Dodaj do ulubionych

Do mam obeznanych z prawem

18.02.15, 17:54
Czy można bezkarnie na portalu społecznościowym obrażać kogoś nazywając go np "stara wredna baba, wstrętny babsztyl, Je...ij się w łeb głupia babo itp? co prawda nie podając nazwisk, ale w małej miejscowości wystarczy inicjał i miejsce pracy a wiadomo o kim mowa. Zaczęło się od konfliktu w rodzinie i wywlekania spraw (tzw. brudów - zdrady itp. o których i tak wszyscy wiedzieli ale nikogo to specjalnie nie ekscytowało), a teraz ta osoba jedzie dokładnie po wszystkich, którzy choćby ( w jej mniemaniu) krzywo spojrzeli na nią i chwali się, że jej nikt nic nie zrobi, bo nie podaje nazwisk a wszystko co pisze, to nie pomówienia tylko prawda!
Obserwuj wątek
    • annajustyna Re: Do mam obeznanych z prawem 18.02.15, 18:54
      To moze podchodzic pod naruszenie dobr osobistych i wystarczy, ze kazdy wie, o kogo chodzi, bo mozna dana osobe latwo i jednoznacznie zidentyfikowac. Np. Anna B., corka Zenka albo zona Kazika, co na budowy do Niemiec jezdzil wink. jakby co, to Baltycki lubi wyszukiwac orzecznictwo, pewnie cos i tu wynajdzie wink.
      • fadilla Re: Do mam obeznanych z prawem 18.02.15, 20:07
        Pisze to pod w komentarzach na profilu tej osoby? Zrób screen.
        • edorota2 Re: Do mam obeznanych z prawem 18.02.15, 22:26
          Pisze to na swoim koncie specjalnie w tym celu założonym. Określa miejscowość jako "ku..wi dołek" i kolejno jedzie po mieszkańcach i ma chyba z tego niezły ubaw. Powiedziałabym, że ma nie po kolei w głowie, ale to byłoby zapewne pomówienie smile
          • annajustyna Re: Do mam obeznanych z prawem 19.02.15, 08:48
            Nie, to bylaby prawda wink. Ale mieszkancom bardziej zalezy na tym, aby te wpisy zniknely, czy na ukaraniu sprawcy? W kazdym razie trzeba sie do administracji strony zwrocic i zlozyc doniesienie na policji. Ustalenie, kto wpisuje jest latwiejsze niz sie mysli.
            • edorota2 Re: Do mam obeznanych z prawem 19.02.15, 14:11
              Tu nie ma co ustalać bo on to robi pod swoim nazwiskiem i wcale się z tym nie kryje. Gdy założył stronkę bez nazwiska ( nie wiem jak to się nazywa) to jedna osoba zaprotestowała i administracja usunęła. Teraz więc pisze na swoim koncie i śmieje się twierdząc, że teraz mu nic nie zrobią.
              Mieszkańcom to chyba najbardziej zależy, żeby to on zniknął smile
      • baltycki Re: Do mam obeznanych z prawem 19.02.15, 14:26
        > to Baltycki lubi wyszukiwac orzecznictwo, pewnie cos i tu wynajdzie wink.
        Baltycki nie lubi, ale jeszcze bardziej nie lubi wprowadzania w blad i baltycki wie, ze sa kobiety ktore uwierza tylko wowczas, gdy im Art., § poda sie na tacy (choc i tak, potrafia interpretowac po swojemubig_grin))
    • kota_marcowa Re: Do mam obeznanych z prawem 19.02.15, 14:15
      Ale żeście mu za skórę zaleźli big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka