Dodaj do ulubionych

Prezent - co wybrać?

11.07.15, 22:45
Zbieram opinie, robię sondę wink
Prezent dla pani w wieku ok. 40 lat. Pani jakiś czas temu udzieliła mi dużego wsparcia, kiedy bardzo tego potrzebowałam. Teraz z okazji urodzin chciałabym podarować jej coś drobnego, żeby wiedziała, że pamiętam i doceniam wszystko co dla mnie zrobiła.
Moje typy:
1) Kilka kosmetyków (typu krem do rąk+krem do twarzy) jednej firmy, fajnie zapakowane
2) chusta/apaszka
3) kosmetyczka/portfelik hand-made (ja nie mam zdolności, ale można takie rzeczy kupić)
4) myślałam o zawieszce z bursztynem albo cyrkonią, ale tutaj musiałabym dokupić też srebrny łańcuszek (nie wiem czy pani posiada, bo żyje raczej skromnie) i prezent robi się trochę drogi na moje możliwości.
5) ładna, wielorazowa siatka na zakupy? Ale to chyba nie wypada jako prezent...
A może coś innego? Jakoś mam pustkę w głowie i ciężko mi coś wymyślić...
Jestem pewna, że z wszystkich tych rzeczy ta osoba się ucieszy. Tzn. nie będzie marudzić, że kosmetyk nie taki, że woli kolor zielony a nie niebieski, itd. Poznałam ją na tyle, że wiem, że będzie zadowolona. Prezent musi być mały i lekki, bo będę go wysyłać pocztą (tzn. nie musi, ale lepiej, żeby był wink ). Z góry dziękuję.

Obserwuj wątek
    • angeika89 Re: Prezent - co wybrać? 11.07.15, 22:52
      ja osobiście kupiła bym coś co będzie jej o Tobie przypominać. Kosmetyk się zużyje i już. Może ta apaszka ew szal, srebrne kolczyki z cyrkonią (za takie nie wielkie zapłacisz ok 30 zł), albo coś z bibelotów co by jej kurz na meblach zbierało big_grin
      W żadnym wypadku nie polecam siatki na zakupy!

www.suwaczki.com/tickers/dqprj44j24tj1f5a.png
    • daisy Re: Prezent - co wybrać? 11.07.15, 22:58
      Ale ile właściwie chcesz wydać? Kosmetyki "na prezent" to też nie może być Ziaja...
      Może ładną parasolkę?
      • czarnaryba78 Re: Prezent - co wybrać? 11.07.15, 23:05
        Ile chcę wydać? Maksymalnie 50 zł, taki miałam plan. A dlaczego nie może być Ziaja? Myślałam właśnie o Ziaji, tylko nie chciałam pisać w pierwszym poście, żeby nie być posądzona o reklamę.
        Ani dla mnie, ani dla osoby, którą chcę obdarować nie liczy się wartość pieniężna prezentu. Jestem pewna, że pani ucieszy się równie mocno z Ziaji jak i z Diora. Mówię zupełnie serio.
        • czarnaryba78 Re: Prezent - co wybrać? 11.07.15, 23:07
          Jeśli chodzi o kolczyki to też o tym pomyślałam, ale nie jestem pewna czy pani ma dziurki w uszach. No kurczę, nie mogę sobie przypomnieć.
        • naomi19 Re: Prezent - co wybrać? 12.07.15, 08:04
          Jak najbardziej może być Ziaja, to bardzo dobra polska firma!
        • annajustyna Re: Prezent - co wybrać? 12.07.15, 10:46
          Z Ziai... Tez ja bardzo lubie, lepsza niz wszelkie (nie podam nazwy) francukie z drogerii.
        • daisy Re: Prezent - co wybrać? 12.07.15, 22:22
          Nie, no Ziaja jest super, żeby sobie kupić i używać, zwłaszcza jak ktoś lubi duże ilości Petrolatum Liquidum, ale jako prezent to niekoniecznie. Coś jak butelka płynu do naczyń...
          Jeśli pani z zagranicy, to możliwości jest milion. Choćby ładny kalendarz z polskimi krajobrazami.
    • berdebul Re: Prezent - co wybrać? 11.07.15, 23:28
      Książkę. Tomik wierszy. Albo handmade drobiazg o ile sama robisz.
    • mikams75 Re: Prezent - co wybrać? 11.07.15, 23:31
      ja jestem pania ok. 40 letnia i oprocz nr 4 pozostale rzeczy by mnie ucieszyly, a najbardzej jakis fajny portfelik. Siatka tez by mogla byc, choc to faktycznie malo prezentowe jest. Kosmetyki lubie rozne, tez Ziaja, lubie polskie kosmetyki, chustka/apaszka moglaby byc, choc mam ich na tony.
    • 18lipcowa3 Re: Prezent - co wybrać? 11.07.15, 23:42
      a moze karta podarunkowa, a sama sobie wybierze?
      • czarnaryba78 Re: Prezent - co wybrać? 11.07.15, 23:48
        Tak byłoby najprościej (karta podarunkowa), ale prezent muszę wysłać za granicę. Książki też wykluczyłam. Porozumiewamy się po angielsku, ale nie jest to ani mój, ani jej ojczysty język. Za dużo zachodu z szukaniem książek w jej ojczystym języku, bo nie wiem czy ucieszyłaby się z przymusu czytania po angielsku wink
        • chocolate_cake Re: Prezent - co wybrać? 12.07.15, 00:02
          Jeśli wysyłka za granicę i do 50 zł to może faktycznie jakiś polski krem. Tylko nie jestem pewna czy do twarzy. Może tylko do rąk i jakieś masło do ciała? Kupowałam ostatnio mamie zestaw Ziaja jeszcze z płynem do mycia rąk o ładnym zapachu. Nie wiesz jaką ma cerę i jakich kremów używa do twarzy.

Czy znasz gust tej pani? Bo portfel i siatka mogą być całkiem fajne tylko czy trafisz w gust. Może jakiś motyw zgodny z jej zainteresowaniami?
    • peonka Re: Prezent - co wybrać? 12.07.15, 01:25
      Zalezy do jakiego kraju przesylka. Sprawdz najpierw ceny na poczcie, bo moze sie okazac, ze lancuszek wyslany listem wyjdzie taniej niz wysylka kremu jako paczki...serio mowie. Kiedys sie bardzo zdziwilam.
      • peonka Re: Prezent - co wybrać? 12.07.15, 01:26
        A. Moze plyte CD?
    • aniani7 Re: Prezent - co wybrać? 12.07.15, 06:15
      Jeżeli macie wspólne zdjęcie, to może coś takiego? mygiftdna.pl/Fotoprezenty/Kubek-Z-Twoim-Zdjeciem
    • kaamilka Re: Prezent - co wybrać? 12.07.15, 06:29
      Ladna apaszka albo szal. To sie zawsze milo kojarzy i w dodatku jest trwale.
    • mejerewa Re: Prezent - co wybrać? 12.07.15, 07:03
      Mnie jako panią 40+ ucieszyłaby apaszka lub bawełniana siatka z fajnym nadrukiem. Mam mnóstwo jednych i drugich, ale kolejne by mnie ucieszyły bo używam nonstop.
      Biżuteria i kosmetyki - tu mało kto trafiłby w moje potrzeby i gusta.

Innym pomysłem byłaby płyta z muzyką, którą lubi obdarowana, a jeśli ma być polski akcent to może coś z poważnej, Blechacza np? To prezent na lata i będzie się kojarzył z Tobą, będzie też pamiątką, w przeciwieństwie do kosmetyków.
    • ichi51e Re: Prezent - co wybrać? 12.07.15, 07:45
      Z listy mi sie pomysl z siatka podoba (moze dlatego ze bym chciala sama big_grin dziewczyny nie krepujcie sie - www.seasaltcornwall.co.uk/m/all-accessories/womens-accessories/jute-bags wink) prezent swiadczacy o pamieci niezobowiazujacy do wykorzystania (kosmetyki bizu moga nie podejsc apaszka tez - i pusci dalej) same plusy widze
    • naomi19 Re: Prezent - co wybrać? 12.07.15, 08:01
      Lubię praktyczne prezenty, więc najbardziej ucieszyłabym się z... torby na zakupy wink
      • czarnaryba78 Re: Prezent - co wybrać? 12.07.15, 12:03
        Dzięki za odpowiedzi smile Pomyślałam o tej siatce, bo pamiętam jak zawsze chodziła na zakupy i przynosiła sporo owoców i warzyw. Ładna, porządna siatka na pewno by ją ucieszyła.
        No to apaszka albo siatka. Poszukam, pooglądam, zobaczę co fajnego znajdę.
        Wysyłka do Europy i z tego co widzę list polecony priorytetowy do 500 gr będzie kosztował mniej niż 21 zł, więc w miarę ok smile
    • inguszetia_2006 Kolczyki n/t 12.07.15, 11:12
    • viridiana73 Re: Prezent - co wybrać? 12.07.15, 21:19
      Siatka rządzi!smile Ostatnio w cepelii widziałam fajne, z folkowym nadrukiem, taka niby wycinanka albo haft. Nawet pomyślałam, że nie obraziłabym się za taki prezent.
      • mikams75 Re: Prezent - co wybrać? 12.07.15, 22:44
        tak, mam taka, czarna z kolorowa "wycinanka" - jest super!
        W ogole te folkowe wzory sa fajne np. na podkladce na myszke
    • mika8001 Re: Prezent - co wybrać? 12.07.15, 21:32
      Głosuje na siatkę smile
      No chyba ze znasz Panią na tyle, ze preferujesz cos innego. Bo każdemu według potrzeb - dla mnie z Twojej listy tylko siatka smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka