Dodaj do ulubionych

Moje pranie :/

18.07.15, 09:32
Moje pięknie rozwieszone wczoraj wieczorem pranie. Cała pościel miała pięknie pachnieć wiatrem i ogrodem, a nie pachnie, tylko cieknie. Kurcze, duszno było, ale raczej nic nie zapowiadało katastrofy.
Wątek jest po nic. Smutno mi. Leje jak z cebra.
Obserwuj wątek
    • lady-z-gaga Re: Moje pranie :/ 18.07.15, 09:34
      Wolałabym, aby ten deszcz padał na moją działkę, a nie na Twoje pranie. Nie ma sprawiedliwości na tym świecie smile
      • gulcia77 Re: Moje pranie :/ 18.07.15, 09:39
        W sumie ogród się ucieszy, bo było bardzo sucho. Ale nie mogło to zaczekać, aż zdejmę to pranie i niech leje ze dwa dni?
        • olga727 Re: Moje pranie :/ 18.07.15, 13:50
          Zamiast wieszać świeżo wypraną pościel,mogłaś okna umyć - większa szansa na deszcz. wink U mnie to zawsze działa:umyję okna,a w niedługim czasie jest deszcz (po kilku godzinach,max następnego dnia)
    • klubgogo Re: Moje pranie :/ 18.07.15, 09:44
      To już drugi wątek gdzie tak leje. To gdzie to jest, bo chcę wiedzieć czy i u mnie nadciąga katastrofa?
      • gulcia77 Re: Moje pranie :/ 18.07.15, 09:57
        Kujawy. Przylazło od zachodu i ciągnie w stronę Płocka i Warszawy. Wiem też, że leje na Śląsku, bo gadałam z mamą.
        • daisy Re: Moje pranie :/ 18.07.15, 11:37
          Boże, to gdzie ten deszcz??? U mnie sucho i gorąco, wszystko więdnie. sad
        • kino.mockba Re: Moje pranie :/ 18.07.15, 15:57
          Byle ominęło mój rower, a potem kajak i może sobie padać.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Moje pranie :/ 18.07.15, 09:53
      U mnie na szczęście oberwanie chmury dopiero rano nadeszło i pościel zdążyła wyschnąć smile
      • andaba Re: Moje pranie :/ 18.07.15, 10:02
        Witaj siostro.

Moje dzieci się śmieją, że mogę z pogodynkę robić, bo jak zrobię większe pranie to leje.
      • bei Re: Moje pranie :/ 18.07.15, 10:02
        na pewno znowu szybko wyschnie smile

Ech, u nas pochmurno, i takie mdłe gorąco. Niech lunie, byleby tylko nie grad. Ten wszystko usieczesad
        • gulcia77 Re: Moje pranie :/ 18.07.15, 10:07
          Już po deszczu. Teraz znowu duszno. Mam nadzieję, że zdąży wyschnąć, zanim znowu jaką burzę przywlecze.
          • minor.revisions Re: Moje pranie :/ 18.07.15, 15:30
            Mam patent na szybkie schniecie pościeli na powietrzu, tylko trzeba być ostrożnym: wypłukać we wrzątku. Ostrożnym trzeba być przy wyciąganiu i wykręcaniu, bo rzecz jasna chodzi o to, żeby rozwiesić gorącą.
    • dziennik-niecodziennik Re: Moje pranie :/ 18.07.15, 11:30
      widac tak działasz na pogode smile

ja mam trzy sposoby na ściągnięcie deszczu - bedzie padac ZAWSZE jak:
      a) umyję okna - deszcz jeszcze tego samego dnia
      b) umyję samochód - deszcz max do dwóch godzin
      c) mój mąż powie "to jutro skoszę" - jutro leje od rana

moja mama tez tak ma z praniem i z podlewaniem grodu - jak podleje wieczorem to w nocy pada na bank.
    • e-kasia27 Re: Moje pranie :/ 18.07.15, 11:47
      Mojemu mężowi parę lat temu zachciało się altanki. Tak sobie będę siedział w altance i czytał... - altankę zbudował, ale w niej nie siedział, ani razu. Nawet mebli żadnych w niej nie ma.

Kocham tę altankę! Sznurki sobie w niej rozwiesiłam i pranie wieszam.
      Żaden deszcz mi nie straszny i tak schnie.
      To była najlepsza budowlana inwestycja, jaką zrobił.
      • gulcia77 Re: Moje pranie :/ 18.07.15, 12:08
        Taka altanka to świetna rzecz. Jak pada to ja rozwieszam na rozkładanej suszarce na tarasie, ale wczoraj wieczorem było tak fajnie, że potuptałam rozwiesić na końcu ogrodu, na parasolowej. No i rano obudził mnie deszcz. Chłop otwarł jedno oko, mruknął: "suche masz zapewne pranie" i odwrócił się na drugi bok big_grin Ale już nie pada, powinno wyschnąć.
    • mika_p Re: Moje pranie :/ 18.07.15, 11:58
      Pewne plemię afrykańskie nawiedziła okrutna susza. Padając z pragnienia udali się do plemiennego szamana z prośbą o pomoc. Szaman wyszedł z lepianki i patrząc po tłumie współplemieńców pyta:
      - Kto ma wodę?
      Nikt się nie zgłasza to powtarza:
      - Kto ma trochę wody?
      Nieśmiało zgłasza się jeden z członków plemienia i podając bukłak wody mówi:
      - Ja mam jeszcze trochę.
      Szaman niewiele myśląc wylał wodę do miseczki, ściągnął koszulę i zaczął ją prać. Mieszkańcy wioski patrzyli ze zgrozą. Wyjął koszulę z wody, wykręcił i wodę wylał w krzaki. Znowu pyta:
      - Kto ma jeszcze jakąś wodę?
      Kolejny osobnik podając mu bukłak mówi:
      - Mnie zostało jeszcze pół...
      Szaman wziął wodę, wlał do miski i wypłukał koszulę. Wodę wylał, a koszulę powiesił na sznurku.
      Mieszkańcy wioski już-już mieli się na niego rzucić, gdy zaczęły napływać ciężkie chmury i rozpadał się deszcz.
      Szaman westchnął:
      - Zawsze pada, jak pranie zrobię...
      • gulcia77 Re: Moje pranie :/ 18.07.15, 12:09
        O, to to! big_grin
    • myszkowa Re: Moje pranie :/ 18.07.15, 12:23
      Zazdroszczę z całej siły. Nawet pranie bym poświęciła. U nas jest jak w piekarniku.
    • grave_digger Re: Moje pranie :/ 18.07.15, 12:42
      Gdzie leje? Czy to w Polsce? Wydaje się to w tej chwili bardzo surrealne. Aż zrobiłam prtsc mojej pogody wink

https://images69.fotosik.pl/1050/489f5564cc4161cbmed.png
      • gulcia77 Re: Moje pranie :/ 18.07.15, 13:45
        Już nie leje, już pali smile Rano przeszły dwie burze. Pranie ściągnięte big_grin
    • arwena_11 Re: Moje pranie :/ 18.07.15, 14:21
      Gulcia a jaka część Polski? Bo moje pranie też sie właśnie pięknie suszy a duchota okropna. Niebo lekko zachmurzone i nie wiem pilnować czy można się spokojnie przespać, bo w domu chłodnosmile
      • gulcia77 Re: Moje pranie :/ 18.07.15, 14:31
        Wschodnie Kujawy, czyli koniec świata. Między 6 a 11 przeszły trzy burze, a teraz jest piekiełko.
        • 3-mamuska Re: Moje pranie :/ 18.07.15, 15:48
          Już po deszczu. Teraz znowu duszno. Mam nadzieję, że zdąży wyschnąć, zanim znowu jaką burzę przywlecze.

Niestety szkoda ze takie zmoknięta pranie trzeba wstawić znowu na jakieś szybkie pranieuncertain
    • kamunyak Re: Moje pranie :/ 18.07.15, 15:44
      bedzie dodatkowo pachnialo także deszczem. To taki gratis.
      Wyschnie jutro. U mnie pranie czasami tak i tydzień wisi. Przesycha, moknie, znowu przesycha i wreszcie wyschnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka