Dodaj do ulubionych

Gastroskopia

30.07.15, 10:18
Wczoraj byłam na gastroskopii ale byłam tak zamulona po narkozie że lekarz słowa nie powiedział dał mi tylko opis,receptę i kazał się stosować ,Może któraś się zna na tym i mniej więcej wytłumaczy mi. Wiem że mam helicobacterię...
Przelyk .linie z wpustu od strony przełyku i winwersacji.trzon żołądka,opuszka i część zastępująca dwunastnicy prawidlowa.w antrum śluzówka granulowana dajaca miejscami obraz drobnych kocich łbów.test ureazowy w okolicy i obrzmiałego odwzirrnika dodatni.
Mam ataki bólu w nadbrzuszu idące w prawą stronę,jedni mówią że to trzustka (jak wylądowałam ledwo żywa na sorze) inni że nerwy a jeszcze inny że wątroba.RObiłam tomograf w tmatym tyg. ale w sumie wyszedł ok.Wyniki z krwi ok.Mocz ok.
Każdy mówi że do szpitala mam się położyć bóle mam od listopada co kilka dni.Mój syn ma nowotwór kości więc same wiecie iż położenie się do szpitala nie wchodzi w grę.Myślę o akumunkturze może to coś da ? sad już jestem załamana ciągłymi bólami,nerwy,stres,wszystko na raz.Mąż za granicą więc jestem sama ze wszystkim.Od jakiegoś miesiąca doszły zawroty głowy
Obserwuj wątek
    • waforki Re: Gastroskopia 30.07.15, 10:37
      Z wynikami idź lekarza smile Niemniej, odpowiadając na pytanie - dolegliwości bólowe mogą byś spowodowane halicobacter. Bakteria jest do wyleczenia, odpowiednio dobrane antybiotyki powinny pomóc. Ból po prawej stronie w nadbrzuszu, czasem promieniujący do łopatki może być związany z kamicą dróg żółciowych lub pęcherzyka żółciowego. Testy wątrobowe zrób i USG (czy już miałaś?). Tomograf w sumie OK? Skoro w sumie, to może jednak coś tam jest? Takiego bólu nie można lekceważyć, zatem koniecznie dalej diagnozuj. I może z dietą trochę pokombinuj? Odstaw smażone, tłuste, wzdymające. Dietę wątrobowo - trzustkową wprowadź i zobacz jak się będziesz czuła. Ostropest do picia polecam.
      • mamanikodema6 Re: Gastroskopia 30.07.15, 12:42
        Usg wyszło ok,wątrobowe i trzustkowe są ok.W listopadzie miałam amylazę 218 i na tej podstawie miałam wpisane na wypisie ostre zapalenie trzustki,brałam leki ale ból nie ustąpił sad
        Na tk wyszło że faktycznie mógł być kiedyś stan zapalny trzustki.Dietę mam od grudnia w sumie piję tylko wodę jem mało żeby nie obciążać żołądka.pecherzyk ok.drogi żółciowe ok.Wczoraj rozmawiałam ze znajomą pielęgniarka to powiedziała że stres plus stan zapalny żoładka mogą dać takie objawy,ale ja już nie wyrabiam,Jestem sama z chorobą syna sad mąż za granicą,szpitale kontrole operacje wszystko na mojej głowie.JUż zauważyłam,że gdy jadę z synem na biopsję czy po wyniki to ból się nasila do maximum.
        • 1matka-polka Re: Gastroskopia 30.07.15, 12:52
          Teraz spróbuj pójść do psychiatry, po jakieś dobre tabletki na uspokojenie, a potem idź na terapię, sama sobie nie poradzisz. Wyleczysz psychikę, to i ciało przestanie strajkować.
    • rosapulchra-0 Re: Gastroskopia 30.07.15, 10:41
      Na helicobacter są leki. Skuteczne.
    • jola-kotka Re: Gastroskopia 30.07.15, 12:52
      Masz dokładnie jak moj ojciec. Antybiotyk jak najszybciej bo potem będziesz miała wrzody żołądka . A one pękają i to jest dopiero dramat. Psychiatra by sie przydał dałby ci leki jakies uspokajace bo stres swoje tez napewno robi.
      • mamanikodema6 Re: Gastroskopia 30.07.15, 13:00
        byłam u lekarza dostałm duomox,metronidazol ,controlco 40,Debretim,spaskolina,
        te leki mam brać 10 dni.
        Psychiatra żebym miała jak wyjść sad wszędzie muszę targać małego,wczoraj na gastroskopię bo miałam w narkozie musiałam prosić sąsiadkę żeby mi go wzięła na 3 godzinki.a tak to wszędzie z nimsad
        wiem ,że stres swoje robi ale z drugiej strony jak się nie denerwować wiedząc,że jest zagrożone życie dziecka sad
        • klamkas Re: Gastroskopia 30.07.15, 13:05
          Jeśli jesteś z nim sama to tym bardziej musisz się uspokoić (czyli wizyta u psychiatry), bo kto się zajmie małym jak ty wylądujesz z pękniętymi wrzodami w szpitalu?
          • mamanikodema6 Re: Gastroskopia 30.07.15, 13:20
            zacznę brać te leki i mam nadzieję że coś się poprawi bo życie z takim bólem to nie życie sad
            w poniedziałek pójdę do internisty po jakieś leki wyciszające może one zaczną działać.Jakiś sposób musi być,w końcu My matki zniesiemy chyba wszystko smile
            • 1matka-polka Re: Gastroskopia 30.07.15, 13:33
              Internista przepisze ci Hydroksyzynę, która raczej na większość ludzi nie działa. Idź do psychiatry, to żaden wstyd.
    • jola-kotka Re: Gastroskopia 30.07.15, 13:45
      Kup sobie balsam Szostakowskiego teraz to sie nazywa Avilin. Pomaga. Moj ojciec to bierze od lat . Niestety to jest stan który sie odnawia. W necie do dostania za około 30zl.
    • mruwa9 Re: Gastroskopia 30.07.15, 16:54
      off topic- gastroskopia w narkozie???????

Kamicy zolciowej nie masz?
      • mamanikodema6 Re: Gastroskopia 30.07.15, 18:49
        W narkozie ogólnej,strach był za wielki żeby na żywca sobie dać ...
        Kamicy nie mam.Tu nie chodzi o wstyd tylko o to,że nie mam jak iść a nie chce dziecka brać w takie miejsca.Poszukam gdzieś prywatnie najwyżej ...
    • kota_marcowa Re: Gastroskopia 30.07.15, 19:27
      Idź do psychiatry, a na helicobactera bierz przepisane leki i tak, helicobcter daje dokładnie takie objawy. Natomiast jeżeli nie jesteś trollem, to psychiatra przede wszystkim.
      • mamanikodema6 Re: Gastroskopia 30.07.15, 19:38
        żaden troll ze mnie ...
        nie wiem czy ktoś mógł by wypisywać dla zabawy że jego dziecko ma nowotwór ?
        Choć wolałabym żeby to był żart,ale prawda jest brutalna 12 dni temu minął rok od wykrycia.
        Tylko Ja nie potrzebuję leków ogłupiających bo wiadomo przy dziecku muszę być w pełni sił i rozumu. spróbuję u internisty jakieś ziołowe leki,a do psychologa się chyba wybiorę prędzej.Być może jak się wygadam to coś mi ulży , bo od wykrycia choroby u nas jest to temat tabu każdy udaje że nie ma tematu,a gadanie że będzie dobrze mam już gdzieś...sorki musiałam się wygadać
        • 1matka-polka Re: Gastroskopia 30.07.15, 19:45
          "Tylko Ja nie potrzebuję leków ogłupiających" ke???
          Leki przepisywane przez psychiatrę przywracają między innymi równowagę chemiczną w mózgu. Równowaga chemiczna w mózgu zostaje zaburzona pod wpływem traumatycznych doświadczeń, długotrwałego stresu, itd.
          Skoro chcesz być w pełni sił, to musisz się leczyć, bo z tego co piszesz, to jesteś na granicy wykończenia albo jesteś trollem.
          • mamanikodema6 Re: Gastroskopia 30.07.15, 20:03
            Nie wiem przedstawić wam wyniki dowód żeby udowodnić że żadnym trollem nie jestem ?
            A to że jestem na granicy to pewnie tak bo która matka by nie była,Mój syn ma 6 lat a przeszedł w swoim życiu więcej jak niejeden dorosły sad
            • kota_marcowa Re: Gastroskopia 30.07.15, 20:05
              Leki od psychiatry nie ogłupiają, skąd ten bzdurny pomysł.
              • jola-kotka Re: Gastroskopia 30.07.15, 20:30
                Sa tez takie leki co ogłupiają i sa tez walnięcie psychiatrzy co takie przepisują nierozumienia twojego ataku na dziewczynę bo jednak o tych lekach wie więcej niż ty.
                • kota_marcowa Re: Gastroskopia 30.07.15, 20:33
                  Ty to akurat wiesz na pewno, z autopsji.
                  Normalny psychiatra nie przepisze otumaniaczy.
                  • jola-kotka Re: Gastroskopia 30.07.15, 21:32
                    A to jest jakiś wstyd,ze z autopsji?ty nie znasz z autopsji skoro tak pogardliwie sie wypowiadasz to po co sie mądrzysz.
            • jola-kotka Re: Gastroskopia 30.07.15, 20:32
              Imię nazwisko i pesel jeszcze. Teksty o trollach sie olewa.
        • bazia8 Re: Gastroskopia 30.07.15, 19:47
          Odbierasz pocztę gazetową?
          • mamanikodema6 Re: Gastroskopia 30.07.15, 20:01
            bzia8 napisz na dzierzega88@onet.pl
            bo gazetowej nie umiem odebrać sad
      • jola-kotka Re: Gastroskopia 30.07.15, 20:25
        Ja pierdziele kota . Masakra.
        • kota_marcowa Re: Gastroskopia 30.07.15, 20:35
          Idź se jolka na pocztę jakąś paczkę wysłać, bo ostatnio ci się pogarsza.
          • mamanikodema6 Re: Gastroskopia 30.07.15, 21:18
            Nie byłam u psychaitry nigdy ale wiem również że trzeba trafić na takiego z powołania,a nie taki który przepisze leki i ma wszystko gdzieś ...
            ale dzięki wszystkim
            • jola-kotka Re: Gastroskopia 30.07.15, 21:28
              A zanim weźmiesz leki sprawdź co to sa za leki. I ja działają. Psychiatra nie jeden wsadził ludzi do łóżka na długo bo przepisał psychotropy, które wogole nie były im potrzebne.
            • kota_marcowa Re: Gastroskopia 30.07.15, 21:30
              Albo poszukaj pocztą pantoflową z polecenia albo jak sobie jakiegoś upatrzysz poczytaj opinie w necie, całkiem sporo się można dowiedzieć.
          • jola-kotka Re: Gastroskopia 30.07.15, 21:26
            No i argumenty sie skończyły 😀

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka