Dodaj do ulubionych

Codzienne relacja z urlopu.

21.07.15, 13:13
Przyznaję się, że nie rozumiem ciągłej relacji z urlopu na Fb. Codzienne zdjęcia z rana, wieczoru, spaceru. Też byłam nad Bałtykiem, ale do głowy mi nie przyszło, aby ciągle zdjęcia wrzucać i relacje. Mam zdjęcia na kompie i zainteresowanej rodzinie i znajomym pokażę. Większość znajomych fejsbukowych na co dzień nie musi wiedzieć co akurat robię lub jem. Nie mam zdjęć na Fb i zastanawiam się czy nie wypisać się.
Obserwuj wątek
    • piesek_w_paski Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 13:20
      a ja sobie wstawiam, może nie codziennie, ale wstawiam jakieś fajne czy coś ciekawego.
      jak komuś to przeszkadza to niech nie oglada, nie ma takiego obowiązku
      • froshka66 Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 13:24
        https://www.gazetaregionalna.pl/images/Lipiec2015/Z%C5%82odziej_nie_ma_urlopu.jpg
        • echtom Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 13:26
          Fajne - mogę wstawić na Facebooka? wink
          • nowi-jka Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 13:34
            jeszcze do ciebie nie doszło? suchar to jzu jest
            • echtom Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 14:02
              Nie - sugerujesz, że nie wypada na FB, jak suchar?
              • nowi-jka Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 14:05
                no mysle ze wiekszosc juz to widziała przynajmniej z 3 zródeł smile
                • echtom Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 14:11
                  Szkoda smile
                  • iskierka3 Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 14:17
                    Spoko echtom, ja tu widze po raz pierwszysmile
                    • peonka Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 19:00
                      Ja tez, wstawiaj!
        • ira_08 Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 13:30
          Co za idiotyzm. Trzeba by mieć tego złodzieja wśród znajomych. Chyba, że złodzieje siedzą na fb i czytają przypadkowe otwarte profile, ale muszą jeszcze skombinować informację dot. adresu oraz stanu posiadania.
          • feel_good_inc Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 13:32
            ira_08 napisał(a):
            > Co za idiotyzm. Trzeba by mieć tego złodzieja wśród znajomych. Chyba, że złodzi
            > eje siedzą na fb i czytają przypadkowe otwarte profile, ale muszą jeszcze skomb
            > inować informację dot. adresu oraz stanu posiadania.

Nie doceniasz otwartości użyszkodników, którzy muszą się pochwalić wszystkim.
            A ponieważ aktualna jest zasada sześciu stopni oddalenia, bardzo prosto jest dotrzeć do większości nadmiernie wylewnym w jednym miejscu.
            • piesek_w_paski Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 13:58
              co to jest zasada 6 stopni oddalenia?
              • feel_good_inc Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 14:00
                piesek_w_paski napisał(a):
                > co to jest zasada 6 stopni oddalenia?

To zasada, dzięki której z każdego artykułu w Wikipedii trafisz do Hitlera w mniej niż 6 skokach.
                pl.wikipedia.org/wiki/Sze%C5%9B%C4%87_stopni_oddalenia
              • nowi-jka Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 14:02
                bardziej niebezpieczne jest endomondo
                trafiłam tak do mojego znajomego z innego miasta
                on zdziwiony skąd wiedziałam gdzie mieszka -codzinnie spod tego domu zaczyna trase biegu
              • mid.week Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 14:02
                Naukowo potwierdzona zasada że "świat jest mały" wink
                • nowi-jka Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 14:05
                  nie "naukowo" a tylko hipotetycznie
    • feel_good_inc Ale wszyscy na forum... 21.07.15, 13:23
      jagoda56 napisała:
      > Przyznaję się, że nie rozumiem ciągłej relacji z urlopu na Fb. Codzienne zdjęc
      > ia z rana, wieczoru, spaceru. Też byłam nad Bałtykiem, ale do głowy mi nie przy
      > szło, aby ciągle zdjęcia wrzucać i relacje. Mam zdjęcia na kompie i zainteresow
      > anej rodzinie i znajomym pokażę. Większość znajomych fejsbukowych na co dzień n
      > ie musi wiedzieć co akurat robię lub jem.

...muszą przeczytać twoją relację z oglądania zdjęć psiapsiółek z fejzbuka?

> Nie mam zdjęć na Fb i zastanawiam się
      > czy nie wypisać się.

To się wypisz.
      • jagoda56 Re: Ale wszyscy na forum... 21.07.15, 13:27
        Ale dlaczego ludzie tak się dzielą tym co robią?Wpisz swoją odpowiedź
        • feel_good_inc Re: Ale wszyscy na forum... 21.07.15, 13:28
          jagoda56 napisała:
          > Ale dlaczego ludzie tak się dzielą tym co robią?Wpisz swoją odpowiedź

Bo mogą, a fejzbuczek do tego jest właśnie stworzony.
    • lifehack Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 13:25
      a ja lubię czytać i oglądać fejsbukowe relacje znajomych z wakacji.
      • ichi51e Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 21:13
        Ja z jednej strony lubie - np zdjecia wakacje z dziecmi. Za to jest kilka osob ktore swoimi ciaglymi wakacjami i checkinowaniem sie nawet w kiblu znanego lokalu czy eventu wkurzaja mnie niemilosiernie
    • ksionzka Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 13:28
      Nie mam z tym problemu, właściwie można by zapytac po co w ogóle fb ze zdjeciami? Jeśli ktoś ma ochotę - proszę bardzo, nie muszę na to wchodzić ale ja w 95% w znajomych ma ludzi, których nie tylko znam ale których bardzo lubię wiec ich ewentualne relacje są po prostu fajne dla mnie. Może faktycznie opcja co zrobił znajomy mohego znajmego którego ja nie znam jest mało interesujaca ale bez przesady.
    • nowi-jka Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 13:32
      ja jestem tolerancyjna na wiekszosc rzeczy na fb, zdjecia z urlopu mnie nie mierżą, bardziej złote mysli pincet razy dziennie
      jak mnie ktos wkurza wybitnie np jedna znajoma która po zrobieniu prawka relacjonuej kazda jazde samochodem to ją wyłączyłam
      czasem mnie cos wybitnie rozśmiesza np foty dziecka z każdym z miliona wypasionych prezentow pod choinkę
    • nowi-jka Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 13:39
      jak ktos kazdy weekend relacjonuje to normalne ale jak ktos rok czy dwa nic nie wstawia i nagle zamiesci foty z Miedzyzdrojów w ilosciach hurtowych to nie wiem jakiej oczekuje reakcji
      "wow wreszcie gdzies sie ruszyłes"
      • agni71 Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 14:25
        >jak ktos kazdy weekend relacjonuje to normalne ale jak ktos rok czy dwa nic nie wstawia i nagle zamiesci foty z Miedzyzdrojów w ilosciach hurtowych to nie wiem jakiej oczekuje reakcji
        "wow wreszcie gdzies sie ruszyłes"

O, to o mnie tez tak mozna pomysleć (oprócz ilości hurtowych, ograniczyłam się do jednej fotki), bo zazwyczaj nie wstawiam żadnych zdjęć na FB, a juz zdecydowanie nie zamierzam zamieszczać zdjęć wskazujących na stan posiadania. Po zdjęciu z krajowych wakacji może nikt nie pomyśli, że jestem bogata i warto mnie okraść smile
    • kkalipso Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 13:50
      A co ci przeszkadza, nie oglądaj i już.
      Nie daję dużo zdjęć na FB chociaż przez lata się nazbierało. Na kilkudniowym wypadzie zrobiłam kilka ładnych zdjęć ( zwłaszcza jedno przepiękne córce) to i pokazałam, lubię cudze zdjęcia oby były ładne i puszczone w obieg z głową.
    • mid.week Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 14:05
      A ja lubię. W ten sposób mam namiary na dwie fajne miejscówki, kilka knajp etc.
      Można odzaczyć znajomego aby jego wpisy nie pojawiały się u ciebie.
    • aagnes Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 14:09
      To chyba juz jakas zdiagnozowana jednostka chorobowa głowy. mam znajomych co sie melduja wszedzie gdzie sie da, nie tylko na urlopie, ale w zyciu codziennym także. apeluje do takich osob: zadajcie sobie pytanie: kogo to obchodzi? po co to robie? zdjec w internecie sa miliardy i kolejne "cudne" zdjecie góry czy innego zbiornika wodnego nikogo nie uszczesliwi.
      • nowi-jka Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 14:14
        a z drugiej strony skoro cie nieobchodzi zycie znajomych ich emocje i podniety to moze czas ich usunąc ze znajomych
        • aagnes Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 14:34
          po ile macie lat? 15?
          zadziwia mnie tez hipokryzja objawiajaca sie absurdalna ochrona danych osobowych, przy jednoczesnej biegunce zdjeciowo informacyjnej na temat swoj i wlasnej rodziny na fb. z publikacja zdjec swoich dzieci na czele, rzecz jasna.
          • memphis90 Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 21:09
            Nie rozumiem na czym ma polegać hipokryzja, objawiająca się niepodawaniem swoich danych osobowych, majątkowych i in. obcym na jakimś forum przy jednoczesnym udostępnianiem zdjęć z wakacji wąskiej grupie znajomych?
      • demonii.larua Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 14:26
        Moich znajomych obchodzi na przykład co się dzieje w moim życiu. Lubią moje zdjęcia - nie w sensie lajków, tylko dopominają się o nowe. Podobnie ja, wręcz ubóstwiam niektóre fotografie moich znajomych, interesuje mnie co robią, cieszę się jak spędzają fajnie czas. Nie trzymam w znajomych osób, które mnie w jakikolwiek sposób irytują. Także tego, może masz nieodpowiednie grono znajomych tongue_out
      • memphis90 Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 21:07
        zadajcie sobie pytanie: kogo to obchodzi? po co t
        > o robie? zdjec w internecie sa miliardy
        Mnie obchodzi na przykład. Kiedy koleżanki wklejają swoje zdjęcia z urlopu, moj tata z ostatnich nurków w jakimś pięknym miejscu, siostra wkleja fotkę z wygranych zawodów, albo szwagier z rejsu- to mnie to obchodzi. Nie oglądam za to miliarda innych zdjęć w necie.
    • asmarabis Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 14:15
      A ja lubie ogladac, szczegolnie z jakichs egzotycznych miejsc bo wyjazdami nad Baltyk raczej nie ma sie co chwalic, no ale nie mam tez 1000 znajomych wiec nie jest tego az tak duzo zebym musiala caly dzien siedzieci przegladac...
      • iskierka3 Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 14:23
        Ja tez bardzo lubie ogladac zdjecia z wakacji, zdjecia dzieci i w ogole zdjecia. Jakby mnie to wkurzalo to bym nie miala konta na fb. Jedna osobe wygasilam bo wklejala wkurzajace odezwy i zlote mysli w ilosci przekraczajacej moja wytrzymalosc.
        • iskierka3 Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 14:25
          Poszalalam z tym "tez"wink lubie wszelkie zdjecia, nie mam egzotycznych wymagansmile
    • demonii.larua Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 14:30
      A ktoś przymusza Cię do rozumienia? Każdy urządza swój fejsbuk po swojemu i tyle. Może zapytaj znajomych po co to robią, albo się faktycznie wypisz bo jeszcze na zdrowiu podupadniesz z tej niemożności zrozumienia po co ktoś robi coś big_grin
      • jagoda56 Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 14:36
        Oj ironio - jaka ty mądrasmile))).
        • demonii.larua Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 18:47
          Zaraz mądra, zwyczajnie jak mi coś nie pasuje to nie katuję się tymże próbując rozkminić "po co". Zatem, jeśli nie pasują mi treści dodawane przez znajomych to mam kilka opcji do wyboru, żeby tego nie widzieć łącznie z usunięciem takiego osobnika ze znajomych (taki się trafił jeden w ciągu kilku lat, więc tragedii nie ma) big_grin
    • klubgogo Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 18:51
      Nie mam zdjęć na Fb i zastanawiam się
      > czy nie wypisać się.

a ja nie mam konta na Fb
    • iwoniaw Każdemu FB pokazuje to, na co zasłużył ;-) 21.07.15, 18:57
      To, co ci się wyświetla, to wynik twoich własnych ustawień, twojego osobistego wyboru znajomych i twoich działań w sieci. Wszystko co tam widzisz (w dużym stopniu także reklamy) to nic innego jak twoje lustro, nawet niezbyt krzywe. Nie ma co się obrażać za to na innych big_grin
    • purchawkapuknieta Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 21:19
      Nie mam konta na FB- nie mam kolejnego problemu big_grin
    • zofijkamyjka Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 21:21
      znam przypadek jak jedna panna tak relacjonowała swój urlop podczas L4. Długo nie popracowała, pracodawca tez wchodzi na FB.
      • kkalipso Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 21:33
        Trzeba być ograniczonym umysłowo żeby szefostwo mieć w znajomych.
        Mam sto kilka osób w kontaktach większość ma ograniczony dostęp, ale jak widać dla niektórych liczą się lajki ponad wszystko. Co jakiś czas kogoś z kim nie mam od dłuższego czasu kontaktu kasuję. Pamiętam jak kiedyś przypadkowo odkryłam że mam koleżankę która ma w znajomych jedną z ematek. Wtedy miałam zdjęcia udostępnienie również znajomym znajomych ...upstongue_out
    • gagunia Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 21:40
      A ja nie rozumiem posiadania konta na FB tylko w celu podglądania innych, szczycąc się przy tym nie wrzucaniem nic na konto poza linkami do akcji charytatywnych i innych bzdetnych eventów. Hipokryzja i spam wkurzają mnie wybitnie, dlatego nie utrzymuję takich znajomości.
      Na fejsie oglądam zdjęcia znajomych, wrzucam swoje, melduję się tam, gdzie mogę kogoś spotkać. Nie mam fiksacji na punkcie danych osobowych. Konto mam zamknięte dla obcych, a wśród znajomych kilkadziesiąt osób, które znam i lubię z wzajemnością, jak mniemam.
    • naomi19 Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 21:47
      wszystkich takich oszołomów wygasiłam tzn dalej mam ich w znajmomych ale nie widzę ich codziennych wypocin
      fajne rozwiazanie, nie trzeba sie wkurzac
      • 3-mamuska Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 22:02
        Moim zdaniem to głupota, i bez sensu chwalenie sie.
        Owszem 1-5 zdjeć z pobytu w ciekawym
        Miejscu lub całej rodziny ( fajnie zobaczyć jak dzieciaki rosną) możliwość dowiedzenia sie tez o fajnym
        Miejscu na wakacje na przyszły rok.

Ale multum zdjeć opisów Bleee
    • marychna31 Re: Codzienne relacja z urlopu. 21.07.15, 22:29
      Lubię takie relacje.
      gdybym nie lubiła nie miałabym FB.
    • hukop Re: Codzienne relacja z urlopu. 22.07.15, 14:50
      Albo ci co wstawiają zdjęcia jedzenia, pizza, krewetki, sushi itd. smile nawet piwo czy wino. Na siłę muszą się pochwalić co zeżarli, albo wypili. No ale jak raz w roku ich stać na na piwo, czy pizze to się cieszą polaczki.
    • barbibarbi Re: Codzienne relacja z urlopu. 22.07.15, 15:20
      To niestety normalka. Ekshibicjonizm jakiś.

Niektórzy wrzucają codzienne relacje z całego roku, nie musi być urlop uncertain Co jadłam (zdjęcie talerza), gdzie byłam (mapa), co mam na sobie (zdjęcia), milion upozowanych selfie. Selfie z kotem, z mężem, z psem, z kozą, selfie pogodne, smutne, w kapeluszu, w okularach lub bez.
      I tak szczerze mówiąc, do kogo to niby jest adresowane? Dziecinada jakaś.

Ostatnio w moim wieku pojawiło się sporo "panienek" i "kawalerów" z odzysku (drugi nabór wink ), to jest dopiero żenada, jak kobiety robią z siebie idiotki (nie bójmy się tego słowa) wydymając usteczka i biusty. I te fałszywe komentarze pod zdjęciami "Zosiu ty się nie zmieniasz" (ha, ha, dobre) "Aniu, jaka laska z ciebie" (tiaaa) itp itd. Szczytem wszystkiego była ostatnia fotka znajomej, która niestety prawie nie ma włosów i to bardzo było widać na zdjęciu, a kolor zrobiła sobie zjadliwie rudy, zachwytów nad nową fryzurą nie było końca, a kobieta niestety wygląda tragicznie. Ja nie się nie udzielam, jakoś nie daję rady tej obłudzie.
      • jadis76 Re: Codzienne relacja z urlopu. 22.07.15, 19:25
        Boze, jak dobrze ze nie mam konta na fb...
        • feel_good_inc Re: Codzienne relacja z urlopu. 23.07.15, 09:16
          jadis76 napisał:
          > Boze, jak dobrze ze nie mam konta na fb...

Super! Dzięki temu możesz się chwalić wszystkim w internecie tym nieposiadaniem konta. Jak alternatywnie, wow!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka