Dodaj do ulubionych

Trollisko na "wychowaniu"

03.06.15, 09:16
Nie wiem, gdzie jeszcze to trollisko wlazło, podobno jest jeszcze na KP i paru innych forach. Najpierw jakiś nick typu a.dcc88 zakłada wątek o problemie z gazetki dla rodziców, typu moje dziecko boi się ciemności, co robić, droga redakcjo, a potem jakiś inny nick odpowiada za pomocą pseudopsychologicznego bełkotu, zaczynając od "witam" i kończąc "pozdrawiam".

Przez to na "wychowanie" nie da się już w ogóle wejść.
Zastanawiam się, czemu taki typ trollingu ma służyć. Ani tam reklamy nie są zalinkowane, ani nic, a troll gada sam ze sobą.
Obserwuj wątek
    • welldonegirl Re: Trollisko na "wychowaniu" 03.06.15, 09:21
      moze chce zablysnac jako expert i uslugi on-line niedlugo zaoferuje big_grin
      • mallard Re: Trollisko na "wychowaniu" 03.06.15, 09:37
        welldonegirl napisała:

> moze chce zablysnac jako expert i uslugi on-line niedlugo zaoferuje big_grin

Dziecko, po naszemu pisze się "ekspert".
        O wilku mowa Kocianna wink
    • owianka Re: Trollisko na "wychowaniu" 03.06.15, 09:35
      Jest nawet tu:
      forum.gazeta.pl/forum/w,1017,157776962,157776962,Moj_tatus_wyjezdza_za_granice_.html
    • lily-evans01 Re: Trollisko na "wychowaniu" 03.06.15, 10:20
      Ma za zadanie robić ruch na mało rozkręconych i mało aktywnych forach wink.
      Z tego względu ematce pewnie raczej nie grozi...
      • kocianna Re: Trollisko na "wychowaniu" 03.06.15, 10:44
        Ja bym tam wychowanie zlikwidowała, a nie rozkręcała trollem. Troll odstrasza, zamiast przyciągać.... Co innego wywołanie pyskówki na ematce, a co innego takie durne gadanie ze sobą.
        • owianka Re: Trollisko na "wychowaniu" 03.06.15, 10:49
          Nie wierzę, szczerze mówiąc, że to ktoś wynajęty do rozkręcania forum. Za duzo szumu było o te posty na różnych forach, a one cały czas pączkują. To byłby strzał w stopę.
    • zona_mi Naprawdę uważasz 03.06.15, 10:55
      że założenie wątku na emamie, z podaniem enigmatycznego:
      > jakiś nick typu a.dcc88
      pomoże bardziej na pozbycie się (rzekomego) trolla, niż zgłoszenie do moderacji z linkiem/linkami?
      • kocianna Re: Naprawdę uważasz 03.06.15, 11:19
        Nie, nie pomoże. Ale problem polega na tym, że to są bardzo różne nicki - kiedy był "problemywychowania", to został bardzo szybko zbanowany. Ja nie piszę, żeby się pozbyć trolla - wiem, gdzie się takie rzeczy zgłasza, poza tym jestem przekonana, że stali użytkownicy i moderatorzy tamtych for robią, co mogą - tylko mnie naprawdę interesuje, jaki to może mieć cel.
        • zona_mi Re: Naprawdę uważasz 03.06.15, 11:22
          A jaki jest cel trollowania tak w ogóle?
          Włożenie kija - niekoniecznie w mrowisko, czasem w tyłek innym forumowiczom.
    • jesienna.nuta Re: Trollisko na "wychowaniu" 03.06.15, 11:03
      Leczy kompleksy, albo ma rozdwojenie jaźni.
      Przykre.
    • mynia_pynia Re: Trollisko na "wychowaniu" 03.06.15, 11:50
      Forum traktuję tylko jako rozrywkę, nigdy nie szukałam rad, czasami się zapytam o coś bzdetnego. Mam pełną świadomość że tu trafiają różni naganiacze, podjudzacze, ludzie wynajęci do kryptoreklamy czy też sami chcący coś rozkręcić.
      Oczywiście są stałe niki które jako tako kojarzę i mimo że nie wszystkich kocham to jednak wolę "znanego wroga"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka