hema14
14.07.15, 17:08
dLACZEGO CZŁOWIEK NIE MOŻE SIĘ REALIZOWAĆ ZAWODOWO W TYM CZEGO NAPRAWDĘ CHCE?... Mam pewne konkretne kwalifikacje, mam również pewne odmienne zainteresowania, hobby, w obu tych dziedzinach można pracować, są to konkretne zawody, ale ja nie mogę się tam dostać. Próbuję i próbuję i ciągle czegoś mi brak, albo etatów nie ma, albo nie jest to zgodne z moim rodzinnym trybem życia. Wygląda na to, że będę musiała szukać pracy w korporacji z dziedziny ekonomii, gdzie podobno "praca jest", przyjmują bez doświadczenia, bo najpierw pracujesz jako praktykant (i tak się zarabia więcej niż.. na bezrobociu prawda), potem można awansować, mieć umowę na stałe, dobre zarobki (4000zł i więcej dajmy na to). Praca 8 godzin, nie taka trudna, szczególnie po przejściu praktyk. Ok, brzmi... beznadziejnie. Tak bardzo bym nie chciała pracować w nudnym biurze, w którym robię coś czego nie rozumiem, co mnie nie interesuje, ale robię to bo mnie przeszkolono i nie jest to trudne, a pensja co miesiąc wpłynie...
Trzeba iść w życiu na kompromisy, wiem, ale jeszcze mam miesiąc, by liczyć na zatrudnienie tam gdzie ja chcę, a potem nadzieje się rozwieją i będę musiała zasilić rzesze pracujących "od-do", bez pasji, zainteresowania, radości. Przykre. Ale zadowolę rodzinę, przynajmniej.