drinkit Re: Kulinarnie - pizza :D 01.03.15, 15:52 Jeżeli chodzi o kuchnię włoską to jestem konserwatywna, a numery w stylu sos czosnkowy do pizzy czy kukurydza z puszki jako składnik mnie nie śmieszą. Odpowiedz Link Zgłoś
dzika41 Re: Kulinarnie - pizza :D 01.03.15, 16:26 Uwielbiamy pizze W 99% robię ją sama. Na cienkim cieście, przepis "na oko". Nasze ulubione: - serowa: mozzarella, oscypek, camembert, jakiś z niebieską pleśnią + salami - mozzarella, cebula, pieczarki, boczek, kiełbasa, świeże pikantne papryki - mozzarella, szynka, ananas, cebula, pikantne papryczki - mozzarella, salami, cebula, boczek Sos pomidorowy robię sama, zawsze z dużą ilością czosnku i ziół (głownie oregano i bazylia). Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: Kulinarnie - pizza :D 01.03.15, 18:52 cieniutkie ciasto sos - przecier + sparzone ziola antipasti zielona ostra papryczka z serem, łosoś, papryka. to taka naj naj naj. ale generalnie zjem kazda, ktora zrobi moj chlop, bo on robi najlepsza na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Kulinarnie - pizza :D 01.03.15, 19:21 Mimo ze lubimy gotować ja i moje dzieci pizzę kupujemy od czasu do czasu u jednego konkretnego Włocha i dwa rodzaje wege. Jest super , właśnie zaraz wysyłam syna Odpowiedz Link Zgłoś