Dodaj do ulubionych

Znacie jakieś naturalne i skuteczne sposoby

22.06.15, 20:04
na zwalczenie bólu?
Biorę co-codamol w najwyższej dawce, 4 razy dziennie po 2 tabletki. Znaczy tak mam przykazane. Ale szlag mnie trafia, bo po tych lekach jestem strasznie śpiąca. Żadne paracetamole, ibuprofeny nie pomagają. Dwa razy w tygodniu dostaję morfinę i miejscowe znieczulenie. Wcale nie jest lepiej.
A boli jak.. bardzo boli.
I tak sobie myślę, że może zamiast się faszerować tą chemią jest coś w miarę naturalnego, co mi pomoże?
Od razu mówię - maryśka nie wchodzi w grę.
Obserwuj wątek
    • moni_kaw Re: Znacie jakieś naturalne i skuteczne sposoby 22.06.15, 20:10
      ale co konkretnie boli?
      • rosapulchra-0 Re: Znacie jakieś naturalne i skuteczne sposoby 22.06.15, 20:23
        Nogi. Głębokie owrzodzenie żylakowe.
        • princesswhitewolf Re: Znacie jakieś naturalne i skuteczne sposoby 22.06.15, 23:40
          Nogi. Głębokie owrzodzenie żylakowe.

operacja by pomogla ale zanim do tego dojdzie lecza to skleroterapia. czyli zastrzykami jakie powoduja ze zyla sie niejako obkurcza. Naprawde jest toto skuteczne nawet przy hemoroidach nie wspominajac o zylakach nog. Zastrzyk nie jest bardzo bolesny.
          • princesswhitewolf Re: Znacie jakieś naturalne i skuteczne sposoby 22.06.15, 23:41
            obloz lodem to na chwile skurczy naczynia krwionosne
    • kamea_chateau morfinę?? 22.06.15, 20:23
      co się boli?
      • rosapulchra-0 Re: morfinę?? 22.06.15, 20:24
        Wyżej odpowiedziałam.
    • kamea_chateau wysłam ci wiadomość na priv-sprawdz 22.06.15, 20:45
      • rosapulchra-0 Re: wysłam ci wiadomość na priv-sprawdz 22.06.15, 20:48
        Odpowiedziałam. Dziękuję!
        • kamea_chateau masz nowe info na priv 22.06.15, 21:06
    • berdebul Re: Znacie jakieś naturalne i skuteczne sposoby 22.06.15, 21:35
      Zależy jaki masz stosunek do medycy alternatywnej, ja bym poszła na dobrą akupunkturę.
    • inguszetia_2006 Re: Znacie jakieś naturalne i skuteczne sposoby 22.06.15, 21:56
      Witam
      Znam. Przepatrz sobie mudry. Ta jest bardzo skuteczna. Na nerwobóle działa od razu.
      https://porady.uzdrawianie.org/wp-content/uploads/2015/02/Mudra-energii.png
      Pzdr.
      Ing
      • la_dolce_vita Re: Znacie jakieś naturalne i skuteczne sposoby 22.06.15, 22:08
        Pisalas ze Ci noge bandazuja. Czy uzywaja systemu bandazy Coban? Gdzie w uk mieszkasz?
        • rosapulchra-0 Re: Znacie jakieś naturalne i skuteczne sposoby 22.06.15, 22:33
          Mieszkam w Yorkshire. Nie, nie mam bandaży coban. Najpierw nakłada mi takie specjalne opatrunki (nie wiem, jak to się nazywa, ale wygląda jak piankowa pokrywka z bombonierek - z obu stron zdejmuje się specjalną folię i potem kładzie się na rany), potem bandażuje mi nogi, od palców po kolana, bandażem z dużymi oczkami, nieelastycznym, potem nakłada na to watę z rolki, na tę watę nakłada jeden elastyczny bandaż niezgodnie ze wskazówkami zegara, a drugi taki sam zgodnie ze wskazówkami zegara albo odwrotnie - nie pamiętam. Generalnie nogi wyglądają jakby były w gipsie wink
      • feel_good_inc Re: Znacie jakieś naturalne i skuteczne sposoby 23.06.15, 01:03
        inguszetia_2006 napisała:
        > Znam. Przepatrz sobie mudry. Ta jest bardzo skuteczna. Na urojone nerwobóle działa od r
        > azu.

Poprawiłem.
    • nowel1 Re: Znacie jakieś naturalne i skuteczne sposoby 22.06.15, 22:41
      Dostajesz morfinę, ale maryśka nie wchodzi w grę?
      Ok. Tak czy siak morfina 2 x w tygodniu brzmi naprawdę kuriozalnie. Poradnię Leczenia Bólu polecam.
      • rosapulchra-0 Re: Znacie jakieś naturalne i skuteczne sposoby 22.06.15, 22:55
        Ale że co? Mam sobie nielegalnie kupować maryśkę?
    • mdro Re: Znacie jakieś naturalne i skuteczne sposoby 22.06.15, 23:22
      Tak z czystej ciekawości - naprawdę uważasz, że istnieją jakieś "naturalne i skuteczne sposoby na zwalczanie bólu", na które ludzkość nie wpadła przez kilka tysiącleci szukania po omacku i te ze dwa stulecia działania bardziej skoordynowanego? Takie, które są nieznane lekarzom i z których nie korzysta przemysł farmaceutyczny? I że w dodatku nagle zostanie to objawione na tym forum?
      • rosapulchra-0 Re: Znacie jakieś naturalne i skuteczne sposoby 22.06.15, 23:34
        Jestem na takim poziomie desperacji, że przyjmę wszystko, byleby tylko się ten ból skończył.
        • minor.revisions Re: Znacie jakieś naturalne i skuteczne sposoby 23.06.15, 14:49
          Siekiera. Według starej zasady "mniejszy bój uśmierza się większym".
    • princesswhitewolf Re: Znacie jakieś naturalne i skuteczne sposoby 22.06.15, 23:36
      maryska by nie zadzialala bo toto raczej relaksuje a nie dziala przeciwbolowo jak jej kolezanka morfina
      • la_dolce_vita Re: Znacie jakieś naturalne i skuteczne sposoby 23.06.15, 02:52
        Rosa, masz maila
    • hamerykanka Re: Znacie jakieś naturalne i skuteczne sposoby 23.06.15, 02:51
      Skad ja to znam. Lacze sie w bolu-doslowniesad. Ja jestem leczona na zmiane Tramadolem i Hydrocodonem i tez przestaly pomagac. Paracetamolu moglabym zjesc garsc i bez skutku, z wyjatkiem watroby do przeszczepu.
      PS. przestalas wpadac na watek?
    • ichi51e Re: Znacie jakieś naturalne i skuteczne sposoby 23.06.15, 15:01
      Joga relaks pozytywne myslenie? Medytacja?
    • memphis90 Re: Znacie jakieś naturalne i skuteczne sposoby 23.06.15, 20:34
      A masz opatrunki na tej ranie? W zależności od stanu rany nakłada się opatrunki hydrożelowe (Aquagel-Ag), często łącznie z pastą oczyszczającą ranę (Granuflex), a potem - w miarę ziarninowania- opatrunki absorbujące typu Granuflex. Opatrunki zmienia się wg. potrzeby- czasem codziennie, czasem raz na tydzień, zależy, jak szybko oczyszcza się rana. Dobrze zastosowanie zmniejszają ból i przyspieszają gojenie.

A przeciwbólowo- może fentanyl w plastrach? Morfina dwa razy w tygodniu to jak pokropienie wodą święconą. Na magiczne naturalne metody nie licz, nie ma takich przy owrzodzeniach.
      --
      "Nie pogardzaj drugim człowiekiem, dopóki nie poznasz jego historii. A gdy tylko poznasz, to bądź sobą i spluń" niezatapialna-armada.blogspot.com
      • memphis90 Re: Znacie jakieś naturalne i skuteczne sposoby 23.06.15, 20:40
        A, i może dobrze byłoby pić jakąś odżywkę białkową, zalecaną przy owrzodzeniach i odleżynach, Cubitan na przykład.
        • lolinka2 Re: Znacie jakieś naturalne i skuteczne sposoby 23.06.15, 21:07
          Rosa, leczenie tlenem hiperbarycznym powoduje ładne gojenie owrzodzeń tego typu. Efektem jest lepsze utlenowanie tkanek, a w następstwie wszystkie procesy odpowiadające za odtworzenie zdrowych komórek ruszają w dużo lepszym tempie. Nie wiem, jak jest z refundacją przez NHS, natomiast próbowałabym.
    • kjut Re: Znacie jakieś naturalne i skuteczne sposoby 23.06.15, 21:16
      Ja bym spróbowała Aloes. Jest niezwykle skuteczny przy wszystkich zmianach skórnych. Musiałabys sobie skombinować krzaczek, potem zrywasz listek (starsze są lepsze niż młode), rozkładasz na pół i wewnętrzną stroną skórki przykładasz. Jak jest w liściu dużo tego "żelu" to możesz go wywalić, to co ważne jest w skórce, nie tam. Jest spora szansa na natychmiastową ulgę i długotrwałą poprawę.

Jak nie wiesz jak skombinować aloes odezwij się na priv, może uda mi się pomóc.
    • priszczilla Re: Znacie jakieś naturalne i skuteczne sposoby 23.06.15, 21:21
      Mojej przyjaciółce pomogły na żylaki pijawki. Ale trzeba przejść całą serię zabiegów. Pochowały jej się wystające żyły i nogi zupełnie przestały ją boleć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka