Dodaj do ulubionych

Litujcie się nad Ukrainą

16.05.15, 13:17
A oni tym czasem uznali bandytów z UPA za bohaterów. Od początku byłam przeciwna pomocy Ukrainie i jakiemukolwiek mieszaniu się. Teraz jak dla mnie ruscy mogą ich przeorać do gołej ziemi, w nosie to mam. Ciekawe co teraz powiedzą na to rząd i Komorowski, który ostatnio był tam się bratać.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17927675,Poroszenko_podpisal_ustawe_uznajaca_prawny_status.html?lokale=torun#BoxNewsImg
Obserwuj wątek
    • zuleyka.z.talgaru Re: Litujcie się nad Ukrainą 16.05.15, 13:47
      E tam. Akcja Wisła też była.
    • krejzimama Re: Litujcie się nad Ukrainą 16.05.15, 13:49
      Brak wiedzy historycznej oraz całkowita ignorancja w ocenie obecnej sytuacji politycznej prowadzi do tego typu głupawych wpisów.
      • woman_in_love bycie trollem politycznym opłacanym przez USRael 16.05.15, 13:52
        prowadzi z kolei do wklejania głupich wytycznych swojego koordynatora
        • krejzimama Re: bycie trollem politycznym opłacanym przez USR 16.05.15, 13:54
          No to przestań to robić.
    • lauren6 Re: Litujcie się nad Ukrainą 16.05.15, 15:10
      Kto się lituje ten się lituje. Od początku pisałam, że trzeba zdrowo na łeb upaść by pchać się między wódkę i zakąskę w konflikt na Ukrainie. Niech im jeszcze tą broń sprzedadzą, historia lubi zataczać koło i się okaże, że w końcu wycelują ją w nas.
    • gulcia77 Re: Litujcie się nad Ukrainą 16.05.15, 15:21
      Gdyby to było takie proste...
      Dziwi mnie, że za bojowników o wolność Ukrainy uznaje się ludzi, którzy mają na sumieniu również samych Ukraińców (w mojej własnej rodzinie miałam wujka, Ukraińca, który jako jedyny przeżył z całej rodziny, bo jego ojciec ostrzegł sąsiadów, Polaków, że idą banderowcy - wieś Listopadówka, poza tym, z trzech rodzin ukraińskich spowinowaconych ze mną, o czy wiem na pewno, w każdej ktoś z rąk UPA ucierpiał). Z drugiej strony akcją "Wisła" też się nie popisaliśmy. Kolejna rzecz - nie wiem, czy totalne przeoranie Ukrainy przez Rosję jest dla nas, jako kraju, korzystne. Jeszcze jakiś rosyjski sztabowiec pomyli Bug z Odrą i wtedy to będzie wesoło uncertain
      Sprawy polsko-ukraińskie są w całej rozciągłości popier...e jak kilo gwoździ i rachuneczek krzywd nie jest dla naszej strony znów taki niewinny. Ale w tej sytuacji jednak jakoś powinniśmy na szczeblu państwowym jakoś dyplomatycznie zareagować. Z tym, że ja jednak nie jestem do końca obiektywna, bo sama w 1/4 jestem Ukrainką. Ale wynoszenia OUN-UPA na piedestał zdecydowanie nie popieram.
    • fiu-bzdziu2010 Re: Litujcie się nad Ukrainą 16.05.15, 15:38
      toż to peowiaki i pisiorki na wyścigi pchali się na Majdan, Jarek to nawet jakieś nacjonalistyczne hasło skandował
      tylko sld był powściągliwy i psl przestrzegał przed tym ukraińskim entuzjazmem
      media też zrobiły swoje z tym jednostronnym przekazem......
    • baltycki Re: Litujcie się nad Ukrainą 16.05.15, 17:18
      > Ciekawe co teraz powiedzą na to rząd i Komorowski, który ostatnio był tam się bratać.

Ciekawe, bo co powie Kaczynski to wiadomo..

"Na zakończenie swojego dzisiejszego przemówienia na kijowskim Majdanie, Jarosław Kaczyński wypowiedział słowa: "Sława Ukrainie!" – "Herojam Sława!" odpowiedział zgromadzony tam tłum. Hasło „Sława Ukrainie! - Herojam Sława!” [pol. Chwała Ukrainie, Chwała bohaterom] to oficjalne pozdrowienie Organizacji Ukraińskich Nacjonalistów (banderowców), ustanowione w 1940 roku. Było również używane przez partyjną bojówkę OUN-B – Ukraińską Powstańczą Armię (UPA). Oprócz okrzyku należało wyciągnąć w górę prawą dłoń "lekko w prawo, nieco powyżej szczytu głowy”, z czego w późniejszych latach zrezygnowano."

A jakaz to flaga nad glowa Kliczki?

https://img.sadistic.pl/pics/1f57ce927a27.jpg
      • fiu-bzdziu2010 Re: Litujcie się nad Ukrainą 16.05.15, 17:35
        no i oczywiście wina Bronka, że pozwolił Jarusiowi się tam bratać
    • baltycki Re: Litujcie się nad Ukrainą 16.05.15, 17:27
      A tu, sadzac po flagach, Kaczynski jest na wiecu ku chwale UPA.
      https://wolna-polska.pl/wp-content/uploads/2014/07/a206.jpg
      • fiu-bzdziu2010 Re: Litujcie się nad Ukrainą 16.05.15, 17:36
        odwróci kota ogonem i powie, że to przez nieporozumienie albo prochy
      • malwa51 Re: Litujcie się nad Ukrainą 17.05.15, 02:52
        Za pozwoleniem - pomijajac gdzie J.K. w istocie bywal, to zdjecie to niewprawny fotoszop. Ktos ich tam wszystkich wkleil wink
        • koralik12 Re: Litujcie się nad Ukrainą 17.05.15, 07:49
          faktycznie jak sie przyjrzałam to widac że wklejeni i na poprzednim zdjeciu też (najbardziej to widać właśnie nad głową Kliczki, flaga sie tak dziwnie dopasowała do kształtu jego głowy smile )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka