Dodaj do ulubionych

Kwitnące drzewa

25.04.15, 14:51
Jeszcze parę dni temu było mizernie, a dzisiaj po prostu drzewa eksplodowały. Dzika radość i temperatura jak w środku lata. "Świat nie jest taki zły niech no tylko zakwitną jabłonie". To jedna z nielicznych rzeczy, która potrafi mnie jeszcze zachwycić. Kto tak tez ma?
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/pb/fe/tt94/PVgJCQWD61t3paAO7B.jpg
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/pb/fe/tt94/aaSVbQ5P7vgYt6hr6B.jpg
Obserwuj wątek
    • m_incubo Re: Kwitnące drzewa 25.04.15, 14:53
      Ja tak mam smile
      Patrzę właśnie na nie przez pootwierane szeroko okna i gęba sama mi się cieszy. Uwielbiam wiosnę!
    • julchen33 Re: Kwitnące drzewa 25.04.15, 15:01
      a gdzie to tak ladnie?
      • fadilla Re: Kwitnące drzewa 25.04.15, 15:23
        Gdynia
    • nangaparbat3 Re: Kwitnące drzewa 25.04.15, 15:03
      Studiowalam w Warszawie i mieszkalam tam jeszcze przez jakiś czas. Któregoś dnia, w kwietniu, Warszawa szara, zimna, wsiadlam do samolotu i wyladowalam w innym swiecie - kolorowym kwitnacym, slonecznym. Wtedy w jednej chwili zdecydowałam o powrocie do wrocławia, gdzie wlasnie przelom kwietnia i maja zapiera dech. Ostatnio nasadzili jeszcze szpalery wisni japońskich wzdluż niektorych ulic - ech...
      • ichi51e Re: Kwitnące drzewa 25.04.15, 17:10
        akurat wwa tego roku wyjatkowo kwiatowa big_grin
        • nangaparbat3 Re: Kwitnące drzewa 25.04.15, 17:42
          No wiesz, jak też potrafie zaśpiewać wyjatkowo ładnie - jak na mnie tongue_out
      • kk345 Re: Kwitnące drzewa 25.04.15, 21:31
        nangaparbat3 napisała:

> Studiowalam w Warszawie i mieszkalam tam jeszcze przez jakiś czas. Któregoś dni
        > a, w kwietniu, Warszawa szara, zimna, wsiadlam do samolotu i wyladowalam w inny
        > m swiecie - kolorowym kwitnacym, slonecznym

A w maju wystarczy wrócić do Warszawy i obejrzec to kwitnienie jeszcze raz- bo przecież wszyscy wiedza, ze w Polsce im dalej na wschód czy połnoc, tym póżniej zaczyna się kwitnienie i dojrzewanie...
    • mynia_pynia Re: Kwitnące drzewa 25.04.15, 15:16
      Cudownie, akurat rajskie jabłuszka to smród pleśni i kwacha późnym latem.
      • nangaparbat3 Re: Kwitnące drzewa 25.04.15, 15:36
        a najwykwintniejsza potrawa to na drugi dzień wielka ..... .
    • hamerykanka Re: Kwitnące drzewa 25.04.15, 16:38
      Cudo!!
      Ja tak cieszylam sie z kolei miesiac temu, gdy bylo zimno i niefajnie, a zakwitly moje wisnie japonskie tak, ze galazek nie bylo widac spod kwiatow.
      A teraz zaczyna moj wielki krzak jasminowca. Nie moge sie doczekacsmile
    • kota_marcowa Re: Kwitnące drzewa 25.04.15, 16:45
      U nas też kwitną, specjalnie jak wychodzę z psem, to spaceruję pod tymi drzewami, bo lubię wąchać jak ładnie pachną.
    • a1ma Re: Kwitnące drzewa 25.04.15, 17:41
      Przepięknie! U mnie kwitną juz czereśnie, mirabelka jak szalona, zaraz wiśnie i morele. Pięknie,.pięknie jest!
    • sid-15 Re: Kwitnące drzewa 25.04.15, 18:40
      Tak, jest przepięknie, nie mogłam oczu nasycić. smile
    • cauliflowerpl Re: Kwitnące drzewa 25.04.15, 18:48
      U mnie kwitnie wszystko, wszystko, wszystko na raz. Od magnolii przez kasztanowce, przez topole, drzewa owocowe, po rzepak.
      Biedni alergicy.
      Równie mocno jak kwiaty, zachwyca mnie ilość odcieni zieleni w przyrodzie.
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/ac/lj/uy6c/ti3cZ96WcD3UPPFGOB.jpg
      • memphis90 Re: Kwitnące drzewa 25.04.15, 21:13
        Co to- wiśnia, migdałek...?
        • lady-z-gaga Re: Kwitnące drzewa 25.04.15, 21:24
          Wiśnie kwitną na biało smile
          • memphis90 Re: Kwitnące drzewa 25.04.15, 21:27
            A nie, są też wiśnie ozdobne, z bogatym kwiatostanem, mogą być różowe....
        • cauliflowerpl Re: Kwitnące drzewa 25.04.15, 21:40
          Wiśnia piłkowana smile Cudo, chyba polska nazwa pochodzi od kul, które tworzą skupiska kwiatów.
    • feniks_z_popiolu Re: Kwitnące drzewa 25.04.15, 21:25
      Przy jednej z głównych ulic śródmiejskich kwitną obłednie na różowo chyba wiśnie. To szlak "do muzeum" gdzie przewijają się tłumy turystów. Wiele dzisiaj osób wąchało kwiaty. Zapach cudny.
    • inguszetia_2006 Re: Kwitnące drzewa 25.04.15, 21:50
      Witam
      Świnia jesteś, Fadilla;-P Mieszkałam czas jakiś w Gdyni, przy tym deptaku. Firma mi wynajęła mieszkanie przy Placu Grunwaldzkim. Fajnie było! Ale bym sobie podreptała do Sopotu;-D
      Pzdr.
      Ing
    • princesswhitewolf Re: Kwitnące drzewa 25.04.15, 21:57
      W Londynie tak bylo miesiac temu. Teraz czesc juz przekwitla, inne zakwitaja
    • lola211 Re: Kwitnące drzewa. 26.04.15, 09:17
      Wczoraj tez sie zachwycalam.
      Na lezaku,z kawą w reku.
      Na czesci dzialki mam sad.Nie moglam sie napatrzec na kwitnące wisnie, czeresnie.Wkoło rózowo, biało i zółto(forsycje).Mnostwo ptakow, motyli, pszczoły.
      Feeria barw- tulipany, narcyzy, hiacynty i inne cebulaki.
      Cudnie.
    • mondovi Re: Kwitnące drzewa 26.04.15, 09:53
      Nie mogę doczekać się bzów.
      • gris_gris Re: Kwitnące drzewa 26.04.15, 10:03
        U mine juz kwitną! Mam w ogrodzie trzy bzowe drzewa, fioletowe, i biały krzak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka