Dodaj do ulubionych

Inteligenckie cackanie sie

11.06.15, 17:12
Ludzie sa juz na etapie tabloidalnym i nie uwierza w nic pozytywnego. Prosty lud chce potwierdzenia , ze rzad jest winien jego nieudolnosci, niesmialosci, braku zebow, kaca, you name it. Najwiekszym bledem Platformy, a wczesniej UW zawsze bylo i jest inteligenckie cackanie sie z chamstwem. Zawsze predzej, czy pozniej , nalewa im sie do tyłka bo sa zbyt delikatni w kampaniach i odpieraniu oszczerstw. Nie potrafia znizyc sie do poziomu podszczutego ludu. Nawet, jesli czesc z tego "ludu" czyta ich prase, to kompletnie nie rozumie jezyka wykraczajacego poza foldery Lidla. PO nie przystoi strzelanie gownami, to i z reka w nocniku sie budza co pare lat."
Obserwuj wątek
    • galene_ra Re: Inteligenckie cackanie sie 11.06.15, 17:17
      Wręcz przeciwnie, UW i PO zawsze wykazywały dużą pogardę dla prostego ludu, oraz butę i przekonanie "wiem lepiej". PO zaczęła tracić, gdy przestała słuchać wyborców.
      • jakw Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 10:57
        galene_ra napisała:

> Wręcz przeciwnie, UW i PO zawsze wykazywały dużą pogardę dla prostego ludu, ora
        > z butę i przekonanie "wiem lepiej". PO zaczęła tracić, gdy przestała słuchać wy
        > borców.
        UW chyba zawsze była mocno przemądrzała. PO chyba niekoniecznie. Ale teraz to ma duże szanse na "syndrom UD/UW", o ile już jej to nie spotkało, sądząc po wypowiedziach "zatroskanych celebrytów".
        • galene_ra Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 16:04
          Masz rację. PO zrobiła się taka z czasem i trochę w mniejszym stopniu. Pierwsze symptomy to chyba sprawa ACTA, ostatnie to to przekonanie prezydenta Komorowskiego, że nie musi zabiegać o wyborców, bo mu się prezydentura po prostu należy.
    • kaka-llina Re: Inteligenckie cackanie sie 11.06.15, 18:25
      Masz trochę racje.. Ja jednak ciągle (naiwnie) wierzę, że ludzie jednak mózgi mają....
      Głosowałam na UW i głosowałąm na PO... I pewnie będę bo alternatywy nie widzę, chociaż muszę przyznać, że PO po latach rządów się rozpasało trochę niestety... W jesiennych wyborach zagłosuje jeszcze, jeśli wygra PIS zmieniam obywatelstwo (wyprowadziłam się juz 10 lat temu, czekam na hejty gazetysmile)
    • paloma_blauwinder Re: Inteligenckie cackanie sie 11.06.15, 18:34
      Kaczyński jest lepszy w te klocki. To jest jego gra, moim zdaniem nie powinni się dać w nią wciągnąć, bo pokona ich wiedzą i doświadczeniem, jak nic. Może trzeba po prostu pozwolić Jarkowi porządzić pełnią władzy z prezydentem przez jedną kadencję, Kukiz sam się daje na przystawkę. Konstytucji przecież nie obalą. Potem będzie się zbliżać nowa unijna perspektywa finansowa to znowu ludzie pewnie wybiorą jakieś partie mniej populistyczne, a za to z większym zapleczem myślowym.
    • nenia1 Re: Inteligenckie cackanie sie 11.06.15, 19:49
      Coś dziurawa ta twoja teoria skoro tyle lat się u władzy trzymają.
      • derena33 Re: Inteligenckie cackanie sie 11.06.15, 20:22
        Ale kropla drazy skale i po 8 latach wyzwisk ze mordercy, oszusci, zlodzieje w koncu lud uwierzyl
        moze jakby sie nie cackali inteligencko, tylko odplacili pieknym za nadobne, to lud by nabral do nich szacunku?
        • kaka-llina Re: Inteligenckie cackanie sie 11.06.15, 20:40
          ALe tzw "żelazny elektorat" PO to właśnie inteligencja... ich (nasbig_grin) jest mało niestety ale gdyby zaczeli grać po pisowemu toby ten elektorat stracili... PIS ma fajnie bo gra na najniższych emocjach i populizmie... (znajdź wroga itd...) żałosne ale niestety to nie tylko w Polsce się dzieje.. W całej Europie poparcie mają ultra prawicowe nacjonalistyczne partie, których pomysł jest prosty "znajdź wroga" (PO, gender, lemingi w PL, w UK imigranci i żyjący na benefitach) smutne to bardzo, że ludzie nie znają historii i nie uczą się na błędach.. muszę przyznac, że trochę sie boję.... (mieszkam w UK i jestem lewakiem, genderówą i lemingiembig_grin)
          • marzeka1 Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 08:36
            To profesora Hołówkę, gdzie zaliczysz?
            • echtom Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 14:32
              Nie porównuję się z profesorem, ale mnie też stracili. Z braku alternatywy pozostaje mi czekać i wierzyć, że się opamiętają i zejdą na ziemię.
          • kannama Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 14:17
            Nie zapominaj o więźniach!
          • wheels.of.steel Mało znam inteligentów głosujących na PO 12.06.15, 19:48
            Znam sporo inżynierów i dyrektorów, a także ekonomistów i jakoś żaden z nich nie jest wyborcą PO. Praktycznie wszyscy za prawicą, ale niekoniecznie za PiS. To tęgie ścisłe umysły, z przedsiębiorczym podejściem do życia i świetnie wpojonym logicznym myśleniem, które objawia się min. rozumieniem świata ekonomii.
            • paloma_blauwinder Re: Mało znam inteligentów głosujących na PO 12.06.15, 20:06
              > e jest wyborcą PO. Praktycznie wszyscy za prawicą, ale niekoniecznie za PiS
              PIS NIE jest partią prawicową. Że przypomnę kilka "prawicowych" postulatów z wyborów prezydenckich: podniesienie płacy minimalnej, obniżenie wieku emerytalnego, 500 zł zasiłku na każde dziecko... Gdzie ty i twoje tęgie umysły, co rozumieją świat ekonomii widzicie tu jakiś cień prawicy? Chyba w lustrzanym odbiciu patrzycie.
        • jakw Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 10:52
          derena33 napisała:

> Ale kropla drazy skale i po 8 latach wyzwisk ze mordercy, oszusci, zlodzieje w
          > koncu lud uwierzyl
          > moze jakby sie nie cackali inteligencko, tylko odplacili pieknym za nadobne, t
          > o lud by nabral do nich szacunku?
          Wiesz, jak lud sobie na fejsie czyta o czym są rozmowy u Sowy to sam dochodzi do wniosku, kto oszust, a kto złodziej.
          • kota_marcowa Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 13:07
            Dokładnie, u sowy wyszła cała pogarda jaką rządzące "elyty" czują do swoich wyborców. I tak, obywatele mają prawo mieć wqwa o żarcie prywatnych obiadków w cenie średniej krajowej, za nasze, podatników pieniądze.
            A o Bieńkowskiej, to i jej koledzy z partii maja nienajlepsze zdanie

Siemoniak ostro o Bieńkowskiej: Zdanie o pracy za 6 tys. obiegło Polskę. To katastrofalne To absolutnie bulwersujące, że obywatele mogli pomyśleć, iż wszyscy politycy tak się zachowują. Jedzą za państwowe pieniądze, przeklinają i cynicznie podchodzą do państwowych spraw. Komentując nagraną rozmowę, b. minister infrastruktury i rozwoju Elżbiety Bieńkowskiej i szefa CBA Pawła Wojtunika Siemoniak stwierdził, że osoby te powinny się bardzo wstydzić za to, co mówią. - Zdanie o pracy za 6 tys. złotych obiegło Polskę i jest to katastrofalne. Warto byłoby usłyszeć przepraszam. Wiem, że to są prywatne rozmowy, ale nie wyobrażam sobie, żeby ktokolwiek nawet w prywatnej rozmowie mógł tak oceniać rzeczywistość - powiedział.

Mam nadzieję, że to już ostateczny koniec platformy.
    • wapaha Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 08:40
      Masz rację, zauważyłam to już dawno.
      Ale..ja też taka jestem.
      Zawsze uczciwa, dobra i kopana w dooopę. Trudno. Wolę być kopana a mieć czyste sumienie.
      Mam nadzieję, że Polacy mentalnie dorosną do tego i będą potrafili doceniać "cackanie się" a nie pranie brudów, terror i stres
      • szarsz Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 08:44
        > Zawsze uczciwa, dobra i kopana w dooopę.

Noooo, z tym "zawsze uczciwa" to pojechałaś po bandzie big_grin Nie twierdzę, że Ty nie jesteś, ale że jakakolwiek partia jest big_grin
        • wapaha Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 08:57
          Nie pisałam o partii- ot takie odniesienie do mnie. Też się kurde inteligencko cackam uncertain
    • mejerewa Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 09:03
      Mają się zniżyć do poziomu PIS, który co miesiąc urządza pod pałacem prezydenckim marsze nienawiści?
      Wczoraj natknęłam się na pomysł kontrmarszy, czyli w miesięcznicę wybrania Dudy robić mu marsze pod pałacem krzycząc, że wybrany przez przypadek, wytykać mu Skoki, pokrętne ułaskawienia, blokowanie etatu itp. I skomentowałam to tak, że normalni ludzie nie mają czasu na takie hucpy, bo muszą pracować, zajmować się dziećmi, rodzicami itp, a znudzeni kościelnym radiem mają czas i chęć, żeby sobie pokląć na cały świat i to pod świętymi obrazami, w przerwie między jedną modlitwą, a drugą.

Niestety, traktowanie ludu smoleńskiego jak upośledzonego, bez konsekwencji za oszczerstwa, przemoc itp powoduje, że utwierdza się ich w mniemaniu, że są bohaterami walczącymi o niepodległość.
    • sonniva Co do cackania się 12.06.15, 09:48
      Dlatego lubię Panią Bieńkowską, która potrafiła walnąć między oczy:" sorry taki mamy klimat". Oj jakie oburzenie było smile, foch forever.
      Demokracja ma swoje wady w tym jedną podstawową: głos mają wszyscy bez wyjątku, idioci także. smile
      • wheels.of.steel To miało być mądre? 12.06.15, 19:53
        Nie taki mamy klimat, a takie mamy tory i infrastrukturę - tego pani Elżbietka już nie raczyła powiedzieć.
      • agata0 Re: Co do cackania się 12.06.15, 21:44
        Jak można cenić osobę, która z taką pogardą wypowiada się o swoim obszarze odpowiedzialności i wyraźnie się w swojej wypowiedzi od tej odpowiedzialności odcina? Zupełnie tego nie rozumiem. Jak to się może podobać? A gdyby twój współpracownik udzielił ci takiej odpowiedzi na uwagę, że coś nie działa? Też byłabyś tak zachwycona?
      • jakw Re: Co do cackania się 14.06.15, 12:16
        Tylko że ona takie rzeczy mówi o sprawach , które jej podlegały. Rozumiem, że to nie musiało być skutkiem jej działań czy zaniechań, ale od polityka oczekiwałabym jednak pewnego pomyślunku zanim coś palnie. Tak samo jak jej odpowiedź na korki na bramkach była jakaś taka "Gdzie są bramki, tam są korki". Przecież te odpowiedzi świadczą, że jako minister od infrastruktury nie czuła się odpowiedzialna za cokolwiek w przeszłości, teraźniejszości i ,co gorsza, przyszłości.
    • jakw Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 10:48
      To nie inteligenckie cackanie się a inteligenckie przekonanie o własnej wyższości nad resztą społeczeństwa uważanego za "chamski motłoch". O tym, że "społeczeństwo nie dorosło do demokracji" to było już chyba w 1990 i co jakiś czas się powtarza. Dziwnym trafem za każdym razem po stronie jakiegoś przemądrzałego ugrupowania. Jako wyborca takiego ugrupowania znosiłam tą przemądrzałość przez jakiś czas - ale w którymś momencie im podziękowałam.
      Btw z taśm nie wynika, żeby członkowie PO uważali, żeby strzelanie g..nem im nie przystoi.
      • alsk9 Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 14:32
        >To nie inteligenckie cackanie się a inteligenckie przekonanie o własnej wyższości nad resztą

otoż to tongue_out
        do tego zwykły brak rozeznania realiow życia, odnoszenie calego świata i norm tylko do swojej "sfery" (bądź "sfory")
    • madi138 Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 11:02
      Ja tez mam do nich o to zal! Majac pelnie wladzy, mogli robic swoje I pozalatwiac wiele spraw, bez ogladania sie na kosciol, ukladziki, zwiazki I spazmy fanatycznych nacjonalistow. Ale zabraklo im jaj I teraz za to placa. Chcieli kulturalnie I przy uzyciu kompromisow- no to maja.... Mam nadzieje, ze najesieni wygra Kukiz z Pisem! Wtedy ludzie docenia, ile dokonano przez ostatnie lata.

• laquinta Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 13:13
        madi138 napisała:

> Ja tez mam do nich o to zal! Majac pelnie wladzy, mogli robic swoje I pozalatwi
        > ac wiele spraw, bez ogladania sie na kosciol, ukladziki, zwiazki I spazmy fanat
        > ycznych nacjonalistow. Ale zabraklo im jaj I teraz za to placa.

Czemu się oszukujesz? Nie zabrakło jaj, zabrakło checi, ale, by się dobrze bawic za pieniądze podatnikow, a spoleczenstwo mieć gleboko w de, checi nie zabrakło.
        • kota_marcowa Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 13:24
          No właśnie, skończyłyby się układziki, to skończyłyby się ośmiorniczki i carpaccio z żubra i kilometrówki Radka, btw. nawet na wyborczej pisali odnośnie ostatnich dymisji, że Radosław się do ostatniej chwili desperacko pazurami stołka trzymał i Kupaczowa na siłę go musiała odrywać tongue_out
          • laquinta Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 13:29
            Kupaczowa na siłę go musiała odrywać tongue_out

Może jednak nie idiota nie jest i nie chce pracować za 6 tys zl miesięcznie? wink
          • goja85 Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 14:22
            Zabawne jest czepianie się o te osmiorniczki, które mozna kupic nawet w dyskontach
            • laquinta Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 14:31
              Twój wpis udowadnia, ze Ty niczego nie rozumiesz.
              • goja85 Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 15:33
                Za to ty rozumiesz.
            • jakw Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 14:34
              Tylko że to nie były ośmiorniczki z dyskontu...
            • kota_marcowa Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 14:55
              Zabawne to by były, gdyby je kupili w dyskoncie i zapłacili WŁASNYMI pieniędzmi i tak prywatne obiadki po parę tysi każdy na koszt podatnika mnie oburzają.
            • wies-baden Re: Inteligenckie cackanie sie 14.06.15, 15:07
              Pozwól , że ci wyjaśnię; tu chodzi o to, ze załatwiali deale, Sikorski chciał zostać komisarzem Europy d/s energetycznych aby pilnować interesów Kulczyka na Ukrainie, w przypadku Bieńkowskiej nie chodzi o te synne 6000 zł a o sytuację w górnictwie, którą raczyła skomentować >siedzą, piją, lulki palą,...< a za prywatne spotkania w knajpie płaci się z własnej kieszeni.
    • kamunyak Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 12:50
      Prosty lu
      > d chce potwierdzenia , ze rzad jest winien jego nieudolnosci, niesmialosci, bra
      > ku zebow, kaca, you name it. Najwiekszym bledem Platformy, a wczesniej UW zawsz
      > e bylo i jest inteligenckie cackanie sie z chamstwem.

Czy to nie zadaniem rządu jest m.in. "odchamianie" ludzi? Czyli, łożenie na kulturę, edukacje, domy kultury i popieranie wszelkich inicjatyw, które mają społeczeństwo wznosic na wyższy poziom.
      Dla przykładuu, publiczna tv, w której wiodącym programem jest taki w stylu "jak oni tańczą na lodzie skacząc do wody śpiewająco".
      Jeśli likwiduje sie domy kultury, wszelkie podobne osrodki i inicjatywy na prowincji i w małych miastach, a w dużych ich nie dotuje a ceny są zaporowe, to nie można sie dziwić, że chamstwo kwitnie.
      Jesli społeczeństwo karmi się gó...em to i gó...no się dostaje, tak sprafrazuję twoje przemyślenia.
    • kota_marcowa Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 12:53
      Taaaaa zwłaszcza wypowiedzi Bieńkowskiej i Niesiołowskiego pełne są inteligencji i kultury big_grin
      • goja85 Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 14:25
        Takich jak Niesiol jet za mało w PO.
        Jedne z niewielu co pisowskim śmieciom mowi prosto w twarz kim są.
        Niesiołowski czy Bieńkowska to wyjątki w PO. Pisiory, kukizostonogi to zbiór takich chamow.
        Trzeba wreszcie zrozumieć, że cham nie zrozumie cywilizowanego człowieka. Za to zrozumie jak mu się skórę wygarbuje batem.
        • jakw Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 14:39
          Sądząc po tobie to wścieklizna Niesiołowskiego jest w stanie zarazić i przez ekran telewizora.
        • marzeka1 Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 14:45
          Twój język mówi o Tobie wszystko i niestety, radośnie inteligentem się pewnie określasz, poczucie wyższości prezentujesz, ale nie, nie jesteś "cywilizowanym człowiekiem".
          Jak dobrze, ze nie masz szans na dorwanie się do tego bata, chociaż Twoich dzieci szkoda mi jak cholera, jeśli je masz.
        • agata0 Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 21:48
          > Trzeba wreszcie zrozumieć, że cham nie zrozumie cywilizowanego człowieka.

O rany! Niesamowite. Muszę przyznać, że uśmiałam się z tej ironii wink
      • jakw Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 14:38
        kota_marcowa napisała:

> Taaaaa zwłaszcza wypowiedzi Bieńkowskiej i Niesiołowskiego pełne są inteligencj
        > i i kultury big_grin
        Radzio z Vincentem też opowiadali bardzo kulturalne kawały wink
        • marzeka1 Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 14:55
          I poużywaj sobie , użyj "bata swego" i języka swego, by takich ludzi określić, gdy nie są zachwyceni rzeczywistością w jakiej żyją.
          Bo ja tak nie mam, ale widzę i wiem, ilu młodych, których znam to dotyczy. Wyzwij ich, miłośniczko ośmiorniczek.
          • goja85 Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 15:32
            Niech młodzi się wezmą do roboty, a nie czekają aż im mann z nieba spadnie.
            Jak chcą dobrze zarabiać to muszą mieć wiedzę i umiejętneści za które pracodawca zapłaci.
            Na razie duże aspiracje i przerośnięte ego. Daj mi każdego tego jednego młodego przed oblicze to mu powiem co o ich roszczeniowym pokoleniu myslę. Banda roszczeniowych, nic nie umiejących nierobów, którzy myślą że dorobią sie bo mają świstek z socjologii czy politologii i chca pracować 8 godzin dziennie, 5 dni w tygodniu. Bez pracy nie ma kołaczy mo kochani młodzi.
            • kozica111 Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 15:35
              Nie każdy nadaje sie na księgowego/ą czy informatyka lub na żonę ustawionego męza Goja.
              • goja85 Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 15:38
                Jest jeszcze dużo innych zawodów gdzie można dobrze zarobić.
                Może zamiast socjologiem trzeb zostać mechanikiem, a zamiast politolożką cukierniczką? cukiernicą? kobitą co piecze dobre ciasta?
            • kota_marcowa Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 15:38
              MÓW MÓW, najlepiej w imieniu swojej partii, jest szansa, że wtedy w ogóle do sejmu nie wejdą big_grin
              Jak chcesz, to ja chętnie ci pomogę głosić te prawdy objawione big_grin
            • marzeka1 Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 15:40
              Twoja nienawiść do tych "innych" jest porażająca + wykazujesz kompletne oderwanie od reala dla wielu ludzi (tak, wiem, bat na nich tylko, głupi są):
              Powiedz to tym ludziom - ci ludzie pracują BARDZO dużo i co z tego.
              W sumie im więcej piszesz tak, takim językiem, tym bardziej piszesz przede wszystkim o sobie.
              Takie drugie wcielenie pani Bieńkowskiej. big_grin
              • kota_marcowa Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 15:44
                Kto wie, może pani b pisuje na ematce, wizerunkowo by pasowała no i na pewno ma bidet big_grin
              • goja85 Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 15:44
                Mam dla nich rade(nie zagladam w link bo mi sie nie chce)
                Zmienić pracę, w miedzyczasie podnieść kwalifikacje, pracować nad sobą.
                Od żarcia kiełbasy z grilla i ogladania Klanu kwalifikacje się nie podniosą.
                • marzeka1 Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 15:47
                  goja85 napisał(a):

> Mam dla nich rade(nie zagladam w link bo mi sie nie chce)
                  > Zmienić pracę, w miedzyczasie podnieść kwalifikacje, pracować nad sobą.
                  > Od żarcia kiełbasy z grilla i ogladania Klanu kwalifikacje się nie podniosą.

No tak, jakże taka odpowiedź wobec tego, co piszesz, jest oczywista big_grin Pisz, pisz i dziel się prawdą.
                  • galene_ra Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 15:57
                    Marzeka, daj spokój. Goja85 niczego nie czyta, po prostu wie, na tym polega jej inteligenckość.
                • laquinta Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 15:50
                  goja85 napisał(a):

> Mam dla nich rade
                  > Zmienić pracę, w miedzyczasie podnieść kwalifikacje, pracować nad sobą

Ha, ha, a politycy niech nadal nic nie robia, tylko pasa się za publiczne pieniądze. Ale nie ma tak dobrze. Trzeba będzie od korytka odejść, jak niedobrowolnie, to pod przymusem wyborców.
                • kota_marcowa Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 15:55
                  I koniecznie niech wezmą kredyt tongue_out
                  • jakw Re: Inteligenckie cackanie sie 14.06.15, 12:03
                    kota_marcowa napisała:

> I koniecznie niech wezmą kredyt tongue_out
                    A może skorzystają z szansy emigracji ...
            • black_halo Re: Inteligenckie cackanie sie 13.06.15, 09:01
              Nie rozumiem? W kazdym cywilizowanym kraju sie pracuje 8 godzin przez 5 dni w tygodniu. Ty chcesz zrobisz z Polski Blagladesz gdzie mlodzi (juz od 5 roku zycia) wykazuja sie jako szwaczki w fabrykach ciuchow ?

Wiesz co ja mysle o twoim pokoleniu? Dorobiliscie sie tylko dlatego, ze nastapil reset, zmiana systemu. Dobrze wiemy jak wtedy bylo, byle magister po politologii zaraz sie stawal kierownkiem czy dyrektorem tylko dlatego, ze mial tego magistra. Tak wlasnie bylo na poczatku lat 90tych.
            • wies-baden Re: Inteligenckie cackanie sie 14.06.15, 17:23
              Opanuj się kobieto, bo 2, 5 mln wyjechało a następny milion stoi już z walizkami - zrozum, że to niewolnictwo, aby normalnie pracując nie można było utrzymać rodziny na minimalnym choćby poziomie, że o gotówce na dramatyczne sytuacje, czy choćby na dentystę prywatnie ( bo na NFZ to tylko mogą nas pozbawić wszystkich zębów). Wierzę, że będzie nowe rozdanie, że ludzie odczują poprawę, a skompromitowani odejdą. Aha, w swej zapiekłości zapomniałaś, że ci podsłuchani mogą być szantażowani, a że bardzo lubią pieniądze i wykwintności - może byc bardzo niebezpiecznie.
    • emamamamowata Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 14:52
      wpolityce.pl/m/swiat/255843-niemieckie-media-o-decyzjach-kopacz-rzad-stoi-w-obliczu-kleski-i-moze-przegrac-wybory
    • laquinta Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 16:03
      goja85 napisał(a):

> inteligenckie cackanie sie z chamstwem

Wlanie widze, jak inteligencja na tym forum cacka się z Toba.
    • rumianeczkowa Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 16:33
      No niestety, jak mówisz do inteligencji, to mówisz do mniejszości.
    • kozica111 Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 21:39
      natemat.pl/93907,od-x-lat-prowadzil-firmie-budujaca-karetki-urzednicy-uznali-ze-to-osobowki-i-ma-zaplacic-1-mln-zl-akcyzy-chca-nas-wykonczyc
      tu sie nie cackają......
      • srebrnarybka Re: Inteligenckie cackanie sie 14.06.15, 22:40
        podobno w prawie obowiązuje zasada ius retro non agit. Inteligent powinien to zrozumieć, więc nie będę tłumaczyła. Tylko nie rozumiem, dlaczego nie rozumie tego sąd.
    • setia Re: Inteligenckie cackanie sie 12.06.15, 22:16
      goja85 napisał(a):
      Najwiekszym bledem Platformy, a wczesniej UW zawsz
      > e bylo i jest inteligenckie cackanie sie z chamstwem. Zawsze predzej, czy pozni
      > ej , nalewa im sie do tyłka bo sa zbyt delikatni w kampaniach i odpieraniu oszc
      > zerstw. Nie potrafia znizyc sie do poziomu podszczutego ludu.

Po prostu wychodzą ze słusznego skądinąd założenia, że z idiotą się nie dyskutuje. Niestety ilość idiotów w tym kraju przerosła najśmielsze wyobrażenia.
    • kota_marcowa Apropos ośmiorniczek 14.06.15, 10:29
      Które, jak się ynteligencja z PO wyśmiewa, tak stają kością w gardle "słoninożercom". Tak jak nie lubię Lisa, tak tu bardzo mi się spodobała jego wypowiedź

Tekst linka
    • emamamamowata Re: Inteligenckie cackanie sie 15.06.15, 07:07
      wiadomosci.wp.pl/martykul.html?kat=1329&wid=17633068

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka