Dodaj do ulubionych

Wakacje a przedszkole

12.03.15, 18:09
Wyjeżdżam z dziećmi na wakacje na całe 3 miesiące. Mam dylemat czy wypowiadać na ten czas umowę z prywatnym przedszkolem. Jest taka możliwość z zachowaniem okresu wypowiedzenia. Miałybyscie z tym problem czy raczej to oczywiste: dzieci nie chodzą przez całe 3 miesiące wiec płacenie jest nieuzasadnione. Po wakacjach do przedszkola wraca tylko mlodszak bo generalnie z opieki tam zapewnionej jestem zadowolona.
Jedyne co mnie tam wkurza to konieczność zapłaty wpisowego na kolejny rok mimo ze dziecko kontynuuje uczęszczanie.
Obserwuj wątek
    • karolina17w Re: Wakacje a przedszkole 12.03.15, 18:42
      U nas jest tak, że co roku podczas wakacji gdy dziecko nie chodziło do przedszkola płaciło się tylko równowartość czesnego na tzw trzymanie miejsca.

W Twoim przypadku dla starszego rozwiązałabym umowę skoro nie wraca, dla młodszego płaciła czesne na utrzymanie miejsca.

A co jest napisane w umowie z przedszkolem? U nas to było jasno określone.
      • zielonaporzeczka Re: Wakacje a przedszkole 12.03.15, 18:49
        Nie ma nic o "trzymaniu miejsca". Nowe dzieci płacą wyższe wpisowe, i na to jestem gotowa.
        • karolina17w Re: Wakacje a przedszkole 12.03.15, 19:03
          W takim razie porozmawiać z dyrekcją czy da radę tak zrobić.

Ewentualnie - przeliczyć co bardziej się opłaca - przez 3 miesiące płacić samo czesne czy rozwiązać umowę i podpisać nową, płacąc na nowo wpisowe. U mnie by to tak wyglądało że czesne to 260 zł, 260 x 3 = 780zł. A wpisowe wynosi u nas tyle ile czesne więc płaciłabym we wrześniu 520 zł. W kieszeni zostaje 260 zł.

Co zrobisz zależy od Ciebie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka