydarzeń na Ukrainie, powiązujecie fakty jeden z drugim, skąd się wzięli we wschodnich obwodach Ruscy i po co? Włos się jeży jak się czyta to Wasze bredzenie.

• nickbezznaczenia Re: Europa ustępuje 12.02.15, 21:28
            Wyspiański się w grobie przewrócił, ale tylko raz.

Mam więcej niż elementarną wiedzę i dlatego śmieszna jesteś.
          • krejzimama Re: Europa ustępuje 12.02.15, 21:28
            Jak będę chciała pooglądać Russian Television to se włączę. Nie musisz robić za jej tubę.
            To społeczna robota? Bo jak płaca w rublach to słabo.
          • asia-loi Re: Europa ustępuje 12.02.15, 21:31
            kol.3 napisała:

Ja się zastanawiam, czy wy w ogóle macie elementarną wiedzę o przebiegu wydarzeń na Ukrainie, powiązujecie fakty jeden z drugim, skąd się wzięli we wschodnich obwodach Ruscy i po co? Włos się jeży jak się czyta to Wasze bredzenie.
            >

To może nas oświeć? Ja podtrzymuję to co napisałam wcześniej. W żadnej wojnie nigdy nie chodzi o jakieś szczytne ideały i obronę kogokolwiek. Chodzi tylko o kasę i władzę.
          • lutosla Re: Europa ustępuje 12.02.15, 21:33
            > Ukraińcy nas nienawidzą, bardziej niż Rosjanie.

bredzisz.
            • krejzimama Re: Europa ustępuje 12.02.15, 21:35
              Ona przez "nas" rozumie ruskich.
              Bo ktoś kto popiera kacapów nie ma prawa nazywać się Polakiem.
              • snakelilith Re: Europa ustępuje 12.02.15, 21:44
                krejzimama napisał:

> Ona przez "nas" rozumie ruskich.
                > Bo ktoś kto popiera kacapów nie ma prawa nazywać się Polakiem.

Jako mięso armatnie szybko zmieniłabyś zdanie, no ale cóż, masz za mały rozumek, by zrozumieć konsekwencję własnych urojeń.
                • krejzimama Re: Europa ustępuje 12.02.15, 21:59
                  Ja, ja, jawohl.
              • woman_in_love [...] 12.02.15, 21:46
                • krejzimama [...] 12.02.15, 21:58
    • paul_ina Re: Europa ustępuje 13.02.15, 05:02
      Dobrze jest machac szabelka na forum, ale wyslij meza, syna a mkze i ojca na jakakolwiek wojne - mnie by zaden szczytny ideal nie utulil w rozpaczy.

Europa byc moze kupila Ukrainie szanse na staniecie na nogi i dogrywke pewnie jeszcze tej jesieni, na pewno przed wyborami prezydenckimi w usa. Bezpieczenstwo regionu zalezy od tego czy chociaz czesc Ukrainy utrzyma suwerennosc. Czy mocarstwowy apetyt amoralnego potwora Rosji zostanie przyhamowany.

bezpieczenstwo swiata zalezy czy komus nie omsknie sie w tej zimnej wojnie reka i nie poleca rakiety.

zyjemy w trudnych czasach, powinismy wspierac ukraine, zbroic sie i modlic sie.
      • paul_ina Re: Europa ustępuje 13.02.15, 05:04
        Moze rozwine: wspierac ukraine, prowadzic dialog i wspolprace gospodarcza z rosja, zbroic sie i starac przyciagnac jak najwiecej sil i sprzetu nato w region i modlic sie o pokoj.
        • krejzimama Re: Europa ustępuje 13.02.15, 06:25
          Pray for peace, prepare for war.

Rosja to bandyta, z bandytą nie prowadzi się dialogu.
          • paul_ina Re: Europa ustępuje 13.02.15, 06:35
            Teoretycznie racja.
            w praktyce jednakowoz bandyta jest bardzo dobrze uzbrojony trudno go ignorowac
            jak ktos powiedzial, europacsie czubi a Chińczycy ostrza noze
            moze cos odciagnie rosje od naszego regionu, my zdazymy sie dozbroic a usa wymieni murzyna na kogos z jajami
            • kozica111 Re: Europa ustępuje 13.02.15, 06:41
              Chiny zduszą Rosję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka