Dodaj do ulubionych

Imię dla dziewczynki

26.07.15, 14:53
Jak w temacie.
Ernesta , bardzo mi się podoba, wczoraj szukałam w kalendarzu w jakim dniu obchodzić będzie imieniny i nie mogłam znaleźć. Jutro pójdę kupić inny kalendarz, może będziesmile Ładne?
Obserwuj wątek
    • ebes Re: Imię dla dziewczynki 26.07.15, 14:59
      Nie kupuj kalendarza:
      www.kalbi.pl/imieniny-ernesta
      • varna771 Re: Imię dla dziewczynki 26.07.15, 15:07
        supersmile
    • bialeem Re: Imię dla dziewczynki 26.07.15, 16:18
      Nie przepadam za imionami "odmęskimi". Za moich czasów Ernesta by było murowanym skazaniem dziecka na przytyki. Jak to się zdrabnia?
      • aankaa Re: Imię dla dziewczynki 26.07.15, 16:26
        literatura.wywrota.pl/wiersz-klasyka/40227-tadeusz-boy-zelenski-ernestynka.html
        • przystanek_tramwajowy Re: Imię dla dziewczynki 26.07.15, 17:24
          Ernestynka to zdrobnienie od Ernestyny, nie od Ernesty. Od Ernesty byłoby Ernestka.

---
          Kazałam dzieciakowi wysiąść, mówiąc, że ze mną jej rodzice nie ustalali, że wraca z nami. Dzieciak przerażony, bo ona sama autobusami jeszcze nie jeździ i jak ona ma teraz wrócić. Powiedziałam jej by zadzwoniła do rodziców i odjechałam (by beatulek).
      • varna771 Re: Imię dla dziewczynki 26.07.15, 16:41
        bialeem napisała:

Jak to się zdrabnia?
        własnie chodzi oto, żeby nie zdrabniać.
        • bialeem Re: Imię dla dziewczynki 26.07.15, 17:10
          Dlaczego? Ja np nie przepadam za pełną wersją swojego imienia i walczę z ludźmi, którzy jej próbują używać. To imię dziecka, a nie Twojesmile Daj jej wybór! Zresztą jeżeli się nie da, to dostanie jakąś dziwną ksywę. Erytka, Ersia, Erka... (Erytka nawet fajnesmile)
        • hildegarda128 Re: Imię dla dziewczynki 26.07.15, 17:53
          varna771 napisała:

> bialeem napisała:
          >
          > Jak to się zdrabnia?
          > własnie chodzi oto, żeby nie zdrabniać.
          >
          Czy jest możliwość nadania imienia Ernestyna,zamiast Ernesta ? Ernestyna wydaje się być bardziej ciepłe i bardziej żeńskie. smile
    • mamciunia_kamciunia2 Re: Imię dla dziewczynki 26.07.15, 16:44
      nieladne
      zreszta wszystkie imiona dla dziewczynek sa brzytkie a zwlaszcza magdalena anna julja albo wiktorja czy zofja to ostatnie chyba najbardziej kojazy sie z bjedą
      moze wanessa albo pamela - te jeszcze ujda smile
      • olga727 Re: Imię dla dziewczynki 26.07.15, 16:50
        A po twoim poście widać,że Słownika Ortograficznego dawno nie przeglądałaś ! tongue_out A jakie jest twoje imię ?
        • dziennik-niecodziennik Re: Imię dla dziewczynki 26.07.15, 17:41
          zostaw trolla...
        • aankaa Re: Imię dla dziewczynki 26.07.15, 18:01
          mamciuni się czepiasz...
    • lisek.chytrusek Re: Imię dla dziewczynki 26.07.15, 17:14
      Ernesta - nieeee, ale Ernestyna - piękne.
    • fomica Re: Imię dla dziewczynki 26.07.15, 17:46
      Mnie akurat się nie podoba, właściwie trudno mi wytłumaczyć dlaczego. Kojarzy mi się z czymś zimnym, twardym i niemieckim wink
    • madi138 Re: Imię dla dziewczynki 26.07.15, 17:47
      Zbyt wydumane i zbyt meskie, jak dla mnie. Bardzo wazne tez, czy bedzie pasowac do nazwiska. Ernesta Kiszonka na przyklad, niebrzmi najlepiej.... Generalnie, jesli nazwisko jest nietypowe/skomplikowane/smieszne imie powinno byc proste i klasyczne.
    • rosapulchra-0 Re: Imię dla dziewczynki 26.07.15, 17:55
      Ładne. Podoba mi się również Teofila, Helena, Berenika.
    • heca7 Re: Imię dla dziewczynki 26.07.15, 17:57
      Imię Ernesta kojarzy mi się z zakonnicą wink One często mają takie męskie imiona. Siostra Ernesta- pasuje jak ulał.
      • ludborka Re: Imię dla dziewczynki 26.07.15, 18:09
        indifferentD
      • varna771 Re: Imię dla dziewczynki 26.07.15, 18:17
        heca7 napisała:

> Imię Ernesta kojarzy mi się z zakonnicą wink One często mają takie męskie imiona.
        > Siostra Ernesta- pasuje jak ulał.
        hehesmile))
      • 18lipcowa3 Re: Imię dla dziewczynki 26.07.15, 18:17
        heca7 napisała:

> Imię Ernesta kojarzy mi się z zakonnicą wink One często mają takie męskie imiona.
        > Siostra Ernesta- pasuje jak ulał.

Dokładnie , coś jak Benedykta.
    • triss_merigold6 Re: Imię dla dziewczynki 26.07.15, 18:03
      Idealne dla zakonnicy, doskonale aseksualne.
    • lauren6 Re: Imię dla dziewczynki 26.07.15, 19:15
      Jeśli matka nadaje córce takie imię to albo bardzo chciała mieć syna i nie wyszło, albo chce żeby w przyszłości została zakonnicą.
      • varna771 Re: Imię dla dziewczynki 26.07.15, 20:41
        lauren6 napisała:

> Jeśli matka nadaje córce takie imię to albo bardzo chciała mieć syna i nie wysz
        > ło, albo chce żeby w przyszłości została zakonnicą.
        sama zadecyduje kim w przyszłości chce zostać ... osobiście nie widzę w tym nic złego jeśli syn idzie za księdza, a córka za zakonnicesmile
        • heca7 Re: Imię dla dziewczynki 26.07.15, 20:44
          Zakonnice z tego co wiem przyjmują inne imię (świętego lub świętej) po ślubach. Więc raczej potem mogłaby się stać Benedyktą, Stanisławą, Wojciechą itd. wink
          • varna771 Re: Imię dla dziewczynki 26.07.15, 21:02
            heca7 napisała:

> Zakonnice z tego co wiem przyjmują inne imię (świętego lub świętej) po ślubach.
            > Więc raczej potem mogłaby się stać Benedyktą, Stanisławą, Wojciechą itd. wink

albo cyniczną hecą smile
            • saraanna Re: Imię dla dziewczynki 26.07.15, 23:39
              Znam Ernestyne do ktorej mowia Erna, natomiast Ernesta mi sie nie podoba.
              • wioskowy_glupek Re: Imię dla dziewczynki 26.07.15, 23:56
                idiotyczne raczej, ale co kto lubi
                • eraz-lilipop Re: Imię dla dziewczynki 27.07.15, 00:52
                  Kiepski pomysł aby pytać na forum. Jak się podoba wam rodzicom to najważniejsze. Nie spotkałam się nigdy z takim imieniem , bardzo oryginalnie .
    • mary_lu Re: Imię dla dziewczynki 27.07.15, 01:24
      Bardzo wdzięczne. Jak Henryka albo Ryszarda tongue_out
      • lidka73 Re: Imię dla dziewczynki 27.07.15, 09:00
        Moja kuzynka nazwała córkę właśnie Ernestyna, dziewczyna ma teraz 17 lat i za rok planuje zmienić imię oficjalnie i w dokumentach na Anna.. Mówią na nią Era, albo Ercia albo pełnym imieniem. Jak dla mnie wszystkie wersje fatalne.
        • isa_bella1 Re: Imię dla dziewczynki 27.07.15, 10:10
          Dla mnie nieładne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka