Dodaj do ulubionych

jedzenie kredy

04.04.15, 19:08
nie mogę powstrzymać się od zjedzenia kredy ( ciąża) pije wapno, jem nabiał ale muszę zjeść kredę bo zwariuję . Kupiłam teraz w tesco krede szkolną made in china innej nie było .Wiem, że nie umrę ale czy kreda ma jakieś toksyczne substancje co mogłyby zaszkodzić dziecku ? siada na beret wiem
Obserwuj wątek
    • b.bujak Re: jedzenie kredy 04.04.15, 19:25
      może tabletki dolomit Cię zadowolą
      • olewka100procent Re: jedzenie kredy 04.04.15, 19:32
        jak maja podobny kredowy smak to biere
        • b.bujak Re: jedzenie kredy 04.04.15, 19:46
          no, nie.... chińskiej kredy nic nie doścignie w smaku wink
          ale spróbuj tego dolomitu, bo chemicznie jest to ta sama substancja (węglan wapnia), dodatkowo w składzie jest jeszcze węglan magnezu... no i jakaś substancja smakowa, niestety smile kiedyś to była mięta, teraz nie wiem, bo dawno nie kupowałam
    • naomi19 Re: jedzenie kredy 04.04.15, 20:03
      hehe
      kiedyś widziałam program o kobiecie, ktora jadla krede, myslalam, ze to bujda smile
      duzo zdrowka wink
      • falundafa Re: jedzenie kredy 05.04.15, 19:12
        na tlc są lepsze egzemplarze - jedna wcina kamienie w ciąży
        a ja jako dziecko jadłam piach z piaskownicy a póżniej bardzo chętnie ssałam polopirynę jak landrynki
    • 5justi Re: jedzenie kredy 04.04.15, 20:06
      koleżanki synek wygryzł dziurę w ścianie za sofą.
      odkryła to gdy chcieli malować ściany i odsunęli tą kanapę smile
    • mynia_pynia Re: jedzenie kredy 04.04.15, 20:07
      W ciazy od 4 miesiaca lykalam wapno w tabletkach 2x dziennie w dawce 1 tabletka 1200 mg. Na recepte dostalam od lekarza. Jaka masz dawke, bo moze tu jest problem. Te tabletki byly stosowane przy osteoporozie min.
    • asia_i_p Re: jedzenie kredy 04.04.15, 20:10
      Ty jesteś tuż przed rozwiązaniem, prawda? Na tym etapie to chyba byś musiała strychninę zjeść, żeby dziecku zaszkodziło, bardziej bym się bała, że zaszkodzi tobie.
    • mamusia1999 Re: jedzenie kredy 04.04.15, 20:11
      kreda to mnie smakuje taki naturalny preparat na włosy i paznokcie. ze słownika wynika, że to krzemionka w postaci proszku. może dlatego wapno cie nie zaspokaja, bo potrzeba ci krzemu? może dziecku właśnie na paznokietki i włosy potrzebna?
    • peonka Re: jedzenie kredy 04.04.15, 20:11
      Nie wiem gdzie mieszkasz, w uk są tabletki Adcal do złudzenia przypominające krede - wapno i Wit d3. Może zapytaj w aptece?
      Dolomit tez podobny.
    • b.bujak WAPŃ, dziewczyny... nie wapno! 04.04.15, 20:15

• peonka Re: WAPŃ, dziewczyny... nie wapno! 04.04.15, 20:25
        Wapń to pierwiastek, a wapno to przeważnie wapń z dodatkami. Masz niedobór wapnia, ale w aptece możesz kupić wapno smile wiec nie czepiajmy się słówek wink
        • b.bujak Re: WAPŃ, dziewczyny... nie wapno! 04.04.15, 20:40
          to nie jest czepianie się słówek!
          nie każdy związek wapnia jest wapnem; różne odmiany wapna kupuje się w sklepach budowlanych, ale nie w aptekach, mimo, że wiele osób tak uważa smile

nie czepiam się - przy okazji wtrącam sprostowanie, jak ktoś ma ochotę to się będzie wyrażał poprawnie, a jak nie to pozostanie w błędnym przyzwyczajeniu
          • peonka Re: WAPŃ, dziewczyny... nie wapno! 04.04.15, 22:46
            Ok. Masz rację, i zawsze warto się czegoś dowiedzieć z forum smile
    • sanrio Re: jedzenie kredy 04.04.15, 20:46
      wcale mnie to nie dziwi, jak byłam małym dzieckiem palcem wyryłam dziurę w ścianie koło łóżka bo tak mi się chciało kredowego smaku. W szkole też podgryzałam kredy. Do tej pory uwielbiam zapach świeżego wapna, mogłabym w nim spać i się delektować. Jedz, na zdrowie tongue_out
      • myszomle Re: jedzenie kredy 05.04.15, 15:32
        sanrio napisała:

> wcale mnie to nie dziwi, jak byłam małym dzieckiem palcem wyryłam dziurę w ścia
        > nie koło łóżka bo tak mi się chciało kredowego smaku.

Też miałam taką dziurę nad łóżeczkiem smile

---
        truskawkiwmilanowku.blox.pl/html
        najlepszepolskiefilmyiseriale.blox.pl/html
        • niennte Re: jedzenie kredy 26.07.18, 17:25
          Ja też smile
      • nangaparbat3 Re: jedzenie kredy 26.07.18, 20:40
        >> jak byłam małym dzieckiem palcem wyryłam dziurę w ścianie koło łóżka
        Ja też.
    • kota_marcowa Re: jedzenie kredy 04.04.15, 22:10
      Wybaczcie, robi mi się niedobrze na samą myśl smile
      • sasanka4321 Re: jedzenie kredy 04.04.15, 22:41
        > Wybaczcie, robi mi się niedobrze na samą myśl smile

Mnie tez... zaczynam sie Was bac suspicious
      • myszomle Re: jedzenie kredy 05.04.15, 15:35
        kota_marcowa napisała:

> Wybaczcie, robi mi się niedobrze na samą myśl smile

Oj, tam. Jedzenie kredy to mały pikuś w porównaniu z wątku o jedzeniu żywych ostryg. Brr!

---
        truskawkiwmilanowku.blox.pl/html
        najlepszepolskiefilmyiseriale.blox.pl/html
        • kota_marcowa Re: jedzenie kredy 05.04.15, 15:41
          A ostrygi obawiam się, też bym nie przełknęła, już sam widok mnie brzydzi, o konsystencji nawet nie myślęsmile
    • minor.revisions Re: jedzenie kredy 05.04.15, 06:16
      Jedz sobie skorupki z jajek, oczywiście nie surowych. Mnie się w ciąży nawet nie chciało jajek odbierać, jadłam w całości.
      • ludborka Re: jedzenie kredy 05.04.15, 18:10
        big_grin chrupiące jajka big_grin
        • rosapulchra-0 Re: jedzenie kredy 05.04.15, 18:16
          Czytałam gdzieś, że gdy się robi jajecznicę np. to powinno się skorupki z jajek zmielić i do tej jajówy dodać. Może coś w tym jest?
    • zarin Re: jedzenie kredy 05.04.15, 18:12
      Boję się zapytać skąd wiecie jak smakuje kreda.
      • kk345 Re: jedzenie kredy 05.04.15, 18:35
        Nie wiem, jak smakuje kreda, ale kieeeeedyś, w zamierzchłych czasach wapno w tabletkach bylo bezsmakowe, smakowało po prostu jak gips czy inna jałowizna- wyobrażam sobie, ze kreda jest podobna
    • kill.emall Re: jedzenie kredy 05.04.15, 18:42
      Myślałam, że zachcianki ciążowe są tylko na początku ciąży smile w każdym razie ja tak miałam. Od połowy ciąży już nie miewałam zachcianek.
    • cauliflowerpl Re: jedzenie kredy 26.07.18, 17:19
      Hahaha pierwszy spamer, który doprowadził mnie do głośnego rechotu big_grin NIE zgłaszam do usunięcia big_grin
      • cauliflowerpl Re: jedzenie kredy 26.07.18, 17:19
        O kuźwa, grupa KREDOŻERCY!!!! Leżę i kwiczę big_grin
        • 3fanta Re: jedzenie kredy 26.07.18, 17:26
          Myślałam,że to dziecko kredę zjada.A tu dorosła kobitasmile
    • azsiezaloguje Re: jedzenie kredy 26.07.18, 18:01
      jedz wygotowane skorupki jajek, możesz mielić i jeść z jakimś serkiem czy jogurtem. Albo gotuj jajka na twardo i jedz od razu ze skorupką smile One na pewno nie mają żadnych syfów dodanych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka