Dodaj do ulubionych

naturalne futro

13.10.15, 16:37
Pragnę kupić puchówkę. W 'Prawie Agaty' była taka długa, z kapturem obszyta futrem. Coś w tym stylu.
Niestety wszystkie kurtki, które mi się podobają mają naturalne futro. Z jenota. A już kilkanaście ich widziałam crying
A ja jestem zwierzolub, działam w organizacji prozwierzęcej... wstyd byłoby mi w naturalnym futrze chodzić.
No i co tu robić, kupić, odpiąć futro i nosić bez niego?
Nie kupować?
Kupić i udawać, że sztuczne?
crying

Obserwuj wątek
    • ina_nova Re: naturalne futro 13.10.15, 16:54
      >>Kupić i udawać, że sztuczne?

Skoro jesteś zwierzolub, to jakbyś się czuła wiedząc jednak, że to futro naturalne? Przed innymi ludźmi możesz udawać, ale przed sobą?
    • enatealie Re: naturalne futro 13.10.15, 16:56
      Szukaj do skutku takiej kurtki bez naturalnego futra.
    • xoxdoraxox Re: naturalne futro 13.10.15, 17:16
      Jeśli tu tylko o wstyd albo brak wstydu chodzi, to chodź w naturalnym, wciskaj kit i ciesz się kurtką. Ale skoro działasz w organizacji i rzeczywiście lubisz zwierzęta, to chyba nieważne że byś je odpięła albo wmawiała innym że to wcale nie to co myślą, skoro wsparłabyś swoim zakupem rynek futrzarski?
    • edelstein Re: naturalne futro 13.10.15, 17:50
      Bosch ile ja sie naszukalam by kupic z naturalnym futrem,gestimmt i miekkim,wszedzie szajsowate sztuczne klaki.
      • pole_koniczyny Re: naturalne futro 13.10.15, 18:15
        Na twoim miejscu szukałabym kurtki ze sztucznym futrem. Jesteś na 100% pewna, że to było futro naturalne? Wydawało mi się, że jednak naturalne futerka przy kurtkach nie są często spotykane, za to zdarzało mi się, że sprzedawca usiłował sztuczne sprzedać jako naturalne. Ja mam płaszcz puchowy Hilfigera, nie najtańszy ale bardzo ciepły i świetnie leży, przy kapturze jest dopinane sztuczne futerko.

eu.tommy.com/on/demandware.store/Sites-EU-Site/default/Product-Show?pid=WW0WW00610#!color%3D421%26size%3DXS
    • tak_to_nowy_nick Re: naturalne futro 13.10.15, 19:19
      > ja jestem zwierzolub, działam w organizacji prozwierzęcej
      > Kupić i udawać, że sztuczne?

Hahaha oto cała prawda o ekosrekodziałaczach! big_grin
      W d. mają dobro zwierzątek, liczy się co funfle z organizacji powiedzą po tym jak wrzuci na fejsika focię z "akcji" ubrana w kurtałkę z futerkiem big_grin
    • fragile_f Re: naturalne futro 13.10.15, 19:29
      W zeszlym roku kupilam bardzo fajna i ładnie uszyta puchowke w Diversie. Niby sklep mlodziezowy, ale ten model to taki jakby plaszczyk przed kolano - a kaptur jest obszyty sztucznym miskiem. Porzadne suwaki, mocny material, ladny kolor (ciemny granat) - no i fason kobiecy, a nie a'la opona.

Nie kupuj z futrem naturalnym. Po jaka cholerę wspierac ten obrzydliwy przemysl?
      • edelstein Re: naturalne futro 13.10.15, 19:43
        Bo prawdziwe futro jest piekne i cieple.
        • ofelia1982 Re: naturalne futro 14.10.15, 15:48
          O ile jest piekniejsze i cieplejsze od sztucznego? Czy ta wieeelka różnica rekompensuje cierpienie niewinnych zwierząt? Ludzie sa tak próżni! Dla jakiegoś nieznacznie większego komfortu (?) sa w stanie trzymać w klatkach piękne zwierzęta (wpisz w YT "fox fur") i serwować im straszliwe życie i jego okrutny koniec...dla tej różnicy w dotyku jakiegoś głupiego futerka przy kurtce...
        • kama265 Re: naturalne futro 14.10.15, 16:13
          "i cieple." - co ma szczególne znaczenie w przypadku obszycia kaptura big_grin FACEPALM
        • potworski Re: naturalne futro 14.10.15, 17:43
          Tu masz pokazane jak wygląda proces pozyskiwania futra, którym ty później możesz pochwalić się na forum emama:

edelstein napisała:

> Bo prawdziwe futro jest piekne i cieple.
    • e-kasia27 Re: naturalne futro 13.10.15, 20:35
      A ta puchówka to ze sztucznego puchu, czy z prawdziwego?
      Bo jak z prawdziwego, to co to za różnica, że jeszcze futro będzie prawdziwe??
      To gąski nie są zwierzątkami??
      • jaskiereczka Re: naturalne futro 13.10.15, 20:37
        Ale jenota sie obdziera do kaptura . A gaski do puchowki skubie.
        • e-kasia27 Re: naturalne futro 13.10.15, 20:40
          A widziałaś, jak się je skubie?
          To już chyba lepiej od razu w łeb dostać i nic nie czuć.
          • e-kasia27 Re: naturalne futro 13.10.15, 20:45
            A poza tym to skubanie żywych gęsi jest zdaje się nielegalne, więc na puchówki skubie się jednak dopiero po zabiciu.
            • jaskiereczka Re: naturalne futro 13.10.15, 20:48
              Nie wiem. Na moją kurtkę zabito stado poliestrów.
              • peonka Re: naturalne futro 14.10.15, 01:32
                Rozsmieszylas mnie i nie usne teraz smile
            • ola_dom Re: naturalne futro 14.10.15, 11:25
              e-kasia27 napisała:

> A poza tym to skubanie żywych gęsi jest zdaje się nielegalne, więc na puchówki
              > skubie się jednak dopiero po zabiciu.

Ale nie wyrzuca się ich potem, tylko zjada - zaspokaja głód.
              Jenot służy tylko i wyłącznie zaspokojeniu próżności.
              • edelstein Re: naturalne futro 14.10.15, 12:15
                Wiesz który Puch jest najlepszy?ten t drugiego skubania.Dlatego gesiskubie sie na zywca,a jak niechcacy skora sie gesi rozerwie to na zywca sie zszywa.A jak zdechnie po takim zabiegu to sie ja utylizuje a nie przerabia na pieczen.
              • e-kasia27 Re: naturalne futro 14.10.15, 12:23
                No chyba w takie cuda nie wierzysz, że się mięso z jenotów wyrzuca??
          • kandyzowana3x Re: naturalne futro 14.10.15, 14:18
            Ja widzialam nieraz na wsi jako dziecko. Nie wywarlo na mnie wrazenia jakos szczegolnej tortury.
            Nikt gesi ani przed ani po nie zabijal, zadna w trakcie skubania nie zdechla.
            • e-kasia27 Re: naturalne futro 14.10.15, 15:15
              Wiesz na wsi to gospodyni tylko delikatnie gęsi podskubywały, żeby im nie zaszkodzić, tylko to co samo łatwo wychodziło i w czasie, gdy gęsi pióra zmieniały.
              W celach przemysłowych to się wszystko skubało niezależnie od pory roku, teraz jest zakaz i można gęsi skubać tylko po uboju.
              • kandyzowana3x Re: naturalne futro 14.10.15, 15:50
                Pewnie mass racje, bo wlasnie tak to zapamietalam . gospodarze tez raczej nie byli zainteresowani urzadzaniem sobie rzezi w zagrodzie, wiec to wygladalo prawie jak spotkanie towarzyskie wink.
    • fomica Re: naturalne futro 13.10.15, 20:47
      Albo jesteś naprawdę przeciwniczką obdzierania zwierząt na futra, mierzi cie ten biznes i nie chcesz im ani grosza dokładać, albo masz w odwłoku, chcesz po prostu mieć ładną kurtke i już.
      Wybór nalezy do ciebie.
    • lauren6 Re: naturalne futro 14.10.15, 12:19
      Naturalne futro jest eko. Nie to co plastikowe kłaki, które będą się rozkładać przez tysiące lat.
    • daisy Re: naturalne futro 14.10.15, 12:24
      Jak jesteś zwierzolub, to przede wszystkich puch powinien cię uwierać?
    • default Re: naturalne futro 14.10.15, 13:14
      bang_bang30 napisał(a):

> No i co tu robić

Wypisać się z organizacji prozwierzęcej smile
    • kardiolog Re: naturalne futro 14.10.15, 14:23
      A co za firma produkuje jeszcze takie wykończenia? Kanadyjska, australijska?
      Kardiolog

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka