Dodaj do ulubionych

Porada potrzebna

08.08.15, 19:33
Poradźcie proszę.
Gdzie zabrać dziewczynkę siedmioletnią, która marzy, żeby odwiedzić świat wróżek? Chciałaby spotkać wróżki, zobaczyć trochę magii.. Nie mogę nic ciekawego znaleźć, a dziecko prosi. Są jakieś ogrody/place zabaw o tym temacie przewodnim?
Obserwuj wątek
    • niktmadry Re: Porada potrzebna 08.08.15, 19:38
      Nie wiem jak u Ciebie - moje dziewczyny w podobnym wieku "bawiły się" w księżniczki zwiedzając Zamek Królewski w Warszawie.
      • dzoaann Re: Porada potrzebna 08.08.15, 19:57
        Wrozki a ksiezniczki to jednak roznica.
        Moze poszukaj w parkach. U nas w dwoch sa drzewa z drzwiczkami dla wrozek, moze i do Polski dotarlo.
        • dzoaann Re: Porada potrzebna 08.08.15, 19:59
          Cos w tym stylu
          theirishfairydoorcompany.com/corkagh-park-2/
          • twarz2 Re: Porada potrzebna 08.08.15, 20:06
            Super to Fairy door - właśnie czegoś w tym stylu szukam. Najlepiej w okolicach Wrocławia. Jest gdzieś takie miejsce? Albo cos w podobnym stylu? Możemy szukać tych wróżek i nie koniecznie musimy je znaleźć, ale żeby była jakaś magia w tych poszukiwaniach smile
    • stara.mostowiakowa Re: Porada potrzebna 08.08.15, 19:48
      Przychodzi mi na myśl disney on ice, ale to dopiero w listopadzie.
      • andaba Re: Porada potrzebna 08.08.15, 20:09
        Proponuję wytłumaczyć, że swiat wróżek nie istnieje.

Ja w tym wieku zaczytywałam się Kubusiem Puchatkiem, ale jakoś nie pamiętam chęci zwiedzania Stumilowego Lasu.
        • twarz2 Re: Porada potrzebna 08.08.15, 20:21
          smile Wie, ale mimo tego radochę miałaby ogromną.
    • diademonde Re: Porada potrzebna 08.08.15, 20:21
      Jedyne, co przychodzi mi do głowy, to www.magiczneogrody.com/krainy.html , ale to kawałek od Wrocławia. Wróżki są, ale bardziej jako urozmaicenie i interakcja dla dzieci. Miejsce bardzo fajne, bajkowe, kolorowe, dużo atrakcji, ale wróżki jako dopełnienie, a nie motyw przewodni.
    • lucy-luka Re: Porada potrzebna 08.08.15, 20:36
      w Zatorze jest park bajek, możecie tam spróbować smile
      zatorland.pl/Park-bajek-i-stworzen-wodnych-132.html
      • mama_radzia Re: Porada potrzebna 08.08.15, 22:05
        Dom wróżek jest, ale daleko od Wrocławia www.czarodziejskadolina.pl/5-atrakcje#poszczegolne-atrkacje. Po domku oprowadza "wróżka". Trwa to 45min i jest całkiem ciekawe dla dzieci. Poza tą atrakcją sam park jest słaby. 2 godziny wystarczą. Acha, nie ma żadnych drzew więc nie polecam w upały. Fajniejsze miejsce dla dzieci jest tutaj farmailuzji.pl/pol Tutaj wróżek nie ma, ale jest iluzjonista i zabawa dla dzieciaków na cały dzień.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka