Dodaj do ulubionych

Czy myslicie, że

27.09.15, 16:06
napływ muzułmanów do Europy przyczyni się do wzrostu liczby wyznawców KK? Czy ateiści zostaną ateistami? W końcu wiara zawsze była w ludziach silniejsza gdy była zakazana.
Obserwuj wątek
    • baltycki Re: Czy myslicie, że 27.09.15, 16:11
      > wiara zawsze była w ludziach silniejsza gdy była zakazana.
      Masz na mysli, ze za komuny byla silniejsza niz przed wojna?
      • aandzia43 Re: Czy myslicie, że 27.09.15, 16:23
        Chyba chodziło o to, że.silniejsza jest potrzeba manifestacji religii w czasach, kiedy reżim delikatnie ją postponuje wink Bo jak już reżim pali na stosach i obcina głowy, to konretna religia po prostu znika z powierzchni zajętego przez reżim kawałka ziemi.
    • aandzia43 Re: Czy myslicie, że 27.09.15, 16:16
      Mam pomysł na rozwój sytuacji w Polsce. Ateisci zostaną ateistami, bo stan wiary/niewiary jest niezależny od propagandy z zewnątrz jak również od różnego rodzaju wahnięć wewnętrznych na innych płaszczyznach. Natomiast dużo letnich wierzących utwierdzi się w wierze i mocniej osadzi w religii chrześcijańskiej, a osoby skłonne do radykalizmu albo staną się fanatycznymi chrześcijanami, albo... fanatycznymi neofitami-muzułmanami wink
    • kozica111 Re: Czy myslicie, że 27.09.15, 16:35
      Kto to są wyznawcy KK?
      Masz na myśli katolików?

Wyznawców wiary chrześcijańskiej jest w Polsce bardzo dużo, nie wiem czy moze być więcej, na tyle by było to zauważalne...chyba ze chodzi ci o zewnętrzne formy demonstrowania przynależności.
    • cauliflowerpl Re: Czy myslicie, że 27.09.15, 18:02
      We Francji muzulmanow kilka milionow, a jakos koscioly w szwach nie pekaja.
    • kropkacom Re: Czy myslicie, że 27.09.15, 18:06
      O proszę, tu mamy przykład siania paniki. Co jest zabronione? Czy chociaż już ktoś próbuje coś zabraniać?

W temacie. Nie, to co się dzieje oddala mnie od idei Boga i Kościoła bardzo skutecznie nadal.
    • mid.week Re: Czy myslicie, że 27.09.15, 18:16
      Bardzo mnie - ateistkę - bawi konfrontacja katolików z muzułmaninami. Siedzę sobie i patrzę jak kolejni czują sie już prześladowani i uciśnieni mimo, że uchodźców widzieli tylko w TV.
      • salinas Re: Czy myslicie, że 27.09.15, 18:51
        mid.week napisała:

> Bardzo mnie - ateistkę - bawi konfrontacja katolików z muzułmaninami.

A mnie jeszcze bardziej bawią ateistki, wiecie te od pięciu pokoleń , albo i z czasów rewolucji francuskiej tongue_out. Ze dwa dni temu jakaś egzaltowana panienka piszczącym głosikiem oznajmiła , że się nawróci i zagłosuje na PIS byle tylko nie było inwazji muzułmanów w naszym kraju.

Linka nie podam, bo nie chce mi się grzebać przez kilkaset wpisów w wątkach o emigrantach.Wydaje mis się, że panie ateistki islamistów nawet w TV nie widzeli.
        • mid.week Re: Czy myslicie, że 27.09.15, 19:04
          Inwazja muzułmanów w Polsce...
          Tylko wierzący mogą wierzyć w coś takiego.
          • salinas Re: Czy myslicie, że 27.09.15, 19:14
            mid.week napisała:

> Inwazja muzułmanów w Polsce...

Jak na razie, przynajmniej na forum, prym wiodą ateistki od siedmiu boleści. Cytowana przeze mnie niżej nutella i Wy jej koleżanki...

Nawet ten wątek jest tego dobitnym dowodem .
            • mid.week Re: Czy myslicie, że 27.09.15, 19:33
              Wybacz od dłuższego czasu omijam zakładane tu wątki o muzułmanach więc nie jestem w temacie co sądzą o tym ateistki od siedmiu boleści.

Dla mnie pomysł przechodzenia na wiarę przez kogoś kto nie wierzy na złość muzułmanom, których tu nie ma jest tak kuriozalny, że tylko żart/sarkazm/ironia może to wytłumaczyć.
    • naomi19 Re: Czy myslicie, że 27.09.15, 18:33
      ateiści nie staną się wierzącymi, ale będą głosować na skrajnie prawicowe partie. i to w całej europie. i słusznie...
    • la_mujer75 Re: Czy myslicie, że 27.09.15, 18:44
      "Nie nawrócę się". Nie ma obawy. Żadna religia nie ma nade mną mocy. Nie zacznę latać do kościoła ani walić głową w dywanik. Dla mnie jest to samo. I może prowadzić (prowadzi) do takiego samego ogłupienia ludzi.
      • salinas Re: Czy myslicie, że 27.09.15, 19:02
        Znalazłam ha ha ha ha ..........

nutella_fan napisała:

> big_grin a jaka ja zacietrzewiona przeciwko klerowi bylam, zebyscie wiedzieli... tera
        > z to nie tylko pojde na pis glosowac ale zaczne do kosciola na msze chodzic. Sw
        > iat sie wali, w zyciu nie pomyslalabym o takim scenariuszu
    • krejzimama Re: Czy myslicie, że 27.09.15, 19:02
      Chrześcijaństwo - mamroczą do sufitu,
      Judaizm - mamroczą do ściany
      Islam - mamroczą do podłogi.

To wszystko jedna banda.
    • hermenegilda_zenia Re: Czy myslicie, że 27.09.15, 19:34
      Na pewno - z obawy przed dżumą pójdę się zarazić HIVem
    • attiya Re: Czy myslicie, że 27.09.15, 19:37
      a w życiu big_grin
      co najwyżej mogę się stać zatwardziałą ateistką tongue_out
      teraz jestem po prostu zwykłą ateistką suspicious