Dodaj do ulubionych

Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasnie?

06.03.15, 10:21
Tak wlasnie pomyslalam, ze fajnie byloby fajnie wygladac na wiosne smile

No i tak:

1. slodyczy mi szkoda odstawic
2. ruchu na chwile obecna brak
3. lubie jesc

Da sie cos z tym zrobic? wink

Jedyne co mi przychodzi do glowy, ze mam ochote zrobic w tym kierunku to kupic nowe buty do biegania (nie zebym miala stare albo juz biegala...).

A moze ktoras z Was odchudzila sie mniej wiecej tyle ile ja bym chciala ale bezbolesnie i niezauwazalnie? Takie marzenia lenia wink
Obserwuj wątek
    • snowdust Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 06.03.15, 10:34
      A jeszcze dodam, ze nie odchudzalam sie od czasow szkoly podstawowej. W sumie nigdy tak naprawde nie probowalam sie odchudzic.

Mam 170 cm. Kilka lat temu (2 dzieci temu) nosilam rozmiar 36. Pozniej zaakceptowalam ze przeskoczylam na 38. A teraz jest taka zdorwa 40 sad (spodnie bo gora roznie). Waze tak okolo 61-63 kg (dzis 62,6). I tak powazniej mowiac coraz czesciej mysle, ze czas zajac sie soba ale jak czytam te rozne zdrowe jadlospisy to od samego czytania jestem glodna sad
      • 1matka-polka Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 06.03.15, 11:50
        Z tą waga to jest ciekawa sprawa, ja ważę 61 kg przy wzroście 164 i noszę rozmiar sieciówkowy 36 czasem 34. W chińskiej rozmiarówce bazarowej mam za to 40-42 wink
        • snowdust Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 06.03.15, 12:29
          > Z tą waga to jest ciekawa sprawa, ja ważę 61 kg przy wzroście 164 i noszę rozmi
          > ar sieciówkowy 36 czasem 34

Nie wiem moze to kwestia wzrostu. Ja mam dokladnie 171, czyli roznicy 6 cm. Na pewno jakos inaczej sie te kilogramy rozkadaja. Jednego jestem pewna w spodnie rozm. 34 to bym za Chiny sie nie wcisnela big_grin
          • chocolate_cake Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 06.03.15, 14:03
            Ważę 53-54-55 kg przy wzroście 164 cm i coś ostatnio nie wchodzę w 34 tylko w 36. Chyba że przytyłam. Widzę że z wiekiem trochę przybieram ale nie chce mi się nic z tym robić wink
        • 1matka-polka Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 21.04.20, 09:25
          Ło matko, kiedy to było...
      • gaskama Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 20.04.20, 21:49
        Łomatko, ja mam 171 cm, ważne 66 kg i noszę też 38. 40 z reguły lata na mnie. Jak Ty, lubię słodycze i lubię jeść. Tylko że ja ciągle coś ćwiczę. Aktualnie codziennie jeżdżę godzinę do półtorej na rowerze. No i po akcji "odchudzam sie" wdrożonej 5 tygodni temu przytylam 3 kg. Ale liczę na to, że to mięśnie.
      • mona-taran Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 20.04.20, 21:58
        Ej, ja mam 168 i ważę 67kg i też dołem 40...
      • kafana Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 20.04.20, 22:57
        Weź przestań przy tym wzroście 62 kg to normalna zgrabna babka jesteś.
    • shell.erka Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 06.03.15, 11:54
      Sie zdziwiłam sama... Ale w tym tygodniu odstawiłam cukier (rano słodzę wodę z imbirem łyżeczką miodu), słodycze (na podwieczorek zjadam 5 suszonych śliwek), chleb rano i wieczorem (zastąpiłam pieczywem chrupkim, bułkę zjadam ok. 11 w pracy), wędliny ( jem biały ser i jaja), i przestałam jeść po 18 (chodzę spać między 20 a 21) i schudłam w tym czasie 1,5 kg! A nie odchudzam się specjalnie. Tylko chciałam jeść zdrowiej ze względu na ciążę.
      • snowdust Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 06.03.15, 12:31
        Podziwiam bo przed ciaza zupelnie nie mialam motywacji zeby dbac o linie. No wzgledy zdrowotne sa w sumie duza motywacja w takim przypadku.

Ale ja ogolnie chyba nie jem niezdrowo bardzo tylko za duzo.
        • shell.erka Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 06.03.15, 13:48
          Ale ja juz jestemsmile w 21 tyg.smile))
          • snowdust Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 06.03.15, 14:50
            > Ale ja juz jestemsmile w 21 tyg.smile))

A to zmienia postac rzeczy smile
      • nadia000 Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 07.03.15, 10:53
        Nooo. Brawo. 1,5 kg mniej w tydzień W CIĄŻY !!! Ciekawe co na to lekarz ?
        • shell.erka Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 07.03.15, 12:10
          A co ma mowic? Chwali za zdrowe odzywianie (warzywa, owoce, nabial, mbostwo ryb, eliminacja wedlin, slodyczy i fast foodowego szajsu.
          Moja waga jest w normie. Tak samo jak waga dziecka. Utrata wagi nie byla moim celem. Napisalam tylko, ze prosta zmiana nawykow, nie uleganie zachciankom (w pierwszej ciazy jadlam kabanosy przegryzajac lodami cassatte) wystarczy, zeby zrzucic troche tluszczyku.
    • miomamamia Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 06.03.15, 11:56
      Ja przy wzroście 162 waże 63-64 kg. Rozmiar góra 38, dół 40. Moją zmorą są biodra i uda. Mam wrażenie że po dwóch porodach biodra mi się rozstąpiły i zstąpić nie chcąsmile No ale wzięłam się za siebie. Od dwóch miesięcy ćwiczę z Chodakowską, czasem codziennie, czasem co drugi dzień. Efektów zero, poza zmniejszonym celulitem i ładniejszym brzuszkiem. Od tygodnia nie jem chleba i bardzo ograniczam słodycze. I się zastanawiam coraz częsciej gdzie w tym sens bo jeść kocham. Może wpływ mają tabletki przyjmowane na nerwice lękową.
      • snowdust Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 06.03.15, 12:33
        . Od dwóch miesięcy ćwiczę z Chodakowską
        > , czasem codziennie, czasem co drugi dzień. Efektów zero, poza zmniejszonym cel
        > ulitem i ładniejszym brzuszkiem.

No to jak efektow zero? Zmniejszony celulit i brzuch to duzo wg. mnie.
        • mayaalex Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 06.03.15, 14:15
          jezu, jakbym miala mniej celulitu i ladniejszy brzuch bylabym po prostu idealna smile ale nie mam sily zabrac sie za te cwiczenia...
          • snowdust Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 06.03.15, 14:53
            > smile ale nie mam sily zabrac sie za te cwiczenia...

A ja sie biore! smile Juz zrobilam 10 przysiadow, takich uczciwych. I zjadlam kuskus zamiast pieczywa.
      • arwena_11 Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 06.03.15, 13:59
        bo tak jest. Biodra się rozchodzą, w sensie kości i raczej nie wracają do dawnego stanu.
        Pamiętam, że jak urodziłam syna to miesiąc po porodzie doszłam do wagi przed ciążą. Właziłam we wszystkie ciuchy poza spodniami. W pasie zapinałam sie bez problemów, ale w biodrach brakło jakiś 3 cm. Ale ja przy porodzie czułam jak rozchodzą mi się kości, to był taki ból, że myślałam że umrę, zanim dali mi znieczulenie. Przy córce juz nic takiego nie było
    • chipsi Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 06.03.15, 11:58
      Poświęć nr 1. Będzie ciężko kilka dni ale po odwyku będzie już dobrze (i nikt mi nie wmówi że słodycze nie uzależniają!). Nic więcej nie robiąc zrzuciłam 5 kg w miesiąc. Teraz niestety muszę coś znowu zrobić bo stanęłam w miejscu uncertain
      • snowdust Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 06.03.15, 12:35
        Nic więcej nie robiąc zrzuciłam 5 kg
        > w miesiąc.

Ale tak ZUPELNIE odstawilas czy cos czasem jesz? I jak czesto i ile jest to czasem jesli jest?

Ja slodycze kocham sad A moze jak bym sie przestawila na domowe ciasta to by cos pomoglo? Musze pomyslec.
        • chipsi Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 06.03.15, 12:51
          Ja też kocham. Przez Ciebie znowu mam ślinotok tongue_out
          Zaczęłam od zamiennika w postaci owoców i koktajli owocowych (najbardziej podeszła mi maślanka z mrożonymi truskawkami ze słodzikiem zamiast cukru). Czasem się dam skusić na ciastko w weekend - znajomym nie mam serca odmawiać tongue_out
          • snowdust Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 06.03.15, 13:05
            > ę dam skusić na ciastko w weekend - znajomym nie mam serca odmawiać tongue_out

No i slusznie! Przeciez to byloby zupelny brak taktu nawet big_grin
      • edor67 Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 07.03.15, 10:34
        I ten odwyk jest najgorszysad ale możliwy. Potem jest już dobrze. Ja jestem na etapie, że słodycze już mi nie smakują, wolę schabowego. Przed odwykiem jadłam drożdżówkę na śniadanie, batona na drugie, obiad normalnie plus deser, na podwieczorek cukierki, na kolację batona. teraz ciasto od teściowej raz w tygodniu, żeby nie robić jej przykrości, ale już nie z apetytem
    • anorektycznazdzira Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 06.03.15, 12:04
      > 1. slodyczy mi szkoda odstawic
      > 2. ruchu na chwile obecna brak
      > 3. lubie jesc
      >
      > Da sie cos z tym zrobic? wink

Nic się nie da zrobić. Sorry.
      Coś musisz zrobić, minimum to regularny ruch, nie musi być wyczyn, np. codziennie spacer 1 h plus 3 razy w tygodniu fitness i bez słodyczy.
      Możesz przestać używać masła (ja zaraz chudnę w takim wypadku).
      • snowdust Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 06.03.15, 12:41
        nie musi być wyczyn, np. codzienn
        > ie spacer 1 h plus 3 razy w tygodniu fitness i bez słodyczy.

3 razy w tygodniu fitness to jest wyczyn big_grin

A jesli chodzi o maslo to rzeczywiscie duzo jem. Moze to jest ten moj klucz do sukcesu! wink

I jeszcze mam okropna postawe. Taka klasyczna jak obrazek w linku:

Tekst linka
        • 3-mamuska Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 06.03.15, 12:46
          Moze zacznij cwiczyc, przy takim wzroście i wadze nie powinnas myślec o odchudzaniu.
          Znajdź siłownie trenera i zacznij cwiczyc, dobiorą ci program wyszczupliszvujedrnisz ciało.
          Zobaczysz efekty w ciele a nie na wadze.

Ostatecznie 3/4 razy w tygodniu chodakowska.
          • snowdust Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 06.03.15, 12:59
            > Moze zacznij cwiczyc, przy takim wzroście i wadze nie powinnas myślec o odchudz
            > aniu.

Balam sie to usylysze wink

Ale masz racje. Podstawa jest to ze musze ruszyc tylek. Przed chwila bralam prysznic i po raz kolejny z zalem stwierdzilam ze moj sflaczaly i pozbawiony miesni brzuch jest chyba wiekszy niz rozplaszczone posladki sad
        • anorektycznazdzira Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 07.03.15, 08:27
          > 3 razy w tygodniu fitness to jest wyczyn
          wink

Z tą postawą też niedawno walczyłam, i mogę Tobie tylko ten wyczyn polecićwink
          basen może?
          Na mnie bdb wpływa dojeżdżanie do pracy rowerem (tracisz kalorie zamiast kasy na paliwo)

Jak kiedyś zrzucałam 5 kilo, to jadłam wg diety cukrzyka, czyli doinformowałam się co ma niski index glikemiczny i malutkie porcje wcinałam z dokładnością zegarka co 3h (nie można się przegłodzić wbrew pozorom). Chudłam, jak najbardziej! A w takiej diecie cukierki czy białe buły z masłem same odpadają. Nie musisz się natomiast nagle przestawić na samą kapustę czy same jajka i sok żurawinowy, co jest idiotyczne i czego nie jestem w stanie zrobić.
      • przeciwcialo Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 07.03.15, 11:31
        To ile ty tego masła jesz że odstawienie go sprawia że chudniesz?
        • anorektycznazdzira Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 07.03.15, 12:22
          Pewnie sporosmile Serio-lubię, bo chodzi o masło a nie margarynę. Razem z masłem odstawiam oczywiście słodycze bo te które jem wszystkie zawierają sporo tłuszczu, w sumie w perspektywie dłuższej chudnę (ok. 1 kg/2 tygodnie). Założenie: nie odjadam na zasadzie "to ja sobie nałożę więcej skoro już się tak bez tego masła głodzę".
          • przeciwcialo Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 07.03.15, 13:35
            Odstawienie slodyczy dokonaloby tego samego bo przy okazji odstawiasz cukier wink
      • 7katipo Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 21.04.20, 09:13
        3 razy w tygodniu fitness. No to rzeczywiście minimum tongue_out
    • gaskama Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 06.03.15, 12:46
      Jakie to figury muszą być różne. Ja mam dokładnie twój wzrost i ważę 68 kg. I noszę 38 lub 40. Jak ważyłam tyle, co ty (63) to lekko wchodziłam w 38 a przy 58 to w 36.
      Ja natomiast ćwiczę. Cały rok. Rower, joga, ruch, spacery, narty. Też wzięłam się za odchudzanie przy 65 kg i efektem są 3 kg więcej. Ale po ubraniach nie widzę różnicy. Pocieszam się tym, że to efekt sportu i że tyle ważą mięśnie wink
      • snowdust Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 06.03.15, 13:04
        > Jakie to figury muszą być różne. Ja mam dokładnie twój wzrost i ważę 68 kg. I n
        > oszę 38 lub 40. Jak ważyłam tyle, co ty (63) to lekko wchodziłam w 38 a przy 58
        > to w 36.

Hmm, moze ja nosze 38! smile Wchodze w 38 i te 40 chyba czasem sa troszke luzne ale jak stwierdzilam, ze nie bede sie oszukiwac, ze taka ze mnie chudzinka to przestalam mierzyc 38. Pewnie moj brzuch, moze uda robia cala robote, tzn. sprawiaja ze siegam po wiekszy rozmiar.
      • berber_rock Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 06.03.15, 13:11
        Miesnie to az tyle nie waza - nie przeginajmy.

Ja intensywnie chodze na silke od 3 lat i w tym czasie dorobilam sie 2 kg miesni. A rzeczywiscie miesniak troche jestem, bo na niektorych partiach to mozna sie anatomii uczyc - lubie ...

Ale zeby przybrac 3 kg w krotkim czasie to bys musiala rwanie sztangi robic, zagryzajac chudziutkim tatarem i odzywkami. Toz chopaki na silowni takich wynikow nie maja.
        • gaskama Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 06.03.15, 13:58
          A gdzie napisałam, że przytyłam 3 kg w krótkim czasie?
    • asia_i_p Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 06.03.15, 13:06
      Gdzieś o tyle odchudzała mnie każda z ciąż, nawet trochę więcej (tak do dziesięciu kilo). Niestety, nic magicznego, za każdym razem cukrzyca ciążowa i przestrzeganie diety typowej dla cukrzycy typu II - czyli regularne małe posiłki, dużo węglowodanów złożonych, mało prostych, unikanie białego cukru. Trochę mi z tej diety zostało - polubiłam czarne pieczywo, nie słodzę kawy, mniej słodzę herbatę, więcej warzyw, mniej słodyczy, ale niestety te słodycze są i to jest zgubne, z powrotem tyję.

Bez silnego ograniczenia albo odstawienia słodyczy w moim przypadku się nie da.

Na pociechę - z odchudzania pozaciążowego pamiętam, że w przypadku takiego leniwca jak ja wprowadzenie już niewielkiej ilości ruchu - jakieś 45 minut dziennie - dało ogromne rezultaty. Niestety, rezygnacja z ruchu potem powoduje natychmiastowe odbicie wagi, organizm szybko się do dobrego przyzwyczaja.
    • anomalia_pogodowa81 Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 06.03.15, 13:57
      Też sobie pomyślałam, jakie różne są jednak w przyrodzie rozmiary smile Ja mam 170cm, 65, 66 kg a noszę 38, czasem wchodzące w S smile
      Wniosek jest banalny - naprawdę nie należy się ważyć, tylko mierzyć. I uczciwie kontrolować, czy tę wagę buduje tkanka tłuszczowa czy mięśnie...
      A ruch jest fajny, przekonasz się, jak tylko zaczniesz smile A dietą nie świruj, tylko zachowaj zdrowy rozsądek - wywal cukier, ogranicz węgle i kompensuj to białkiem. W internetach mnóstwo genialnych przepisów na desery bez cukru, mąki itd. są zaskakująco pyszne. Polecam smile
      • snowdust Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 06.03.15, 14:49
        > Też sobie pomyślałam, jakie różne są jednak w przyrodzie rozmiary smile Ja mam 170
        > cm, 65, 66 kg a noszę 38, czasem wchodzące w S smile

Jestes kolejna osoba, ktora o tym pisze. Ogladalam wlasnie profil ewy chodakowskiej ze zdjeciami odchudzonych dziewczyn. I one odchudzaja sie wlasnie do takiej wagi jaka mam teraz i musze powiedziec, ze wygladaja o niebo lepiej niz ja teraz. Czyli rzeczywiscie waga nie do konca jest dobrym wyznacznikiem. A moje miesnie i ogolnie postawa, kondycja, itd sa w oplakanym stanie.
    • kim5 Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 06.03.15, 14:02
      Właśnie mniej więcej tyle schudłam od listopada. Ale:
      ruch 3 razy w tygodniu
      dieta zbilansowana o 500 kalorii mniej, niz zapotrzebowanie
      ograniczenie słodyczy.

Innych pomysłów nie mam.
      • kim5 Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 06.03.15, 14:06
        Z tym niejedzeniem chleba to jakaś obsesja. Zdrowa dieta musi mieć i węglowodany, i białka, i tłuszcze. Węglowodany są wręcz niezbędne, jeśli ktoś pracuje mózgiem. W moim żywieniu porcji węglowodanów jest więcej niż białka (zakwasza). Ale te węglowodany mogą być zdrowe - płatki owsiane, kasza jaglana czy zdrowe pieczywo. Ja jem wszystko, ale 5 razy dziennie i niewielkie porcje. Głodna nie jestem.
    • peonka Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 06.03.15, 17:25
      Ja miałam takie same zalozenia jak Ty, schudłam dokładnie 7 kilo na diecie 5:2. Wyrzeczenia 2 razy w tygodniu, pozostałe dni w miarę normalnie wink
      • kamea_chateau biała morwa 06.03.15, 18:28
        kupiłam pastylki i ziólka do zaparzaniasmile
        staram się nie jeść słodyczy - 1 kosteczka dziennie czekolady gorzkiej.
        Staram się jeśc mniej a cześciej.
        Ufff dwa lub trzy lata temu miałam silną wolę nie jadłam słodyczy słodziłam jedną mała kosteczka cukru. Schudłam ze 6 kilogramów.smile
    • cybermis Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 06.03.15, 18:40
      Moim problemem też były słodycze.od miesiąca łykam chrom organiczny efekt jest znaczący- nie mam zupełnie ochoty na słodycze i podjadanie, szczerze polecam. kupilam też zioła przyspieszające metabolizm. Z moją wagą jest dziwnie. Przy 167 cm ważę 66 kg BMI górna granica prawidłowej wagi zresztąnie wyglądam grubo,noszę rozmiar 38, jestem wysportowana. Mój cel - 60 kg. ćwiczyć niestety trzeba aby podkręcić metabolizm.
    • setia Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 06.03.15, 18:49
      Też jestem leniem wink jedyna aktywność, którą jestem w stanie zaakceptować to bieganie. Zamierzam zacząć kiedy tylko zrobi się cieplej. Nad odstawieniem słodyczy jeszcze pomyślę wink
      Zamierzam zrzucić 4 kg nabyte przez ostatni rok, bo mimo, że na razie nie ma tragedii (58kg/170cm) to tendencja jest zatrważająca...
      • edor67 Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 07.03.15, 12:53
        A dlaczego jaz zrobi się ciepiej? Śmigam całą zimę i stwierdzam, że im chłodniej, tym lepiej się biega.
    • kkalipso Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 06.03.15, 20:13
      Też bym chciała zrzucić tak ze dwa kilo i poprawić kondycję do majasmile
      Jednak wciąż nie ma czasusad
      Dziś tak siadłam sobie na ławeczce, po chwili obok stanęła grupka młodzieży na oko po 16/17 lat. Dziewczynom to brzuchy się wylewały jakby były w piątym miesiącu ciąży na dodatek galaretowate, ja tak po porodzie nie wyglądałam. To tak na pocieszenie.
    • lianis Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 06.03.15, 22:53
      Ja dolacze do odchudzania smile mam sflaczaly brzuch, wylewajace sie boki, niestety po zimie nadwage i ogolny brak jedrnosci, wiec zrobic z tym cos musze, zeby sie lepiej poczuc.
      Aerobow nie cierpie, az mnie dreszcze przechodza na sama mysl, jem raczej zdrowo, zero fastfoodow i tuczacych przekasek, choc pozwalam sobie na slodycze, ale niestety lubie jesc sad
      W kazdym razie dzis po raz pierwszy wyszlam pobiegac, godzinka takiego marszo-truchtu pod i z niewielkich gorek, sprawila ze na koniec nogi mi w dupsko wlazily, ale czulam jak krazenie mi sie poprawilo, w koncu przestalo mi byc ciagle zimno, moglam wziac chlodny prysznic zamiast wrzatku i niewiadomo skad pomimo zmeczenia duzy zastrzyk energii. Super uczucie. Minus taki ze moje buty do biegania sie nie nadaja, nabawilam sie mega pecherza na piecie i jutro chyba w klapkach bede chodzic, wiec musze kupic jakies nowe, choc nie wiem skad mam wiedziec ktore beda lepsze.
      • edor67 Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 07.03.15, 12:56
        Super to uczucie po bieganiu. Im dłuższy dystans, tym więcej energii ma się po. Kochane endorfinysmile No i jeszcze efekty uboczne w postaci zmniejszenia tkanki tłuszczowej
    • snowdust Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 08.03.15, 00:40
      O dzisiejszym dniu (w kontekscie dbania o sylwetke) chce zapomniec... Jaki to jest ciezkie to dbanie o siebie uncertain
      • miomamamia Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 08.03.15, 20:05
        a ja chciałam tylko nadmienić że dziś stanęłam na wadze i dwa kilo w dół!! czyli Chodakowska rules zwłaszcza że dziś małe grzeszki poczyniłamsmile
    • ertresolen2 [...] 20.04.20, 21:33
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • mona-taran Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 20.04.20, 21:55
      Od stycznia schudłam 7kg na diecie mż+ orbitrek+ trochę ćwiczeń z YouTube. Nie bolało wcale, bo w sumie jem co chcę tylko mniej :p
      • mona-taran Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 20.04.20, 21:58
        Ah, wykopaliska 🤨
    • leyla76 Re: Schudnac 7 kg chcę :) Ktos sie odchudza wlasn 20.04.20, 22:33
      Od zeszłych wakacji przytyło mi sie i to nie mało. Nie zmieniłam specjalnie nawyków żywieniowych, ruchu tez raczej tyle co zawsze, czyli niewiele , a mimo to powoli waga szła w gore.
      Jakis miesiąc temu postanowiłam cos z tym zrobić. Zaczęłam od if , pierwszy posiłek o 12 ostatni o 18. Nie schudłam ani grama.
      Dodam, ze ogólnie nie jem słodyczy , chociaż domowym ciastem nie pogardzę. Nie pije żadnych słodkich napojów, jedynie kawa z mlekiem i woda. Czasami jakaś zielona herbata. Nie jem chipsów, popkornu, niezdrowych przekąsek , fast food. Czasami trafi sie jakaś pizza. Jem mało mięsa, nie jadam wędlin , jedynie czasami kupuje „szynkę „ z kurczaka czy tez indyka.
      Jem za to sery, zwłaszcza żółte i uwielbiam chleb. Unikam białego , ale chleb to moja słabość. Mogę żyć od rana do wieczora na kanapkach z masłem, żółtym serem i pomidorem.
      Ponad tydzień temu zmieniłam dietę. Przeszłam na proteinową, chociaż nie tak rygorystycznie. Np zjem sałatkę , w której jest oliwa z oliwek, kupuje produkty o niższej zawartości tłuszczy, ale nie kompletnie odtłuszczone, jem płatki owsiane .
      Od ponad tygodnia nie zjadłam nic słodkiego, włączając w to owoce. Zero chleba oprócz tzw chleba dukana, zero ryżu, makaronu, ziemniaków. Jem za to ryby wszelakie, wędzone i pieczone, z puszki. Nogi z kurczaka bez skory, pieczone w folii, do tego sery, jogurt nat, serki farmerskie, jajka. Co drugi dzień warzywa, robię tez co drugi dzień soki warzywne.
      Co drugi dzień długie szybkie spacery z mężem. Ponad 10000 kroków. Do tego dojdzie rower. Jak nie spaceruje to w domu robię półgodzinny zestaw ćwiczeń na nogi i brzuch. Niby dzisiaj 1,5 kg mniej, ale mam wrażenie, ze powinnam chudnąc szybciej.
      Jakieś 10 lat temu zrobiłam dietę dukana i w ciągu miesiąca schudłam 11kg, a i waga wyjściowa była mniejsza niż teraz.
      Miesiąc temu robiłam tez badania, oprócz bardzo niskiej vit d3 i wapnia reszta wyszła w porządku.
      Dodam, ze biegać nie lubię i zreszta raczej nie powinnam. Zerwane więzadło w kolanie na nartach. Na nartach dalej jeżdżę, ale bieganie mi jakos nie idzie.
      Do wakacji chciałabym 10kg schudnąć, zobaczymy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka