Dodaj do ulubionych

Skandal. Szok. Niedowierzanie.

20.05.15, 13:35
Rasistka nie wyleciała z pracy, tylko została przeniesiona do innego oddziału:
wawalove.pl/Pracownica-pralni-obslugiwala-ciemnoskorych-klientow-w-rekawiczkach-Rasizm-to-zaden-wstyd-a18516
POwinna za to co, zrobiła powinna odpowiadać przed sądem.
Skandal, po prostu skandal.
Obserwuj wątek
    • lady-z-gaga Re: Skandal. Szok. Niedowierzanie. 20.05.15, 13:43
      > POwinna za to co, zrobiła powinna odpowiadać przed sądem.

Gdyby za PiSanie bzdur stawało się przed sądem, z pierdla byś nie wyszła.
    • mildenhurst Re: Skandal. Szok. Niedowierzanie. 20.05.15, 13:44
      Publicznie wskazala na swoje poglady a to nie jest karalne.
      • gazeta_mi_placi Re: Skandal. Szok. Niedowierzanie. 20.05.15, 13:50
        www.mojawyspa.co.uk/artykuly/31830/Rasistowski-atak-na-Polke
        Kiedy usłyszeli, że jest Polką, zaczęli ją bić i kopać. Policja szuka świadków napadu na tle narodowościowym na 26-letnią kobietę, do którego doszło w Londynie na stacji Goldhawk Road 12 października.
    • lilly_about Re: Skandal. Szok. Niedowierzanie. 20.05.15, 13:46
      O matko rosa nie strasz, już myślałam, że coś się stało po takim nagłówku...
      • gazeta_mi_placi Re: Skandal. Szok. Niedowierzanie. 20.05.15, 13:49
        www.mojawyspa.co.uk/artykuly/31403/Agresja-wobec-Polakow-w-UK

"Średnio co 14 godzin jeden Polak jest narażony na atak na tle rasistowskim w Wielkiej Brytanii. W 2013 r. brytyjska policja odnotowała 585 przypadków agresji na imigrantów znad Wisły. W rzeczywistości może być jeszcze gorzej ? informuje ?Guardian?."
      • antyideal Re: Skandal. Szok. Niedowierzanie. 20.05.15, 13:56
        Rosa powinna pisac dla "Faktu".
        W tytule mogloby jeszcze byc dla wiekszego efektu "Pralnia grozy!!"
        ;p
        • lafiorka2 Re: Skandal. Szok. Niedowierzanie. 20.05.15, 14:05
          antyideal napisała:

> Rosa powinna pisac dla "Faktu".
          > W tytule mogloby jeszcze byc dla wiekszego efektu "Pralnia grozy!!"
          > ;p

hahahaha big_grin
    • gazeta_mi_placi Re: Skandal. Szok. Niedowierzanie. 20.05.15, 13:47
      niepoprawni.pl/blog/1278/dlaczego-anglicy-nienawidza-polakowprawda-o-zyciu-w-anglii
      • kaka-llina Re: Skandal. Szok. Niedowierzanie. 20.05.15, 17:32
        Boże co za bzdury....
    • zuleyka.z.talgaru Re: Skandal. Szok. Niedowierzanie. 20.05.15, 13:52
      Moim zdaniem to w pralniach w ogóle powinien być przykaz noszenia rękawiczek. Nie wiadomo co kto przynosi do prania i co się w tym praniu znajduje.
      • aankaa Re: Skandal. Szok. Niedowierzanie. 20.05.15, 14:08
        trafiłaś zuleyka ! tym bardziej, że czystego nikt nic nie przynosi big_grin
    • sniyg Re: Skandal. Szok. Niedowierzanie. 20.05.15, 13:54
      Nie karmić trolla.
      • dyzurny_troll_forum Re: Skandal. Szok. Niedowierzanie. 20.05.15, 14:08
        sniyg napisał:

> Nie karmić trolla.

I co? I coooo?! I taki biedny troll co ma jeść??? Z głodu zdechnąć?!!!
    • rozaly Re: Skandal. Szok. Niedowierzanie. 20.05.15, 13:56
      Rosa, Ty musisz być strasznie samotnasad
    • morgen_stern Re: Skandal. Szok. Niedowierzanie. 20.05.15, 13:56
      Czy ty spędzasz cały dzień na wyszukiwaniu Szokujących i Oburzających Wydarzeń Ze Strasznego Kraju, Jakim Jest Polska i Gdzie Już Nie Musisz Na Szczęście Mieszkać? smile
      • sniyg Re: Skandal. Szok. Niedowierzanie. 20.05.15, 14:04
        Wpisuje w google: Polska skandal, Polska bieda, Polska rasizm, Polska głodujące dzieci, Polska znieczulica, Polska coraz gorzej itd. itd. i wkleja linki
        A potem się oburza, że ludzie ją atakują i nie lubią emigrantów jej pokroju.
      • lafiorka2 Re: Skandal. Szok. Niedowierzanie. 20.05.15, 14:06
        morgen_stern napisała:

> Czy ty spędzasz cały dzień na wyszukiwaniu Szokujących i Oburzających Wydarzeń
        > Ze Strasznego Kraju, Jakim Jest Polska i Gdzie Już Nie Musisz Na Szczęście Mies
        > zkać? smile
        >

już dawno to stwierdziłam,ale nie napisała mi nigdy 100/100 big_grin
      • rosapulchra-0 Re: Skandal. Szok. Niedowierzanie. 20.05.15, 14:14
        Nie. Dostałam to na fb. Przeczytałam i się mocno, no powiedzmy, zdziwiłam reakcją kierownictwa firmy, że pozwala na takie wybryki wobec ludzi o innym kolorze skóry.
        • kamyk.w.skarpecie Re: Skandal. Szok. Niedowierzanie. 20.05.15, 14:24
          Fejsbuk, fora, blog, jutube, podelek, seriale w sieci, Mehmed za płptem.

To twoje życie? Nie masz nic ciekawszego do roboty?

Nie dziwne, że wszyscy się z ciebie śmieją.
    • gaskama Re: Skandal. Szok. Niedowierzanie. 20.05.15, 13:59
      Rosa, wiem, żę często jesteś atakowana na forum. Ja chyba jeszcze nigdy nic złego do Ciebie nie napisałam. Ale czasami, jak czytam twoje wypowiedzi, to mi autentycznie ręce opadają.
    • misiu-1 Re: Skandal. Szok. Niedowierzanie. 20.05.15, 14:11
      > POwinna za to co, zrobiła powinna odpowiadać przed sądem.

Na podstawie jakiego artykułu?
    • kozica111 Re: Skandal. Szok. Niedowierzanie. 20.05.15, 14:22
      Głupia baba i wredna bo to nie tylko rasizm ale jeszcze upokorzyła ojca przy dziecku.
    • baltycki Re: Skandal. Szok. Niedowierzanie. 20.05.15, 14:27
      Trollowanie polega na zamierzonym wpływaniu na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez wysyłanie napastliwych, kontrowersyjnych, często nieprawdziwych przekazów czy też poprzez stosowanie różnego typu zabiegów erystycznych. Podstawą tego działania jest upublicznianie tego typu wiadomości jako przynęty, która doprowadzić mogłaby do wywołania dyskusji.
      • mildenhurst Re: Skandal. Szok. Niedowierzanie. 20.05.15, 14:37
        No ja lyknelam te przynete. Ja i tak sardynka jestem.
      • panidemonka Re: Skandal. Szok. Niedowierzanie. 20.05.15, 14:41
        Nie wiem czy to kwestia charakteru, czy może nuda i chęć dowalania. To co piszesz to domena Rosy. Jej sygnaturka mówi wszystko o autorce. Z Rosą nie dyskutuję.
        • panidemonka Re: Skandal. Szok. Niedowierzanie. 20.05.15, 14:45
          panidemonka napisała:

> Nie wiem czy to kwestia charakteru, czy może nuda i chęć dowalania. To co pisze
          > sz to domena Rosy. Jej sygnaturka mówi wszystko o autorce. Z Rosą nie dyskutuję
          > .
          Miałam na mysli słowa "Polska jest jak matka... > Kiedyś miała właśnie taką sygnaturę.
      • baltycki Charakterystyka zachowania internetowego trolla 20.05.15, 14:59
        "Osoba stosująca trollowanie zwykle reaguje wrogo zarówno na próby uspokojenia dyskusji, jak i agresywne reagowanie na jego zaczepki, merytoryczna zawartość dyskusji ma zaś dla niego znaczenie tylko o tyle, o ile rozpala w dyskutantach negatywne emocje i przyczynia się do kontynuowania sporu. Sprawia to zazwyczaj takie wrażenie, jakby troll sycił się nimi. Najczęściej im więcej osób wpadnie w jego sidła i odpowie na jego post, tym bardziej wydaje się zadowolony. Znużenie dyskutantów objawiające się kończeniem dyskusji (patrz: EOT) lub też wrzuceniem go do killfile’a interpretuje jako odniesienie zwycięstwa."
      • baltycki Symptomy trollowania 20.05.15, 15:08
        - bezgraniczne podporządkowanie się jakiejś idei (np. UK to raj na ziemi) i bronienie jej do końca (często wbrew rzeczywistości)...
        - celowe wyrażanie zdania różnego od grupy, w której owo zdanie wyraża, nawet jeśli jest takie same jak jego...
        - chętne używanie argumentów ad personam – atakujących osoby lub ich cechy szczególne, jak wiek/zainteresowania/etc., bez związku z tematem dyskusji, a często przy użyciu słów wytrychów, w niektórych przypadkach troll posuwa się do wyzwisk i gróźb;
        - skrajna megalomania i pogardliwy stosunek do innych osób – jest to bardzo charakterystyczna cecha trolli, która prowadzi prędzej czy później do ich wyobcowania, bo nawet osoby pierwotnie sympatyzujące z trollem lub odnoszące się doń neutralnie zrażają się do niego...
        - częste nazywanie innych dyskutantów trollami internetowymi;
        - wprowadzanie zamieszania w stosunku do własnej osoby, przedstawianie siebie jako ofiary (np. moderatorów, współdyskutantów etc.)...
        - konfabulacja np. na temat swego wykształcenia, pracy, pozycji społecznej bądź doświadczeń życiowych – celem trolla jest tutaj nadanie większego znaczenia swoim wypowiedziom, jako pochodzącym od specjalisty, osoby, która coś zna z autopsji etc...
        • vre-sna Re: Symptomy trollowania 20.05.15, 18:43
          Prawdziwe trolle mają w d.pie teoretyzowanie o własnej działalności.
          Dać sobie spokój z uświadamianiem ( nieskuteczne) albo przestać karmić.
          Ktoś, kto ma wyyebane na innych nie będzie się przejmował opiniami. Bo w swojej opinii nie trolluje.
          Może to znak czasów i inny poziom porozumiewania się. Mnie nie odpowiada np. udawadnianie swojej racji do upadłego - Rosa tej cechy nie posiada.
    • joa66 Re: Skandal. Szok. Niedowierzanie. 20.05.15, 14:42
      rosa, wzięłabyś się za walkę przeciw dyskryminacji Polaków w UK.....
      • panidemonka Re: Skandal. Szok. Niedowierzanie. 20.05.15, 14:46
        No coś ty! przecież Rosa żyje w raju na ziemi, jaka dyskryminacja?
        • gazeta_mi_placi Re: Skandal. Szok. Niedowierzanie. 20.05.15, 14:58
          wiadomosci.onet.pl/wielka-brytania-i-irlandia/anglicy-nie-chca-polakow-na-wyspach/b0476

Instytut Spraw Publicznych przebadał w 2010 roku, jaką opinię mają o nas Brytyjczycy. Akceptują Polaków jako członków rodziny. Jednak jedna trzecia ankietowanych osób nie życzy sobie, by Polacy osiedlali się w UK na stałe, a 40 proc. nie akceptuje nadawania obywatelstwa brytyjskiego Polakom.
    • rosapulchra-0 Ot i hejt się zaczyna.. 20.05.15, 15:18
      Za to pod adresem autorki wątku same inwektywy i kłamstwa..
      • morgen_stern Re: Ot i hejt się zaczyna.. 20.05.15, 15:20
        Rozumiesz słowo "inwektywa"? A gdzie są kłamstwa?
        Przyjmij w końcu na klatę, że ośmieszasz się tymi wątkami.
        • bufo.bufo Re: Ot i hejt się zaczyna.. 20.05.15, 18:06
          Nie rozumie, za długo już jej w kraju nie ma, języka się zapomina.
      • cosmetic.wipes Re: Ot i hejt się zaczyna.. 20.05.15, 15:27
        Och biedna, biedna, nieszczęsliwa i gnębiona rosiunia. Skopana i sponiewierana. Wszyscy się na nią uwzięli. Jak zwykle.

big_grin
      • gaskama Re: Ot i hejt się zaczyna.. 20.05.15, 15:31
        Radzę więcej wstrzemięźliwości przy używaniu słów, których znaczenia się nie rozumie.
      • mildenhurst Re: Ot i hejt się zaczyna.. 20.05.15, 18:21
        W moim watku o stanikach z reala pytalas mnie o moja cipke.dygresja w kontrze do tego zalu.
        • rosapulchra-0 Re: Ot i hejt się zaczyna.. 20.05.15, 18:36
          Nie kłam.
          • mildenhurst Re: Ot i hejt się zaczyna.. 20.05.15, 19:19
            Nie klamie. Pamietam tamte brrdnie. Wpisu nie widze zniknal dziwnie ale jest moj komentarz i jeszcze jeden.
            • gazeta_mi_placi Re: Ot i hejt się zaczyna.. 20.05.15, 19:22
              dasz linka
              • mildenhurst Re: Ot i hejt się zaczyna.. 20.05.15, 19:27
                Nie mam opcji szukaj idealny stanik kupilam
    • morekac Re: Skandal. Szok. Niedowierzanie. 20.05.15, 17:29
      Jak jej klient wytoczy sprawę, to pewnie odpowiedziałaby (czyli w praktyce została pouczona itd.). Ale nie oczekuj, że policja po jakimś artykule gdzieś tam zakuje ją w kajdanki i doprowadzi do prokuratora, a ten postawi ją przed sądem, zaś pani zostanie skazana na... ? Jaki wyrok byłby odpowiedni?
      Z kolei pracodawca - gdyby panią wywalił z pracy tak po prostu - też miałby sprawę w sądzie. Dlaczego miał robić sobie wbrew?
      • rosapulchra-0 Re: Skandal. Szok. Niedowierzanie. 20.05.15, 17:35
        IMHO powinna dostać mandat i przede wszystkim powinna za takie rasistowskie zachowanie wyrzucona z pracy. Może to nauczyłoby ją szacunku do innych ludzi bez względu na kolor skóry czy wyznanie.
        • morekac Re: Skandal. Szok. Niedowierzanie. 20.05.15, 17:47
          Nie ma za to mandatu. Sąd może nałożyć grzywnę, jeśli już. I jeśli jest paragraf i sąd uzna, że czyn nie ma znikomej szkodliwości. Przy czym należałoby to pani udowodnić, a nie wiem, czy mają pokrzywdzonego. Wpis jakiejś pani na blogu to żaden dowód.
          Sprawczyni też jest policji nieznana, pewnie musieliby ją najpierw ustalić.
          Nie spodziewałabym się cudów.
          Nie wiem, czy pracodawca nie miałby sporych problemów za wywalenie pani z pracy.
        • mildenhurst Re: Skandal. Szok. Niedowierzanie. 20.05.15, 18:14
          Mocno boli pokrzywdzonych teoretyzowanie i ubolewanie nad cudza krzywda. Poza publicznym potepiniem mniemam ze masz szerokie doswiadczenie praktyczne w egzekucji praw.
    • anorektycznazdzira Re: Skandal. Szok. Niedowierzanie. 21.05.15, 05:30
      Akurat w wypadku tej sieci jakość usług jest tak skandaliczna, że ciemnoskórzy klienci, a także wszyscy inni klienci mogą bez żalu sobie odpuścić korzystanie z tych "usług".
      Piszę z doświadczeń własnych w temacie usługa+reklamacja, obie beznadziejnie wykonane, jeśli w ogóle (wątpię).
    • depompadur Re: Skandal. Szok. Niedowierzanie. 21.05.15, 07:15
      Wstrząsające big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka