niktmadry 27.09.15, 16:06 napływ muzułmanów do Europy przyczyni się do wzrostu liczby wyznawców KK? Czy ateiści zostaną ateistami? W końcu wiara zawsze była w ludziach silniejsza gdy była zakazana. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baltycki Re: Czy myslicie, że 27.09.15, 16:11 > wiara zawsze była w ludziach silniejsza gdy była zakazana. Masz na mysli, ze za komuny byla silniejsza niz przed wojna? Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Czy myslicie, że 27.09.15, 16:23 Chyba chodziło o to, że.silniejsza jest potrzeba manifestacji religii w czasach, kiedy reżim delikatnie ją postponuje Bo jak już reżim pali na stosach i obcina głowy, to konretna religia po prostu znika z powierzchni zajętego przez reżim kawałka ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Czy myslicie, że 27.09.15, 16:16 Mam pomysł na rozwój sytuacji w Polsce. Ateisci zostaną ateistami, bo stan wiary/niewiary jest niezależny od propagandy z zewnątrz jak również od różnego rodzaju wahnięć wewnętrznych na innych płaszczyznach. Natomiast dużo letnich wierzących utwierdzi się w wierze i mocniej osadzi w religii chrześcijańskiej, a osoby skłonne do radykalizmu albo staną się fanatycznymi chrześcijanami, albo... fanatycznymi neofitami-muzułmanami Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Czy myslicie, że 27.09.15, 16:35 Kto to są wyznawcy KK? Masz na myśli katolików? Wyznawców wiary chrześcijańskiej jest w Polsce bardzo dużo, nie wiem czy moze być więcej, na tyle by było to zauważalne...chyba ze chodzi ci o zewnętrzne formy demonstrowania przynależności. Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Czy myslicie, że 27.09.15, 18:02 We Francji muzulmanow kilka milionow, a jakos koscioly w szwach nie pekaja. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czy myslicie, że 27.09.15, 18:06 O proszę, tu mamy przykład siania paniki. Co jest zabronione? Czy chociaż już ktoś próbuje coś zabraniać? W temacie. Nie, to co się dzieje oddala mnie od idei Boga i Kościoła bardzo skutecznie nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Czy myslicie, że 27.09.15, 18:16 Bardzo mnie - ateistkę - bawi konfrontacja katolików z muzułmaninami. Siedzę sobie i patrzę jak kolejni czują sie już prześladowani i uciśnieni mimo, że uchodźców widzieli tylko w TV. Odpowiedz Link Zgłoś
salinas Re: Czy myslicie, że 27.09.15, 18:51 mid.week napisała: > Bardzo mnie - ateistkę - bawi konfrontacja katolików z muzułmaninami. A mnie jeszcze bardziej bawią ateistki, wiecie te od pięciu pokoleń , albo i z czasów rewolucji francuskiej . Ze dwa dni temu jakaś egzaltowana panienka piszczącym głosikiem oznajmiła , że się nawróci i zagłosuje na PIS byle tylko nie było inwazji muzułmanów w naszym kraju. Linka nie podam, bo nie chce mi się grzebać przez kilkaset wpisów w wątkach o emigrantach.Wydaje mis się, że panie ateistki islamistów nawet w TV nie widzeli. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Czy myslicie, że 27.09.15, 19:04 Inwazja muzułmanów w Polsce... Tylko wierzący mogą wierzyć w coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
salinas Re: Czy myslicie, że 27.09.15, 19:14 mid.week napisała: > Inwazja muzułmanów w Polsce... Jak na razie, przynajmniej na forum, prym wiodą ateistki od siedmiu boleści. Cytowana przeze mnie niżej nutella i Wy jej koleżanki... Nawet ten wątek jest tego dobitnym dowodem . Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Czy myslicie, że 27.09.15, 19:33 Wybacz od dłuższego czasu omijam zakładane tu wątki o muzułmanach więc nie jestem w temacie co sądzą o tym ateistki od siedmiu boleści. Dla mnie pomysł przechodzenia na wiarę przez kogoś kto nie wierzy na złość muzułmanom, których tu nie ma jest tak kuriozalny, że tylko żart/sarkazm/ironia może to wytłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Czy myslicie, że 27.09.15, 18:33 ateiści nie staną się wierzącymi, ale będą głosować na skrajnie prawicowe partie. i to w całej europie. i słusznie... Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Czy myslicie, że 27.09.15, 18:44 "Nie nawrócę się". Nie ma obawy. Żadna religia nie ma nade mną mocy. Nie zacznę latać do kościoła ani walić głową w dywanik. Dla mnie jest to samo. I może prowadzić (prowadzi) do takiego samego ogłupienia ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
salinas Re: Czy myslicie, że 27.09.15, 19:02 Znalazłam ha ha ha ha .......... nutella_fan napisała: > a jaka ja zacietrzewiona przeciwko klerowi bylam, zebyscie wiedzieli... tera > z to nie tylko pojde na pis glosowac ale zaczne do kosciola na msze chodzic. Sw > iat sie wali, w zyciu nie pomyslalabym o takim scenariuszu Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Czy myslicie, że 27.09.15, 19:02 Chrześcijaństwo - mamroczą do sufitu, Judaizm - mamroczą do ściany Islam - mamroczą do podłogi. To wszystko jedna banda. Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia Re: Czy myslicie, że 27.09.15, 19:34 Na pewno - z obawy przed dżumą pójdę się zarazić HIVem Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Czy myslicie, że 27.09.15, 19:37 a w życiu co najwyżej mogę się stać zatwardziałą ateistką teraz jestem po prostu zwykłą ateistką Odpowiedz Link Zgłoś