Dodaj do ulubionych

Jak być modną?

21.02.15, 21:20
Zastanawiam się jak to zrobić,by codziennie wyglądać jak milion dolarów małym kosztem.Znam tanie sklepy z super ciuchami i bielizną.Często słyszę:ale super ciuch gdzie kupiłaś?Aja kupuję np. Na targu.Mam opinię osoby ubierającej się dobrze.Tylko jestem jak sinusoida - jednego dnia wyglądam ok,innego do pracy idę w jeansach i zwykłym sweterku wyglądając mocno przeciętnie.Nie chce byc przecietna! Chciałabym tez umieć efektownie czesać włosy. Jakieś rady?
Obserwuj wątek
    • drinkit Re: Jak być modną? 21.02.15, 21:52
      Tylko jestem jak sinusoida - jednego dnia wyglądam ok,innego do pracy idę w
      > jeansach i zwykłym sweterku wyglądając mocno przeciętnie.

Po prostu nie odpuszczaj, codziennie staraj się wyglądać ok.
      Ku inspiracji: ubierajsieklasycznie.pl/ - któraś ematka poleciła ten blog, jest bardzo fajny, mnóstwo dobrych rad. Bardzo wciągająca lektura.
      • beauty_agadir Re: Jak być modną? 21.02.15, 22:08
        Byłam na blogu,rzeczywiście całkiem fajny.
    • mamablue Re: Jak być modną? 21.02.15, 22:14
      Mam taką koleżankę, zawsze wygląda jak milion dolarów. Jednak cię nie pocieszę, stan jej konta dawno ten milion przekroczył big_grin
    • solejrolia Re: Jak być modną? 21.02.15, 22:25
      a chcesz być modna, czy elegancka? bo jak elegancka, to raczej podążaj za klasyką, nie modą.

do tego sweterka dodaj szaliczek, chustkę, czy inne dodatki. chociaż pamietaj- mniej znaczy więcejwink

kup fajną torbę NIE-czarną, ale w klasycznym fasonie,
      kup dobre buty, o klasycznym fasonie.
      zainwestuj w koszule, żakiet, dżinsy o klasycznym fasonie, czarne spodnie, płaszcz,
      no i są takie kolory, które są zawsze eleganckie, pasują tez do wszystkiego - m.in. granat, biały, ecru, błękit. Zobacz w którym wyglądasz korzystnie i kup sobie klasyczne koszule w tym kolorze- będą dobrze wyglądać i do dżinsów, i do spodni w kant, i do spódnicy również.
      • beauty_agadir Re: Jak być modną? 21.02.15, 22:29
        Właśnie nie noszę koszul.Muszę się przekonać.Torebek nie kupuję,mam jedną markową.Chyba to mój słaby punkt.
    • klamkas Re: Jak być modną? 21.02.15, 22:41
      Modną czy stylową?

Generalne zasady to: klasyczna baza (porządny żakiet, kilka bluzek koszulowych (albo jedna, zależy czego ci trzeba) i podżakietowych, ładny kardigan albo inne swetrzysko, dobre dżinsy (proste i w jednolitym kolorze), dobre spodnie "niedżinsowe" (nie wiem czy masz potrzebę kantów, czy nie, ale jedne "kanty" zawsze się przydadzą), dobra spódnica, jedna mała czarna (albo odpowiednik, jeśli w czarnym nie czujesz się dobrze) i coś fikuśnego dla dobrego samopoczucia (zaskakująca bluzka pod żakiet, super kiecka na imprezę, dżinsy w ciekawym kolorze). Do tego płaszcze (zimowy, wiosenno/jesienny), coś lekkiego na lato.

Reszta to dodatki zależne do gustu i potrzeb - biżuteria, torebki, buty, paski, apaszki, zegarki.

Z włosami - nikt nie pomoże nie widząc co masz na głowie. Polecam youtube i filmiki instruktażowe i wiele godzin przed lustrem i doradztwo dobrego fryzjera wink
      • bei Re: Jak być modną? 22.02.15, 10:19
        Moda dla tych, co stylu nie mają smile
    • hersylijka Re: Jak być modną? 22.02.15, 17:30
      Jeśli chcesz mieć efektowną fryzurę i jesteś młoda (no, w miarę), to możesz wpiąć coś we włosy, np. ozdobną spinkę czy opaskę pasującą do reszty stroju. Noś biżuterię, np. do przeciętnych bluzek naszyjniki - to odmienia każdą stylizację.
      • hersylijka Re: Jak być modną? 22.02.15, 17:32
        Popatrz tutaj dla inspiracji fryzur: fascynatoria.blogspot.com/2015/01/tydzien-na-gowie-vol1-stylizacja-na-co.html i na innych stronach z biżuterią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka