Dodaj do ulubionych

Eyelinera szukam

14.06.15, 15:04
No więc postanowiłam naumieć się rysowac sobie kreski na powiekach. Nie umiem tego robić, nie jestem zbyt zręczna, ani specjalnie prezyzyjna, więc kosmetyk powinien być dobry, mieć precyzyjny pędzelek. Przydałoby się, zeby jeszcze był trwały i niedrogi, aczkolwiek nie mam jakichś specjalnych wymagań cenowych.
Doradzicie coś?
Obserwuj wątek
    • gulcia77 Re: Eyelinera szukam 14.06.15, 15:21
      Eveline art professional make up w pisaku. Do nauki bardzo dobry, a kosztuje z 15 złotych smile
      • shell.erka Re: Eyelinera szukam 15.06.15, 08:10
        Potwierdzam. Kupilam bez przekonania i na probe, jak poradze sobie z pisakiem po latach pedzelkowych. Zakochalam sie.
        Do tego jest mega trwaly.
        Minus- bardzo szybko schnie, przez co ewentualna korekta jest trudna i nie nadaje sie do robienia smoky eyes bo nie da sie go rozetrzec.
    • antyideal Re: Eyelinera szukam 14.06.15, 15:41
      Mam taki
      wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=45333
      i jest bardzo dobry, a tez sirota jesli chodzi o precyzyjny malunek jestem.
      Na poczatek chyba lepiej jest sprobowac jednak z takim w pisaku.
      • t.tolka Re: Eyelinera szukam 14.06.15, 18:48
        W pisaku zdecydowanie. Kreske zaczelam sobie robic przed 40 i pedzel to byl koszmar koszmarny. Pisak to bajkasmile
    • beataj1 Re: Eyelinera szukam 14.06.15, 18:58
      Ja też używam pisaka, mi pasuje ten klasyczny a nie skośny ale to pewnie kwestia gustu.
      Pędzelek i eyeliner w żelu zupełnie mi nie podpasowal. Za to pędzelek świetnie się sprawdza do robienia kreski przy pomocy cienia do powiek.
    • bufo.bufo Re: Eyelinera szukam 14.06.15, 19:17
      Master Precise od Maybelline. Dla mnie rewelacja.
      • kremka2014 Re: Eyelinera szukam 14.06.15, 20:10
        Maybeline rzeczywiście robi dobre. Ja z kolei za chiny ludowe nie umiem robić kreski pisakiem. Tylko pędzelek. Giordani golf Oriflame polecam również. I ucz się wieczorem tuż przed myciem makijażu. Pierwsze próby rano to porazkasmile
        • bufo.bufo Re: Eyelinera szukam 14.06.15, 21:12
          Ja z kolei pędzelkiem właśnie z Ori próbowałam i porażka. Każda z nas jest inna smile
    • crea.tura Re: Eyelinera szukam 14.06.15, 20:33
      Umiem malować kreski zarówno pędzelkowymi, kałamarzowymi jak i pisakowymi. Na początek polecam pisak lub pędzelek. Pędzelkiem zrobisz bardzo cienkutką kreskę, którą potem można pogrubić. Na początek chyba najlepiej jednak pisak. Co do trwałości - kup jakiś ze średniej półki, maybelline może być, ale połóż na bazę - najlepiej artdeco.
    • chocolatemonster Re: Eyelinera szukam 15.06.15, 13:09
      Eyeko lub Benefit. Swietne!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka