Dodaj do ulubionych

mieszkania w PL

28.06.15, 10:37
m.money.pl/wiadomosci/artykul/statistica-w-czym-mieszka-polak-w-klitce-,56,0,1837368.html
Cóż,wiekszosci z was problem nie dotyczy, mnie jakby tak: mieszkamy we troje na 64 m2. Plusem jest,ze mam nowe mieszkanie bez kredytu,ale to dzięki rodzicom. W przyszłości jednak marzy się nam dom ( i ja i maz mieszkalismy w domach przed ślubem) . Jednak jeśli chcemy dom - będziemy musieli zaciągnąć kredyt....
A wracając do zalinkowanego tekstu: z moich/ naszych znajomych tylko jedne małż. z synkiem maja mieszkanko 2pok,reszta większe... Nikt tez nie mieszka z rodzicami ( fakt- prawie 90% znanych nam małżeństw ma domy czy mieszkania nabyte za kasę od rodzicow).
To zupełnie inaczej,niż w przypadku typowej ematki.
Ciekawi mnie jak ,jest naprawde..?
Pytanie retoryczne.
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: mieszkania w PL 28.06.15, 10:52
      Tak. Wiekszosc ludzi kupuje mieszkania na kredyt. Lub dziedziczy. Wasze mieszkanie tez zapewne nie zostalo zakupione w 100% za gotowke. Mozecie z mezem poczekac w sumie jesli jestescie jedynkami.
      • forumkazforum Re: mieszkania w PL 28.06.15, 11:45
        Nie pisz czegoś ,czego nie rozumiesz,ichi. Nie dodawaj własnych treści,które nie są prawda. Mocno rozwinelas fantazje odpowiadając na mój topik.
        Wchodzenie na 4 piętro przy dodatniej temp. zbyt mocno podniosło ci ciśnienie ?
        • ichi51e Re: mieszkania w PL 28.06.15, 13:23
          Bo zawsze mnie wkurza to narzekanie "bede musiala wziac kredyt" no kurcze nie ma opcji zeby przecietnie zarabiaja mieli na koncie 400 tysiecy do wyjecia na cito chyba ze wygraja na loterii lub dostana w spadku.
    • mid.week Re: mieszkania w PL 28.06.15, 10:58
      Naprawdę to jest tak, że nie można sobie budować obrazu kraju na podstawie obserwacji własnych li tylko znajomych wink
      • forumkazforum Re: mieszkania w PL 28.06.15, 11:52
        Gdym budowała sobie obraz tylko tak,jak piszesz,nie czytalabym i nie pytala,to jasne. Dla mnie jasne.
        • mid.week Re: mieszkania w PL 28.06.15, 11:53
          skoro pytasz retorycznie to nie pytasz...
          • mebloscianka_dziadka_franka Re: mieszkania w PL 28.06.15, 13:16
            big_grin to by było zabawne, jakby do tego wątku nie było żadnych odpowiedzi, no w końcu retorycznie pyta suspicious
    • memphis90 Re: mieszkania w PL 28.06.15, 11:01
      Eeeee, 26m2 na osobę to mało, to powód do narzekań - idąc za artykułem? Statystycznie 4-osobowa rodzina mieszka w 104m2 mieszkaniu/domku - to żadna klitka.
    • cosmetic.wipes Re: mieszkania w PL 28.06.15, 11:05
      A z moich znajomych tylko jedno małżeństwo ma dom sfinansowany przez rodziców, a jedna singielka mieszkanie po babci. Reszta dorabiala się nieruchomości własnym sumptem, z kredytem lub bez.
      • forumkazforum Re: mieszkania w PL 28.06.15, 11:46
        Tego nie neguje,bo tak bywa oczywiście.
    • kalina_lin Re: mieszkania w PL 28.06.15, 11:45
      >Ciekawi mnie jak ,jest naprawde..?
      >Pytanie retoryczne.

Skoro pytanie retoryczne, to rozumiem, że nie oczekujesz na nie odpowiedzi? To po co ten wątek?
      • forumkazforum Re: mieszkania w PL 28.06.15, 11:46
        Żebyś mogła się "powyzlosliwiac".
        • kalina_lin Re: mieszkania w PL 28.06.15, 11:49
          Nie wyzłośliwiam się, tylko serio pytam. Bo chętnie bym się wypowiedziała, ale skoro pytasz tylko retorycznie, to chyba nie ma sensu.
    • hemp_plant Re: mieszkania w PL 28.06.15, 12:52
      ze znanych mi osób tylko jedno małżeństwo ma mieszkanie od teściów ( i bardzo im wszyscy współczują, bo w związku z tym mocno sie teściowie wtrącają).
      reszta
    • thea19 Re: mieszkania w PL 28.06.15, 20:44
      jedna przyjaciolka ma mieszkanie na kredyt ze sporym wkladem wlasnym od tesciow, druga ma dom na kredyt z wkladem 30% od rodzicow, trzecia mieszka w domu nalezacym do rodzicow (ale osobno), jest tez znajomy, ktory dostal mieszkanie w spadku i kupil dom na kredyt i mial swoj wklad wlasny. ja dostalam dzialke i sporo gotowki na dom, maz ma zapisane mieszkanie, w ktorym mieszkaja tesciowie. z dalszych znajomych sa tacy, co dostali mieszkania lub domy od rodzicow, zakredytowani a nikogo przed 30tka z mieszkaniem/domem za samodzielnie zarobiona gotowke (2 osobnikow kupilo mieszkania nieco po 30tce, single dozywotnie, niezle zarabiajace).
    • beauty_agadir Re: mieszkania w PL 28.06.15, 21:32
      Autorko gdzie widzisz problem?masz niemałe mieszkanie w nowym budownictwie.BEZ KREDYTU.Masz czas by uzbierać jakikolwiek wkład własny. Możesz potem kupić coś większego z rynku wtornego:szeregowke, dom,mieszkanie willowe z ogrodem,opcji jest wiele lub wybudować się. Na kredyt,to naprawdę nic złego. Wynajmiesz mieszkanie i z tego będziesz spłacać ratę. Kropka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka