Dodaj do ulubionych

Kołnierz dla psa-ile czasu

21.06.15, 15:35
zajmuje przeciętnemu psu opanowanie poruszania się w tym ustrojstwie? Pies się do tego przyzwyczai z czasem czy będzie nieszczęśliwy do czasu aż będzie go można ściągnąć?
Psica została wsadzona rano i kompletnie sobie z nim nie radzi, co chwilę o coś zahacza, w coś uderza, nie wspomnę o tym, że jest straaasznie nieszczęśliwa a mi jej tak szkoda....widzę, że chciałaby się położyć ale nijak się nie może ułożyć, picia w tym chyba też nie ogarnia...
Obserwuj wątek
    • berdebul Re: Kołnierz dla psa-ile czasu 21.06.15, 17:07
      Do jedzenia zdejmuj. Co jakiś czas do picia. U mnie kołnierz się nie sprawdził, po kastracji miała ubranko + bandaż, inaczej się nie dało. Niektóre psy sobie radzą nieźle, moja nienawidziła.
      • slonko1335 Re: Kołnierz dla psa-ile czasu 21.06.15, 18:47
        Martwię się o to picie w ciągu dnia jak będziemy w robocie...
        U nas fartuszek się nie sprawdził bo psica przy okazji sterylki miała tez usuwanego dużego tłuszczaka z łapy i to szycie na łapie jest bardzo duże, doszyliśmy do fartuszka skarpetkę żeby jej to zasłonić ale skubana lizała przez materiał i zsuwała opatrunek i ciagle tam mokre było bo ten mokry materiał na tej ranie ciągle leżał i w końcu zapadła decyzja o kołnierzu i już po tym jednym dniu widzę znaczną poprawę . No nic będzie musiała wytrzymać...
        • jatojagodnik Re: Kołnierz dla psa-ile czasu 22.06.15, 13:22
          Zahaczać będzie o sprzety cały czas. Miskę postaw na jakiejś podstawce, tak żeby nie stała na ziemi, łatwiej jej będzie sięgnąć, kołnierz nie będzie przeszkadzał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka