10.06.15, 18:55
Przyszedl czas na edelowego syna.Idzie do szkoly.Mam dlugasna liste co dziec miec musi i z lekka mnie zatkalo jak sobie podliczylam koszty.Posiadanie chomika jest o niebo tanszewinkdziec edelowy juz sie doczekac nie moze(przejdzie mu po pierwszym tyg.szkoly)a edel dziwi sie kiedy to minelo.Przeciez dopiero co sie urodzil,a teraz szkola.Jak nic ruskie w kalendarzu zamacili.
Ehhh jak te dzieci rosna.
Obserwuj wątek
    • la_mujer75 Re: Szkola 10.06.15, 19:15
      A dopiero się zdziwisz, jak on już będzie kończył odpowiednik polskiej podstawówki ( nie znam się na niemieckich szkołach ) smile To dopiero będziesz zwolenniczką przeróżnych teorii spiskowych ...smile
      • karme-lowa Re: Szkola 10.06.15, 19:24
        Oj Edel, mam tak samo.
        Też córka zaczyna szkołę a dopiero było pasowanie na przedszkolakatongue_out
        • edelstein Re: Szkola 10.06.15, 20:32
          No wlasnie,dopiero co go zostawialam pierwszy raz przedszkolu.Blonadasek w ogrodniczkach i bialej koszulce,a teraz juz go podniesc nie mam sily.
      • edelstein Re: Szkola 10.06.15, 20:33
        Za 2miesiace bede miala szkolniaka.Jessu
    • srubokretka Re: Szkola 10.06.15, 19:23
      rany, to juz wrzesien??
      Moj tez idzie, ale ja go jeszcze nie zapisalam. Odciagam ten czas. Boje sie strasznie, bo on nawet w Ikea w bawialni nie chcial zostac na 20min. Trafil sie maminsynek.
    • kkalipso Re: Szkola 10.06.15, 19:27
      Ja już też gotowa, dzieciak zapisany gdzie trzeba łącznie z zajęciami pozalekcyjnymi. Pół kolonie obcykane prawie do końca lipca i w końcu może odsapnę .... Nie mam żalu, wręcz przeciwnie cieszę się, że już mam dużą pannę ...
    • dido_dido Re: Szkola 10.06.15, 19:30
      Edel, proszę Ty już nic nie mów jak ten czas szybko leci. Mój syn właśnie maturę napisał! A przecież jakiś miesiąc temu, no może trzy się zastanawiałam jaki tornister do pierwszej klasy i kupowałam kolejną parę spodni bo stare albo do kostki albo z dziurą na kolanie!

Jak te dzieci szybko teraz się cholera starzeją smile
      • edelstein Re: Szkola 10.06.15, 20:34
        Nie pojmuje dlaczego ten czas tak szybko leci.Przed mlodym lata sie wlekly,a teraz zajwaniaja.
        • gulcia77 Re: Szkola 10.06.15, 20:40
          Wiesz co mówił mój ukochany, mądry dziadek? Jak masz 20 lat - rok to tylko 1/20 twojego życia, a później coraz mniejsze ułamki smile Matko, za 5 dni rok to już będzie tylko 1/38 mojego życia, też nie wiem, kiedy to minęło smile, młody za pół roku skończy 11, już się rozgląda za gimnazjum, 26 czerwca pierwszy raz sam jedzie za granicę, na turniej, a dopiero co uczył się wspinać na bramkę na ogródku.
    • gulcia77 Re: Szkola 10.06.15, 20:25
      Nie wiem czy cię to pocieszy, ale potem, z każdym rokiem, czas pędzi szybciej smile
      • marzeka1 Re: Szkola 10.06.15, 21:15
        To ja się tylko do tej szybkości , o której pisze wyżej Gulcia tylko dopiszę smile
        Jak szybko się to stało, że starszy syn to już student 2 roku, młodszy - 1 klasy liceum, a do tego teraz na 4-dniowej wycieczce ze szkoły, więc mamy dom bez dzieci, tak jakby nagle dorosły i już z nami nie mieszkały. I kiedy to tak czas przyspieszył? Kiedy?
    • arwena_11 Re: Szkola 10.06.15, 21:14
      Edel, ja też dopiero co prowadziłam mojego malutkiego synka do przedszkola, potem do podstawówki. Teraz maleństwo ma już chyba ponad 180 cm i kończy 2 klasę gimnazjum, jest pyskate i strasznie chce być dorosły. Ale czasami jeszcze przytula się do mamusi jak nikt nie widzi wink.
    • ailia Re: Szkola 10.06.15, 23:14
      Idź do Manufactum na Steinstr i kup dwukolorowe kredki koh-i-noor (pół czerwonej, pół niebieskiej). Przez pierwszą klasę z matmy kolorują w ćwiczeniach ciągle kwadraciki i kółka na niebiesko i czerwono - dzieciakowi będzie się latwiej machało jedną kredką niż dwiema.

Nie dziękuj wink
      • azja-od-kuchni Re: Szkola 10.06.15, 23:57
        Oj Edel, lżej nie będzie a już na pewno nie taniej...Jeszcze wspomisz z czułością pudełko kredek za kilka euro zamiast super wypaśnego plecaka za kilkadziesiąt wink czy spodni z butami za parę setek... Właśnie policzyłam ile wydałam "na dzieciaka" ostatnio i aż mnie głowa rozbolała. Nie tylko chomik, ale nawet pies byłby tańszy chociaż u mnie za mieszkanie z psem płaci się dodatkowo ( dzieciak jest gratis wink)
        • edelstein Re: Szkola 11.06.15, 08:52
          Dobre kredki swoje kosztuja.Plecak lepiej nie mowic.Buty 5par.Kapcie,korki,halowki,buty do latania i na wieksze okazje.Czas zaczac drukowac kasetongue_out
    • jusiakr Re: Szkola 11.06.15, 06:47
      Moj tez w sierpniu do szkoły. Koniec wyjazdów poza sezonem. uncertain
      Nie mam pojęcia kiedy tak urósł.
      • black.sally Re: Szkola 11.06.15, 09:28
        dopiero co się pogodziłam z tym,że nie mam już słodkiego bobaska w domu a wy mi tu z takim wątkiem.A do doopy...
        • edelstein Re: Szkola 11.06.15, 09:45
          Slodki bobasek,kieeeedy to bylo.Ostatnio ogladalam foty z tamtego okresu,mialam potrzebe takatongue_out Ehhh pieknie bylo.Teraz musze latac za przyborami do szkoly i jak tylko mam mozliwosc spedzam czas z mlodym,który niedlugo mnie przerosnie.
          Z ciekawoscia czekam na jego pierwsze wrazenia ze szkoly.Nauczycielka wyglada na sensowna osobe.Z tego co obserwuje rodzice maja wiekszy Stres niz dzieci.Edel pozostaje cool

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka