26.05.15, 10:36
Ematki nosza,lubia jak sie okazalo w paru watkach.Jakie marki sa godne uwagi?Potrzebuje jakiegos kompletu.Najlepiej naszyjnik,bransoleta,pierscionek.Kolczykow nie nosze,ogólnie bizu malo nosze,a zoltego zlota wcale.Lezy w szkatulce.
Przelecialam propozycje Tiffany,nic ciekawego,MK ma tylko stal,kiedys dostalam Joopa,jakosc byla kiepska.
Rzuccie propozycjami.Wolalabym sie zmiescic w 1000€.
Obserwuj wątek
    • paloma_blauwinder Re: Bizuteria 26.05.15, 10:53
      Gdyby mi ktoś dał 1000 euro na biżuterię - kupiłabym sobie jedną dyskretną, niemarkową rzecz, robioną ręcznie przez dobrego rzemieślnika. Znałam takiego, ale mu się zmarłosad
      Salony (w Polsce najpopularniejsze sieciówki to Kruk, Apart i Yes) to masówka, wzornictwo dość ładne, mnie się globalnie najbardziej podoba YES. Ale tam bym takiej kwoty nie wydała.
      • mayaalex Re: Bizuteria 26.05.15, 11:06
        komplet w okolicach tysiaca - zobacz bizuterie firm ciuchowych, takich jak Kenzo, Calvin Klein, Donna Karan. Maja duzo prostych i nowoczesnych rzeczy.
        W Polsce bizuteria jest dosc tania wiec Kruk czy Yes tez sa godni uwagi.
        Albo wlasnie zamiast kompletu jedna fajna rzecz za 1000.
        • edelstein Re: Bizuteria 26.05.15, 11:14
          Nie mieszkam w Pl.
      • edelstein Re: Bizuteria 26.05.15, 11:16
        Nie chce nic dyskretnego.Ma byc widac.
        • drinkit Re: Bizuteria 26.05.15, 11:27
          swarovski
    • kkalipso Re: Bizuteria 26.05.15, 11:12
      Co marek to się nie znam bo mnie kupowanie złomu nie interesuje, jak biżuteria to tylko złota.
      Chcę wiedzieć, że w razie czego to mogę sprzedać i przeżyć w okresie kryzysu. Ostatnio widziałam u jubilera piękny komplet za 1600 zł (w sumie nie drogi) ale w właśnie z tego powodu, że tylko ładny a tak naprawdę bezwartościowy nie kupiłam. Za to kupiłam ładne kolczyki dwie przewieszki i pierścionek. Wszystko ze złota z Mennicy Wrocławskiej. Teraz też szukam w internecie czegoś jeszcze ładnego ale ciężko wybrać.
      • edelstein Re: Bizuteria 26.05.15, 11:17
        Problem w tym,ze ja fanka zlota nie jestem.Zoltego zlota w szczegolnosci nie.
        • kkalipso Re: Bizuteria 26.05.15, 16:06
          To może powiedz w jakim stylu tego szukasz klasyka/elegancja/coś nowoczesnego?
          • edelstein Re: Bizuteria 26.05.15, 16:31
            Eleganckiek,na wieksze okazje do malej czarnej np .ale niekoniecznie mega klasyki
            • kkalipso Re: Bizuteria 26.05.15, 17:03
              Idę na zakupy jak będę miała czas to zerknę na witryny z biżuterią.
              A wczoraj przypadkiem oglądałam film z NK (Grace księżna Monako) i jej naszyjnik wzbudził mój zachwyt. Piękny jest ...
              https://5.s.dziennik.pl/pliki/6115000/6115958-grace-ksiezna-monako-643-401.jpg
              • edelstein Re: Bizuteria 26.05.15, 19:20
                Sliczny,ale raczej na bal
    • lilly_about Re: Bizuteria 26.05.15, 11:16
      Nosze złoto i srebro. Kompletów nie cierpię. Kupuje w yes i aparcie najczęściej.
    • goodnightmoon Re: Bizuteria 26.05.15, 11:22
      U pierwszego wiekszego jubilera w duzym miescie - maja zazwyczaj tyle roznych, ladnych i nowoczesnych wyrobow z roznych metali i kamieni, ze ciezko czegos NIE znalezc.
      • lilyrush Re: Bizuteria 26.05.15, 11:55
        ale wtedy nie bedzie miało odpowiedniego logo i nie będzie można sie snobistycznie pokazać wink
        • edelstein Re: Bizuteria 26.05.15, 12:15
          Sprawdz znaczenie slowa "snobistyczny ".
          • quilte Re: Bizuteria 26.05.15, 12:28
            Z czego ta biżuteria ma być? Żółtego złota nie nosisz. Stali chyba nie chcesz. Jeśli białe złoto i komplet, który ma być widać, to budżet za mały. Srebro?
            • kamyk.w.skarpecie Re: Bizuteria 26.05.15, 12:33
              Chopard, Graff i Bucellatti mają fajne kolekcje z platyny i tytanu, ale to chyba poza twoim zasięgiem cenowym...
              • edelstein Re: Bizuteria 26.05.15, 12:55
                Nie gustuje w koliach ani nie laze na bale w Wiedniu.Potrzebuje czegos na wieksze wyjscia.
            • edelstein Re: Bizuteria 26.05.15, 13:02
              Biale zloto najlepiej.Wolalabym wydac do 1000€ z prostego powodu,udalo mi sie juz bizu zgubic.Kolczyk,pierscionki,bransoletke.
    • evolene Re: Bizuteria 26.05.15, 12:48
      Zabawne.
      Idż po prostu do Christ i powiedz miłej pani z obsługi, że chcesz wydac 1000 na coś widocznego, nie ze złotego złota, dobrej jakości. W czym problem?
      • edelstein Re: Bizuteria 26.05.15, 12:59
        Taki,ze bedac w Christ polecono mi cos co okazalo sie szrotem.Nie mam ochoty znow wydac kasy i bawic sie z zbyt miekkim Materialem i wypadajacymi kanieniami.
        • jola-kotka Re: Bizuteria 27.05.15, 01:05
          No ale za ta kasę tyle rzeczy to sory nie ma nic co można ci polecić a Ty powiesz,że super,jeśli interesuje cię białe złoto. Srebro tak,ale to trzeba szukać osobiście,nikt tutaj nie wie jak to ma wygladac co by ci odpowiadało. Ma być widoczne tysiące rzeczy takich jest.
    • beata985 Re: Bizuteria 26.05.15, 12:53
      edelstein napisała:

> Ematki nosza,lubia jak sie okazalo w paru watkach.Jakie marki sa godne uwagi?

tylko marka by beata985 tongue_out
    • inguszetia_2006 Re: Bizuteria 26.05.15, 12:54
      Witam
      Nie pomogę, bo sama kupuję tylko biżuterię art deco. Takie hobby. Ale nie kupuj przypadkiem Yes ani Kruka, podobno kamienie wypadają, pierścionki się szybko przecierają, pękają etc. I reklamacje to droga przez mękę. Tak mi koleżanki mówiły, miały przejścia ciężkie z tymi firmami.
      Pzdr.
      Ing
      • landora Re: Bizuteria 26.05.15, 15:21
        Ja lubię Apart, Yes rzeczywiście jest jakościowo kiepski, Kruk z kolei przesadnie drogi.
        A w ogóle najwięcej mam kolorowych korali.
      • martishia7 Re: Bizuteria 26.05.15, 15:52
        > przypadkiem Yes ani Kruka, podobno kamienie wypadają, pierścionki się szybko p
        > rzecierają, pękają etc.

Owszem, ponieważ dla uzyskania pożądanego efektu wizualnego kamienie obsadzane są w sposób nieprofesjonalny, który nie gwarantuje odpowiedniego trzymania. Bądź też w ogóle nie są obsadzane, tylko przyklejane. Wypadnięcie jest wyłącznie kwestią czasu, a porządna biżuteria powinna być na lata. To mówiłam ja, wnuczka przedwojennego jubilera wink
    • bei Re: Bizuteria 26.05.15, 13:05
      Frey wille i pandora
      • agaja5b Re: Bizuteria 26.05.15, 14:08
        Tak Frey wille ma super rzeczy , piekne, kolorowe, niestety nie mam ale choruje od dawna
        • alyeska Re: Bizuteria 26.05.15, 14:40
          Uwielbiam Frey Wille , mam zlotego Klimta- tylko zegarka mi brakuje z tej serii.
          • a.va Re: Bizuteria 26.05.15, 16:48
            Jezu, jakie to piękne, szkoda, że takie drogie sad sumienie by mi nie pozwoliło wydać na bransoletkę 5 tys.
            • alyeska Re: Bizuteria 26.05.15, 17:06
              Sa tansze elementy tez, pierscionki, kolczyki . Zegarki sa strasznie drogie. Zbieram juz od kilku lat, zycze sobie od meza i dzieci na swieta, na urodziny, na rocznice smile.
    • anika772 Re: Bizuteria 26.05.15, 15:35
      Nie moja półka, nie wydaję jednorazowo na biżu 1000 euro. Kupuję najczęściej na pakamerze, z rozmaitych materiałów, ale najczęściej srebro, najczęściej oksydowane.
      Żółte złoto leży i czeka na ciężkie czasywink No nie pasuje mi ten kolor.
      Mój następny zakup to będzie coś od tej twórczyni. na razie jestem na etapie paraliżu decyzyjnegowink
      Jak Ci się podoba?
      www.pakamera.pl/wojciechowska-collection-0_s12188622.htm
      • edelstein Re: Bizuteria 26.05.15, 15:43
        B ladne,ale nie w moim stylu.
    • gaskama Re: Bizuteria 26.05.15, 15:58
      Ależ to bardzo zależy od twojego gustu. Ja nie znoszę biżuterii robionej przez firmy modowe. A może Frey Wille? Jest bardzo charakterystyczna. Nie każdemu się podoba.
      • edelstein Re: Bizuteria 26.05.15, 16:38
        Zbyt kolorowa. Ma byc cos w kolorze srebrnym z bialymi kamieniami.Podobaja mi sie rzwczy firmy "diamonfire"ale maja wylacznie srebro.
        • gaskama Re: Bizuteria 27.05.15, 08:50
          Ale to bez problemu znajdziesz coś w sklepach Apart lub Kruk. Jakość mają dobrą.
    • kadfael Re: Bizuteria 26.05.15, 16:16
      Orska www.orska.pl/
      • edelstein Re: Bizuteria 26.05.15, 16:32
        Straszne toto
        • kadfael Re: Bizuteria 26.05.15, 16:49
          Ale oglądałaś kolekcje, czy tylko tak zerknęłaś? Bo to co widać na pierwszy rzut oka to mi też się niekoniecznie podoba, ale kolekcje są różnorodne.
          • edelstein Re: Bizuteria 26.05.15, 16:51
            Nie moja bajka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka