f.lamer nie ma się czego bać! 10.09.15, 14:03 jest jasne że nie ma się czego bać, a kontakt z innymi kulturami może nas tylko ubogacić. zresztą kultura islamu stoi sporo wyżej niż nasza, katolicka. weźmy np stosunek muzułmanów do kobiet. albo jeszcze dokładniej: do żon. o ile w środowiskach katolickich panuje kompletna wolna amerykanka, o tyle muzułmańscy imamowie są bardzo wyczuleni na to by traktować kobiety z należnym im szacunkiem i przypominają ciągle o podstawowych tego szacunku zasadach: nie bić po twarzy, nie oszpecać, bić łagodnie i uderzać najwyżej 10 razy, nie bić z powodu picia i jedzenia. Z serii PORADNIK MUZUŁMANINA - Jak bić żonę? [;polskie napisy]; a u nas, w katolickiej polsce wiadomo: za zbyt słoną zupę sińce pod oczami. u muzułmanów to nie do pomyślenia! przemyślcie to... Odpowiedz Link Zgłoś
milamala Re: Imigranci - czego naprawdę się boicie? 10.09.15, 14:11 Mieszkam w Holandii i zaraz mi sie pod nosem w miejscowej bylej szkole imigranci umoszcza. Ja osobiscie boje sie, ze zrobi sie niebezpieczne, ze beda krasc rowery, samochody, wlamywac sie do mieszkan, nie beda szanowac wlasnosci wspolnej i zrobi sie brzydko, brudno i obskornie. Kolezanka, matka dorastajacej corki boi sie tego, ze moze miec klopoty z corka, bo emigranci to wlasciwie mlodzi mezczyzni, ktorzy beda szukac naiwnych dziewczat aby pozostac na stale. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Imigranci - czego naprawdę się boicie? 10.09.15, 16:04 Współczuję Też mam córkę... Jeszcze nikt tu o tym nie napisał, ale chyba wszyscy zdają sobie sprawę z tego, że po tym, jak powstanie ośrodek dla uchodźców, wokół danego miejsca ceny nieruchomości spadną na łeb na szyję. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Imigranci - czego naprawdę się boicie? 10.09.15, 16:23 Nie boję się inwazji obcej kultury. boję się, że w ogólnym rozp... oberwiemy za wszystko - za imigrantów uciekających do Niemiec, za próby ich zatrzymania i za niemieckich neonazistów, którzy tu przyjadą na gościnne występy. Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: Imigranci - czego naprawdę się boicie? 10.09.15, 16:30 materiał tvn24 z Lesbos www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/imigranci-starli-sie-z-policja-na-wyspie-lesbos,574356.html i myślę że tego się boi większość Przed wojną Syrię zamieszkiwało 66 milionów osób, Irak też mniej więcej tyle, Egipt to ponad 80 milionów, Somalia, Sudan też nie małe.... To się nie skończy, to na razie narasta Odpowiedz Link Zgłoś
marina2 Re: Imigranci - czego naprawdę się boicie? 10.09.15, 18:30 aktiv-blog.net/kulfold/kiakadtak-a-nemetek-is-a-menekultekrea-nemetek-ezt-osztjak-most-a-fb-on/ Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Już gwałcą 11.09.15, 09:47 Tylko politopoprawne media zamiatają niewygodne fakty pod dywan. www.glosgminny.pl/muzulmanski-imigrant-z-afryki-w-niemczech-brutalnie-zgwalcil-7-letnia-dziewczynke/# Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Już gwałcą 11.09.15, 10:18 www.youtube.com/watch?v=X9cid-8eW3g O Polsce można napisać różne negatywne rzeczy, ale póki co takich rzeczy się u nas nie wyprawia. Koszmar. Biedna mała Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Już gwałcą 11.09.15, 11:26 kota_marcowa napisała: > Tylko politopoprawne media zamiatają niewygodne fakty pod dywan. Ponieważ - jak napiszą Ci dobre serduszka - Europejczycy też gwałcą, w każdej grupie znajdą się czarne owce a pisanie źle o muzułmanach tylko podsyca spiralę nienawiści (w przeciwieństwie oczywiście do złego pisania o Europejczykach). Odpowiedz Link Zgłoś
jfk63 Re: Już gwałcą 16.09.15, 15:08 A że w Polsce tez ktoś gwałci jest wystarczającym uzasadnieniem tego, żeby sprowadzać do siebie potencjalne zagrożenie? Pokaż mi JEDNO, TYLKO JEDNO społeczeństwo europejskie (ew. z kultury zachodniej), z którym zintegrowałaby się mniejszość muzułmańska, poprzez przyjęcie zastanej kultury, systemu wartości, porządku prawnego. Pokaz mi JEDEN, TYLKO JEDEN przykład, gdzie imigranci muzułmańscy nie propagowali ekspansywnie swojej religii i nie starali się dostosować zastanej rzeczywistości w kraju przyjmującym. Fajnie się mówi o równości, fajnie się pisze na transparenty 'WELCOME IN EUROPE'. Gorzej się będzie piło to nawarzone piwo zmieszane z krwią europejczyków i z kulturą i obrzędami muzułmańskimi. Odpowiedz Link Zgłoś
f.lamer Re: Już gwałcą 16.09.15, 15:18 > Pokaż mi JEDNO, TYLKO JEDNO społeczeństwo europejskie (ew. z kultury zachodniej > ), z którym zintegrowałaby się mniejszość muzułmańska, poprzez przyjęcie zastan > ej kultury, systemu wartości, porządku prawnego. Pokaz mi JEDEN, TYLKO JEDEN pr > zykład, gdzie imigranci muzułmańscy nie propagowali ekspansywnie swojej religii > i nie starali się dostosować zastanej rzeczywistości w kraju przyjmującym. tatarzy w kruszynianach Odpowiedz Link Zgłoś
family_guy Re: Imigranci - czego naprawdę się boicie? 15.09.15, 22:53 boja sie tego, ze kiedys przyjda do socjalamtu a tam za biurkiem przywita ich ziomal allah abkbar i zagoni jala jala do roboty Odpowiedz Link Zgłoś
jfk63 Re: Imigranci - czego naprawdę się boicie? 16.09.15, 14:55 Brawo! Myślę identycznie! Odpowiedz Link Zgłoś