klubgogo 14.07.15, 21:28 O ile mi wiadomo to najnowocześniejsza metoda antykoncepcji w Polsce, która dopiero zdobywa nasz rynek (może jest coś nowszego, nie wiem). Czy któraś ematka ma? Jak długo? Jakieś szczegóły jak się nosi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
princess_yo_yo Re: Implant. 14.07.15, 21:35 jednoskladnikowa metoda oparta na progesteronie wiec nieprzewidywalne skutki uboczne i to u dosc duzej liczby stosujacych w porownaniu z np mirena ktora ma dzialanie tylko miejscowe i stad lepsza tolerancje. mialam przez rok, nieprzewidywalne i trwajace tygoniami plamienia, w moim przypadku kompletny niewypal. co do umiejscowienia pod skora, zaden problem, wyczuwalny plastikowy patyczek, mozna sie nim bawic z nudow. Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Implant. 14.07.15, 21:46 princess_yo_yo napisała: > jednoskladnikowa metoda oparta na progesteronie wiec nieprzewidywalne skutki ub > oczne i to u dosc duzej liczby stosujacych w porownaniu z np mirena ktora ma dz > ialanie tylko miejscowe i stad lepsza tolerancje. Zgadza sie. Ja akurat mireny nigdy nie mialam ale mialam implant przez 3 lata (to juz ladnych pare lat temu bylo), bylam zadowolona. Czeste krwawienia (lekkie) przez pierwsze 3 m- ce potem ustaly. Implant wyjelam po jego zuzyciu a potel zdecydowalismy ze juz wiecej dzieci nie bedzie i maz poddal sie wazektomi. Odpowiedz Link Zgłoś