Dodaj do ulubionych

Skrzypiące buty

17.04.15, 14:51
Mam 2 rok buty, które bardzo lubię nosić: skórzane, ciemnoszare , wiązane, noszę je do dżinsów. Super wygodne, ale w tym sezonie skrzypią, jak idę na dworze, tego tak nie słychać, ale gdy przejdę się do przedpokoju- no słyszę własne buty. Da się coś z tym zrobić czy buty do wywalenia? Miałyście taki problem?
Obserwuj wątek
    • kochamruskieileniwe Re: Skrzypiące buty 17.04.15, 14:58
      chyba bardzo głodne pasty do butów smile
    • rhaenyra Re: Skrzypiące buty 17.04.15, 15:23
      miałam buty na grubej mięciutkiej podeszwie które robily pssssy psssssy pssssy przy każdym kroku
      wywaliłam bo mnie szlag trafial
      • marzeka1 Re: Skrzypiące buty 17.04.15, 15:27
        No właśnie te buty nie robiły tak wcześniej, w tym sezonie zaczęły- mam tej firmy jasne buty skórzane i normalną są, ciche. A ponieważ bardzo wygodne, to szukam sposobu, może można je jakoś nawilżyć, aby przestały tak skrzypieć. Jak się nie da, wywalę.
        • kochamruskieileniwe Re: Skrzypiące buty 17.04.15, 16:51
          one wyschły. skórę trzeba natłuścic jak najwięcej sie da. Choćby wazeliną. Czy to skóra licowa?
    • baltycki Re: Skrzypiące buty 17.04.15, 17:22
      Tak przypomnialo misie..
      Ile to szewc sie napracowal, zeby Dulskiemu na scenie buty skrzypialybig_grin
      Celu nie osiagnal, nie potrafil szyc "skrzypiacych" butow, nie nauczono go..
      W czasie przedstawien rekwizytor za kulisami "skrzypial" kawalkiem styropianu o szklowink
    • klubgogo Re: Skrzypiące buty 17.04.15, 21:37
      Moje letnie skórzane zamszowe na koturnie zaczęły po dwóch latach. Buty naprawdę idealne, w świetnym stanie, piszczą. Zamszu raczej nie natłuszczę, więc co, może to koturna wydaje dźwięki?
      • marzeka1 Re: Skrzypiące buty 18.04.15, 09:57
        Chyba uratowałam buty, bo dziś poszłam w butach nieskrzypiących- jak wyżej Kochamruskieileniwe (długaśno brzmi big_grin ) natłuściłam na mocno buty z zewnątrz, wyjęłam też skórzane wkładki i znalazłam w necie poradę, którą zastosowałam i trochę zmieniłam): wlałam do miseczki ciepłą wodę + oliwę (polecali olej lniany)- i mocno nasączyłam, przesmarowałam te wkładki. Wysuszyłam, włożyłam do butów i .... buty znowu są normalne, wygodnie i ciche.
        Klubgogo- to może spróbuj tak nasmarować skórzane wkładki w środku, u mnie to zadziałało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka