09.10.15, 10:49
Z cyklu: A nie wyglądał...

Pod koniec sierpnia eks - ojciec dziecka w wieku mocno szkolnym, miał kupić synowi kapcie/obuwie do chodzenia po szkole. Ponieważ twierdził, że nigdzie nie ma, a życzliwe podpowiedzi żeby kupił najprostsze trampki w pierwszym lepszym sportowym ignorował, to olałam kwestię. Oczywiście dziecko boso na lekcje nie poszło.

Wczoraj byli w dużym ch. Sklepów sportowych kilka, sklep z obuwiem dziecięcym i młodzieżowym, ccc z działem dziecięcym i młodzieżowym. Kupił. Tadam. Buty do chodzenia w wodzie. Wiecie jak wyglądają, prawda? Miękka podeszwa z małymi wypustkami i siateczka. Nadają się wyłącznie do chodzenia w wodzie po kamienistym dnie.
Wyjaśnienie: tylko takie były.
Najpierw mnie zatkało, potem powiedziałam w krótkich żołnierskich słowach jak bardzo to coś nie nadaje się do chodzenia po szkole i w ogóle do niczego się nie nadaje.
Dziecku też wytłumaczyłam. Poza tym qrde, koledzy z klasy by wyli ze śmiechu.
Syn stwierdził, że weźmie je do taty w charakterze kapci.

Debil. Nie, nie wiem, co nim kierowało. Podejrzewam, że cena, bo akcesoria letnie są wyprzedawane.
Obserwuj wątek
    • stoijedna Re: Debil! 09.10.15, 10:54
      a gdzieś ty takiego ojca dziecku znalazła...
      • triss_merigold6 Re: Debil! 09.10.15, 10:56
        Sprawiał wrażenie normalnego. Biorąc pod uwagę, że wykopałam go dobre 9 lat temu, to miał czas się zmienić.
        • snakelilith Re: Debil! 09.10.15, 11:43
          Ludzie nie tracą aż tak bardzo zdolności myślenia, chyba, że cierpią na poważną chorobę, a wtedy wyśmiewanie się z ich (straconych) umiejętności jest nie na miejscu. Naprawdę nie ma się czym chwalić, że te kilka-klikanaście lat temu sama nie popisałaś się inteligencją i pozwoliłaś głupocie się rozmnażać przy użytku własnej macicy. Mnie takie rzeczy nawet dziwią bardziej, niż te nieszczęsne buty do pływania. Rozumiem, gdy z kimś nam nie po drodze i po latach trzeba się rozstać, ale nazywanie esk partnera debilem świadczy tylko o naszych kompetencjach.
          • mozambique Re: Debil! 09.10.15, 12:53
            o ile dobrze pamietam z wpisów triss to kiedys pan był brylantem czystej wody , cudem zupełnym , dla którego warto bylo zdradzic i zostawić ówczesnego męza i chwalic sie tym na forum
            dzis pan jest "debilem " którego sie zdradziło o zostawiło dla trzeciego męża

miłe , nie powiem
            • triss_merigold6 Re: Debil! 09.10.15, 13:38
              Tobie już kompletnie beret zryło, nie wiem, walisz wódę czy za dużo leków, ale cokolwiek to jest, powinnaś ograniczyć.

Eksa poznałam długo po rozwodzie z pierwszym mężem.
          • anty_nick Re: Debil! 09.10.15, 21:37
            snakelilith napisała:

> Ludzie nie tracą aż tak bardzo zdolności myślenia, chyba, że cierpią na poważną
            > chorobę, a wtedy wyśmiewanie się z ich (straconych) umiejętności jest nie na m
            > iejscu. Naprawdę nie ma się czym chwalić, że te kilka-klikanaście lat temu sama
            > nie popisałaś się inteligencją i pozwoliłaś głupocie się rozmnażać przy użytku
            > własnej macicy. Mnie takie rzeczy nawet dziwią bardziej, niż te nieszczęsne bu
            > ty do pływania. Rozumiem, gdy z kimś nam nie po drodze i po latach trzeba się r
            > ozstać, ale nazywanie esk partnera debilem świadczy tylko o naszych kompetencja
            > ch.

>
            kurde(zeby nie napisać dosaniej) miała to miał.Na uj drążyć temat?!
            już z nim nie jest
            • snakelilith Re: Debil! 10.10.15, 00:03
              anty_nick napisał:

> kurde(zeby nie napisać dosaniej) miała to miał.Na uj drążyć temat?!

No właśnie kurde (żeby nie napisać dosadniej), na uj drążyć temat, pielęgnować po tylu latach zawiść i nazywać swego eks debil?
              • kosheen4 Re: Debil! 10.10.15, 11:25
                jaką zawiść, jakie pielęgnowanie, przecież chodzi o konkretną sytuację w której zachował się jak debil.
              • triss_merigold6 Re: Debil! 10.10.15, 16:23
                zawiść «uczucie silnej niechęci do osoby, której się czegoś zazdrości» SJP PWN

Nie, to raczej nie zawiść.
    • lilly_about Re: Debil! 09.10.15, 10:57
      Ale żeby zwykłe kapcie aż tak ci ciśnienie podniosły?
      • triss_merigold6 Re: Debil! 09.10.15, 10:59
        Głupota. Bezrefleksyjna głupota połączona z brakiem wyobraźni i - jak przypuszczam - dziadowaniem. Bo owe buty kosztowały 18 zł, a za trampki w ccc czy innym reserved by zapłacił 40 zł.
        • lilly_about Re: Debil! 09.10.15, 11:02
          Ja bym na twoim miejscu kupiła sama, bez proszenia, wszak znasz eksa i spodziewać się mogłas dziadowania. Młody chyba tez widział, że kapci to nie przypomina.
          • triss_merigold6 Re: Debil! 09.10.15, 11:12
            Przecież qrde kupiłam już dawno i olałam sprawę.
        • stoijedna Re: Debil! 09.10.15, 11:04
          bez przesady, może kupić trampki w auchan za 15zł wink
    • anorektycznazdzira Re: Debil! 09.10.15, 10:57
      big_grinbig_grin
      ten pan wygrał!
      Przyznaję, że załatwiłaś mi dobry humor od rana.
    • anuusia_80 Re: Debil! 09.10.15, 10:57
      haha wiem, nie powinnam się śmiać, ale żeby kupować dziecku buty do wody jako kapcie, to faktycznie debil wink
      • triss_merigold6 Re: Debil! 09.10.15, 10:59
        Debil.
        Aha, w szkole bywał, no i dziecko do szkoły chodzi 6. rok. Był czas przywyknąć.
        • agni71 Re: Debil! 09.10.15, 14:28
          >Debil.
          >Aha, w szkole bywał, no i dziecko do szkoły chodzi 6. rok. Był czas przywyknąć.

Cos jest z tymi genami - dziecko w VI klasie nie wie, jakie się nosi kapcie w szkole....
      • marina2 Re: Debil! 09.10.15, 11:01
        oj Triss nie zaskoczyłaś.pan ex chce dziecko miedzy jeżowce wkrótce zabarać albo na żagle.
        chęci mawink a że pora roku nie ta....weź mu nie podcinaj skrzydełwink))
    • kropkacom Re: Debil! 09.10.15, 11:02
      To syn nie mógł mu wytłumaczyć? Czy synowi odpowiadały?
      • kropkacom Re: Debil! 09.10.15, 11:07
        A swoja drogą to wiedziałaś, że dziaduje. Trzeba było kasę wziąć od niego i kupić.
      • triss_merigold6 Re: Debil! 09.10.15, 11:10
        Syn w sklepie przyjął wyjaśnienie tatusia, że w takich może chodzić po szkole. Od 11-latka nie oczekuję, że będzie się jakoś szczególnie zastanawiał nad zakupami za które odpowiadają dorośli.
        • lilly_about Re: Debil! 09.10.15, 11:12
          Błagam! 11-latek nie wie jak wyglądają kapcie? To co sie dziwisz, że ojciec też nie wie? Jak sama pisałaś w innym wątku: nawyki wynosi się z domu, może więc nalezy wymagac od dziecka?
          • triss_merigold6 Re: Debil! 09.10.15, 11:14
            Po domu chodzi w klapkach. tongue_out
            Do szkoły jednakowoż dostawał buty na gumowej podeszwie, takie trampki na rzepy.
        • kropkacom Re: Debil! 09.10.15, 11:14
          Chyba żartujesz smile To on w końcu ma w tym chodzić, a nie ojciec lub matka. Nie wyobrażam sobie aby moje dzieci pozwoliły mi kupić przy nich dla nich, coś co nie chcą założyć.
          • kotradykcja Re: Debil! 09.10.15, 12:22
            kropkacom napisała:

> Chyba żartujesz smile To on w końcu ma w tym chodzić, a nie ojciec lub matka. Nie
            > wyobrażam sobie aby moje dzieci pozwoliły mi kupić przy nich dla nich, coś co n
            > ie chcą założyć.

Otóż to. Moje dzieci nie dałyby sobie czegoś takiego wcisnąć nawet w wieku 4 lat wink
            • triss_merigold6 Re: Debil! 09.10.15, 12:49
              Jakie TWOJE?! Ty masz jedno dziecko.
              • rosapulchra-0 Re: Debil! 09.10.15, 17:02
                A jakie to ma znaczenie?
                • triss_merigold6 Re: Debil! 09.10.15, 19:24
                  Nie podoba mi się kłamanie w wykonaniu pani, która bardzo dużo pisze na temat moralności i przyzwoitości.
                  Pani ma jedno dziecko. Jej mąż czy partner (bo jeszcze w czerwcu pisała "przyszły mąż") ma dwoje dzieci z byłą małżonką.
                  • rosapulchra-0 Re: Debil! 09.10.15, 20:03
                    A czy przypadkiem kotradycja nie zajmuje się dziećmi partnera/męża? Zabronisz jej mówić, że to jej dzieci?
                    • triss_merigold6 Re: Debil! 09.10.15, 20:08
                      Naturalnie, że nie zabronię, ostatecznie to forum i można różne rzeczy zmyślać.
                      • rosapulchra-0 Re: Debil! 09.10.15, 20:56
                        To wcale nie musi być zmyślanie. Dobrze wiesz, że nie wszystko jest czarno - białe, a teraz stosujesz jakieś tandetne sztuczki forumowe, byleby tylko personalnie dowalić. Tak bardzo cię ubodła reakcja innych forumek, że nie potrafisz się opanować przed atakowaniem innych? A podobno stać cię na więcej..
                    • kaira Re: Debil! 10.10.15, 00:32
                      Mam męża na stanie. 9-latka też. Po rozpoczęciu roku w trójkę wybraliśmy się do sklapu sportowego na De... i nasz nierozgarnięty syn wskazał odpowiednie obuwie wymagane przez dyrekcję szkoły. Myślę, że Twój 11-latek chciał po prostu sprawić przyjemność swojemu tacie godząc się na takie obuwie. Wiedział, że do szkoły niekoniecznie, ale u TATY będzie je nosił. I tego się trzymajmy. Wyraził swoją opinię - akceptuje ojca i chce u niego bywać. W kapciach do pływania wink. Kochany chłopak!!
                      • karla.on Re: Debil! 10.10.15, 01:23
                        ematka jest niezawodna. Facet z jakichs powodow kupil nie takie buty, skapstwo, moze jest nierozgarniety a moze kupil aby kupic. Analiza goscia I dzieciaka na 200 postow. Daj jeszcze ze 20 roznych innyc przykladow, to wtedy jaks teza sie potwierdzi.
                      • pade Re: Debil! 10.10.15, 16:39
                        też tak uważam, syn nie chciał robić przykrości ojcu
                        poza tym widzę, że Triss jest traktowana tak, jak kiedyś Rosa
                        co nie napisze, to wyżyguje się jej partnera, exa, wszystko, co się da
                        nie można się trzymać tematu?
                        • rosapulchra-0 Re: Debil! 10.10.15, 17:14
                          Delikatnie przypominam, że autorka wątku bardzo aktywnie się udzielała w hejtowych wątkach, nie tylko wobec mnie.
                          • pade Re: Debil! 10.10.15, 17:16
                            wet za wet?
                            ja też nie raz od Triss oberwałam, ale to nie znaczy, że mam w odwecie obrażać jej dziecko
                            • rosapulchra-0 Re: Debil! 10.10.15, 17:20
                              Nie widzę tu obrażenia jej dziecka. Może spójrz na wątek i sprawdź, kto dokładnie i dosadnie obraził jej syna.
          • kama265 Re: Debil! 09.10.15, 15:10
            serio? nie rozumiesz jak się czuje dziecko z ojcem, który nie mieszka z nim. często nie chce go urazić, ew. ma to w nosie, bo i tak ma kapcie, które kupiła mama
        • spanish_fly Re: Debil! 09.10.15, 11:18
          W takim razie wychowujesz syna na takiego samego debila jak tatuś.

11-latek powinien już wiedzieć jakie obuwie jest mu do szkoły potrzebne, w czym mu będzie wygodnie, itp. Mam dziecko w tym samym wieku i ono oraz jego rówieśnicy już się w takich sprawach doskonale orientują, i nie mam na myśli samych dziewczynek.
          • kropkacom Re: Debil! 09.10.15, 11:19
            > W takim razie wychowujesz syna na takiego samego debila jak tatuś.

O to miałam na myśli smile Tylko tego debila bym nie napisała. Próbowałabym jakoś delikatniej. smile
            • spanish_fly Re: Debil! 09.10.15, 11:27
              Ciężko mi w ogóle uwierzyć, że dzieciak w tym wieku tego typu wybór przyjmuje kompletnie bez protestu. Musi chyba być nauczony, że jego zdanie w takich kwestiach kompletnie się nie liczy, ewentualnie traktować ojca jako idiotę, z którym nie warto dyskutować.
              • rosapulchra-0 Re: Debil! 09.10.15, 17:04
                Nie dziw się. Przy takiej matce dzieciak ma niewielkie pole do działania. Bo mamusia ZAWSZE WIE LEPIEJ od niego i już.
                • karme-lowa Re: Debil! 09.10.15, 19:14
                  Rosa, przyganiał kocioł garnkowi. Twój mąż do najmadrzejszych też nie należy. Z tego co pisałaś w wątkach.
                  • triss_merigold6 Re: Debil! 09.10.15, 19:16
                    Cóż, ja przynajmniej mogę mieć wyrąbane na skąpstwo/szczodrość eksa.
                  • rosapulchra-0 Re: Debil! 09.10.15, 20:04
                    Daj Boże takiego ojca dzieciom, jakim jest mój mąż.
                    • karme-lowa Re: Debil! 09.10.15, 20:08
                      rosapulchra-0 napisała:

> Daj Boże takiego ojca dzieciom, jakim jest mój mąż.
                      Tiaaaa, szczególnie gdy widziały zdradę ojca....
            • jatojagodnik Re: Debil! 09.10.15, 11:27
              Gdy moje dzieci wychodzą w trakcie "odwiedzin" z tatą - czyli z ex - do CH to sa poddawane nieustającej manipulacji. Bez problemu mogę sobie wyobrazić, że zostają wkręcone w taki zakup.
              • triss_merigold6 Re: Debil! 09.10.15, 11:28
                Nawet nie chce mi się w to wnikać...
              • kropkacom Re: Debil! 09.10.15, 11:32
                Kapcie do domu - ok. Nie kapcie do szkoły. Mój syn ma 12 lat i wiem jak wyglądają z nim zakupy z młodzieżą. A pewnie ja też nim manipuluje smile
                • ola_dom Re: Debil! 09.10.15, 11:48
                  kropkacom napisała:

> Mój syn ma 12 lat i wiem jak wyglądają z nim zakupy z młodzieżą.

Jest reprezentantem CAŁEJ dwunastoletniej młodzieży....?

Jakby to triss napisała, to bym się pewnie nie za bardzo zdziwiła wink
                  • kropkacom Re: Debil! 09.10.15, 11:55
                    Pewnie, że nie całej big_grin Niby jak?

Triss sama wiem jak zachowują się nastolatki (typowo...) i szczerze pisząc to byłabym na jej miejscu lekko zaskoczona również synem. No ale tu chodzi przecież ex debila big_grin
                    • ola_dom Re: Debil! 09.10.15, 12:02
                      kropkacom napisała:

> Triss sama wiem jak zachowują się nastolatki (typowo...)

Myślę, że wie, jak zachowuje się jej syn.
                      A ja wiem, że niektóre nastolatki mają fioła na punkcie tego, jak wyglądają i co noszą, a inne (jest ich mniej, to prawda) mają to głęboko w d....
                      • kropkacom Re: Debil! 09.10.15, 12:07
                        Ja nie twierdzę, że mój syn to ikona mody big_grin Jeśli o to ci chodzi. Resztę już napisałam i uważam, ze dość jasno.
                      • isa1001 Re: Debil! 09.10.15, 12:08
                        Przepraszam, ale nie trzeba mieć fioła na punkcie ubrań, żeby w wieku lat 11 wiedzieć, jakie obuwie nosi się w szkole, szczególnie na lekcjach wf-u. Różowe kapcie z króliczymi uszami też by założył, jakby mu tatuś kupił, bo ma wywalone na to, jak wygląda? 11-latek powinien umieć ubrać się stosownie do okoliczności i miejsca. Czasu było aż nadto, żeby go tego nauczyć. Triss może psioczyć na eksa, ale niestety sama też powinna strzelić ostrego baranka.
                        • ola_dom Re: Debil! 09.10.15, 12:12
                          isa1001 napisała:

> jakie obuwie nosi się w szkole, szczególnie na lekcjach wf-u.

Ale to akurat jest obuwie naprawdę przypominające sportowe, a w dodatku na salę gimnastyczną o tyle dobre, że się nie ślizga wink.

Poza tym - wierzę, że syn naprawdę mógł mieć wywalone na zakupy i zgodził się na pierwszą propozycję dla świętego spokoju. Tym bardziej, że nie był to duży wydatek (co mógł widzieć, skoro był na tych zakupach).
                      • lilly_about Re: Debil! 09.10.15, 12:11
                        Mimo wszystko pełnosprawny nastolatek odróznia buty do wody od kapci.
                        • ola_dom Re: Debil! 09.10.15, 12:14
                          lilly_about napisała:

> Mimo wszystko pełnosprawny nastolatek odróznia buty do wody od kapci.

Hmm... może więc jestem (byłam?) niepełnosprawna, bo o istnieniu butów do wody dowiedziałam się dopiero, jak się wybierałam do Egiptu pierwszy raz.
                          Nie jestem jednak wciąż przekonana, że może to świadczyć o sprawności umysłowej kogokolwiek.
                          • lilly_about Re: Debil! 09.10.15, 12:16
                            Czyli wcześniej, gdyby ci ktoś zasugerował, że to kapcie, to byś łyknęła? Jak widać z eksem triss masz sporo wspólnego.
                            • ola_dom Re: Debil! 09.10.15, 12:24
                              lilly_about napisała:

> Czyli wcześniej, gdyby ci ktoś zasugerował, że to kapcie, to byś łyknęła?

Nie, bo to brzydkie.
                              I zastanowiłabym się, co to i do czego. Może bym zgadła, a może nie. Ale ŚWIADOMOŚCI istnienia takich butów nie miałam.
                              • lilly_about Re: Debil! 09.10.15, 12:26
                                A tu chyba nie do końca o to chodzi. Tylko o to, że przymierzane buty do wody zostały wzięte za kapcie. I chłopak zgodził sie na nie.
                                • ola_dom Re: Debil! 09.10.15, 12:32
                                  lilly_about napisała:

> Tylko o to, że przymierzane buty do wody zostały wzięte za kapcie.

Może i racja. W końcu "normalnie" kupuje się takie buty w sklepie sportowym, a tam jest napisane, co to i do czego. Więc nawet jak ktoś nie wie, to powinien tam się dowiedzieć - choćby z działu albo z metki.
                              • echtom Re: Debil! 10.10.15, 15:59
                                > Ale ŚWIADOMOŚCI istnienia takich butów nie miałam.

Ja taką świadomość zyskałam przypadkiem w wieku 43 lat wink Tzn. że istnieją, bo nawet wtedy ich nie widziałam "na żywo".
                • jatojagodnik Re: Debil! 09.10.15, 12:11
                  Może używasz innego poziomu manipulacji? Mój ex potrafi nawet wmówić dzieciom, że nie są głodne choć obiadu nie jadły.
                  • triss_merigold6 Re: Debil! 09.10.15, 12:17
                    Taaa... z eksem moje dziecko jakos tak nie dopomina się o płatne atrakcje i nie smęci, żeby iść na basen, do kina, do parku linowego.
              • kama265 Re: Debil! 09.10.15, 15:10
                dokładnie tak.
          • pade Re: Debil! 10.10.15, 16:40
            ale chamówauncertain
        • aankaa Re: Debil! 09.10.15, 11:58
          jakoś mało rozgarnięty ten 11-latek skoro po 6 latach chodzenia do szkoły nie wie jak wyglądają kapcie (tym bardziej, że śmiga w czymś zupełnie innym)...
          • mamolka1 Re: Debil! 09.10.15, 14:11
            Odczepcie się od dzieciaka...
            Mam troje które już przekroczyły magiczne wiek lat 11....Dwójka ogniście oprotestowałaby zakup, jedno by się nie odezwało wiedząc że ma normalne trampki do chodzenia po szkole a debilny zakup z góry spisałoby na śmietnik - w myśl zasady : nie dyskutuję z idiotą..
            Facet albo idiota albo sknera ( a najprawdopodobniej jedno i drugie)
        • rosapulchra-0 Re: Debil! 09.10.15, 17:09
          I, oczywiście, nie przyszło mu do główki, że koledzy w szkole go śmiechem zabiją jak zobaczą jego nowe obuwie szkolne?
          • aneta-skarpeta Re: Debil! 12.10.15, 16:43
            Nie rozumiem czemu czepiacie się dzieciaka. Młody miał już kupione kapcie do szkoły wiec miał wywal one na zakup ojca albo uznał ze i tak mu się takie buty przydadza
    • mamma_2012 Re: Debil! 09.10.15, 11:03
      Zwykły facet.
      Kiedy pod koniec ciazy nagle wylądowałam w szpitalu, poprosiłam partnera, zeby przywiózł mi bieliznę.
      Przywiózł, czarne, koronkowe prawie stringi z fikuśna spódniczka dookoła
      Na zakończenie roku w przedszkolu miał kupić kwiatki dla pani (panie były dwie, równorzędne), wiec kupił im wielki, wspólny bukiet, dobrze, ze nie postanowił dorzucić np. wspólnej ksiazki.
      Takich kwiatków mam na potęgęsmile
      • maniusza Re: Debil! 09.10.15, 11:08
        no nie wiem to ja w takim razie mam bardzo niezwykłego... wink
        • kotradykcja Re: Debil! 09.10.15, 12:24
          maniusza napisała:

> no nie wiem to ja w takim razie mam bardzo niezwykłego... wink

me too big_grin
          • aneta-skarpeta Re: Debil! 12.10.15, 16:47
            Mój też niezwykły. Jak miał przywieźć mi majtki to przywiózł kilkanaście oar abym sobie wybrała, ale bez koronkowych. Natomiast ma ta umiejętność ze jak nie jest czegoś pewien to do mnie dzwoni
      • edelstein Re: Debil! 09.10.15, 11:50
        Jak sie z odpadow wybiera to tak jest.
      • antychreza Re: Debil! 09.10.15, 15:16
        Mój maż zrobił lepiej jak nagle wylądowałam z dzieckiem w szpitalu. Na hasło przynieś ubranka, przytachał wielki wór... brudnych. Uznałam, że działał w stresie, nie drążyłam tematu, tylko posłałam z powrotem z instrukcją gdzie są czyste. Na ogół jest ogarnięty.
      • nota_bene0 Re: Debil! 09.10.15, 15:39
        big_grin big_grin napisz proszę kilka jeszcze takich przykładów. Leżę z grypą, to może mi się poprawismile
    • natalie_rushman Re: Debil! 09.10.15, 11:08
      Hi hi.
      A ja mam wrażenie, że takie zagrania to są celowe.
      Wszystko, żeby Ci udowodnić, że biedny misiu jest na tyle upośledzony, że nie jest w stanie samodzielnie kupić tych trampek czy innych tenisówek. Podskórny powód - Ty w końcu nie wytrzymasz, kupisz, a o kasę będziesz upominać się tygodniami, aż w końcu odechce Ci się skomleć o głupie 30-40 zł.

A już myślałam, że po ostatniej akcji z kredkami ojca mojej córki nic nie przebije... Padł tekst: po co kupujesz jej nowe kredki (koszt bardzo przyzwoitych to kilkanaście zł, mniej przyzwoitych jakieś 8-9). Bo przecież ma tyle w pudle w domu... Nic to, że wszystkie całkowicie zdekompletowane, nie sposób zebrać 1 kompletu i zostały przeważnie te mniej typowe kolory, typu cielisty, szary, róż indyjski, jakieś dziwaczne brązy...
      • nenia1 Re: Debil! 09.10.15, 12:20
        Odpowiadasz na:
        natalie_rushman napisała:

> Hi hi.
        > A ja mam wrażenie, że takie zagrania to są celowe.
        > Wszystko, żeby Ci udowodnić, że biedny misiu jest na tyle upośledzony, że nie j
        > est w stanie samodzielnie kupić tych trampek czy innych tenisówek.

Jak już się bawimy w psychoanalizy to porzucam kolejny trop, ma tak dosyć wykonywania rozkazów, że po prostu je bojkotuje, nie wprost bo to zbyt oczywiste, ale na swój sposób.
        • triss_merigold6 Re: Debil! 09.10.15, 12:26
          Rób tak, żeby więcej nie poprosili.

Że przy okazji może ośmieszyć własne dziecko albo narazić na uraz nogi, to drobiazg, prawda? Najważniejsze, że mi pokazał.
          • nenia1 Re: Debil! 09.10.15, 12:35
            Nie, to nie drobiazg i twojego ex-a to nie usprawiedliwia, po prostu sądzę, że wiedza o tym, dlaczego ktoś się zachowuje tak a nie inaczej daje nam również możliwość zmiany jego zachowania poprzez zmianę naszego, więc korzystniej dla nas samych jest zauważyć motywację zachowania drugiej osoby by ją zmodyfikować w porządnym kierunku. Oczywiście totalnie mogę nie mieć racji, w końcu twojego ex-a nie znam wcale, ciebie znam wyłącznie z forum, ale czytając jak go opisujesz i jak się o nim wyrażasz czuję jak odpada mi fiut, którego zresztą nie mam z racji płci, taki pseudo ból fantomowy smile No po prostu kastrujesz go triss a chłop wiedząc, że zawsze będziesz traktować go z góry robi ci poniekąd na złość. A na tym wszystkim traci dziecko. Ty poczujesz się zajebista jak mu wykażesz że jest idiotą, on zrobi ci na złość i tak się bawicie, a obrywa dziecko.
          • rosapulchra-0 Re: Debil! 09.10.15, 17:31
            A dziecko to własnej woli nie posiada? Buzi do ojca nie potrafi otworzyć i okazać swoją dezaprobatę? Już tak stłamsiłaś dzieciaka, że nie potrafi własnego zdania powiedzieć na głos?
            • noname2002 Re: Debil! 09.10.15, 18:37
              A skąd wiesz, że to Triss stłamsiła? może dzieciak się boi, że urażony tatuś przestanie się z nim spotykać(mój eks ma właśnie takie zagrania)
              • rosapulchra-0 Re: Debil! 09.10.15, 20:05
                tris dość obficie opisuje relacje swojego syna z jego ojcem. I na ich podstawie można inne wnioski wyciągnąć, niż twoje.
            • karme-lowa Re: Debil! 09.10.15, 19:18
              Ty się Rosa boisz postawić teściowej a od dziecka tego wymagasz????
              • rosapulchra-0 Re: Debil! 09.10.15, 20:06
                A ty w ogóle wiesz co piszesz, czy specjalnie założyłaś nowego nicka, żeby się do mnie dowalać?Bo póki co, ani mój mąż, ani moja teściowa nie są tematem tego wątku. Masz coś do mnie? Zapraszam na priwa. Albo mnie wygaś, będziesz spokojniejsza tongue_out
                • karme-lowa Re: Debil! 09.10.15, 20:10
                  rosapulchra-0 napisała:

> A ty w ogóle wiesz co piszesz, czy specjalnie założyłaś nowego nicka, żeby się
                  > do mnie dowalać?Bo póki co, ani mój mąż, ani moja teściowa nie są tematem tego
                  > wątku. Masz coś do mnie? Zapraszam na priwa. Albo mnie wygaś, będziesz spokojni
                  > ejsza tongue_out
                  Dowalam, tak jak ty to robisz innym. Proste.
                  Co? Innym możesz dosry...wać ale tobie nie wolno?
                  Prawda boli?
                  Aaaa, i twoim zwyczajem:EOT.
                  • rosapulchra-0 Re: Debil! 09.10.15, 20:12
                    Jaka prawda? Twoje chore interpretacje? Sorry, ale mnie ani ziębi, ani grzeje.
                    • karme-lowa Re: Debil! 09.10.15, 20:20
                      Rosa - Sama piszesz na forach i blogu jaki koszmar dzieciom zgotowałaś przez swoje akcje a śmiesz autorce wątku dogadywać, że jest kiepską matką?
                      Popatrz najpierw na siebie i psychikę swoich dzieci a potem krytykuj.
                      To Ty założyłaś wątek bo twoja córka wyprowadzała się z domu i jest na utrzymaniu chłopaka. A jaka dumna z niej byłaś.
                      I masz czelność czepiać się 11-latka????
                      • rosapulchra-0 Re: Debil! 09.10.15, 21:00
                        Wiesz co to znaczy EOT?
                        Chyba jednak nie wiesz big_grin

EOT z mojej strony. Z trollami nie rozmawiam.
                        • karme-lowa Re: Debil! 09.10.15, 21:09
                          rosapulchra-0 napisała:

> EOT z mojej strony. Z trollami nie rozmawiam.
                          Znowu zabrakło argumentów? Normalka z twojej strony.
                          • ola_dom Re: Debil! 12.10.15, 14:04
                            karme-lowa napisała:

> Znowu zabrakło argumentów? Normalka z twojej strony.

Nie, ja myślę, że rosa nie do końca właściwie rozumie pojęcie "troll".
                            Dla niej to najwyraźniej ten, kto ją wkurzył i nie chce więcej z nim gadać.
        • natalie_rushman Re: Debil! 09.10.15, 12:43
          Ale jakich rozkazów?
          Dbanie o własne dziecko to też kupienie mu butów czy innych potrzebnych rzeczy.
          Z tego, co triss opisuje, pan nie jest zapracowany od świtu do nocy, żeby nie mieć czasu tego zrobić. Ona też pracuje.
          W normalnych układach, nawet rozwiedzionych rodziców, obydwoje są w stanie wykonać poprawnie i z sensem swoje bieżące obowiązki wobec dziecka.
          • nenia1 Re: Debil! 09.10.15, 12:54
            Ale nie muszę teraz tłumaczyć zjawiska komunikacji pozawerbalnej i że można coś przekazywać na różne sposoby? Nigdy się nie spotkałaś z sytuację, że ktoś ci przekazuje pozornie zwykły i neutralny komunikat ale robi to tak, że czujesz się jak mały miki?
            • natalie_rushman Re: Debil! 09.10.15, 13:03
              Aha, czyli tatuś poczuł się jak mały miki i dlatego kupił durne kapciochy.
              Ja bym tu bardziej podejrzewała skąpstwo. I lenistwo.
              Zapewniam Cię, że tatuś kilkoma akcjami może wyleczyć matkę z chęci zlecania mu czegokolwiek na rzecz dziecka - bo nie masz ochoty kopać się z koniem. Dodajmy, durnym koniem.
              • nenia1 Re: Debil! 09.10.15, 18:31
                natalie_rushman napisała:

> Aha, czyli tatuś poczuł się jak mały miki i dlatego kupił durne kapciochy.
                > Ja bym tu bardziej podejrzewała skąpstwo. I lenistwo.

Może patrzysz przez pryzmat swojego eksa.
                • triss_merigold6 Re: Debil! 09.10.15, 18:43
                  Trudno, żeby patrzyła przez pryzmat cudzego.
                  Ja również podejrzewam skąpstwo i lenistwo.
                • natalie_rushman Re: Debil! 09.10.15, 20:27
                  Zapewne.
                  Ale z tego, co widzę i słyszę, nie tylko ten "mój" chętnie wymigałby się od wszelkich zadań związanych z dzieckiem, wszelkich, które nie kojarzą się głównie z rozrywką i przyjemnie spędzanymi chwilami. Znam też panów wciąż będących w związkach, którzy po urodzeniu się dzieci magicznie stali się leworęczni.
                  To naprawdę takie nietypowe, że były mąż miga się jak może finansowo i czasowo, żeby nie wrzucano mu na głowę jakichkolwiek zadań? To cieszę się, że panowie trochę zaczęli się zmieniać - naprawdę bardzo mnie to cieszy.
                  • aneta-skarpeta Re: Debil! 12.10.15, 16:52
                    a mało to takich chłopów co " nie potrafią włączyć pralki i nie wiedzą jakim cudem brudne ciuchy stają się czyste?

Pewien typ facetów lubi udawać niedorozwinuetych dla świętego spokoju
            • kama265 Re: Debil! 09.10.15, 15:21
              nie no, pewnie, trzeba się z exem obchodzić jak ze zgniłym jajem, bo inaczej zachowa się jak głupi gó...arz i zemści na dzieciaku.
              • nenia1 Re: Debil! 09.10.15, 18:29
                Nie wiem jak można nie zrozumieć prostego przekazu, ale tobie się udało.
                • rosapulchra-0 Re: Debil! 09.10.15, 20:08
                  nenia1 napisała:

> Nie wiem jak można nie zrozumieć prostego przekazu, ale tobie się udało.

Powiem ci, że mimo że to bardzo częste zjawisko na tym forum, to ja również nie jestem w stanie pojąć, że są takie osoby.
    • fadilla Re: Debil! 09.10.15, 11:08
      No śmieszna historia, ale czegoś nie rozumiem, syn jest w 5/6 klasie i macie w szkole podział na "kapcie" (sic) i osobne obuwie do wf? Może po proostu lepiej kupić uniwersalne halówki? A tatus skupił się na kapciach, czyli miało byc miękko i człapowato. No to kupił. big_grin
      • triss_merigold6 Re: Debil! 09.10.15, 11:11
        No oczywiście, że ma w szkole jedne buty, które służą jako obuwie po szkole i na wf.
        Kapcie jest pojęciem umownym.
        • fadilla Re: Debil! 09.10.15, 11:16
          Aha, pytanie jakie buty do tej pory nosił syn, że nie zaprotestował. Bo, bo przecież musza byc halówki, mówie na przykładzie mojego, bo takiego czegoś nie dałby sobie wcisnać.
          • triss_merigold6 Re: Debil! 09.10.15, 11:19
            Odpowiem najprecyzyjniej jak umiem: w worku "na kapcie" w szkole ma trampki. Używa ich tylko w szkole.
            • fadilla Re: Debil! 09.10.15, 11:25
              Tris pozwól, że Ci pomoge, bo chyba sama nie wiesz, co noszą chłopaki w tym wieku do szkoły, i ojca wprowadziłas w błąd mówiąc umownie "kapcie". Kup synowi halówki, nie żadne obuwie na rzepy, bo to noszą maluchy. Halówki! www.google.pl/search?q=hal%C3%B3wki&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMIibL344i1yAIVyaZyCh3ZRgSL&biw=1366&bih=653
              • triss_merigold6 Re: Debil! 09.10.15, 11:28
                Woli na rzepy albo kombinację rzepy + sznurówki, bo takie ma wiecznie rozwiązane.
              • asia_i_p Re: Debil! 09.10.15, 14:38
                Kwestia szkoły, najwyraźniej, u córki (5 klasa) wszyscy noszą tenisówki różnego typu, halówek nie widziałam.
    • ola_dom Re: Debil! 09.10.15, 11:19
      triss_merigold6 napisała:

> Buty do chodzenia w wodzie. Wiecie jak wyglądają, prawda? Miękka podeszwa z
      > małymi wypustkami i siateczka. Nadają się wyłącznie do chodzenia w wodzie po
      > kamienistym dnie.

ech... wierzcie albo nie, ale widywałam "na mieście" osoby wystrojone w takie obuwie... być może uważały, że to buty sportowe (w sumie tak), jakaś forma adidasów czy tenisówek...big_grin
      • kandyzowana3x Re: Debil! 09.10.15, 11:48
        Ja kiedys na wakacjach tak zmasakrowalam sobie stopy nowymi sandalami, ze wlasnie w takich chodzilam. Jakos udalo mi sie przezyc wink. Nie mialam wtedy pojecia, ze to niedopuszczalne.
        • ola_dom Re: Debil! 09.10.15, 11:51
          kandyzowana3x napisała:

> Ja kiedys na wakacjach tak zmasakrowalam sobie stopy nowymi sandalami, ze wlasnie w takich chodzilam.

W sklepie panią widziałam... nie na wakacjach - w Warszawie to było wink
          Na wakacjach chyba wszystko jest dopuszczalne, jednak.
          Ale tutaj pani miała buty ładnie dopasowane do dresu (chyba, aż tak nie pamiętam, tylko "ogólne wrażenie").
          • mia_siochi Re: Debil! 09.10.15, 13:19
            Ja takie często kupuje młodemu do przedszkola. Są miękkie, przewiewne i ta guma sie nie ślizga tongue_out
            • aneta-skarpeta Re: Debil! 12.10.15, 16:55
              Matko a to taka zbrodnia założyć takie buty na spacer po Warszawie jak komuś pasują?
              • ola_dom Re: Debil! 12.10.15, 16:57
                aneta-skarpeta napisała:

> Matko a to taka zbrodnia założyć takie buty na spacer po Warszawie jak komuś pasują?

Napisałam, że zbrodnia?
                Napisałam, że to śmieszne (o.k., może to między słowami było napisane. Ale o zbrodni nic a nic).
                • aneta-skarpeta Re: Debil! 12.10.15, 17:24
                  Ja zrozumiałam ze to niedopuszczalne. Na wakacjach to może jeszcze tak, ale nie w miescie
                  • triss_merigold6 Re: Debil! 12.10.15, 17:25
                    Do chodzenia po szkole się nie nadają.
                    • aneta-skarpeta Re: Debil! 12.10.15, 17:28
                      Zgadzam się
    • gaskama Re: Debil! 09.10.15, 11:19
      Trafne nazwanie eksa. Mnie też by się podniosło ciśnienie.
    • inguszetia_2006 Re: Debil! 09.10.15, 11:22
      Witam
      A jak on się ubiera, ten twój eks? Bo takie kapciochy to mógł kupić tylko jakiś kompletny cymbał. Wygląda eks jak strach na wróble, czy nie? Wyobraźnia mi pracuje nad strachem na wróble;-P
      Pzdr.
      Ing
      • triss_merigold6 Re: Debil! 09.10.15, 11:24
        Absolutnie normalnie, żadnych odchyłów.
    • pieskuba Re: Debil! 09.10.15, 11:23
      Nie będę bronić Twojego byłego, narażę się też na wyśmianie smile Przed wyjazdem nad morze kupiłam sobie takie buty (tribord). Okazały się nieziemsko wygodne nie tylko w wodzie smile
    • iwoniaw Dziwi mnie tylko, że syn dał się przekonać, iż 09.10.15, 11:24
      te buty są ok do chodzenia po szkole. 11-latek to już raczej dostrzega, że w czymś innym chodził przez ostatnie 5 lat i coś innego mają na nogach koledzy. No ale może stwierdził, że skoro ma normalne halówki/tenisówki zakupione przez matkę, to nie będzie się z ojcem kłócił.
      A że eks debil, to fakt - za te same pieniądze (albo i mniejsze) naprawdę można w hipermarkecie dowolnym kupić najtańsze tenisówki i nie robić z siebie idioty, a dzieciaka narażać na obciach w szkole. Toż nawet koledzy nie musieliby się pastwić, przecież pierwszy nauczyciel, który zoczyłby takie obuwie (najpóźniej na wf-ie) miałby wszelkie podstawy, by rzec "Iksiński, w czym ty przychodzisz, wszak nie są to zajęcia na basenie, brak stroju" etc.
      • triss_merigold6 Re: Dziwi mnie tylko, że syn dał się przekonać, i 09.10.15, 11:27
        Chodzenie do centrów handlowych, a nie daj Panie juz zakupy, nie są ulubioną rozrywką mojego syna. Przypuszczam, że spojrzał, powiedział "może być" i nawet się nie zastanowił, bo chciał jak najszybciej stamtąd wyjść.

Dziecko pouczyłam odpowiednio, żeby jednak używał mózgu, skoro twierdzi, że go posiada.
        • oqoq74 Re: Dziwi mnie tylko, że syn dał się przekonać, i 09.10.15, 11:40
          Mam w domu też 11 latka, ale on bardzo dobrze wie, czego chce, a co mu się nie podoba i czego nie założy. Ma buty do chodzenia w wodzie i wie do czego służą, i na pewno nie założyłby ich w szkole.
        • wapaha Re: Dziwi mnie tylko, że syn dał się przekonać, i 09.10.15, 12:44
          Dlaczego jak najszybciej chciał wyjść -?- przecież-jak sama niżej piszesz- był zadowolony, że ojciec sie postarał. To jak w końcu- był zadowolony i docenił starania ojca czy też ledwo spojrzał i rzucił że moga ? Ejże, cosik konfabulujesz.
          • triss_merigold6 Re: Dziwi mnie tylko, że syn dał się przekonać, i 09.10.15, 13:48
            Pewnie chciał wyjść ze sklepu i tyle.
    • martishia7 Re: Debil! 09.10.15, 11:27
      > Najpierw mnie zatkało, potem powiedziałam w krótkich żołnierskich słowach jak b
      > ardzo to coś nie nadaje się do chodzenia po szkole i w ogóle do niczego się nie
      > nadaje.

Z tym "do niczego" to semantyczne nadużycie popełniłaś. Do chodzenia w wodzie się nadaje big_grin
    • hallbera.jarlakappi Re: Debil! 09.10.15, 11:33
      w razie powodzi będzie jak znalazł ! big_grin
    • raczek-nieboraczek Re: Debil! 09.10.15, 11:53
      10 lat temu sama sobie kupiłam takie buty na wf w szkole policealnej,
      tanie były to kupiłam,
      dopiero wiele lat potem, przed wyjazdem do Chorwacji odkryłam takie same buty "do wody",
      wcześniej mnie to nie interesowało
    • default Re: Debil! 09.10.15, 11:53
      Dziadowanie i akcja obliczona na to, że w końcu się zniechęcisz i przestaniesz go - dla świętego spokoju - molestować o jakiekolwiek zakupy dla syna.
      Przypominam sobie podobne zachowanie mojego eksa : ustaliliśmy, że dziecku jest potrzebny komputer. Zadeklarował, że on go kupi. No i kupił. Sam komputer. Zapytany w kwestii monitora, klawiatury, myszki, ew. drukarki - wytrzeszczył oczy w zdumieniu i kategorycznie stwierdził, że on się umawiał na komputer i komputer kupił, reszta go nie interesuje. Spytałam go jak wg niego dziecko ma ów komputer wykorzystać przy braku pozostałych sprzętów - bo wg mnie tylko jako podnóżek ewentualnie.
      Tak więc musiałam dokupić całą resztę, a potem także spłacać raty za komputer (tak, kupił na raty, a potem co miesiąc prosił "wyjątkowo!" o uregulowanie spłaty, bo akurat, bidak, nie ma kasy....).
    • turzyca Re: Debil! 09.10.15, 11:55
      Poza tym qrde, koledzy z klasy by wyli ze śmiechu.

Jakby miał odpowiednie umiejętności interpersonalne to za trzy tygodnie cała klasa chodziłaby w butach plażowych.
      To tylko kwestia odpowiedniego przygotowania przez rodziców do nauki w polskiej szkole. OIDP
      • triss_merigold6 Re: Debil! 09.10.15, 11:57
        Nie sądzę.
        Na wstępie przyjmijmy, że nie puściłabym go w takim czymś do szkoły ze względów bezpieczeństwa.
      • kocianna Re: Debil! 09.10.15, 15:30
        Lubię to!
    • edelstein Re: Debil! 09.10.15, 11:56
      Podobno twoje dziecko ma wiecej niz jedna pare butow,a tu prosze 11latek nie potrafi halowki od butow do wody odroznic.Moj 6latek potrafi.A exakt sama wybralas,nikt cie nie zmuszal.
      • triss_merigold6 Re: Debil! 09.10.15, 11:57
        Jest eksem, już za niego nie odpowiadam.
        • edelstein Re: Debil! 09.10.15, 12:07
          Ale za dziecko i owszem,a twoje dziecko w wieku lat na stu nie wie jakich butow potrzebuje.
          • triss_merigold6 Re: Debil! 09.10.15, 12:09
            Dało się przekonać, bo jest tylko dzieckiem, zadowolonym że ojciec tak się postarał i chce mu coś kupić?
            Nie oczekuję od 11-latka odporności na manipulacje i wkręty rodzica.
            • edelstein Re: Debil! 09.10.15, 12:31
              Triss zlituj sie,twoj syn ma lat 11 nie 6.Szieci w tym wieku sa od porno na manipulacje,swietnie wiedza co im sie podoba,co jest trendi,a co no go.Ba mnostwo w tym wieku chodzi sama na zakupy.
              • ola_dom Re: Debil! 09.10.15, 12:34
                edelstein napisała:

> Szieci w tym wieku sa od porno na manipulacje

Jak już przebrnęłam przez formę, to zatkała mnie treść tej wypowiedzi...??
                "Odporne na manipulację. Dzieci. W jakimś wieku" - hoho....
                • edelstein Re: Debil! 09.10.15, 12:49
                  Jak sa malo lotne to dadza sobie wcisnac kazdy kit,ale my chyba o normalnych dzieciach.Juz przedszkolaki maja wlasne zdanie,a co dopiero 11latki.
                  • ola_dom Re: Debil! 09.10.15, 12:51
                    edelstein napisała:

> Juz przedszkolaki maja wlasne zdanie,a co dopiero 11latki.

I to też nie ma nic wspólnego z manipulacją ani odpornością na nią smile
                  • piepe Re: Debil! 09.10.15, 23:55
                    Dzieciak pewnie chciał zadowolić ojca, widywanego raz na tydzień + chciał wyjsc ze sklepu + miał juz buty, bo mu matka kupiła.
                    WIdać, ze z 11 latkami samotnych matek to mało kto ma do czynieniatongue_out No i z logiką na poziomie podstawowym.
              • triss_merigold6 Re: Debil! 09.10.15, 12:43
                Te autystyczne lub mocno upośledzone z całą pewnością. Normalne, empatyczne dzieci nie są odporne na manipulacje.
                Nie znam 11-latków chodzących samodzielnie po zakupy ubraniowo-butowe.
                • edelstein Re: Debil! 09.10.15, 12:47
                  Te malo inteligentne i owszem sa,jak widac dadza sobie wcisnac cokolwiek.Powtorze,mój 6latek nie da sobie wcisnac kitu,sam wybiera buty,i jak mu sie nie podobaja to mozesz stanac na rzesach i tak ich nie wlozy.
                  • ola_dom Re: Debil! 09.10.15, 12:50
                    edelstein napisała:

> Powtorze,mój 6latek nie da sobie wcisnac kitu,sam wybiera buty,i jak mu sie nie podobaja to
                    > mozesz stanac na rzesach i tak ich nie wlozy.

Ale to nie ma nic wspólnego z manipulacją ani odpornością na nią...smile
                    • edelstein Re: Debil! 09.10.15, 13:24
                      No sorry 11latek nie wie jakie buty nosi?mowimy o 11latku czy o 3latku?i jeszcze zaszczepianie w dziecku postawy sluzalczo-dziekczynnej w stosunku do ojca kretyna.Moze czas nauczyc dziecko mówic "nie"
                  • lola211 Re: Debil! 09.10.15, 19:45
                    I ty uwazasz ze to powód do dumy?
                    6 latek, dla którego jest cos takiego wazne jak fason butów?
                    To dopiero porazka.
                    • edelstein Re: Debil! 09.10.15, 19:52
                      Faktycznie porazka,ze dziecko wie jak wygladaja kapcie,a jak buty sportowebig_grin
                • lilly_about Re: Debil! 09.10.15, 12:48
                  Ale rozumiesz, że większości chodzi tylko o to, czy twój syn w wieku lat 11 nie jest na tyle ogarnięty, żeby nie wiedzieć, jakie buty kupuje? To kiedy się ogarnie? Pod 18?
                  • jatojagodnik Re: Debil! 09.10.15, 12:53
                    Ale może Ty zrozumiesz, że jak dzieciak idzie z ojcem widzianym raz na tydzień do sklepu i ten ojciec raz w roku wykazuje raptem ochotę zakupu jakiegoś prezentu, to dzieciak wie "że darowanemu koniowi..." i nie protestuje, a dopiero potem w domu wypłakuje matce? Że taki ojciec wszystko wciśnie dzieciakowi i jeszcze dzieciak będzie się cieszył? Że gdyby był na normalnych zakupach z matką, to by ją śmiechem zabił za propozycję takich butów, a ojcu nic nie powie?
                    • lilly_about Re: Debil! 09.10.15, 12:58
                      Wow!!! To jakaś pseudowiwisekcja?
                      • jatojagodnik Re: Debil! 09.10.15, 13:28
                        Nie wiem na czym to polega, ale moje dzieci zawsze wiedzące czego chcą, w kontaktach z ojcem traca całą asertywność. Rozumiem problem Triss
                        • lilly_about Re: Debil! 09.10.15, 13:31
                          To może jednak przyjrzyj się problemowi w swojej rodzinie, a nie psychologizuj o obcych.
                          • jatojagodnik Re: Debil! 09.10.15, 13:43
                            Ex już nie jest moją rodziną. I widzę, że denerwuje cie fakt, że nie tylko syn Triss ma problem w kontaktach z ojcem. Czy może każde dziecko rozwiedzionych rodziców, które ma problem z asertywnością wobec ojca chcesz porównywać do rozwojowego 3-latka?
                            • lilly_about Re: Debil! 09.10.15, 13:49
                              A gdzie ty wyczytałas kochaniutka, że syn triss ma problemy w kontaktach z ojcem? Chyba bardzo byś chciała, żeby była to norma, bo twoje mają taki problem.
                              • jatojagodnik Re: Debil! 09.10.15, 13:51
                                Wyczytałam, że ma problem z asertwnością wobec ojca. W przeciwieńswie do wielu forumek, które wyczytały, że jest intelektualnym 3-latkiem.
                                • lilly_about Re: Debil! 09.10.15, 13:54
                                  Tak sobie to tłumacz smile
                    • edelstein Re: Debil! 09.10.15, 13:21
                      Zastanawiam sie po co meczycie dzieci i siebie kontaktami z rodzicielami,ktorzy maja te dzieci w d... .Czemu ma sluzyc ten masochizm?po co dziecko ma plakac?na serio da sie zyc bez ojca,a juz bez tskiego,który powoduje wylacznie problemy to z cala pewnoscia.
                      Znajdzcie tym dzieciom ojcow,ktorzy nie maja ich w d... wyjda na tym o niebo lepiej.
                      • natalie_rushman Re: Debil! 09.10.15, 20:32
                        Ja bym chętnie nie męczyła.
                        A wtedy jestem straszona sądem, kuratorem i ch... wie jeszcze czym.
                        Oczywiście z dbałością ojca o dziecko ma to niewiele wspólnego.
                        Alimenty płaci, nie przychodzi w stanie upojenia, nie jest agresywny.
                        Poza tym krętacz, manipulant, który by każdemu wcisnął g... zawinięte w papierek i wmawiał, że to czekoladka.
                        Co mam zrobić, pytam się. Poradź mi coś sensownego, jak uwolnić dziecko od idioty. Ale sensownego. Naprawdę chętnie skorzystam.
                        • edelstein Re: Debil! 09.10.15, 20:39
                          Zbieraja do wody jego nieudolnosci.Moja kolezanka pozbyla sie exa po tym jak ich dziecko dostalo poparzenia slonecznego po pobycie z ojcem.
                          • natalie_rushman Re: Debil! 09.10.15, 20:46
                            W Polsce?
                            • edelstein Re: Debil! 09.10.15, 20:52
                              W Niemczech.Ogolnie to czemu go nie zniechecisz,musisz byc tylko tak upierdliwa jak krzyzowka triss z morgenbig_grin
                              • natalie_rushman Re: Debil! 09.10.15, 20:57
                                Och, on potrafi być bardziej upierdliwy, a ja już dawno doszłam do wniosku, że nie mam siły grać w gierki. Bo czy czegokolwiek chcę, czy nie chcę, to i tak jest tak samo. Wolę więc sama ciągnąć swój wózek w kierunku, jaki mnie się podoba.
                                On byłby w stanie użerać się o bzdury do upadłego.
                                A ja już nie mam na to siły, czasu i energii.
                      • noname2002 Re: Debil! 11.10.15, 09:50
                        > Zastanawiam sie po co meczycie dzieci i siebie kontaktami z rodzicielami,ktorzy
                        > maja te dzieci w d... .Czemu ma sluzyc ten masochizm?po co dziecko ma plakac?n
                        > a serio da sie zyc bez ojca,a juz bez tskiego,który powoduje wylacznie problemy
                        > to z cala pewnoscia.

Bo moje dziecko kocha swojego ojca a eks też go kocha, tyle że jest leniwy i popaprany psychicznie. Zrzucił wszystkie obowiązki na mnie i jest czymś w rodzaju dobrego wujka, spotka się kilka razy w miesiącu, zasypie prezentami, zapewni jakieś atrakcje i na tym koniec.

Znajdzcie tym dzieciom ojcow,ktorzy nie maja ich w d... wyjda na tym o niebo le
                        > piej.

Uważam, ze nie da się zastąpić biologicznego rodzica, zawsze w dziecku zostanie jakaś zadra. Gdyby się tobie coś stało(czego nie życzę), myślisz, że twój syn bez problemu przyjąłby inną kobietę jako mamę?
            • wapaha Re: Debil! 09.10.15, 12:43
              Fantastycznie się ojciec postarał! Tyle trudów, wysiłków, jeżdzenia, przekonywania, starania, manipulacji i udało się !- syn jest zadowolony big_grin

Na tytuł wątku -pierwsze co mi się kojarzy to pytanie

Ale duży czy mały ?
              • rosapulchra-0 Re: Debil! 09.10.15, 18:07
                wapaha napisała:

> Na tytuł wątku -pierwsze co mi się kojarzy to pytanie
                >
                > Ale duży czy mały ?

Obaj? wink
                • pade Re: Debil! 10.10.15, 16:52
                  Rosa, wstydź się.
                  • rosapulchra-0 Re: Debil! 10.10.15, 17:16
                    To żart. Dość mocno sarkastyczny i nie widzę powodu, aby się wstydzić. A już na pewno nie po tym, co tris pisała na temat mojego męża i moich dzieci.
                  • iuscogens Re: Debil! 10.10.15, 17:21
                    Czytam i nie wierzę. Czegoś takiego jak zbiorowy hejt na 11-latku jeszcze chyba na forum nie było.
                    • rosapulchra-0 Re: Debil! 10.10.15, 17:22
                      Jeśli to jest hejt, to co powiesz o wątkach na temat mojego męża i moich dzieci?
                    • triss_merigold6 Re: Debil! 10.10.15, 17:33
                      Mnie to smieszy o tyle, że najbardziej rzucają się panie, które we własnych domach i rodzinach były lub są trzymane krótko przy pysku i nie mają nic do gadania. Jakieś niekochane przez matki, zaciskające zęby w roli macochy, bezrobotne które mogą tylko obsługiwać rodzinę z pieśnią na ustach. Im jest szalenie trudno we własnych rodzinach otwarcie wyrażać niezadowolenie.
                    • rosapulchra-0 Re: Debil! 10.10.15, 17:37
                      No i masz odpowiedz tris: forum.gazeta.pl/forum/w,567,158975192,158987815,Re_Debil_.html
                      big_grin
                      Przy okazji przypomnę, bo pewnie nie pamiętasz, ale sama autorka wątku wielokrotnie pisała, ze moje córki puszczają się z "ciapatymi" oraz wiele innych epitetów rzucała pod ich i mojego męża adresem. Jej wolno, prawda?
                      • triss_merigold6 Re: Debil! 10.10.15, 17:40
                        A nie, nie Rosa. Nie pisałam, że się puszczają z ciapatymi, ewetualnie pytałam, czy nie boisz się zięcia Ahmeda.
                        Co do Twojego męża - bogato scharakteryzowałaś go na blogu i forum, do tego, jak Ci kiedyś pisałam - Warszawa jest małym miasteczkiem i są ludzie, którzy mieli nieprzyjemność znać Was osobiście.
                        • rosapulchra-0 Re: Debil! 10.10.15, 17:58
                          I to daje ci prawo, żeby obrażać mnie, moje dzieci i mojego męża?
                          • rosapulchra-0 Re: Debil! 10.10.15, 18:04
                            A poza tym nie kłam. Większość twoich obraźliwych postów pod adresem moich córek (puszczanie się z "ciapatym") zostało wykasowanych. W kwestii wspólnych znajomych nie wierzę ci nawet na jotę.
                            • triss_merigold6 Re: Debil! 10.10.15, 18:14
                              Ależ nie musisz mi wierzyć, wcale tego od Ciebie nie oczekuję.
                    • kropkacom Re: Debil! 10.10.15, 18:03
                      Tak, na jedenastolatku nie było jeszcze.
                    • aneta-skarpeta Re: Debil! 12.10.15, 17:03
                      Tez jestem w szoku. Dorosłe baby sobie poprawiają samopoczucie jazda po dzieciaku. Masakra.
    • jak-nie-ja-to-kto Re: Debil! 09.10.15, 12:31
      Jak taki chlopak dal sobie to wcisnac to ewidentnie wiele po ojcu odziedziczyl.
    • 1matka-polka Re: Debil! 09.10.15, 12:46
      Dziwi mnie publiczne wyzywanie od debili, mężczyzny którego kiedyś kochałaś, i który zafascynował cię tak bardzo, że zdecydowałaś się zrobić z nim dziecko. Czyżby po pewnym czasie zmienił się nie do poznania?
      • triss_merigold6 Re: Debil! 09.10.15, 13:52
        To było kiedyś. Co było, a nie jest nie pisze się w rejestr.
        Nie staram się wnikać czy i jak się zmienił, tylko ograniczać kontakty do minimum i tylko do spraw dotyczących dziecka.
    • czere-mcha Re: Debil! 09.10.15, 12:59

A mnie zastanawia to: "ojciec dziecka w wieku mocno szkolnym"
      To ile ten ojciec ma teraz lat? wink wink wink
    • shell.erka Re: Debil! 09.10.15, 13:30
      Nie wiem centralnie co kieruje kobietami, że wybierają takie coś na reproduktorów.
      Owszem, zdarzyło mi sie i to nie raz bywać w "związkach" z odpadami genetycznymi, którzy nadawali się jedynie do dostarczania kobiecie rozrywki, a i tu czasami nie dawali rady, ale żeby dać się takiemu czemuś zapłodnić???!!!
      Świadomie narazić swoje dziecko?!

Nie wiem ile będzie trwać moje małżeństwo. Moźe zawsze, może nie, ale wiem na 100% że mój facet może zawieść jako partner, zdradzić, odejść, ale jako ojciec jest i będzie bez zarzutu.
      • shell.erka Re: Debil! 09.10.15, 13:31
        I nie piszę tego, żeby poczuć się lepsza, tylko ze złości na te z nas, ktore się na takie odpady godząuncertain
        • bei Re: Debil! 09.10.15, 14:01
          Moze spodobaly się- bo takie mięciutkie, delikatniutkie, leciutkie i ladniutkiesmile
          Każdego może dopaśc pomroczność i nie pomyśli.
          Buty dziecko wykorzysta w domu lub na basenie, tacie powiedz, ze chetnie mu smile pomozeszsmile kupisz obuwie i on odda Ci kaskę, albo niech da juz teraz, a Ty kupisz...i już nie zlość się, kropla przelewa dzban, ulało się i juz dobrze, prawda?
          • triss_merigold6 Re: Debil! 09.10.15, 14:07
            Nie bądź śmieszna. Nie jest dobrze i nie mam zamiaru udawać ani łagodzić jak przygłup.

Lotto mi te kilkanaście złotych, buty do szkoły kupiłam przed rozpoczęciem roku szkolnego.
        • echtom Re: Debil! 10.10.15, 16:17
          > tylko ze złości na te z nas, które się na takie odpady godząuncertain

Ale jaki to ma wpływ na Twoje życie, żeby się aż tak emocjonować? smile Raz w życiu chciałam mieć dzieci i akurat z kimś, kogo byś sklasyfikowała jako odpad. Mogę się z różnych rzeczy pośmiać, ale nie żałuję i nie nazywam go debilem.
      • kotradykcja Re: Debil! 09.10.15, 14:03
        > ale wiem na 100% że mój facet może zawieść jako partner, zdradzić, odejść, ale jako ojciec jest i będzie bez > zarzutu.

Nooo, ja za mojego ex męża też bym sobie dała obciąć rękę. I bym teraz, kurna, ręki nie miała tongue_out
        Nigdy nie można być na 100% pewnym nikogo, nawet samego / samej siebie.
      • lauren6 Re: Debil! 09.10.15, 14:45
        > Owszem, zdarzyło mi sie i to nie raz bywać w "związkach" z odpadami genetycznymi, którzy nadawali się jedynie do dostarczania kobiecie rozrywki, a i tu czasami nie dawali rady, ale żeby dać się takiemu czemuś zapłodnić???!!!

Zgadza się, ale zawsze można powiedzieć: młoda i głupia byłam, antykoncepcja zawiodła itd. Nie rozumiem natomiast tego ogłaszania wszem i wobec, że ma się ojca własnego dziecka za debila. No sorry, 50% genów jej syna to geny debila? W życiu bym nie powiedziała czegoś takiego na głos, nie zależnie od tego co rzeczywiście myślałabym o swoim exie.
      • piepe Re: Debil! 10.10.15, 00:03
        shell.erka napisała:

> Nie wiem centralnie co kieruje kobietami, że wybierają takie coś na reproduktor
        > ów.

Nie ma się świadomosci i nie może się jej mieć, jak facet sprawdzi się w roli ojca. Ciesz sie, bo wygrałas los na loterii, jesli twój facet dzieci ogarnia - większosc tego nie robi i nie jestes w stanie wyczaić na etapie tru low w wieku 25 lat czy facet te tematy będzie ogarniał. A jesli jestes zbyt podejrzliwa i wybredna to konczysz najgorzej, czyli bez faceta. Juz lepiej, zeby nie ogarniał niż zeby go nie było, no niesmile
    • morekac Re: Debil! 09.10.15, 13:59
      nie ma ofiar, są tylko ochotnicy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka