Dodaj do ulubionych

emama - prywatny folwarczek

09.05.15, 14:59
ktoś ją moderuje wg własnego, prywatnego klucza
dopiero co posty i wątki leciały z prędkością światłą, bo, UWAGA: coś się komuś wydawało, że jakieś słowo jest podobne do innego słowa, albo do nazwiska.... i to uznano za złamanie zakazu
a co teraz? temat wyborow powrócłi, i okazuje się, że wolno
przynajmniej jest jasność co do poglądow politycznych moderacji
i wiadomo, dlaczego od tygodni pozwoliła robić śmietnik na forum pisowskim trollom
Obserwuj wątek
    • arwena_11 Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 15:09
      dzisiaj to się nawet zapytać nie można dlaczego poleciały niewinne wątki, bo też wątek leci. Ciekawe jak długo się ten utrzyma
      • lady-z-gaga Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 15:12
        wątki wylatywały po 10 minutach
        teraz troll obraża prezydenta i wyciąga wszystkie "polityczne" tematy, a moderacji nie przeszkadza
        • arwena_11 Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 15:15
          Prezydent sam robi co może żeby dawać powód do obrażania.
          • lady-z-gaga Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 15:17
            i dlatego wolno go dziś obrażać, a nie wolno o mizerii na słodko pisać wink
            • arwena_11 Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 15:21
              a nie to akurat nie wolno dzisiajsmile niech poczekają do poniedziałku.

A w wątku krejzi było coś o galaretce z kaczki, może to zadziałało na moderacje. Chociaż przyznam, że meandry skojarzeń moderacji w dniu dzisiejszym przerastają moje pojęcie.
              • lady-z-gaga Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 15:24
                >Chociaż przyznam, że meandry skojarzeń moderacji w dniu dzisiejszym przerastają moje pojęcie.

nie tylko Twoje
              • priszczilla Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 19:46
                Sobota jest, wieczór, moderacja na imprezę poszła i nie pracuje.
                • baltycki Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 19:52
                  Siedzi dyzurny jeden na wszystkie fora, czyta tylko te z klikiem w koszsmile
          • araceli Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 23:10
            arwena_11 napisała:
            > Prezydent sam robi co może żeby dawać powód do obrażania.

Jakim dnem trzeba być, żeby tak pisać? Katolicka miłość bliźniego pozwala obrażać i popierać obrażanie? Potrafisz to wytłumaczyć?
    • murwa.kac Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 17:23
      Ale wiesz o tym, ze moderatorzy nie siedza na forum 24 per doba?
      I naprawde nic nie stoi na przeszkodzie, zebys watek, wpis zglosila. Koszem, mailem, jakkolwiek.

Ale nie. lepiej jatke zrobi .
      • arwena_11 Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 18:38
        Mruwa tylko w tym samym czasie poszły w niebyt 3 wątki bardzo lajtowe.
        • murwa.kac Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 19:09
          no ok, w tym samym czasie.
          w tym samym czasie moderator ma ogarnac WSZYSTKIE watki i wpisy?
          nierealne.
          pomysl sobie, ze wchodzisz na ematke i masz przejrzec WSZYSTKIE watki i wpisy pod wzgledem merytorycznym.
          słowem - WSZYSTKO przeczytac.
          ogarniesz w ciagu dajmy na to pol godziny? zeby w tym samym czasie zrobic z tym wszystkim porzadek?
          watpie.
          a zauwaz, ze moderatorzy tez maja swoje zycie, prace, rodzine, dzieci, ktore pewnie sie drą a pobawisz sie ze mną mamo! etc.

wiec dajcie troche luzu i czasu. zwlaszcza, ze dziewczyna dopiero zaczyna. a nie jezdzicie jak po łysej klaczy.
          bo napisac maila do moderacji, ze taki a taki watek jest niezgodny, to juz przerasta mozliwosci 90% ematek. lepiej jatkę zrobić i popluć sie jaki to moderator zły czlowiek jest.

• arwena_11 Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 19:20
            Mruwa ja zupełnie nie rozumiem dlaczego poleciały dwa niewinne wątki kulinarne.
            A pracę moderatora znam dosyć dobrze. Kilka lat na pomocnych robiłam to. I wiem, że wiele zależy od moderatora i jego sympatii/antypatii zamiast od merytoryczności wątków.
            Po prostu moderator jak bardzo będzie nadgorliwy i np nie lubi jakiegoś tematu lub autora postu zawsze znajdzie powód do cięcia
            • baltycki Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 19:31
              Postaram sie Ci pomoc.
              Menu.
              Dziczyzna.
              Budyn z kaczki.
              Ciasteczka z alkoholem.
              Mizeria
              Wiecej nie pamietam..

A teraz przypomnij sobie kandytatow..
              Nic?
              Zadnych skojarzen?
              Nadal watek niewinny?

Trudno, swoje mozliwosci wyczerpalem, moze ktos inny.

Jeszcze podpowiedz.
              Moze bedzie latwiej, gdy ustawisz kandydatow w kolejnosci miejsc zajowanych w sadazach.
              • marychna31 Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 19:35
                Mizeria to została podana chyba po zupie z muchą...
                • baltycki Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 19:43
                  Mozliwe, czytalem przed zajeciami kuchennymismile
                  Jesli ktos twierdzi, ze to byl niewinny, kulinarny watek..
                  to rzeczywiscie,
                  lepiej, ze jest bylym moderatorem.
                  • murwa.kac Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 20:22
                    baltycki napisał:

> Mozliwe, czytalem przed zajeciami kuchennymismile
                    > Jesli ktos twierdzi, ze to byl niewinny, kulinarny watek..
                    > to rzeczywiscie,
                    > lepiej, ze jest bylym moderatorem.

o!
                    tu się Baltycki prawdopodobnie pierwszy raz zgodze wink
                    • murwa.kac Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 20:23
                      w sensie z Toba
                  • lady-z-gaga Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 21:15
                    > Jesli ktos twierdzi, ze to byl niewinny, kulinarny watek..
                    > to rzeczywiscie,
                    > lepiej, ze jest bylym moderatorem.

Jak pracował dziś aktualny moderator:
                    "Siedzę sobie, pilnuję forum. Jest cisza wyborcza. Pojawiają się wątki kulinarne... o, podejrzane to jest. Jakieś ogórki, kaczki.... na oślą z nimi. A teraz na samej górze są wszystkie stare wątki "wyborcze", widocznie ktoś się dopisuje. Trzeba sprawdzić, co tam się dzieje, cisza wyborcza jest. Co tam piszą? o gajowym?.. a, to można zostawić"

Tak to wyglądało, kolego Bałtycki. Zakazane aluzje Krejzi wylatywały po 10 minutach. Troll, ktory wywlókł na gorę wszystkie polityczne tematy z ostatnich dni, urzędował co najmniej 40 minut - tyle zarejestrowałam, zanim odeszłam od komputera. Oczywiście nie muszę dodawac, że były to wpisy przeciwko kandydatowi, ktory jest aktualnym prezydentem.
                    Z tego wątku usunięto przykład -post z cytatem, ktory wkleiłam po tym, jak wisiał jakiś czas.
                    Więc nie pieprz, proszę, o właściwej pracy moderacji. To byla cenzura bardzo wybiórcza.
                    • misterni Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 21:20
                      No, sugerowanie, że moderacja akurat tego portalu działa przeciw urzędującemu prezydentowi, trochę przewrotne jest, nie uważasz? wink
                      • lady-z-gaga Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 21:26
                        uważasz, że moderacja społeczna dobierana jest z klucza partyjnego? albo, że deklaracje lojalności są wymagane? smile
                        • misterni Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 21:29
                          ,Nie, nie są, choć często się to moderacji zarzuca wink
                    • baltycki Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 21:32
                      Oh, Lady..
                      Sama mnie cytujesz "niewinny, kulinarny watek.."
                      Nie ocenialem pracy moderatora i nie mam zamiaru..
                      Wyjasnialem arwenie skojarzenia, znaczenie potraw.. i tylko tyle.
                      • lady-z-gaga Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 21:58
                        Jednak dla Ciebie to oczywiste, że wątki można wywalać z powodu skojarzeń smile wg mnie moderacja się ośmiesza takimi działaniami.
                        • baltycki Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 22:12
                          Lady, Lady, Lady.
                          To bylo zaproszenie do dyskuji/agitacji wyborczej po uprzednim nadaniu pseudonimow kandydatom.
                          To nie byla zabawa w skojarzenia.
                          • lady-z-gaga Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 22:23
                            Ja to widzę inaczej. Dla mnie to była zabawa słowna w szukanie skojarzeń. Każda opcja polityczna mogła swoje dorzucić smile
                            A watki pytające o powody wycinania też były agitacją? przeciez część piszących nawet nie połapała się w zabawie i odpowiadała serio. Widocznie dzisiaj wszyscy są podejrzani smile
                            • baltycki Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 22:32
                              > Ja to widzę inaczej.
                              Bo jestes z Wenusbig_grin
              • arwena_11 Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 19:48
                toja się dzisiaj zupełnie wyłączyłam z polityki, więc skojarzeń nie miałam żadnych.

Pytanie dlaczego poleciał mój wątek w którym pytałam się dlaczego poleciały tamte? Ja w nim nie napisałam nic politycznego
                --
                • murwa.kac Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 20:25
                  bylas moderatorem i tego nie wiesz??!

takie pytania zadaje sie TYLKO na prv.
                  i na takie pytania odpowiada się TYLKO zalozycielom usunietych watkow. na prv.
                  • arwena_11 Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 20:31
                    na pomocnych polityki nie byłosmile
                    I ja osobiście wolę jasne sytuacje i wyjaśnienia na forum niż na priv.
                    • murwa.kac Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 20:37
                      ale jakie ma znaczenie czy byla polityka czy nie?
                      jako moderator nie zapoznalas sie z tematami Pomocy?

forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2476645.html

• arwena_11 Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 20:43
                        Tylko ja moderowałam w czasach kiedy to były jeszcze inne fora, Oddam/Przyjmę ( przekształcone w Pomocne po walce o to forum ) dawno temu. Moderator miał pilnować, żeby się krew nie lała i reklam nie było. Nie ingerował w wątki.

zdecydowanie jestem za jawnością. Po co na priv jak można na forum i nie ma niejasności?
                        • nanuk24 Re: emama - prywatny folwarczek 10.05.15, 03:53
                          > zdecydowanie jestem za jawnością. Po co na priv jak można na forum i nie ma nie
                          > jasności?

Dlatego, ze jak kazda osoba, ktorej wycieto post zacznie zakladac watek na emamie, to na pierwszej stronie forum bedzie polowa watkow z pytaniem "dlaczego moj watek zostal usuniety". I ja osobiscie mam w tyle, dlaczego czys watek zostal usuniety i nie chce sie o takie watki potykac, bo mi szkoda czasu na przewijanie strony.
                          • arwena_11 Re: emama - prywatny folwarczek 10.05.15, 10:22
                            Wiesz co można było robić tak jak kiedyś. Moderator informował, że wątek x, y, z przeniesiony na forum "x" zgodnie z tematem, wątki a, b, c, przeniesione na osła, bo łamią regulamin. I wystarczyło. Jak ktoś chciał szczegółów to pytał na priv. Ale nie było pytań na forum typu a gdzie mój wątek itd.
                            • murwa.kac Re: emama - prywatny folwarczek 10.05.15, 10:38
                              nie byloby pytan gdzyby uzytkownicy za kazdym razem ich bez sensu nie zadawali.
                              i znali podstawy pomocy forum.

• rosapulchra-0 Re: emama - prywatny folwarczek 10.05.15, 10:19
                  arwena_11 napisała:

> Pytanie dlaczego poleciał mój wątek w którym pytałam się dlaczego poleciały tam
                  > te? Ja w nim nie napisałam nic politycznego

Bo takie pytania zadaje się na maila do moderacji, a nie forum smile
            • asmarabis Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 19:57
              > Po prostu moderator jak bardzo będzie nadgorliwy i np nie lubi jakiegoś tematu
              > lub autora postu zawsze znajdzie powód do cięcia

Jak mozemy wspolnie usunac tego moderatora, bo mi tez sie on nie widzi?
              • arwena_11 Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 20:10
                kiedyś było takie forum AES, nadzór nad moderatorami. Tylko ono chyba ukryte
              • baltycki Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 20:11
                Wyslac na macierzynski,
                dasz rade?
                • asmarabis Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 21:00
                  Jako kobieta nie dam rady, ale przeciez ty jestes facetem- nie mozesz podjechac do moderatorki i jej uspokoic?
                  • baltycki Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 21:11
                    Jakos w Twoja kobiecosc nie chce mi sie wierzyc...
                    Kobiety sa lagodne, pogodne, dobre, madre..
                    O Tobie trudno to powiedziec..
                    • asmarabis Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 21:51
                      Nie zmieniaj tematu tylko zajmij sie moderatorka, moze sie wyzywa na forumowiczach bo mezczyzny potrzebuje...chyba mozesz sie poswiecic?
            • pani.mysz Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 22:04
              "ja zupełnie nie rozumiem dlaczego poleciały dwa niewinne wątki kulinarne."

Bo nie były ani niewinne, ani kulinarne.
              Były umieszczone na złość moderacji, która ma przez to więcej pracy.
            • demonii.larua Re: emama - prywatny folwarczek 10.05.15, 12:07
              > Mruwa ja zupełnie nie rozumiem dlaczego poleciały dwa niewinne wątki kulinarne.
              Ależ nie musisz rozumieć prawda? Autor jeśli będzie chciał się dowiedzieć ma taką możlwiość, natomiast dziwne, że Ty jako była modka rozkminiasz to na forum. Powinnaś wiedzieć, że nikt nie będzie się Tobie publicznie tłumaczył nawet jeśli jesteś autorem usuniętych wątków.

> A pracę moderatora znam dosyć dobrze. Kilka lat na pomocnych robiłam to
              Widać słabo znasz, bo w ciągu kilku lat sposób pisania userów drastycznie się zmienił, zresztą na Pomocnych również.

> I wiem, że wiele zależy od moderatora i jego sympatii/antypatii zamiast od merytorycz
              > ności wątków.
              No źródło wiedzy - proszę państwa bierzecie i czerpcie! big_grin
          • lady-z-gaga Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 21:18
            > no ok, w tym samym czasie.
            > w tym samym czasie moderator ma ogarnac WSZYSTKIE watki i wpisy?
            > nierealne.

owszem, moderator ogarniał, jak chciał
            8-10 minut po założeniu niektorych wątkow
            • murwa.kac Re: emama - prywatny folwarczek 10.05.15, 16:31
              lady-z-gaga napisała:

owszem, moderator ogarniał, jak chciał
              > 8-10 minut po założeniu niektorych wątkow

bo AKURAT byl na forum?
              po 20 minutach wrocil do spraw domowych i jakis kolejny watek wisial godzine, dwie, piec - dopoki nie przysiadl do forum po raz kolejny.

naprawde trzeba miec duzo zlej woli w sobie, zeby tego nie ogarniac. albo byc po prostu glupim.
    • marychna31 Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 19:21
      chciałam tylko dodać, ze wspomniany troll ewidentnie szkodzi sprawie, która chce promować.
    • kota_marcowa Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 21:36
      A czemu ten wątek jeszcze nie poleciał ?

<dziwuje się>
      • lady-z-gaga Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 22:07
        tutejsza moderacja wyczerpała swój limit wcześniejsmile
        • kota_marcowa Re: emama - prywatny folwarczek 09.05.15, 22:18
          Albo dla niepoznaki, że niestronnicze są wink

SARNA Z KRZESŁEM NA GŁOWIE !!!
    • misterni Re: Dlaczego zbanowano krejzi 09.05.15, 23:33
      To troliszcze było banowane już kilka razy. Widać skończył się ban, to rozrabia.
      • kota_marcowa Re: Dlaczego zbanowano krejzi 09.05.15, 23:41
        Ale w przypadku tego troliszcza, jakoś się moderacji nie spieszy, bo post ciągle wisi i nie ma tam mowy o głupawych skojarzeniach, tylko nazwisko napisane wprost.
        Jak są takie nadgorliwe i tną jak leci, to niech to chociaż robią sprawiedliwie.
        • misterni Litości Kota ;)) 10.05.15, 00:02
          Post sprzed półtorej godziny, moderacja pewnie nie siedzi na forum teraz. Kliknij na kosz, ja też zaraz kliknę, zgłoszenie pójdzie do dyżurnego i pewnie wytnie.
          ,
          • kota_marcowa Re: Litości Kota ;)) 10.05.15, 00:08
            Nie ma litości, ma być sprawiedliwie big_grin

A tak w ogóle bycie moderatorem, to chyba najgorsza na świecie fucha, już wolałabym być szambiarzem, choć w sumie nikt ich do tego nie zmuszał wink
            • baltycki Re: Litości Kota ;)) 10.05.15, 00:12
              > wolaabym być szambiarzem,
              Pomocnik szambiarza, lepsza fuchasmile
              • misterni Re: Litości Kota ;)) 10.05.15, 00:14
                Ale mniej ambitna big_grin
                • baltycki Re: Litości Kota ;)) 10.05.15, 00:40
                  Nie znasz tego kawalu, moze to i lepiej smile
                  • misterni Re: Litości Kota ;)) 10.05.15, 00:51
                    Puenta była mniej więcej taka: Jasiu ty się ucz, bo inaczej do końca życia będziesz ino narzędzia podwał wink
                    No więc praca Jasia jest mniej ambitna, no chyba że kawału nie zrozumiałam wink
                    • baltycki Re: Litości Kota ;)) 10.05.15, 00:59
                      Kto smial Ci opowiedziec taki gooniany kawal? suspicious
                      A ja skrupuly mialem.
                      • misterni Re: Litości Kota ;)) 10.05.15, 16:21
                        baltycki napisał:

Kto smial Ci opowiedziec taki gooniany kawal? suspicious

Dostał za to z liścia, ale co się usłyszało, już się nie odsłyszy suspicious
          • baltycki Re: Litości Kota ;)) 10.05.15, 00:10
            > moderacja pewnie nie siedzi na forum teraz.
            Najpierw obowiązki, potem przyjemności big_grin
          • aneta-skarpeta Re: Litości Kota ;)) 10.05.15, 16:40
            mam wrażenie, że niektórym peron odjechał

czy naprawde tak trudno zrozumiec, ze mody nie siedzą non stop na forach?

i naprawdę- koniec swiata- powywalali parę wątków, które między bogiem a prawdą wiadomo po co byly
        • misterni Re: Dlaczego zbanowano krejzi 10.05.15, 00:06
          Juz nawet nie było w co kliknąć, postu nie ma wink
        • rosapulchra-0 Re: Dlaczego zbanowano krejzi 10.05.15, 10:26
          Stanę w obronie moderacji - no przeca dziewczyny nie mają kryształowej kuli, która im pokazuje, które posty są do wywalenia, prawda? Poza tym mają też swoje życia, rodziny, dzieci i całą masę rzeczy, którymi muszą się zająć na co dzień, prawda?
          Widzisz taki post? Wiesz, że nie powinien on być na forum? To napisz maila do moderacji i podaj linka. Albo klikaj kosz. To bardzo ułatwia sprawę.
          • lady-z-gaga Re: Dlaczego zbanowano krejzi 10.05.15, 10:37
            Poza tym mają też swoje ż
            > ycia, rodziny, dzieci i całą masę rzeczy, którymi muszą się zająć na co dzień,
            > prawda?

Dzieci i rodziny nie przeszkadzały przy wątkach Krejzi, ale przy innych juz przeszkadzały?
            A takie banowanie na przykład.... troll, ktory przez pare dni miał wywalane wątki i zakładał je po 10 razy z powrotem, nie dostał bana. Chociaz przez niego moderacja miała dużo pracy, bo i w normalne wątki, na dowolny temat, wciskał się ze swoją propagandą.
            A tu nagle Krejzi powygłupiała się pół godziny i won? to ma być obiektywizm?
            • murwa.kac Re: Dlaczego zbanowano krejzi 10.05.15, 10:41
              tak.

jestes Krejzi, ze o takich szczegolach chcesz wiedziec?

jezeli Krejzi potrzebuje takiej informacji - powinna napisac do moderacji.
              i tyle.
              nie ma potrzeby, zeby inni uzytkownicy (czytaj: TY) robili bzdurna jatke, bo sie nudza.

• asmarabis Re: Dlaczego zbanowano krejzi 10.05.15, 11:32
                A czemu ty chcesz dyktowac ludziom czym sie maja zajac jak sie nudza?
                • demonii.larua Re: Dlaczego zbanowano krejzi 10.05.15, 12:06
                  Niech się nudzą zgodnie z regułami forum. Ot co!
                • murwa.kac Re: Dlaczego zbanowano krejzi 10.05.15, 12:30
                  ależ nie zamierzam.
                  ale jezeli juz bardzo chca sie nudzic na forum, niech to robia zgodnie z regulaminem.
            • misterni Lady, weź się uspokój 10.05.15, 13:06
              Po pierwsze, troll miał bana.
              Po drugie kasować Krajzy było łatwiej, bo zakładała osobne wątki, a troll się dopisywał do już istniejących, a i jego posty zostały usunięte, tyle że później.
              Trochę obiektywizmu by się przydało

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka