Dodaj do ulubionych

Trójka- wywiad z Racewicz

10.04.15, 14:11
Słuchałyście? Ja przyznam, że nie lubiłam kobiety, nie wiem w sumie dlaczego ale zawsze wydawała mi się taka antypatyczna jak Hanka Smoktunowicz. Ale do rzeczy. Opowiadała o swoim życiu po śmierci męża, który zginął w katastrofie 10 kwietnia. Najbardziej mnie ruszyło jak opowiadała o synku, który wtedy miał niecałe dwa latka. Jak ją kiedyś zapytał czy gdyby Bóg na chwilę zasnął toczy tatuś nie mógłby na moment tylko wrócić żeby dać mu buziaka na dobranoc sad No rozwalił mnie ten tekst.
Obserwuj wątek
    • asmarabis Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 14:14
      Ja widze ze ona sie upaja publiczna zaloba, no rozumiem rok po katastrofie wspominac ale 5 lat i w kolko to samo? Za 50 lat tez bedzie wystepowac i opowiadac to samo???
      • mas.uka Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 14:16
        Nie wiem czy się upaja. W audycji zaznaczyli że została nagrana kilka dni wcześniej bo 10 kwietnia ona nie wie gdzie będzie.
        • asmarabis Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 14:20
          To jeszcze lepiej, myslalam ze udziela jednego wywiadu w rocznice ale widze ze to jakas rundka sie szykuje zeby pokazac sie we wszystkich mozliwych mediach..... tja bo nikt nigdy wczsniej nie umarl i nie osierocil synka....
          • mas.uka Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 16:21
            ależ się uparłaś. Powiedziała że nie wie gdzie będzie bo zwyczajnie zaszywa się na ten dzień i nie chce mieć kontaktu z nikim i niczym. Ale ty wiesz lepiej że na bank biega po wszystkich telewizjach... Kobieta powiedziała że nawet na cmentarz wybierze się w innym terminie bo nie chce się tam spotykać z dziennikarzami
            • asmarabis Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 17:38
              .. Kobieta powiedziała że nawet na cme
              > ntarz wybierze się w innym terminie bo nie chce się tam spotykać z dziennikarza
              > mi
              >

Ojej, jakies rozdwojenie jazni, pchajac sie centralnie w media opowiada ze sie zaszyje, prawdziwy majsterszyk, nie kazdy by na cos takiego wpadl !
              • misterni Asmarabis 11.04.15, 16:13
                jesteś potworem
      • solejrolia Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 14:19

straciłaś kogoś bliskiego? żeby w ogóle takie rzeczy pisać

przecież właśnie po to została zaproszona do programu, żeby wspominać.
        tak, moim zdaniem, ma prawo nawet za 50lat wspominać swojego męża, był częścią jej życia, i to jest jej historia. niby dlaczego ma milczeć.
        co ma udawać, że tego nie było?

asmarabis, weś ić stąt...

<po prostu niesmak>
        • asmarabis Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 14:22

> przecież właśnie po to została zaproszona do programu, żeby wspominać.
          > tak, moim zdaniem, ma prawo nawet za 50lat wspominać swojego męża, był częścią
          > jej życia, i to jest jej historia. niby dlaczego ma milczeć.
          > co ma udawać, że tego nie było?

Nie ma milczec ale po co sie z tym pchac do mediow??? Prawdziwa zaloba jest w sercu a nie poprzez klepanie na antenie.....tam zginelo prawie 100 osob, jakos inni ktorzy stracili bliskich nie sa zainteresowani wystepami w mediach, a ona W KOLKO.....
          • evolene Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 14:42
            Co ty bredzisz. Ta kobieta nie musi pchać się do mediów, jest akurat ich częścią, więc to, że się wypowiada na antenie, to dla niej żadna nowa sytuacja.
            Strata bliskiej osoby boli znacznie dłużej niż rok czy dwa, najwyraźniej trudno ci to pojać
            • asmarabis Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 14:49
              evolene napisała:

> Co ty bredzisz. Ta kobieta nie musi pchać się do mediów, jest akurat ich części
              > ą, więc to, że się wypowiada na antenie, to dla niej żadna nowa sytua

Duzo osob z mediow kogos stracilo, ale jakos nie biegaja ze stacji do stacji, zeby "blysnac" wymyslonymi historyjkami swoich dzieci.....
              • evolene Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 14:55
                Oj, to ona aż sama biegła by się podzielić tymi przeżyciami? A nie tak, że to ktoś ją prosił o wypowiedzi?Jedni się wypowiadają o tym jak byli molestowani, inni dzielą się swoim szczęściem, a inni mówią o swojej żałobie. To wszystko jest ludzkie. Czym wg ciebie ona chciała błysnąć, bo tego to nie rozumiem?
              • meganiedzwiadkowa Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 14:56
                A ja się zapytam, czy ty nienawidzisz ludzi jak leci, czy według jakiegoś klucza?
                • semihora Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 15:41
                  Właśnie też się zastanawiam. Chyba wszystkich, jad aż kapie na klawiaturę.
                • cosmetic.wipes Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 15:54
                  Ameby nie są zdolne do odczuwania tak skomplikowanych emocji jak nienawiść.
          • akniwlam Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 14:45
            No całkiem sporo rodzin w żałobie ma potrzebę upamiętnienia swojej ukochanej utraconej osoby, czy przez wystawienie super-hiper pomnika na grobie, czy przez ufundowanie stypendium czy biblioteki jej imienia, czy przez występy medialne albo msze gregoriańskie, co nam do tego jak inni przeżywają żałobę? I kto Ci daje prawo do oceniania, co jest prawdziwą żałobą? Jakiś urodzaj dziś na wieszczki na emamie, doprawdy. I to same Kasandry.
            Dopóki nie ogłaszają żałoby narodowej, to można sobie życie zorganizować tak, żeby w ogóle się nie stykać z tematem, wystarczy wyłączyć telewizor i nie czytać gazet, a zamiast radia włączyć sobie ulubioną płytę. No chyba że mieszkasz w bezpośredniej bliskości pałacu prezydenckiego, to wtedy chyba tylko urlop.
      • feniks_z_popiolu Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 15:00
        Asmarabis, chyba nie miałaś jeszcze do czynienia ze śmiercią osoby bliskiej. Zazdroszczę Ci.
        I zapewniam, że optyka spojrzenia na tę sprawę bardzo może się zmienić gdy to dotknie Cię osobiście. Niespecjalnie lubię p. Racewicz ale jestem wyobrazić sobie co czuła, młoda matka pozbawiona nagle męża. Musiała ogarnąć tyle spraw na nowo! Być oparciem dla dziecka, dla jego dobra nie okazywać zbytnio negatywnych emocji.

Żal mi każdej z tych osób i każdej rodziny. Córki kolega ze szkoły stracił wtedy ojca, widywałam w tym czasie i jego i jego mamę, siostrę. Wierzę, że to zdarzenie można przeżywać wiele lat.
        • asmarabis Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 15:11
          Po prostu TA kobieta mnie nie przekonuje, bardziej wiarygodna jest dla mnie zaniedbana Blaszczyk ktora opowiada o tragicznej smierci corki bo probuje cos na tym pozytywnego zbudowac a co innego nabotoksowana dziennikarzynka ktora opowiada zupelnie bez powodu, co powiedzial synek. No ale to jest moje zdanie, wy jestescie przkonane ze ona MUSI to robic.....
          • sumire Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 15:42
            Odrób lekcje - córka Ewy Błaszczyk żyje.
            • asmarabis Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 15:45
              Haha, masz racje, zagalopowalam sie troche ale chyba kazdy rozumie o co m chodzi, mam nadzieje....
              • sumire Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 15:50
                asmarabis napisała:

> Haha, masz racje

co dokładnie cię bawi w takiej pomyłce?...
                • asmarabis Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 15:53
                  Ze mnie poprawiasz, mimo ze wiesz o czym pisze. Fascynuje mnie ze na forum ematka kazda niescislosc zostanie wylapana i przedyskutowana dluzej niz sam temat watku....
                  • zlotonaiwnych Re: Trójka- wywiad z Racewicz 11.04.15, 16:02
                    Ojp, asmarabis sad
          • wegatka Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 15:47
            Przestań już bezmyślnie paplać, bo pogrążasz się coraz bardziej. Ciekawe która córka Ewy Błaszczyk zginęła tragicznie?
          • pepitka_cb Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 16:51
            bardziej wiarygodna jest dla mnie zaniedbana Blaszczyk

Błaszczyk jest zaniedbana??
            • asmarabis Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 17:39
              A nie jest???? dla ciebie to atrakcyjna, zadbana kobieta??????
              • kk345 Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 22:42
                Tak. Ma 60 lat, na tyle wygląda, ma piękny uśmiech i siłę w oczach. Dojrzała, piękna kobieta.
              • pepitka_cb Re: Trójka- wywiad z Racewicz 11.04.15, 18:27
                Pokaż swoje zdjęcie
          • misterni Zaniedbana Błaszczyk 11.04.15, 16:24
            https://bi.gazeta.pl/im/ef/66/ca/z13264623Q,Ewa-Blaszczyk.jpg
            https://s1.kozaczek.pl/2014/02/03/ewa-blaszczyk.jpg
            • asmarabis Re: Zaniedbana Błaszczyk 11.04.15, 17:14
              aaaa, naprawde nie widzisz tych wszchobecnych bruzd jak u 90 letniej babci?
              • misterni Re: Zaniedbana Błaszczyk 11.04.15, 17:28
                Widzę i co z tego? Jest zadbana mimo to.
                • asmarabis Re: Zaniedbana Błaszczyk 11.04.15, 17:39
                  Zadbana= posiadajaca bruzdy na 5 cm?
                  • misterni Re: Zaniedbana Błaszczyk 11.04.15, 17:44
                    Widać taka genetyka + ciężkie przeżycia.
                    Ale zadbana jest.
                    • asmarabis Re: Zaniedbana Błaszczyk 11.04.15, 17:58
                      Jest w necie takie zdjecie rodzinne z mezem i corkami.... i tam sa juz te bruzdy, a wiec genetyka + lenistwo...

film.interia.pl/wiadomosci/film/news/ewa-blaszczyk-piotr-machalica-i-malzenska-niewiernosc,2057439,38
                      • misterni Re: Zaniedbana Błaszczyk 11.04.15, 18:07
                        Wiesz, miałam sobie już odpuścić dialog z tobą, ale przyznam, że zafascynowało mnie, w jaki sposób zmarszczki kogokolwiek świadczą o lenistwie? Rozumiem jeszcze taki argument przy sporej nadwadze, ale dlaczego uważasz, że kobieta, która miała pecha pomarszczyć się wcześniej od większości swoich rówieśniczek, jest leniwa?
                        • asmarabis Re: Zaniedbana Błaszczyk 11.04.15, 18:26
                          Bo zdaje sie ze ona me ekstremalnie sucha skore i w ogole o nia nie dba, nie nawilza, nie robi zadnych zabiegow, po prostu nie interesuje jej jak wyglada...a wyglad u aktorki to narzedzie pracy chyba....moim zdaniem nie potrzeba duzo zachodu zeby mogla wygladac duzo lepiej....
                          • misterni Re: Zaniedbana Błaszczyk 11.04.15, 18:31
                            Niektórzy mimo nawilżania skóry i tak się marszczą szybciej niż inni. To są właśnie geny.
                            Co do zabiegów (rozumiem, że chodzi ci botoks, lifting itd), w tym samym wątku krytykujesz Racewicz między innymi za to, że się im poddaje.
                            • asmarabis Re: Zaniedbana Błaszczyk 11.04.15, 18:37
                              Moim zadniem ta skora az krzyczy o odrobine nawilzenia i takiej skory nie ma kobieta ktora uzywa dwa razy dziennie porzadnego kremu, filtra UV itp....
                              Co do Racewicz to dziewczyny pisaly obotoksie + wylewajacych sie ustach, ostrzykiwanie ust prawie zawsze daje tragiczny i sztuczny efekt, i kto normalny ostrzykuje sobie WSZYSTKO ?
                              • misterni Re: Zaniedbana Błaszczyk 11.04.15, 21:06
                                Znam kobiety, które używają kremów regularnie i są pomarszczone. Taka przypadłosć niestety - ciebie też może spotkać.
                                • asmarabis Re: Zaniedbana Błaszczyk 11.04.15, 21:13
                                  To kremy z Ziai po 10 pln? Bo ja pisalam o porzadnych kremach, po nich zmarszczki nie maja racji bytu...sprobuj to zobaczysz;
                                  • misterni Re: Zaniedbana Błaszczyk 11.04.15, 21:20
                                    Nie mówię o kremach klasy la prairie - raczej nie doskoczysz.
                                    Ja szczęśliwie nie mam problemu, mimo 44 lat zmarszczek zero, ale nie poczytuję sobie tego jako szczególną zasługę - dobre geny i w miarę zdrowy tryb życia.
                                    • misterni Re: Zaniedbana Błaszczyk 11.04.15, 21:23
                                      Nie miało być nie na początku zdania - tekst mi ciągle przeskakuje
                                    • asmarabis Re: Zaniedbana Błaszczyk 11.04.15, 21:28
                                      No widziz, ty nie masz problemu ale ktos inny ma i wiedzac o tym moglby sie na powaznie zajac skora, i nie wystarczy tez oczywiscie zakup jednego kremu no ale dbanie o siebie latami.....
                                      • misterni Re: Zaniedbana Błaszczyk 11.04.15, 21:47
                                        Kończąc tę jałową dyskusję - osoby o których mówię, dbają o siebie latami, ale mimo to się marszczą bardziej i szybciej od swoich mniej dbających o cerę rówieśniczek, za to szczęśliwie będących posiadaczkami dobrych genów. ]
                                        • asmarabis Re: Zaniedbana Błaszczyk 11.04.15, 22:14
                                          Nie siedzisz u nich chyba w lazience, zeby byc ich ambasarodka..... moze nieregularnie stosuja, zle dobraly pielegnacje czy jest jakis inny problem. A dyskusja rzeczywiscie jalowa wink
                          • mas.uka Re: Zaniedbana Błaszczyk 11.04.15, 18:31
                            ona wygląda ślicznie! Starzeje się z klasą, cały czas ma własne rysy twarzy, nie upodabnia się do potwora jak inne kobiety nadużywające botoksu i innych zabiegów jak np. Majka Sablewska która już teraz jest w połowie drogi do wyglądu Donatelli Versace. Jak tak cię czytam Asmarabis to ty chyba bruzdy na mózgu wypełniłaś hialuronem
      • rasowa_sowa Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 16:05
        Proszę nie karmić trolla asmarabis.
      • wioskowy_glupek Re: Trójka- wywiad z Racewicz 11.04.15, 15:18
        10/10
    • mozambique Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 14:16
      na jej przykaldzie dowiedzialm sie ze obajwem gleboko przezywanej zaloby jest walnięcie sobei botoksu w twarz
      no ale widocznie tak jest
      • solejrolia Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 14:21
        to nie oznaka żałoby, a tego, że pracuje w mediach
        były ostatnio watki na ten temat, więc myślę, ze temat został wyczerpany
        • kwiat_w_kratke Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 14:23
          Koszmarna baba. Tylko tyle.
        • asmarabis Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 14:23
          solejrolia napisała:

> to nie oznaka żałoby, a tego, że pracuje w mediach

TYM BARDZIEJ, powinna zachowac wiekszy profesjonalizm a nie zachowywac sie jak przekupka
          • akniwlam Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 14:37
            A czego byś od niej oczekiwała? Jak Twoim zdaniem profesjonalnie przeżywa się żałobę???
            I emama to potrafi zaskoczyć, przekupki z botoksem jeszcze w życiu nie widziałam...
            • mozambique Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 14:47
              ja tez nie widzialm jeszcze rozpaczajacej wdowy ktora op pogrzebie znika z zycia zawodowego na jakis czas po to zeby wrocic ostrzyknieta botoksem, z twarza rozjezdzającą sie na boki i napompowanymi ustami

no nie widziałam - ani przekupki ani gwiazdy ekranu
              • asmarabis Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 14:51
                mozambique napisała:

> ja tez nie widzialm jeszcze rozpaczajacej wdowy ktora op pogrzebie znika z zyci
                > a zawodowego na jakis czas po to zeby wrocic ostrzyknieta botoksem, z twarza ro
                > zjezdzającą sie na boki i napompowanymi ustami
                >

hahahha, macie jakiegos linka ? Jeszcze w sumie jej nie widzialalm w nowej wersji, kojarze jak jeszcze wygladala normalnie.....
              • akniwlam Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 14:57
                Ale to jej życie, jej decyzje, jej botoks i jej rozpacz. I jej sposób radzenia sobie z tą rozpaczą, nieważne jak głęboką. Zresztą nie ma chyba przymusu oglądania jej twarzy? Można zmienić kanał? Polecam, po co się na nieprzyjemne odczucia narażać z powodu obcej kobiety i jej botoksów.
              • sumire Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 15:44
                A nie wolno jej? Jakie są dozwolone czynności dla człowieka w żałobie?
                • asmarabis Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 15:50
                  Oczywiscie ze wolno jej, sama sie przeciez nie zaprasza do tych mediow, inna sprawa jest taka dlaczego wszyscy chca sluchac co ma do powiedzenia zona zmarlego OCHRONIARZA???? Tak was to interesuje? No rozumiala bym gdyby to Marta Kaczynska chodzila i opowiadala jak przezywa tragedie, co powiedzialy dzieci, ale tego nie robi bo ma KLASE...
                  • liisa.valo Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 19:53
                    Marta Kaczyńska akurat też udzieliła wielu wywiadów i pozowała na okładkach. Też opowiadała jak szykowała dzieciom śniadanie, kiedy pojawiły się newsy...
                    • asmarabis Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 19:58
                      No wlasnie, szykowaLA, opowiadaLA....... mozna raz opowiedziec a nie w kolko temat walkowac.....
                      • liisa.valo Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 20:04
                        No, właśnie ona też w kółko:

natemat.pl/57529,marta-kaczynska-3-lata-po-katastrofie-teraz-mam-kilku-dobrych-znajomych-politykow
                        player.pl/programy-online/tylko-w-player-pl-odcinki,522/odcinek-15,wywiad-z-marta-kaczynska,S00E15,24469.html
                        www.gala.pl/wywiady-i-sylwetki/marta-kaczynska-dubieniecka-i-marcin-dubieniecki-teraz-jestesmy-mocniejsi-3730
                        polki.pl/viva_exclusive_artykul,10018971.html
                        www.se.pl/wiadomosci/polityka/marta-kaczynska-teorie-o-brzozie-i-mgle-nie-przetrwaly-proby-czasu_406071.html
                        afterparty.pl/newsy_artykul,17588.html
                        www.google.pl/imgres?imgurl=http://s.afterparty.pl/i/marta-kaczynska-sesja-i-wywiad-w-vivie-NEWS_MAIN-49923.jpg&imgrefurl=http://afterparty.pl/newsy_artykul,11113.html&h=402&w=650&tbnid=7qqYJWe0w77ThM:&zoom=1&docid=gyGs1hq4513TEM&ei=RRAoVdiJNsr9aLaigeAB&tbm=isch&ved=0CCEQMygCMAI
                        www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.kozaczek.pl/img/7maj/39_1.jpg&imgrefurl=http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id%3D29605&h=794&w=636&tbnid=YaN3AtGaZQqjMM:&zoom=1&docid=89WWmhEuLlxbPM&ei=RRAoVdiJNsr9aLaigeAB&tbm=isch&ved=0CDIQMygTMBM

nie chce mi sie więcej szukać, ale jest więcej.
                        • asmarabis Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 20:25
                          No ale to jakies stare wywiady, nie widze zeby teraz wystepowala z okazji rocznicy? zreszta z dwojga zlego wole sluchac wspomnien corki prezydenta niz zony ochroniarza....
                          • liisa.valo Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 20:35
                            Mówiliśmy o lataniu w kółko. Też latała i gadała w kółko, dzisiaj akurat to nie wiem, bo dla higieny umysłu odcięłam się od tych doniesień i rozmów. Nie wiem jednak dlaczego mamy stosować inną moralność dla córki prezydenta i dla dziennikarki, żony BOR-owca.
                            • asmarabis Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 20:51
                              Wiesz co, ja pisze o swoich wrazeniach.... po prostu nie pamietam Kaczynskiej, a jesli juz to jakies wypowiedzi merytorzyczne dot: katastrofy a nie tylko o SOBIE, natomiast przewija mi sie w pamieci twarz Racewicz w dziesiatkach wywiadow....moze ty masz inne obserwacje....
                              • liisa.valo Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 21:06
                                Mam inne, rzeczywiście, i rozumiem, że ty osobiście wolałabyś wywiad z Kaczyńską niż z Racewicz. Być może ktoś inny wolałby odwrotnie. Zawsze można zmienić kanał, stację czy gazetę.
                                • asmarabis Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 21:14
                                  No wlasnie nie wiem jakie moga byc przyczyny dlaczego ktos inny wolalby 10000000 wywiad z Racewicz, o tym jak cierpi, no bo nic wiecej raczej nie ma do dodania....no ale na ematce juz mnie chyba nic nie zdziwi smile
                                  • kk345 Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 22:44
                                    To ona udziela tych wywiadów na ematce???
                                  • iwles Re: Trójka- wywiad z Racewicz 11.04.15, 17:43
                                    Widze, ze wg asmarabis, zaloba po PREZYDENCIE jest bardziej "zacna" od zaloby po "zwyklym tylko OCHRONIARZU". Żałosne uncertain
                                    • asmarabis Re: Trójka- wywiad z Racewicz 11.04.15, 17:53
                                      Ale tu nie rozmawiamy o zalobie tylko o wystepach w mediach.....
                          • zlotonaiwnych Re: Trójka- wywiad z Racewicz 11.04.15, 16:24
                            Asmarabis, mam nadzieję, że tak naprawdę to ty nie istniejesz.
      • akniwlam Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 14:35
        No ale Tobie każą sobie botoks robić na znak wspólnej żałoby? Krzywdę tym komuś zrobiła? Pamięć zbezcześciła czy coś? Miała rytualne samobójstwo popełnić? Niech sobie kobieta żyje po swojemu, przecież chyba nie musi odkąd jest wdową nosić wora pokutnego i zasłony na twarz.
        Bardzo współczuję rodzinom ofiar tej katastrofy (dowolnej opcji politycznej), że wciąż nie mają jakiegoś zamknięcia tego tematu, ciągle wydarza się coś, co im te rany na nowo otwiera sad rozumiem, że śledztwo musi trwać, ale po ludzku współczuję bardzo, bo chyba w takich warunkach nie da się po prostu przepracować żałoby i pójść dalej, zająć się swoim życiem.
        • asmarabis Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 14:39
          > te rany na nowo otwiera sad rozumiem, że śledztwo musi trwać

Aha, jestes z tej frakcji ktorej zalezy na matacznieu, przeciagani sledztwa, tak zeby prawda nie wyszla na jaw....
          • akniwlam Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 14:51
            Nie wiem którą opcję masz na myśli, bo każda uważa, że pozostałe chcą mataczyć i ukrywać prawdę. Zasadniczo to nie jestem z żadnej frakcji. Nie głosuję na PiS jeśli o to pytasz i nigdy nie głosowałam. Tylko po ludzku mi żal, nawet tych, których poglądów nie podzielam. Współczuję, bo cierpią. Nawet jeśli nie wierzę w to, co mówią, a nawet uważam, że niektórzy cynicznie wykorzystują ich ból. Wolno mi chyba?
            • asmarabis Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 14:52
              am, że niektórzy cynicznie wykorzystują ich ból. Wo
              > lno mi chyba?

Racewicz to akurat wykorzystuje, ze tacy jak ty mysla ze sa w bolu.....
              • akniwlam Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 15:16
                Nie widzę w tym żadnej dla niej korzyści. Telewizji nie oglądam, trójki też jakiś czas temu przestałam słuchać, gazety czytam tylko w internecie i tylko to, co mnie interesuje. (Dziś jak dotąd dwa artykuły okołorocznicowe i dałam sobie spokój, temat mnie jakoś nie emocjonuje za bardzo.) Nawet reklamy mam poblokowane. Moje współczucie nikomu nie nabija więc kasy, słupków w sondażach ani popularności.
                Po ludzku współczuję, bo to straszne nagle stracić bliską osobę, bez pożegnania. I jeszcze mieć na karku politykę i media i coraz to nowe doniesienia, teorie spiskowe, obwinianie na prawo i lewo. Nieważne, czy ktoś w te doniesienia wierzy, czy nie, po prostu każda taka informacja, jak ostatnio ujawnione stenogramy, każda medialna jatka z oskarżeniami jest na pewno bolesna dla osób, które tam straciły bliskich. A jeszcze mili rodacy osądzają, jak kto przeżywa żałobę i czy wypada robić sobie botoks... Chciałabyś tak być oceniana za jakość i widoczność Twoich przeżyć wewnętrznych? Bo jak dla mnie to koszmar. Mi pani Racewicz jest słabo znana, nawet nie wiem jak wygląda (z botoksem czy bez), ale bronię kobiety, bo nie rozumiem, jakie prawo mają obce emamy do osądzania jej przeżywania żałoby. Ja tam w niczyich butach mili nie przeszłam, nie daję sobie prawa do krytykowania cudzych zachowań, które mnie w żadnym stopniu nie dotykają ani nie szkodzą.
      • rasowa_sowa Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 16:12
        O, następna niedowartościowana, która żyje tylko po to żeby ktoś jej na forum odpisał i wymyśla szokujące argumenty.
        • asmarabis Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 17:37
          A ty po co zyjesz?
      • angazetka Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 16:44
        Ile lat po śmierci męża obowiązuje zakaz stosowania botoksu?
        • misterni Re: Trójka- wywiad z Racewicz 11.04.15, 17:46
          Pewnie z dziesięć. A potem albo botoks, albo wspominanie męża.
          • marychna31 Re: Trójka- wywiad z Racewicz 11.04.15, 22:28
            w żałobie to tylko intensywne nawilżanie!
    • mildenhurst Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 14:23
      nie nie słuchałam, a tekst o zaśnięciu Boga jak na 7 latka jest zbyt logiczny i przemyślany, również w swej metaforze. To mogłyby być bardziej słowa matki.
      • asmarabis Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 14:25
        u Boga jak na 7 latka jest zbyt logiczny i
        > przemyślany, również w swej metaforze. To mogłyby być bardziej słowa matki.

No wlasnie tez to chcialam napisac, ale balam sie ze mnie tu zlinczuja smile Piekna historyjka przygotowana na potrzeby wystepow w mediach, ciekawe co synek ¨" powie" za rok wink
        • joxanna1 Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 14:55
          Bez przesady. Jak najbardziej jest to tekst dla wrażliwego 7latka.
          Nie traktujcie dzieci jak idiotów.
          • mas.uka Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 16:14
            dokładnie.Moja córka miała mniej lat gdy zaczęła zadawać podobne pytania, dzieci potrafią zaskakiwać.
      • fasol-inka Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 14:48
        co ty mówisz... to zależy od dziecka
        mój 5latek jest zdolny do takiej logiki, co dopiero 7latek
      • wegatka Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 14:50
        mildenhurst napisała:

> nie nie słuchałam, a tekst o zaśnięciu Boga jak na 7 latka jest zbyt logiczny i

Ludzie, litości, siedmiolatek, to jest całkiem kumate dziecko, które potrafi myśleć logicznie. Siedmiolatki chodzą do szkoły, odrabiają lekcje i same czasem muszą coś wymyślić, więc niby dlaczego nie mógłby powiedzieć czegoś takiego?

To co w takim razie powiecie o takim dziecku?
        Moja córka, gdy miała niecałe trzy lata wyła wieczorem, że nie chce iść do przedszkola, więc jej powiedziałam, że dziś tam nie pójdzie, dopiero rano, gdy się obudzi. Na to ona "to ja już się nigdy więcej nie obudzę".

Na prawdę sądzicie, że kilkuletnie dzieci to roślinki, które myśleć nie potrafią?
        • asmarabis Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 14:54
          > Moja córka, gdy miała niecałe trzy lata wyła wieczorem, że nie chce iść do prze
          > dszkola, więc jej powiedziałam, że dziś tam nie pójdzie, dopiero rano, gdy się
          > obudzi. Na to ona "to ja już się nigdy więcej nie obudzę".

Dobre smile Dlaczego nie poszlas tego opowiedziec w radiu?
          • antyideal Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 14:56
            Alez Ty bredzisz w tym wątku. Idz sobie pobiegaj czy cos.
            • misterni Re: Trójka- wywiad z Racewicz 11.04.15, 17:49
              Żeby tylko w tym
          • wegatka Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 15:01
            A ty dlaczego nie poleciałaś jeszcze do radia, żeby wyśmiać Racewicz, tylko pierniczysz tu , jak potrzaskana?
            • asmarabis Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 15:13
              Bo nie mam pod reka zadnej porywajacej historyjki
              • cosmetic.wipes Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 16:00
                Nie masz mózgu, a żyjesz - to jest bardzo porywająca historyjka. Możesz iść tongue_out
                • asmarabis Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 16:05
                  Isc na wycieczke krajoznawcza?
                  • cosmetic.wipes Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 16:10
                    Na piaskoznawczą.
                    Nie ma nic wspanialszego niż piasek na dominikańskiej plaży, nieprawdaż? suspicious
                    • asmarabis Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 17:36
                      Dalej nie wiem co sie robi na takich wycieczkach, wytlumaczysz mi wreszcie?
                      • cosmetic.wipes Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 20:17
                        Napawa się piaskiem.
        • mildenhurst Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 14:56
          nie nie sądzę, że to roślinki, bo mam takiego artystę w domu. Natomiast dla mnie to nie zagrało, zwróciłam uwagę, że nie słuchałam audycji i to jedno zdanie, wyrwane z rozmowy strasznie dodało patosu sytuacji. Taka udramatyzowana kropka nad i.
      • karola1008 Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 15:06
        mildenhurst napisała:

> nie nie słuchałam, a tekst o zaśnięciu Boga jak na 7 latka jest zbyt logiczny i
        Czy ja wiem? Mój syn jako siedmiolatek opowiadał, że "Graliśmy z chłopakami w taką grę >kto powie większą liczbę<, no i ja powiedziałem >nieskończoność<, a Dawid powiedział, że 4xnieskończoność jest większa od nieskończoności, ale ja powiedziałem, że to niemożliwe, bo 4xnieskończoność i tak równa się nieskończoność, bo nieskończoność jest tylko jedna, itp. itd." nie wiem dokładnie co, bo szczęka mi tak opadła z wrażenia, że przestałam słyszeć, co mówi big_grin.
        • ewa_mama_jasia Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 15:59
          Znam ten ból smile Ja takie opady szczęki zaliczam regularnie, pierwszy raz chyba jak młody miał ze 3 czy 4 lata i pyta, co to jest płatność przelewem smile
          • mildenhurst Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 19:42
            pytać może , ale tak abstrakcyjnie realnych wniosków nie każdy wyciąga.
            • wegatka Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 22:30
              Masz rację, nie każdy. Ty dochodzisz do takiego wniosku po obserwacji swojego dziecka. A dla wielu innych osób nie jest to nic nadzwyczajnego.
              • misterni Re: Trójka- wywiad z Racewicz 11.04.15, 17:53
                Właśnie.
    • solejrolia Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 14:40
      Współczuję jej ogromnie, i innym, którzy stracili swoich bliskich w tej katastrofie, również im współczuję. Nie uważam, zeby to było upajanie się, nie muszą udawać, że życie im się nie zmieniło, że tego nie bylo, bo każdy przeżywa żałobę i radzi sobie z nią jak potrafi.
      Daję jej pełne prawo do wspomnień, również na antenie.

Zdecydowanie wolę ją wysłuchać niż JK, który mowi jęz. nienawiści i oskarżeń.

Tyle ode mnie.
      A wątek i niektóre wypowiedzi to dno i kilo mułu.
      • wegatka Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 14:51
        Mogę się tylko pod Tobą podpisać.
      • mozambique Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 14:52
        a nie wspolczujesz rodzinom tych co zgineli w Alpach
        • milka_milka Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 15:01
          Zamilknij, proszę, bo kompromitujesz się strasznie.
    • priszczilla Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 14:57
      Kiedy wywiad się zaczął przełączyłam na inny kanał. Nie lubię się dołować.

Ale jej się nie dziwię, że ma potrzebę wspominania męża i mówienia o tym. Chociaż ja bym jednak zachowała tego typu zwierzenia dla znajomych i przyjaciół.
      • asmarabis Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 14:59
        enia o tym. Choci
        > aż ja bym jednak zachowała tego typu zwierzenia dla znajomych i przyjaciół

No dokladnie, o to mi chodzi, ciekawe czy maz by sobie zyczyl takiego rozglosu posmierniti we wszystkich mozliwych mediach....
        • baltycki Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 15:11
          Przyjdzie czas, zapytasz, zaspokoisz ciekawosc swa.
        • karola1008 Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 15:11
          Tak to się szczęśliwie składa, że nie można zapytać cudzych bliskich zmarłych, czego by sobie życzyli lub nie, więc można sobie wymachiwać takim argumentem do woli.
          • wegatka Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 15:36
            Ja myślę, że J. Racewicz zdecydowanie lepiej wie, czego życzyłby sobie jej osobisty mąż, niż jakaś Asmarabis, która go wcale nie znała.
    • przeciwcialo Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 16:14
      Osierocone dzieci przeżywają podobnie.
      • marzeka1 Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 16:28
        Mam wrażenie, że znacznie trudniej przeżywa się śmierć męża/żony, gdy mowa o dobrym związku, kochających się ludziach, gdy do tego zostają małe dzieci- myślę, że to trudny na maksa emocjonalnie stan.
    • lafiorka2 Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 17:39
      jako wspomnienia kobiety po utracie męża pewnie bym się wzruszyła.Ale ja własnie po tej katastrofie nie moge jej znieść...Strasznie mnie wqrza.
      • fiu-bzdziu2010 Re: Trójka- wywiad z Racewicz 11.04.15, 18:18
        ja tam wolę posłuchać wdowy Racewicz, niż np,. wdowy Błasik
        inna klasa
    • werualta Re: Trójka- wywiad z Racewicz 10.04.15, 22:46
      ja jej zwyczajnie po ludzku współczuję
      tak, jak wszystkim, którzy stracili w tym dniu bliską osobę..
      nie muszę za nią przepadać, nie muszę jej nawet lubić, lubię jak prowadzi panoramę i inny program,
      jej życie, jej ból itp.
      żałoba to bardzo trudny czas, trudny kiedy się z kimś pożegnamy i nigdy więcej Go nie zobaczymy a chyba jeszcze trudniej jest, kiedy ktoś odchodzi stąd bez pożegnania..
      Szkoda tylko, że w tym kraju wszystko wszystkich dzieli, rocznice uroczystości obchodzone odrębnie, żałosne..
      a botoks na jej twarzy, chce niech robi.. ja po śmierci Taty zmieniłam fryzurę na bardzo krótką i na ciemniejszy kolor włosów.. , bo tak potrzebowałam...
      (to też do postów, którę ją tak bardzo krytykują....)
      • mas.uka Re: Trójka- wywiad z Racewicz 11.04.15, 13:09
        ja właśnie ten jej botoks teraz po tym wywiadzie tłumaczę sobie jako rodzaj odreagowania. Kobieta została z małym dzieciem, przyznała że nieraz nie miała ochoty wstawać z łóżka i gdyby nie Igor to pewnie by w tym łóżku została a może i odreagowała inaczej. A tak musiała się sama zmuszać do pionu ale może potrzebowała zrekompensować sobie ten ból inaczej...
        • asmarabis Re: Trójka- wywiad z Racewicz 11.04.15, 13:14
          Kobieta została z małym dzieciem, przyznała że nieraz nie miała ocho
          > ty wstawać z łóżka i gdyby nie Igor to pewnie by w tym łóżku została a może i o
          > dreagowała inaczej. A tak musiała się sama zmuszać do pionu ale może potrzebowa
          > ła zrekompensować sobie ten ból inaczej...

Ciekawe co by bylo gdyby jej maz zginal w zwyklym wypadku samochodowym i w zwiazku z tym nikt by nie chcial zeby udzielala wywiadow, gdzie by biedaczka sobie ten bol rekompensowala....
          • akniwlam Re: Trójka- wywiad z Racewicz 11.04.15, 13:40
            Po pierwsze to co Cię to właściwie obchodzi, jak by przeżywała żałobę, gdyby straciła męża w wypadku samochodowym? Podobno wolałabyś jej nie oglądać i uważasz, że jest jej za dużo w mediach. Zdecyduj się wreszcie.
            Może by zniknęła, założyła gospodarstwo agroturystyczne w Bieszczadach albo wyjechała do aśramy w Indiach. Może założyłaby fundację wspierającą wdowy i wdowców po ofiarach wypadków samochodowych. Albo dzieci ofiar wypadków samochodowych. Może zrobiłaby sobie nie tylko botoks, ale jeszcze operację plastyczną i olśniewała twarzą, fryzurą i figurą. Może bywałaby jeszcze częściej w mediach jako dyżurna ekspertka, bo katastrofy lotnicze zdarzają się rzadko, a wypadki samochodowe znacznie częściej i w tym temacie jest więcej informacji do komentowania. Widzisz w ogóle sens w takim gdybaniu? Jeśli kobieta ma coś mądrego lub ciekawego do powiedzenia, jeśli są ludzie, których jej wypowiedzi interesują, co Ci przeszkadza, że ją zapraszają do mediów? Ubywa Ci czegoś od tego? Uważasz, że gdyby Racewicz zamilkła, to media by się przerzuciły na Martę Kaczyńską? Pytam, bo naprawdę nie rozumiem o co Ci chodzi.
            • mas.uka Re: Trójka- wywiad z Racewicz 11.04.15, 13:44
              nie wiem jak ty ale ja kończę karmić trolla, niech zdycha
            • asmarabis Re: Trójka- wywiad z Racewicz 11.04.15, 13:52
              > zeszkadza, że ją zapraszają do mediów? Ubywa Ci czegoś od tego? Uważasz, że gd
              > yby Racewicz zamilkła, to media by się przerzuciły na Martę Kaczyńską? Pytam, b
              > o naprawdę nie rozumiem o co Ci chodzi.

Nic mi nie ubywa, po prostu wiele osob w rozny sposob kogos stracilo, i nie bronie nikomu o tym opowiadac w mediach, no ale ile razy mozna......po prostu ona przesadza i tyle, no nic zobaczymy czy za 10 lat nie zacznie ci to przeszkadzac i dalej bedziesz z nabozenstwem sluchac jej wywiadow...
              • akniwlam Re: Trójka- wywiad z Racewicz 11.04.15, 14:49
                Jak mi przeszkadza jakieś zjawisko w mediach, to wyłączam odbiornik, nie otwieram linka, przewracam stronę w gazecie albo w ogóle jej nie kupuję. Np. z bliżej niesprecyzowanych przyczyn nie czytuję, nie słucham ani nie oglądam Martyny Wojciechowskiej (mimo, że ma ona wiele do powiedzenia w interesującej mnie tematyce). Po co niepotrzebnie fundować sobie nieprzyjemne wrażenia? Polecam tę metodę na przyszłość.
                Kończę dyskusję, bo nic z niej nie wynika.
                • asmarabis Re: Trójka- wywiad z Racewicz 11.04.15, 15:53
                  No wlasnie, zupelnie nie wynika, bo nie chcesz przyjac wiadomosci, ze ktos nie lubi dusic swoich frustracji wewnatrz tylko sie nimi dzieli, ja polecam taka metode, wszyscy psychologowie zreszta tez, jesli nie slyszalas smile
          • misterni Re: Trójka- wywiad z Racewicz 11.04.15, 18:01
            asmarabis napisała:

Ciekawe co by bylo gdyby jej maz zginal w zwyklym wypadku samochodowym i w zwiazku z tym nikt by nie chcial zeby udzielala wywiadow, gdzie by biedaczka sobie ten bol rekompensowala....

Rekompensowała by sobie, tym czym by chciała. Tobie nic do tego.
    • koronka2012 Re: Trójka- wywiad z Racewicz 11.04.15, 18:19
      Zupełnie na marginesie i w oderwaniu od tej historii - takie słowa dziecka świadczyłyby o poczuciu ogromnej tęsknoty. Pytanie na ile dziecko faktycznie pamięta ojca, którego straciło w wieku 2 lat, a na ile te słowa są niejako projekcją uczuć matki i są skutkiem podsycania tej tęsknoty/żalu z powodu braku ojca?

Dzieci przyjmują świat takim, jak jest. Te dzieci, które nigdy ojca nie widziały, bo np. się wypiął jakoś nie epatują takimi tekstami. Co nie znaczy, że im go nie brakuje - ale to jest po prostu rzeczywistość, do której przywykły. Tyle, że samotne matki nie kultywują obrazu nieobecnego ojca, i może dlatego dzieciom łatwiej przejść nad jego brakiem do porządku dziennego? (skrót myślowy, wiadomo, ze to nie jest bez znaczenia).
      • asmarabis Re: Trójka- wywiad z Racewicz 11.04.15, 18:27
        koronka2012 napisała:

> Zupełnie na marginesie i w oderwaniu od tej historii - takie słowa dziecka świ
        > adczyłyby o poczuciu ogromnej tęsknoty. Pytanie na ile dziecko faktycznie pamię
        > ta ojca, którego straciło w wieku 2 lat, a na ile te słowa są niejako projekcją
        > uczuć matki i są skutkiem podsycania tej tęsknoty/żalu z powodu braku ojca?

Sluszna uwaga, biedne to dziecko....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka