Dodaj do ulubionych

Kobra w Łodzi

02.09.15, 12:52
wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Waz-ukasil-czlowieka-w-Lodzi-Mezczyzna-jest-w-ciezkim-stanie,wid,17812406,wiadomosc.html?ticaid=115834&_ticrsn=5
Na innych portalach piszą, że policja zaleca mieszkańcom ostrożność. Ciekawe czy dotrą do właściciela. Trzeba być pyebem do potęgi entej żeby hodować jadowite zwierzęta.
I tak sobie myślę, że to jest chyba jeden, ten sam typ inteligentnych inaczej.
Z tym, że jeden gamoń kupi agresywnego amstafa, drugi pytona, a zaradniejszy w jakiś sposób dostanie kobrę uncertain Zresztą nie trzeba być bardzo zaradnym, wystarczy mieć internet.

Mam nadzieję, że jak nadejdą chłody, to tego węża szlag trafi, ale nieprzyjemnie mi się zrobiło jak wyobraziłam sobie, że on mógł np w bloku zwiać do piwnicy i tam w ciepełku pod rurami c.o. się rozmnażać brr.
Obserwuj wątek
    • wiosnaachtoty Re: Kobra w Łodzi 02.09.15, 13:22
      Ale tak sam z siebie ma sie rozmnażać?wink))))
      • kota_marcowa Re: Kobra w Łodzi 02.09.15, 13:29
        A wiadomo? Może to akurat zapłodniona samica wink
      • antyideal Re: Kobra w Łodzi 02.09.15, 13:43
        Rura bedzie tatusiem, beda małe rurokoberki smile
        • kota_marcowa Re: Kobra w Łodzi 02.09.15, 14:02
          Jak byście były z Łodzi, to by was się głupie żarty nie trzymały, a póki co, kobra się śmieje ostatnia tongue_out
          • mozambique Re: Kobra w Łodzi 02.09.15, 14:09
            na szczescie jest jzu chlodniej - w nocy powinna byc raczej nieruchawa , moze gdzie ją szlag trafi , samochod przejedzie itp

kobry to dosc duze węze ( wiec widoczne) ale agresywne i jad jest śmiertelny ,

co do poyebów sie zgadzam , mialam kiedys takeigo sasaida pare pieter nizej , mieli sklep zoologiczny i w domciu , w terrariach rozmnazaei jakeis pająki czy inne boa tęczowe
            wtedy nie bylo na niego sposobu ( nie bylo zakazów trzymania zwierzat niebezpiecznych w domach)
            dzis podejrzewam ze dalej nie ma
          • antyideal Re: Kobra w Łodzi 02.09.15, 14:16
            Oj tam z Łodzi, ja juz sobie zdazylam wyobrazic, ze kobra wpełzła do pociagu czy
            polskiego busa, bo kto jej zabroni, i jest juz w moim miescie ;/

A tak serio to cos mi sie wydaje, ze jad kobry zabija dosc szybko, a pan dlugo chodzil
            zanim otrzymal pomoc, wiec albo ma wyjatkowo silny organizm albo kobra jest kaczką,
            dziennikarską, choc niewatpliwie cos jadowitego musialo pana ochroniarza użrec.
            • kurdesz35 Re: Kobra w Łodzi 02.09.15, 14:24
              antyideal napisała:
              niewatpliwie cos jadowitego musialo pana ochroniarza użrec.

Pewnie teściowa big_grin
            • mozambique Re: Kobra w Łodzi 02.09.15, 14:55
              dwa tygodnie temu jakąs panienke w jeziorze w wielkopolsce użarł krokodyl wiec co my tam wiemy ...smile
              • antyk-acap Re: Kobra w Łodzi 14.09.15, 15:53
                Nie użarł tylko panienka go złowiła www.gloswielkopolski.pl/artykul/561535,slupca-krokodyl-w-warcie-zdjecia,id,t.html
                • mid.week Re: Kobra w Łodzi 14.09.15, 20:55
                  krokodyli uchodźca...? wink
    • antyideal Re: Kobra w Łodzi 14.09.15, 15:38
      Pocieszam Kota: to nie kobra
      www.fakt.pl/lodz/jadowite-pajaki-grasuja-w-lodzi-film-,film,572965.html
      to tylko ptasznik

surprised surprised surprised
      • kota_marcowa Re: Kobra w Łodzi 14.09.15, 15:44
        Jesuuuuu nieeeee!!!!!!!!!!

TO JA WOLĘ KOBRĘ!!
        • kota_marcowa Re: Kobra w Łodzi 14.09.15, 15:46
          Ale fakt nie jest wiarygodny, bo ze 2 dni temu na którymś portalu podawali, że nadal trwają poszukiwania kobry, a ugryzienie kobry i pająka różni się chyba zauważalnie smile
      • antyk-acap Re: Kobra w Łodzi 14.09.15, 15:51
        Pewnie większy od kota...
      • konwalka Re: Kobra w Łodzi 19.09.15, 19:40
        "z kokonu może wyjść kilka tysiecy nowych osobników"

Zamawiam kobrę :o
    • antyk-acap Re: Kobra w Łodzi 14.09.15, 15:50
      Jakaś kiepska ta kobra. Powinien nie dojść do szpitala. A om dopiero w następnym dniu się zorientował. Ty się ciesz że to nie mamba czarna - podnosi tułów na wysokość ponad metra, jest agresywna - goni ludzi, ma tak zabójczy jad że nie musi go wstrzyknąć - wystarczy że wchłonie się przez skórę...
    • sonia-3 Re: Kobra w Łodzi 14.09.15, 20:19
      Jezu, ja już też chyba wolę kobrę. Tym bardziej, że to koło mnie....
    • antyk-acap Pająk w Ustroniu 19.09.15, 19:29
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,138764,18855273,ustron-klientke-ukasil-egzotyczny-pajak-ewakuowano-sklep.html?lokale=katowice#BoxNewsLink strach normalnie zakupy robić...
    • beata985 a w Krakowie skorpion 19.09.15, 19:35
      w bananach
      "Sporo strachu najadła się rodzina pana Jerzego, gdy w sobotę kupiła banany w jednym z krakowskich supermarketów. Okazało się, że w owocach ukrył się skorpion, który nagle wypadł na podłogę. "
      kontakt24.tvn24.pl/skorpion-w-bananach-ognisty-taniec-i-kolejka-po-wode-wybierzcie-material-tygodnia,179834.html
      • kota_marcowa Re: a w Krakowie skorpion 19.09.15, 19:43
        A tak, ja kiedyś oglądałam taki program o pokąszeniach przez robale przywiezione w bananach czy innych owocach, od tego czasu zawsze oglądam banany przed kupnem wink
        Choć najczęściej gryzą pracowników sklepów, czy magazynów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka