Dodaj do ulubionych

Jestem chrześcijaninem

14.10.15, 11:34
Czyli fejsbukowa akcja z giwerami w tle. Mamy już jakieś pospolite ruszenie, przez granicę przechodzi wielotysięczna armia uzbrojonych bojowników ISIS, polscy chrześcijanie są mordowani w domach? Może jestem niedoinformowana.

scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t31.0-8/12140062_1481032365560113_3253158022576453005_o.jpg
i link do profilu: www.facebook.com/IamAChristianPL/info/?tab=page_info

Czy naprawdę uważacie, że nie ma żadnej histerii? Dla mnie to jest histeria i to to coraz bardziej przerażająca.
Obserwuj wątek
    • cosmetic.wipes Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 11:39
      Morgen, w jakim celu założyłaś kolejny wątek o wiadomej tematyce?
      • morgen_stern Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 11:44
        Żebyś mogła się dziwować. Skoro przez długie tygodnie co drugi wątek był płaczem na temat zalewającej nas fali uchodźców, to dlaczego ja nie mogę założyć wątku o rodzącej się właśnie armii dzielnych chrześcijan? Przecież właściwie robię im przysługę, może się któraś uzbrojona ematka dołączy?
        • cosmetic.wipes Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:01
          > Żebyś mogła się dziwować.

Dziwuję się, że uparcie zakładasz wątki w celu nawrócenia/przestrzeżenia/uświadomienia niektórych ematek, a one (te wątki) i tak nie spełniają załozonej przez ciebie funkcji. Zawsze wynika z nich kłótnia.
          No ale w sumie niektórzy lubią się umartwiać i wykonywać bezsensowne działania, wiec juz przestałam się dziwować tongue_out

> to dlaczego ja nie mogę założyć wątk
          > u

A ktoś pisze, że nie możesz?

> Przecież właściwie robię
          > im przysługę, może się któraś uzbrojona ematka dołączy?

Wydawało mi się, że twój pogląd jest przeciwny, więc robienie przysługi "wrogowi" jest...
          niepokojące big_grin
          • araceli Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:04
            cosmetic.wipes napisała:
            > Dziwuję się, że uparcie zakładasz wątki w celu nawrócenia/przestrzeżenia/uświad
            > omienia niektórych ematek, a one (te wątki) i tak nie spełniają załozonej przez
            > ciebie funkcji.

A dlaczego z góry zakładasz, że nie odnosi skutku? Ludzie nie są zdolni do opamiętania się? Może Ty... Ci co się opamiętali pewnie się nie będą wypowiadać. Ja byłam przeciw i nadal jestem przeciw przyjmowaniu imigrantów ale widząc to morze agresji skierowane również przeciw mnie jako ateistce to sorty - wolę przyjąć tę parę tysięcy muzułmańskich imigrantów niż borykać się z setkami tysięcy chrześcijańskich byczków z bronią.
            • cosmetic.wipes Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:13
              Ja niespecjalnie muszę się opamiętywać, bo mój stosunek do tego problemu jest dość letni. Tak samo mnie lekko mdli na myśl o fundamentalistach islamskich jak i chrześcijańskich.

A ostatni wątek morgen chyba największych fanatyczek nie przekonał. Raczej wzbudził ich większy jazgot.
              • araceli Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:16
                Fanatyka nic nie przekona ale Ci stanowią tylko jazgotliwy wycinek rzeczywistości i do takich pokazywanie sprawy z różnych stron dociera.
                • araceli Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:17
                  Ucięło:
                  Fanatyka nic nie przekona ale Ci stanowią tylko jazgotliwy wycinek rzeczywistośći, większość jest 'letnia' i i do takich pokazywanie sprawy z różnych stron dociera.
          • morgen_stern Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:06
            To dopiero mój drugi wątek w tym temacie - to już jest "uparcie"?
            Dlaczego uważasz ten wątek za bezsensowny? Ludzie piszą ciekawe rzeczy, komentują, znaczy spełnia swoje zadanie? Na końcu nie zrozumiałaś ironii, nie szkodzi.
            • cosmetic.wipes Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:16
              Oczywiście, że zrozumiałam. Natomiast obawiam się, że kilka nawiedzonych pań nie zrozumie i rzeczywiście zrobisz im przysługe.
      • attiya Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 17:03
        żebyś ty mogła zadawać głupie pytania
        • cosmetic.wipes Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 22:53
          A ty jesteś morgen?
          Czy może nawet krótkiego pytania nie umiesz przeczytać dokładnie?
    • araceli Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 11:43
      Widać chcą wymordować wszystkich 'obcych'. Ateistów już też. Pięknie!
      • volta2 Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 11:44
        nie denerwuj się tak, żyjesz w tym oszołomskim katolicko chrześciańskim kraju tyle lat i jak mniemam, nigdy włos ci nie spadł z główki.

gorzej ci będzie wśród islamistów - nas przed wyjazdem do iranu przeszkolono, by nie mówić czasem że się nie wierzy. ateista to najgorszy sort i pierwszy do odstrzału. ludzi księgi można wyrezać dopiero w czasie wojny religijnej. by obciąć łeb ateiście żandne dżihady potrzebne nie sąsmile

tak więc zacznij już się baćsmile
    • demonii.larua Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 11:48
      Chcą się bronić przepraszam przed czym??
      OJP ludziom się już naprawdę we łbach poprzewracało...
    • naomi19 Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 11:48
      Skoro jedni mogą wysadzać tłumy ludzi w metrach czy burzyć ogromne wieżowce, to chrześcijanin jak najbardziej może się bronić we własnym domu, może mieć broń. Sama bym sobie chętnie taką sprawiła. Polska jest najmniej uzbrojonym (jeśli chodzi o cywilów) krajem w Europie!!!
      • araceli Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 11:53
        Polecam obejrzenie Bowling For Columbine. Amerykanie są uzbrojeni po zęby i wyżynają się w pień. Do tego mamy dążyć?
      • sumire Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 11:53
        To chyba dobrze, prawda?...
      • oqoq74 Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 11:54
        Sądząc po nastrojach i podziale politycznym w Polsce, bardzo dobrze, że przeciętny Polak nie ma w domu broni.
        • morgen_stern Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:04
          O tym samym pomyślałam. Wiecznie wk... Polak zagrożony przez wszystko i wszystkich z bronią w ręku to zabójczy mariaż.
          • kaz_nodzieja Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:26
            Wiecznie uśmiechnięty Amerykanin i co miesiąc informacja, że ktoś wpadł do przedszkola lub centrum handlowego i z amerykańskim uśmiechem na ustach zabił kilkadziesiąt niewinnych ludzi. Nie mówiąc już o "zwykłych" pojedynczych, mniej medialnych postrzeleniach.
            • kolter Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:33
              kaz_nodzieja napisał(a):

> Wiecznie uśmiechnięty Amerykanin i co miesiąc informacja, że ktoś wpadł do przedszkola lub centrum handlowego i z amerykańskim uśmiechem na ustach zabił kilkadziesiąt niewinnych ludzi. Nie mówiąc już o "zwykłych" pojedynczych, mniej medialnych postrzeleniach.

no a w Kanadzie jest identyczne prawo do posiadania broni a 4 razy mniej ludzi tam od niej ginie ,czyżby wpływ miało na to wielka statystyczna pobożność tych z USA big_grin
              • kaz_nodzieja Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:44
                Bo mają czterokrotnie mniejszą niż Stany ludność.
                • kolter Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:57
                  kaz_nodzieja napisał(a):

> Bo mają czterokrotnie mniejszą niż Stany ludność.

nieuku mowa o zabitych w stosunku do liczby ludności ,to raz a dwa Kanada ma z 10 razy mniej ludzi niż USA
            • morgen_stern Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:35
              Nie rozumiem, po co o tym piszesz. Nikt nie kwestionuje istnienia strzelanin w USA, w ogóle nie o tym mowa. jeśli natomiast chciałbyś w ten sposób podważyć sens dozbrajania obywateli w Polsce podając przykład zagrożenia, to tak, udało ci się.
              • mokotowianka1 Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 18:33
                Gazeta jest urodzonym ksenofobem, stąd jego jazdy na emigrantów, obcokrajowców i w ogóle wszelkich "innych". Jeżeli gdzieś może powiedzieć, że u was biją Murzynów niechybnie to zrobi, nawet jeżeli sensu w nawiązaniu nie ma za grosz.
        • kropkacom Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:13
          Podejrzewam, że ludzie nawet tu (w Europie) i tak mają za dużo broni w domach. Mam w pamięci kilka akcji, gdzie z użyciem broni palnej, frustrat zabijał kilka osób. Ostatnio chyba w Uherskim Hradiště. O ile miejscowości nie mylę. Zazwyczaj jest to broń legalna. Fakt, czasami starczy nóż...

Mam wrażenie, że ludziom rozum odbiera. Kiedy rozum śpi, budzą się potwory...
      • feel_good_inc Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 11:56
        naomi19 napisała:
        > Skoro jedni mogą wysadzać tłumy ludzi w metrach czy burzyć ogromne wieżowce, to
        > chrześcijanin jak najbardziej może się bronić we własnym domu, może mieć broń.

Nie może - Jezus nie pozwala.
        Zadziwiające jak wielu chrześcijan nie zna podstaw własnej wiary...
        Ewentualnie ich znajomość słów własnego mesjasza sprowadza się do tego:
        https://www.meh.ro/wp-content/uploads/2010/07/meh.ro4871.jpg
      • cosmetic.wipes Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:21
        > Sama bym sobie chętnie taką sprawiła.

I strzelałabyś do ludzi na ulicy.

Niektórzy to mają ułańską fantazję.

> Polska jest najmniej uzbrojonym (jeśli c
        > hodzi o cywilów) krajem w Europie!!!

Całe szczęście tongue_out
    • feel_good_inc Najbardziej rozwalają... 14.10.15, 11:53
      ...wszystkie te zdjęcia z airsoftami i wiatrówkami big_grin
      • morgen_stern Re: Najbardziej rozwalają... 14.10.15, 11:57
        Mój ma wiatrówkę na kulki (nie wiem, jak się to fachowo nazywa), muszę go namówić na foto sesję, ma fajny niemiecki mundur, okularki - zerówki a la Herr Flick, koty mu po dwóch stronach w pozach bojowych ustawię i dam napis "jestem satanistą", jeszcze groźniej będzie.
        • feel_good_inc Re: Najbardziej rozwalają... 14.10.15, 12:05
          morgen_stern napisała:
          > Mój ma wiatrówkę na kulki (nie wiem, jak się to fachowo nazywa), muszę go namów
          > ić na foto sesję, ma fajny niemiecki mundur, okularki - zerówki a la Herr Flick
          > , koty mu po dwóch stronach w pozach bojowych ustawię i dam napis "jestem satan
          > istą", jeszcze groźniej będzie.

Daj "jestem onanistą", a narazisz się wszystkim wyznaniom abrahamowym big_grin
          • morgen_stern Re: Najbardziej rozwalają... 14.10.15, 12:06
            Oj, to dobre... sprzedam mu tongue_out
    • triss_merigold6 Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:01
      A to się jakoś da leczyć?
      Szajba religijna bez względu na wyznanie, to ciężka choroba.
      • morgen_stern Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:09
        Z jednej strony krwiożerczy islamiści, z drugiej uzbrojeni i agresywni chrześcijanie... jak żyć?
        • triss_merigold6 Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:11
          Ograniczyć net. tongue_out
          • morgen_stern Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:19
            Telewizję już ograniczyłam, ten net tez przemyślę.
        • kaz_nodzieja Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:23
          Kiedy ostatnio w Europie grupa radykalnych chrześcijan wysadziła muzułmanów albo ich rozstrzelała gdy wypoczywali?
          • kolter Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:26
            kaz_nodzieja napisał(a):

> Kiedy ostatnio w Europie grupa radykalnych chrześcijan wysadziła muzułmanów albo ich rozstrzelała gdy wypoczywali?

od 1989 roku systematycznie w Bośni ...tam trwa wojna tzw chrześcijan z wyznawcami proroka
    • julita165 Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:08
      Tak. To jest histeria. Ale ma też swoje plusy. Może gdyby nie ta histeria to chcieliby nam wcisnąć nie 12, a 50 tys imigrantów albo jeszcze więcej.
      • morgen_stern Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:10
        Myślisz, że jak zobaczą stu januszów z wiatrówką, to ta liczba może spaść do tysiąca?
        • rosapulchra-0 Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 17:24
          morgen_stern napisała:

> Myślisz, że jak zobaczą stu januszów z wiatrówką, to ta liczba może spaść do ty
          > siąca?
          >

Zapomniałaś dodać: wąsatych!
      • araceli Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:14
        Tak - straszenie i agresja są super! Czym się różnicie od tych, których nazywacie bydłem?
        • kaz_nodzieja Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:18
          Mamy dokumenty, pracujemy, nie obcinamy warg sromowych naszym córkom, nasze kobiety mogą się kształcić i pracować oraz decydować o sobie, umiemy czytać i pisać, w historii jeżeli musieliśmy uciekać to całymi rodzinami, a nie wysyłając najsilniejszych członków rodziny, zwykle młodzi mężczyźni walczyli o nasz kraj, a nie uciekali po bogaty socjal, to tak na szybko, mogę dopisać o wiele więcej.
          • morgen_stern Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:20
            Chcesz medal z kartofla, czy jak?
            Jak czytam zwrot "nasze kobiety" to mi się flaki wywracają.
          • kolter Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:22
            kaz_nodzieja napisał(a):

> zwykle młodzi mężczyźni walczyli o nasz kraj, a
            > nie uciekali po bogaty socjal, to tak na szybko, mogę dopisać o wiele więcej.

nie opowiadaj bajek; w partyzantce było kilka procent ludzi, reszta najczęsciej nie miała gdzie uciekać!! wiec nie zestawiaj tych dwóch sytuacji bo to poziom piaskownicy
            • kaz_nodzieja Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 10:15
              Reszta zostawała na miejscu, ze swoimi żonami i dziećmi i w trudnych czasach okupacyjnych ciężko pracowała na ich utrzymanie. Gdy była jakaś szansa na wysłanie w bezpieczne miejsce kogoś z rodziny prędzej to była żona z dzieckiem niż młody zdrowy byczek. Z trochę innej beczki - matki żydowskie by ocalić dzieciom życie godziły się na oddanie ich do katolickich rodzin. Godziły się na pozbawienie dziecka swojej religii. Nie widzę żadnego powodu dla którego nie można byłoby się wyrzec islamu. Niech uchodźcy wyrzekają się islamu, jak religia jest zła trzeba jej się wyrzec. Jeżeli zaś wolą ginąć za religię - ich wola, niech wracają do siebie. Oto moje słowo.
              • kolter Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 13:25
                kaz_nodzieja napisał(a):

> Reszta zostawała na miejscu, ze swoimi żonami i dziećmi i w trudnych czasach okupacyjnych ciężko pracowała na ich utrzymanie.

bo nie mieli możliwości ucieczki !!

>Gdy była jakaś szansa na wysłanie w bezpieczne miejsce kogoś z rodziny prędzej to była żona z dzieckiem niż młody zdrowy byczek.

jesteś prymitywnym manipulatorem .. młodzi zostawiają swoje rodziny w miarę bezpiecznych obozach poza terenem walk,a sami idą szukać lepszego zycia w europie ..

>Z trochę innej beczki - matki żydowskie by ocalić dzieciom życie godziły się na oddanie ich do katolickich rodzin.

pusta beczko , żydówki nie miały alternatywy , nie miały gdzie uciekać ...

> Godziły się na pozbawienie dziecka swojej religii.

dawały swoim dzieciom możliwość uratowania życia ...

Nie widzę żadnego powodu dla którego nie można byłoby
                > się wyrzec islamu.

bo inaczej do komór gazowych ich zapędzisz ??

>Niech uchodźcy wyrzekają się islamu, jak religia jest zła trzeba jej się wyrzec.

zakładam nieuku ze oni tak tego nie widzą smile)

> Jeżeli zaś wolą ginąć za religię - ich wola, niech wracają do siebie. Oto moje słowo.

dawno tak prymitywnego tekstu tutaj nie było ...
                • kaz_nodzieja Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 14:55
                  >jesteś prymitywnym manipulatorem .. młodzi zostawiają swoje rodziny w miarę bezpiecznych obozach poza terenem walk,a sami idą szukać lepszego zycia w europie ..

Rodowity Syryjczyk (link do artykułu dwukrotnie cytowałem, jak zechcesz do zerkniesz) mówi, że Europejczyk nie jest w stanie odróżnić Irakijczyka od Syryjczyka, a on sam po języku może tylko wskazać mniej więcej rejon z którego pochodzi i to tez nie na 100%, a Ty człowieku jesteś tak genialny w swojej prostocie, że wiesz nie tylko kim są ci "uchodźcy", których nieraz widzimy w mediach, ale nawet wiesz gdzie są ich żony i dzieci, których nie ma z nimi. Oto wielka tajemnica Koltera! Czarodziej! Geniusz! Lepiej zna "uchodźców" od ich samych.
                  • kolter Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 15:06
                    kaz_nodzieja napisał(a):

> Rodowity Syryjczyk (link do artykułu dwukrotnie cytowałem, jak zechcesz do zerkniesz)

nie zerkam do trollowskich linków.

>mówi, że Europejczyk nie jest w stanie odróżnić Irakijczyka od Syryjczyka, a on sam po języku może tylko wskazać mniej więcej rejon z którego pochodzi i to tez nie na 100%,

no a co to za różnica kto jest kim ,skoro i w Syrii iw Iraku trwa wojna wywołana i popierana przez USA i Polskę

a Ty człowieku jesteś tak genialny w swojej prostocie, że
                    > wiesz nie tylko kim są ci "uchodźcy", których nieraz widzimy w mediach, ale na
                    > wet wiesz gdzie są ich żony i dzieci, których nie ma z nimi.

wiem bo w przeciwieństwie do ciebie nie mam 40 punktów IQ

> Oto wielka tajemnica Koltera! Czarodziej! Geniusz! Lepiej zna "uchodźców" od ich samych.

widzisz ludzie wschodu są niezwykle prorodzinni dlatego wiem ze nie zostawialiby rodzin a sami uciekali w siną dal.
                    • kaz_nodzieja Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 15:37
                      Jak ma się ta ich "prorodzinność" do mordowania rodzonych córek, tylko dlatego, że śmiały zadawać się z kimś z innej wiary bądź żyć po europejsku? I jeszcze śmią nazywać te zabójstwa "honorowymi" choć tyle mają wspólnego z honorem co Ty z kulturą osobistą.
                      • kolter Re: Jestem chrześcijaninem 16.10.15, 08:52
                        kaz_nodzieja napisał(a):

> Jak ma się ta ich "prorodzinność" do mordowania rodzonych córek, tylko dlatego,
                        > że śmiały zadawać się z kimś z innej wiary bądź żyć po europejsku?

nie mam zamiaru barbarzyństwa tłumaczyć ..

I jeszcze śmią nazywać te zabójstwa "honorowymi" choć tyle mają wspólnego z honorem co Ty
                        > z kulturą osobistą.

akurat ksenofob niech nikomu nie wypomina braku czegoś tam...
          • rosapulchra-0 Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 17:25
            kaz_nodzieja napisał(a):

> Mamy dokumenty, pracujemy, nie obcinamy warg sromowych naszym córkom, nasze kob
            > iety mogą się kształcić i pracować oraz decydować o sobie, umiemy czytać i pisa
            > ć, w historii jeżeli musieliśmy uciekać to całymi rodzinami, a nie wysyłając na
            > jsilniejszych członków rodziny, zwykle młodzi mężczyźni walczyli o nasz kraj, a
            > nie uciekali po bogaty socjal, to tak na szybko, mogę dopisać o wiele więcej.

Gazeciarz, płyyyyyyyyyynieeeeeeeeesz!!
    • lauren6 Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:13
      To żadna histeria. Niektórzy ludzie po prostu zawsze byli tacy po&^%$#. Mamy szczęście, bo kiedyś mogliśmy się tylko domyślać kto z naszych znajomych ma sieczkę w głowie. Dzięki tej akcji wszystko mamy podane jak na dłoni, łącznie ze zdjęciem popaprańca smile
    • kolter Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:15
      morgen_stern napisała:

> Czyli fejsbukowa akcja z giwerami w tle. Mamy już jakieś pospolite ruszenie, przez granicę przechodzi wielotysięczna armia uzbrojonych bojowników ISIS, polscy
      > chrześcijanie są mordowani w domach? Może jestem niedoinformowana.

> Czy naprawdę uważacie, że nie ma żadnej histerii? Dla mnie to jest histeria i to to coraz bardziej przerażająca.

Polska aktywnie uczestniczy w agresji przeciwko jednemu z państw islamskich od marca 2002 roku(13,5 roku) , nikt do tej pory na terenie naszego kraju z tej przyczyny nie dokonał żadnego aktu terrorystycznego . zdaje się ze jedynym powodem rozpętania tej histerii jest strach naszych rodaków o utratę ekskluzywnych posad zmywaczy w brytyjskich knajpach big_grin big_grin big_grin
    • kaz_nodzieja Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:15
      Najbardziej przerażające są stare bezdzietne panny z kotami. Wysłać ich zdjęcia do Afganistanu z informacją, że tego rodzaju 70 dziewic miał na myśli ich prorok, a szybko skapitulują i porzucą swą religię.
      • kolter Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:18
        kaz_nodzieja napisał(a):

> Najbardziej przerażające są stare bezdzietne panny z kotami. Wysłać ich zdjęcia
        > do Afganistanu z informacją, że tego rodzaju 70 dziewic miał na myśli ich prorok, a szybko skapitulują i porzucą swą religię.

dziewice mają być w raju a nie tu w Polsce , zdjęcia starych om mogą ich tylko upewnić ze czeka ich tu łatwe zwycięstwo ,a w konsekwencji nagroda w raju ....
        • lauren6 Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:23
          Przez polski raj już dawno przejechał gang motocyklistów pozostawiając tylko te leciwe dziewice od kotów. Te co nie gustują w motocyklistach, a w miarę wyglądają, udały się na seksturystykę do raju w Egipcie.

Na prawdę dobry muzułmanin będzie miał u nas ciężko sad
          • kolter nieukowi do wiadomości 14.10.15, 12:28
            Masakra w Srebrenicy – masowe egzekucje wykonane na około muzułmańskich mężczyznach i chłopcach przez paramilitarne oddziały Serbów w dniach od 12 lipca do 16 lipca 1995 r. w czasie wojny w Bośni, w okolicach miasta Srebrenica. Masakra ta jest uznawana za największe ludobójstwo w Europie od czasu II wojny światowej.
            • kaz_nodzieja Re: nieukowi do wiadomości 14.10.15, 12:42
              Tamtejsza sytuacja wzięła się generalnie właśnie z istnienia na tamtejszych terenach multikulti, mieszanek różnych narodowości, stąd cała późniejsza masakra. Niestety niepolitycznie poprawnie ryzyko wojny domowej znacznie ogranicza monokulturowe społeczeństwo. Oto wielka tajemnica. Bardzo nad tym ubolewam bo jak każdy normalny człowiek chciałbym żyć w świecie bez wojen, rasizmu i nienawiści, ale świat niestety taki jest i moje chcenie nic nie zmienia. Mogę tylko tłumaczyć skąd bierze się dane zjawisko, co nie oznacza, że je popieram.
              • kolter Re: nieukowi do wiadomości 14.10.15, 12:51
                kaz_nodzieja napisał(a):

> Tamtejsza sytuacja wzięła się generalnie właśnie z istnienia na tamtejszych ter
                > enach multikulti, mieszanek różnych narodowości, stąd cała późniejsza masakra.

nie pier... zyli razem przez wieki i nie muzułmanom ten stan rzeczy wadził a tzw chrześcijanom marzącym o wielkiej Serbii.

> Bardzo nad tym ubolewam bo jak każdy normalny człowiek chciałbym żyć w świecie bez wojen, rasizmu i nienawiści,

ty "D pierwsza/y kseniu w tej okolicy big_grin

mowa dotyczyła jednak twojej wręcz podstawowej niewiedzy na temat zbrodni jakich dopuszczali sie tzw chrześcijanie wobec wyznawców allaha

Autor: kaz_nodzieja ☺ 14.10.15, 12:23
                Kiedy ostatnio w Europie grupa radykalnych chrześcijan wysadziła muzułmanów albo ich rozstrzelała gdy wypoczywali?
                • kardiolog Re: nieukowi do wiadomości 14.10.15, 13:00
                  Zaledwie 500 razy w okresie od stycznia 2015 do końca lipca czyli w ciągu ostatniego pół roku. No ale oni mają przecież prawo, bronią się.

www.zeit.de/politik/deutschland/2015-08/gewalt-gegen-fluechtlinge-rassismus-deutschland-anschlaege-koerperverletzungKardiolog

..
                  Aby znać człowieka, wystarczy poznać samego siebie; aby poznać ludzi, trzeba żyć pośród nich.
                  Stendhal
      • morgen_stern Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:22
        Jeśli mogłoby to zadziałaś, to czemu nie?
    • jagienka75 Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:17
      skoro im wolno głosić, że będą zabijać w imie Allaha a my Europejki "pragniemy gwałtów" , chrześcijanom wolno "histeryzować" i pozować nawet z czołgami, jeśli tylko tego będą chcieli.
      jakby na to nie patrzeć, ta "histeria" ma też swoje dobre strony. dzięki niej młodzi i agresywni muzułmanie, będa omijali nasz kraj z daleka i pójda sobie gdzie indziej.
      dlaczego chrześcijanie mają być pod tym względem gorsi od fanatycznych wyznawców Alllaha?
      samych uchodźców nikt się w Polsce nie obawia, tylko tych młodych i agresywnych.
      • araceli Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:17
        jagienka75 napisała:
        > skoro im wolno głosić, że będą zabijać w imie Allaha a my Europejki "pragniemy
        > gwałtów" , chrześcijanom wolno "histeryzować" i pozować nawet z czołgami, jeśli
        > tylko tego będą chcieli.

Czyli chrześcijanie są dokładnie tacy sami jak islamiści. CND.
        • kaz_nodzieja Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:21
          Jak zaczną wysadzać bomby i zabijać niewiernych to tak, póki co zabija i terroryzuje druga strona, wśród terrorystów większość stanowią muzułmanie, pogódź się z tym, a zrozumiesz nasze obawy i wątpliwości i przestaniesz nazywać je ksenofobią i nazizmem. Oto słowo moje.
          • morgen_stern Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:23
            >Oto słowo moje.

Myślałeś o tym, żeby zasięgnąć porady specjalisty od głowy? Mania wielkości i urojenia mogą być wyleczalne.
          • kolter Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:24
            kaz_nodzieja napisał(a):

> Jak zaczną wysadzać bomby i zabijać niewiernych to tak, póki co zabija i terroryzuje druga strona, wśród terrorystów większość stanowią muzułmanie, pogódź się z tym, a zrozumiesz nasze obawy i wątpliwości i przestaniesz nazywać je kseno fobią i nazizmem. Oto słowo moje.

wsadź sobie ty nieuku te słowa w zad , od 2002 Polska wspiera agresje na Afganistan , jakoś do tej pory bomb u nas nie było
          • feel_good_inc Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:55
            kaz_nodzieja napisał(a):
            > Jak zaczną wysadzać bomby i zabijać niewiernych to tak

No niestety, IRA się ostatnio uspokoiła...
            • kaz_nodzieja Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:58
              IRA działała głównie na swoim terenie. I fakt, uspokoili się. I skala dużo mniejsza.
              • kolter Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 13:02
                kaz_nodzieja napisał(a):

> IRA działała głównie na swoim terenie. I fakt, uspokoili się. I skala dużo mniejsza.

Ahaaaa Londyn to stolica Irlandii big_grin
                • kaz_nodzieja Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 13:04
                  Nie działali w całej Europie. Biorąc pod uwagę zasięg ISIS (praktycznie cała Europa, Stany, Tunezja) działali lokalnie, w niewielkim do działań ISIS zasięgu.
                  • kolter Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 13:06
                    kaz_nodzieja napisał(a):

> Nie działali w całej Europie. Biorąc pod uwagę zasięg ISIS (praktycznie cała Europa, Stany, Tunezja) działali lokalnie, w niewielkim do działań ISIS zasięgu.

IRA zabijała dokładnie tak samo jak ci z ISIS
                    • kotradykcja Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 13:23
                      Do IRA można dodać ETA. Też chrześcijanie, ba! Katolicy smile Dopiero pod koniec 2011 roku odwiesili broń na kołek. Lata 80 i 90 to zamachy bombowe, "egzekucje".
                      Jak mówi ciocia wikipedia, nawet szkolili się w Libanie oraz u chłopaków z Hamasu wink
                      Porozumienie ponad podziałami? Hmmm....
                      • kaz_nodzieja Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 10:10
                        To prawda, ale na dzień dzisiejszy prawdziwym zagrożeniem są islamiści. Do końca tego roku widzę co najmniej jeden zamach w którym giną ludzie, tylko dlatego, że według islamskiej wiary są niewierni. Wpuszczacie do Europy konia trojańskiego. W dodatku wyjątkowo słabo zamaskowanego.
                        • kolter Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 13:14
                          kaz_nodzieja napisał(a):

> To prawda, ale na dzień dzisiejszy prawdziwym zagrożeniem są islamiści.

nie ,jedynym zagrożeniem jest potencjalny rząd popierany przez rydzyka, juz w polskim sejmie pokazali ze nienawidzą kobiet próbując zmuszać je do rodzenia dzieci chazana , często z gwałtu.
        • jagienka75 Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:24
          agresja agresję plodzi, albo inaczej.
          na agresję trzeba odpowiedzieć agresją.
          póki co, my sobie żyjemy tutaj spokojnie i niech tak już zostanie.
          nie wyobrażam sobie jednak takich cyrków, jakie mają miejsce z udziałem fanatycznych wyznawców Allahan we Francji/Włoszech/Szwecji/UKm i co miało miejsce również na Lesbos.
          • kaz_nodzieja Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:30
            Myślę, że tu by nie pozwolono na cyrki, przy pierwszych próbach grymasów szybko by im pokazano, że polska gościnność dotyczy osób szanujących gospodarza, pozostali zaś mogą dostać kopa w zad. Tu nikt się nie będzie przejmował miauczeniem o rzekomej dyskryminacji. Tu nie ma poprawności politycznej, nie będziesz miał więcej praw tylko dlatego, że jesteś innej narodowości.
            • kolter Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:37
              kaz_nodzieja napisał(a):

> Myślę, że tu by nie pozwolono na cyrki, przy pierwszych próbach grymasów szybko
              > by im pokazano, że polska gościnność dotyczy osób szanujących gospodarza, pozostali zaś mogą dostać kopa w zad. Tu nikt się nie będzie przejmował miauczeniem
              > o rzekomej dyskryminacji. Tu nie ma poprawności politycznej, nie będziesz miał
              > więcej praw tylko dlatego, że jesteś innej narodowości.

najpierw nieuku musielibyśmy konstytucje zmienić ,choćby tylko w zakresie wolności wyznawania religii ,ale tego nikt inteligentny z powodu kiklu innowierców nie zrobi
              • riki_i Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 15:39
                A dlaczego niby nie? Korwin chce wpisac do konstytucji zakaz islamu oraz zrownanie go z faszyzmem i komunizmem.
                • feel_good_inc Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 15:42
                  riki_i napisał:
                  > A dlaczego niby nie? Korwin chce wpisac do konstytucji zakaz islamu oraz zrowna
                  > nie go z faszyzmem i komunizmem.

Korwin niczego takiego nie chce. Chce się załapać na ciepłą posadkę, jak zwykle. A to tylko takie pieprzenie dla jego niepełnosprytnych zwolenników.
                • kolter Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 16:35
                  riki_i napisał:

> A dlaczego niby nie? Korwin chce wpisac do konstytucji zakaz islamu oraz zrownanie go z faszyzmem i komunizmem.

na a tych co legalizowali zbrodnie np inkwizycji , nadal maja być traktowi jako obiekty czci ??
                  czy katolicyzmu za te setki milionów zabitych dla jego chwały lub z jego powodu juz nie obejmie zakaz ??
          • araceli Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:40
            jagienka75 napisała:
            > agresja agresję plodzi, albo inaczej.

To mąż Cię w domu leje? Stąd ta agresja?
            • jagienka75 Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:43
              > To mąż Cię w domu leje? Stąd ta agresja?
              >

tak? naprawdę mnie mąż leje?big_grin
              ty pewnie jesteś paskudniejsza od nietoperza i czekasz z utęsknieniem na tych panów z bliskiego wschodu.
              kolejna, która zmieniła poglądy na temat islamistów o 180 stopni. juz nie będę wnikać, dlaczego. ty to wiesz.
              • araceli Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:46
                To Ty twierdzisz, że agresja rodzi agresję więc dociekam gdzie się 'urodziła' Twoja. Mąż leje? Muslim zgwałcił?
                • jagienka75 Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:48
                  ty się nie martw mną i moim mężem a zajmij sobą. na zdrowie ci to wyjdzie i spędzi sen z powiek nad moim marnym losem.
                  chcesz się poprzywalać, od tego masz poczte gazetową, więc tam sobie na mnie poulewaj.
                  • araceli Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:51
                    Tak - martwię się sobą i chrześcijańską agresją, której zaraz mogę stać się ofiarą, bo przecież 'im wolno to nam też'.
                    • kaz_nodzieja Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 10:08
                      Spokojnie, na razie w Europie to nie chrześcijanie zabijają w imię swojej wiary.
                      • kolter Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 12:06
                        kaz_nodzieja napisał(a):

> Spokojnie, na razie w Europie to nie chrześcijanie zabijają w imię swojej wiary.

1992-195 pamięta takie rzeczy
                        • kaz_nodzieja Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 12:21
                          Czyli dobre 20 lat temu i skala o wiele mniejsza.
              • kaz_nodzieja Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:48
                No właśnie, nie wiem o co chodzi z tymi zmianami frontu w tym konkretnym temacie, strach się bać. Najpierw przyszli po Edelstein, potem jak widać po Araceli, chyba kolejnym będę ja albo Ty. Czym ich zastraszają? Mnie nazwali już nazistą bo napisałem, że niechęć Anglików (ktoś inny o niej wspomniał) do muzułmanów być może bierze się z ich wcześniejszego zachowania i zamachów. I ksenofobem za każdym razem gdy mam wątpliwości (niestety nie wyjaśnione do tej pory)co do tego gdzie naprawdę podziewają się kobiety i dzieci i jak można sprawdzić kogoś kto twierdzi, że nie ma dokumentów.
                • araceli Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:51
                  Widać niektórym strach przed muzułmanami nie wyłączył mózgu.
                • jagienka75 Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:52
                  taka chorągiweczka i tyle. szkoda na to to klawiatury, jak i na morgen zresztą.
                  jedna niestała w poglądach i sama nie wie, czego chce ani co pitoli, druga zakłada wątki, żeby się "ponawalać" z braku zajęcia oraz życia w realu.
                  szkoda na nie czasu.
                  • morgen_stern Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:53
                    Mam nadzieję, że TYM RAZEM będziesz konsekwentna big_grin
                    • jagienka75 Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:57
                      masz 41 lat. w tym wieku nabywa się jednak mądrości życiowej, ale jak widać, ty zgłupiałaś.
                      no cóż, współczuć nie będęwink

jagienka do kościółka nie chadza ani sie nie modli, więc nie wyjeżdżaj z katolicyzmem i chrześcijaństwem. na mnie to nie działa.
                      i uwaga spierd...
                      • morgen_stern Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 13:53
                        I to ja się denerwuję? wink odpocznij dziewczyno, odstaw forum, bo nie dajesz rady.
                        • jagienka75 Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 13:58
                          że jak?
                          chyba ci się życie wirtualne z realnym pomerdałobig_grin
                          najwidoczniej nie masz nic pożyteczniejszego do roboty, jeśli masz czas każdemu z osobna się "odgryzać" . no mnie by się nie chciało.
                          co by nie mówić, sama z tego wątku robisz "chlew".
                          • morgen_stern Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 14:03
                            Masz chyba faktycznie jakieś problemy psychiczne, nie kontrolujesz swojego strumienia świadomości. Zdecydowanie powinnaś ograniczyć forum, bo ci nie służy. Poważnie piszę. Od tej chwili będę cię traktować jak chorą, która nie do końca za siebie odpowiada, bo wstyd chorej kobiecie dos...ć
                            • jagienka75 Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 14:09
                              czyli ty się wykłócasz z każdym , kto ma odmienne zdanie a nawet go atakujesz, ale to ja mam problemy psychicznebig_grin
                              za dużo ematki, za mało życia w realu.
                              • morgen_stern Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 14:11
                                Nie tylko ja ci piszę, że nie potrafisz dyskutować. I nie tylko w tym wątku, więc może odpuść, dla twojego dobra to piszę. Nie wybrniesz już z tego.
                                • jagienka75 Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 14:13
                                  ojejuniu, chyba się popłaczę...
                                  no jakby mi zależalo na zdaniu jakichś kłótliwych babwink
                • kota_marcowa Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 14:26
                  > No właśnie, nie wiem o co chodzi z tymi zmianami frontu w tym konkretnym temaci
                  > e,

Edel ma ich na własnym podwórku, więc nie dziwne, że jest za rozparcelowaniem ich dalej. A zmiana frontu przez araceli, IMO, ma związek ze zbliżającymi się wyborami i prawdopodobną wygraną PISu smile
      • kropkacom Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:23
        Sytuacja w Polsce, czy Czechach przypomina mi niecierpliwość biegaczy w blokach starownych na zawodach lekkoatletycznych. Tylko czekać na falstart.
      • morgen_stern Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:24
        jakby na to nie patrzeć, ta "histeria" ma też swoje dobre strony. dzięki niej m
        > łodzi i agresywni muzułmanie, będa omijali nasz kraj z daleka i pójda sobie gdz
        > ie indziej.

Chyba padnę. Myślisz, że ISIS wystraszy się paru Maćków dumnie wyprężonych przy wiatrówkach? big_grin macie świetny plan, tylko realizacja kuleje.
        • jagienka75 Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:28
          nie sądzę, żeby tych chorych fanatyków cokolwiek wystraszyło. nie osobników, którzy wysadzają siebie, swoje kobiety i dzieci w imię Allaha.
          to są chorzy i źli ludzie. zrobili burdel u siebie i teraz robią go w Europie.
          mam tylko cichą nadzieję, że Polska tego burdelu uniknie.
          • morgen_stern Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:37
            Teraz piszesz, że to nic nie da, wcześniej, że super akcja, bo się wystraszą i nie przyjadą. Kontrolujesz czasem to, co tu wypisujesz? Bo przeczysz sama sobie i to w jednym wątku.
            • jagienka75 Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:41
              wiem co piszę i tak. uważam , że ta "hosteria" ma swoje plusy. co nie znaczy, że na fanatyków może nie podziałać. wszędzie może trafic sie jakiś wariat.
              coś jeszcze? ty nie masz nic innego do roboty, tylko zakładać wątki tylko po to, żeby się przez resztę dnia "nawalać"?
              jak ci moje poglądy nie pasują albo ja sama, załóż swoje prywatne forum. tam będziesz miała swoje KWA.
              • morgen_stern Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:43
                Zawsze tak samo się denerwujesz, kiedy ktoś wytknie ci pisanie przeczących sobie bzdur wink Przemyśl następnym razem, co piszesz i ustal jedną wersję. Forum nie polega na wiecznym przytakiwaniu sobie, tu się dyskutuje. Nie umiesz - daj sobie spokój.
                • jagienka75 Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:45
                  ja sie denerwuje? to chyba ciebie łatwo ponosi. w końcu nie dziwota. wy ślązaczki tak macie. typowa kłótliwa baba z ciebie i tyle.
                  masz coś do mnie, to swoje żale na priv wylewaj, albo się odwal i jużwink
                  • cosmetic.wipes Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:54
                    Morgen ma rację - nie umiesz dyskutować, o czym swiadczą argumenty personalne, którymi sie posługujesz,

I ta emota zupełnie nie pasuje do treści przez ciebie wydalonej.
                    • morgen_stern Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 13:02
                      Mijasz się z prawdą - ja odnoszę się tylko do sposobu dyskusji na forum, personalnie to akurat ja dostaję. Państwo myślą, że jak mi napiszą, że jestem starą panną z kotami to wygrali na argumenty. Naprawdę, ja rozumiem, że działam ci jakoś na nerwy (bo niby temat zlewasz, ale widzę jednak śledzisz na bieżąco i komentujesz, akurat tylko moje wypowiedzi), ale odrobina dobrej woli w ocenie jednak by się przydała. Chyba że koniecznie chcecie udowodnić, że w tym wątku obraziłam pół forum waląc frontalnie i osobiście, a reszta to tylko tak się broni - wtedy naprawdę nie ma juz czego komentować.
                      • morgen_stern Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 13:04
                        O k.... wybacz! Zupełnie źle przeczytałam twojego posta, myślałam, że piszesz do mnie! Przyznałaś mi rację, a ja cie jeszcze opierdzieliłam, sorry big_grin
                        • cosmetic.wipes Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 13:05
                          Spoko, zdarza się smile
                • kolter Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:53
                  morgen_stern napisała:

> ZForum nie polega na wiecznym przytakiwaniu sobie, tu się dyskutuje. Nie umiesz - daj sobie spokój.

no ale kto idiocie zabroni ...idiota jest anonimowy przez to czuje ze bezkarnie moze swój bełkot sprzedać
          • kaz_nodzieja Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:37
            Na pewno są wśród nich uczciwi ludzie lub kobiety, które wolałyby żyć po europejsku, a nie mogą. Niestety nie widzę żadnego sensownego programu który mógłby oddzielić ziarna od plew. Widzimy po Europie jak wygląda ich integracja (i nawet nie mam na myśli tu zamachów tylko zwykłe życie). Czy wiedząc, że wśród 20 kandydatek na opiekunkę do dziecka jest 1 morderczyni i psychopatka, ale niestety nie wiesz która zatrudnisz mimo wszystko opiekunkę bo może trafić się uczciwa czy zostaniesz z dzieckiem w domu lub rozważysz kogoś spoza owej 20? Tak to niestety działa. I nie nazywa się to rasizm, a zdrowy rozsądek. Bardzo współczuję uczciwym ludziom, zwłaszcza tamtejszym kobietom bo nie maja tam życia, nawet bez wojny, ale nie ma na chwilę obecną bezpiecznego wyjścia dla obu stron.
        • kaz_nodzieja Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:53
          ISIS woli działać na terenach gdzie jest ich już tak wielu, że żadne służby nie są w stanie ich skontrolować bo nikną w masie. W Polsce udaremniono już zamachy i wcale nie dlatego, że nasze służby takie sprytne, raczej mieli ułatwione zadanie bo łatwiej kontrolować mniejszą liczbę potencjalnych terrorystów niż większą jak w Niemczech czy we Francji.
          • kolter Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 13:13
            kaz_nodzieja napisał(a):
            W Polsce udaremniono już zamachy i wcale nie dlatego, że nasze służby takie sprytne, raczej mieli ułatwione zadanie bo łatwiej kontrolować mniejszą liczbę potencjalnych terrorystów niż większą jak w Niemczech czy we Francji.

kłamiesz bo oni ciebie okłamują ?czy z przekonaniem , w Polsce nie było takich prób służby od czasu do czasu muszą paniki narobić zeby np im budżet podnieśli ,wtedy wzywają anonimowo TVN 24 a jakiś saper pudełko zabiera z kibla dworcowego , w blasku fleszy big_grin
      • sumire Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:27
        Samych uchodźców nikt się w Polsce nie obawia? Wolne żarty wink Sam pan prezes wczoraj wyrażał zaniepokojenie zarazkami przenoszonymi przez to towarzystwo...

I mocno wątpię w tę dobrą stronę histerii. Bo wątpię, żeby kogoś, kto ma naprawdę złe intencje, odwiodły od tego pomysłu zdjęcia ludzi o twarzach nieskażonych myśleniem pozujących z bronią. Jak będzie chciał wysadzić PKiN, to i tak wysadzi. Tylko że, taki szczegół, na razie nie mamy w kraju jeszcze żadnych młodych i agresywnych muzułmanów.
        • kaz_nodzieja Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:32
          I niech tak zostanie jak najdłużej.
    • d.o.s.i.a Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:23
      I znowu wyciagasz jednostkowe przyklady i wyglaszasz jakies generalne tezy o calych populacjach?
      Wez przestan.
      • morgen_stern Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:26
        Na mój zdrowy rozum to oni sami taką tezę wygłaszają, pisząc na karteczkach "jestem chrześcijaninem". ja już niczego nie muszę uogólniać, raczej zawężałabym do "jestem polskim katolikiem, który robi z siebie głupka".
    • jesienna.nuta Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:38
      Się przestraszysz, jak CIEBIE napadną islamiści.
      Ale będzie za późno trochę, Morgen.
      • morgen_stern Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:41
        Rozumiem, że nie możesz się doczekać, ale na razie jakoś się nie zapowiada. W razie czego zostawię testament, który zostanie opublikowany na forum po mojej męczeńskiej śmierci.
        • jesienna.nuta Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:47
          Nie wygłupiaj się, nie życzę Ci źle.
          Czy to histeria? Ta Twoja przesadzona reakcja?
          • morgen_stern Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:50
            Przestań zgrywać głupa. Tak to se możesz gadać z jagienką tongue_out
            • jesienna.nuta Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:53
              Sama zgrywasz głupa.
              A do tego jesteś niekulturalna.

• misiu-1 Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:42
      A kto będzie bronił Twojej dupy, przed, nierzadko zbiorowym, ubogaceniem przez imigrantów? Ciotki rewolucji? Od pokojowych i tolerancyjnych, lewicowych towarzyszy usłyszysz tylko, żebyś faktu ubogacenia nie zgłaszała, bo to się nie przysłuży sprawie.
      • araceli Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:43
        A kto mnie obroni przez Misiowymi byczkami?
        • jesienna.nuta Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:48
          No ja tam liczę na chrześcijan z kałachami.
          Prawdę mówiąc.
        • kaz_nodzieja Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 12:56
          Mamy swoich polskich gwałcicieli, to fakt. Dlatego nie potrzebujemy nowych islamskiego pochodzenia. Nasi przynajmniej wiedzą, że gwałt to coś złego i że jest za to kara w naszym prawie. Islamskich misiów dopiero trzeba uczyć jak przedszkolaków, że kobieta ubrana inaczej niż w długie szmaty niekoniecznie ma ochotę na seks z nimi i że w naszej kulturze za gwałt karany jest sprawca, a nie ofiara, w dodatku co za dzika kultura - u nas kobieta nie musi mieć żadnego męskiego świadka, że została zgwałcona.
          • jesienna.nuta Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 13:00
            No wiesz, nawet na tym forum są takie panie co się rozczulają, że islamistom puchną jądra jak sobie czegoś nie zgwałcą. Aż strach się bać.
            • morgen_stern Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 13:23
              Możesz zacytować, dać linka, czy tylko tak sobie fantazjujesz?
              • jesienna.nuta Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 13:36
                Wyciągam wnioski.
                • morgen_stern Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 13:38
                  Czyli fantazjujesz. Skoro temat cię kręci przetraw to może w samotności z lampką wina, ale nie rób tego na publicznym forum, bo to niesmaczne. Też nie wiesz, na czym polega dyskusja?
                  • jesienna.nuta Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 13:40
                    Nie piję, nie palę, nie biorę narkotyków.
                    Jakieś sugestie?
                    • kolter Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 13:50
                      jesienna.nuta napisała:

> Nie piję, nie palę, nie biorę narkotyków.
                      > Jakieś sugestie?

seksoholizm ??
                      • jesienna.nuta Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 13:54
                        Też nie big_grin
          • kolter Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 13:01
            kaz_nodzieja napisał(a):

> Mamy swoich polskich gwałcicieli, to fakt. Dlatego nie potrzebujemy nowych isla
            > mskiego pochodzenia. Nasi przynajmniej wiedzą, że gwałt to coś złego i że jest
            > za to kara w naszym prawie. Islamskich misiów dopiero trzeba uczyć jak przedszk
            > olaków, że kobieta ubrana inaczej niż w długie szmaty niekoniecznie ma ochotę n
            > a seks z nimi i że w naszej kulturze za gwałt karany jest sprawca, a nie ofiara
            > , w dodatku co za dzika kultura - u nas kobieta nie musi mieć żadnego męskiego
            > świadka, że została zgwałcona.

nieuku tam za gwałt łeb ucinają a u nas co najwyzej skazują na prace społeczne

W kraju niepodzielnie rządzonym przez ajatollaha Ali Chameneiego najwyższy wymiar kary grozi za następujące przestępstwa: morderstwo, napad z bronią w ręku, handel narkotykami, porwanie, gwałt, pedofilia, homoseksualizm, szpiegostwo, terroryzm, apostazja i prostytucja.

Czytaj wiecej: www.wiadomosci24.pl/artykul/egzekucje_w_imie_szariatu_kara_smierci_w_iranie_174221.html
            • jesienna.nuta Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 13:07
              Gwałt na chrześcijance lub chrześcijańskim chłopcu NIE SĄ UWAŻANE W ISLAMIE ZA PRZESTĘPSTWO. Koran sobie poczytaj.
      • misiu-1 Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 15:26
        Oj, głupi ja, głupi. Skąd mi właściwie przyszło do głowy, że guten_morgen będzie się obawiała ubogacenia przez imigrantów? Choćby i zbiorowego? W końcu dobra psu i mucha. Noblista z 1992 roku, Gary Stanley Becker, udowodnił, że ludzie, nawet sobie tego nie uświadamiając, zachowują się tak, jakby kalkulowali. Poparcie guten_morgen dla muzułmańskiej imigracji może wynikać właśnie z tego zjawiska.
        • misiu-1 Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 15:36
          Tu przypomniał mi się brodaty kawał, jak to idzie sobie dziewczyna przez ciemny las i napotyka leśniczego.
          - Nie boi się panienka chodzić tak sama po lesie? - rzecze leśniczy - Jeszcze ktoś panienkę napadnie i zgwałci?
          - Gdyby pan był tak łaskaw - odparło dziewczę - to bym już dalej nie szła.
          • kropkacom Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 15:41
            Głodnemu chleb na myśli. Typowe.
      • marychna31 Misiu1 obrońca dup... 14.10.15, 21:32
        > A kto będzie bronił Twojej dupy, przed, nierzadko zbiorowym,

Czytałam, że ekipa z Monty Pytona ma się reaktywować. Misiu aka obrońca dup mógłby im skecze wymyślać.
    • kotradykcja Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 13:11
      Przeraża mnie ta akcja. Mój stosunek do strzelania sam w sobie jest neutralny. Mąż ma pozwolenie na broń, ja lubię strzelać sportowo. Ale to, co ci ludzie robią jest jakimś absurdem, nie mówiąc już o firmowaniu tego słowem "chrześcijaństwo". Jestem chrześcijanką, mąż dzieci też. Żadne z nas nie popiera akcji.
    • kozica111 Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 13:13
      Morgen jakie są pobudki twoich postów?
      Bo wg mnie twoje wpisy nie wynikają z tego ze ty jesteś taka tolerancyjna względem muzułmanów /homoseksualistów/ tematu aborcji itp; tylko ty zwyczajnie nie lubisz katolików i każdy powód dla ciebie dobry by wsadzić kij w mrowisko i sobie ulżyć, weź się opamiętaj bo tylko ci sie wydaje ze tak bardzo sie na plus od tych "katolików" różnisz.
      • kolter Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 13:15
        kozica111 napisała:

> tylko ty zwyczajnie nie lubisz katolików i każdy powód dla ciebie dobry by wsadzić kij w mrowisko i sobie ulżyć, weź się opamiętaj bo tylko ci sie wydaje ze tak bardzo sie na plus od
        > tych "katolików" różnisz.

Ona pisała o katolikach czyli nie o chrześcijanach ??
        • kozica111 Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 13:22
          Biedny ty.
          • kolter Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 13:46
            kozica111 napisała:

> Biedny ty.

nie ja , bo mi pleban cudów nie wmawia ,
            chrześcijan katolicy systematycznie wybijali w okresie od IV do VI wieku
      • morgen_stern Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 13:25
        Ta pobudka jest akurat bardzo prosta - strasznie mnie rozbawiła ta kuriozalna akcja, jak widać nie tylko mnie. Nie mam nic ogólnie do katolików. Natomiast bardzo lubię wytykać polskim pseudo-katolikom ich niekonsekwencję, oszołomstwo i agresję.
        • echtom Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 18:19
          > Nie mam nic ogólnie do katolików.

Myślę, że masz bardzo dużo i to utrudnia rzeczową dyskusję.
          • kaz_nodzieja Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 09:58
            I jak tak uważam. Niestety ostatnio jest taka nagonka na katolików, że nawet ja - antyklerykał muszę ich brać czasem w obronę.
            • kolter Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 11:57
              kaz_nodzieja napisał(a):

> I jak tak uważam. Niestety ostatnio jest taka nagonka na katolików, że nawet ja
              > - antyklerykał muszę ich brać czasem w obronę.

nie myl krytyki zachowań idiotów, od krytyki katolików
        • riki_i Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 18:38
          Lepiej publicznie podrzyj koran, skoros taka postepowa i antyoszolomska.

Ps. Bezpieczniej sie powyzywac na "pseudokatolikach", co nie?
          • morgen_stern Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 21:50
            Są mi bliscy jak własna matka! Poza tym dlaczego każesz mi drzeć koran, nie mam zamiaru drzeć biblii, więc jakby nie widzę analogii. Choć rozumiem, że ty bardzo chcesz ją widzieć, ale za twoje fantazje nie odpowiadam.
            • riki_i Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 23:37
              Jakie niby fantazje? Przebywając wśród katolików możesz sobie bezkarnie walić w nich jak w bęben, ale spróbowałabyś to samo zrobić w otoczeniu muslimów... Takie politpoprawne osóbki jak Ty, gardłujące za przyjmowaniem islamskich uchodźców kręcą sobie same bicz na siebie. Ale nie będę więcej gadał jak dziad do obrazu, bo to bez sensu. Pa pa
              • kolter Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 08:15
                riki_i napisał:

> Jakie niby fantazje? Przebywając wśród katolików możesz sobie bezkarnie walić w
                > nich jak w bęben,

rzeczywiście big_grin jak dożo do mordobicie brakowało big_grin

• araceli Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 08:54
                riki_i napisał:
                > Jakie niby fantazje? Przebywając wśród katolików możesz sobie bezkarnie walić w
                > nich jak w bęben, ale spróbowałabyś to samo zrobić w otoczeniu muslimów...

Urażenie uczuć katolika w tym kraju jest zagrożone karą pozbawienia wolności do lat 2.
                • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 08:59
                  Obraza islamu to tylko kara śmierci.
                  • araceli Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 09:02
                    To rozumiem WWC, że jesteś żywym trupem?
                    • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 09:06
                      A islamiści zaglądają na ematkę? Na szczęście jeszcze nie. Spytaj Theo van Gogha (a nie, nie żyje), ekipę Charlie Hebdo (a nie, też zginęli), duńskich rysowników, którzy do końca życia muszą być pod ochroną policji. Albo spal Koran w Londynie gdzieś na ulicy-umrzesz w minutę.
                      • araceli Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 09:10
                        wyyznawczyyniwielkiegoczerwia napisała:
                        > A islamiści zaglądają na ematkę? Na szczęście jeszcze nie.

Jak to nie? Islamiście zaglądają jematkom do łóżek - nie wiesz tego? Bój się - idą po Ciebie!
                        • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 09:12
                          Trzymaj poziom, araceli, nie kompromituj się. A ta nagła przemiana w miłośniczkę habibków jak u edelstein to skąd się wzięła? Przyznasz się?
                          • araceli Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 09:18
                            A jak się zastanawiam skąd nagle takie ograniczenie umysłowe i miłość do katotalibanu? Kisiel w majtach na widok ONR-owych byczków?Strażak nienawidzącym ludzi kibolem się okazał?

Ja w żaden sposób nie zmieniłam poglądów - dalej uważam, że religia to ZŁO. KAŻDA RELIGIA. I nadal nie popieram agresji i przemocy. A tutaj jak widać 'im wolno to 'nam' też'! big_grin Sięgacie tego samego dnia co 'bydło'.
                            • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia [...] 15.10.15, 09:32
                              Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                              • araceli Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 09:41

> Ja tam miłości do katotalibanu nie czuję. Wolę katotaliban niż kalifat i ty też
                                > wolisz, tak jak kropka, tylko się do tego nie przyznasz.

Nie, nie 'wolę'. Zagrożenie katotalibanem jest realne - kalifat to abstrakcja.

> Wybieram mniejsze zło. A agresji i przemocy nie popieram,

Popierasz. Judzisz, straszysz, podkręcasz spiralę nienawiści. Te dziewczynki, nad których obrzezaniem tak płaczesz, spłoną w ośrodkach dla uchodźców w Polsce przy Twoim pełnym zachwycie nad dzielnymi ONR-owymi byczkami 'ratującymi ojczyznę'.
                                • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 09:56
                                  Wiedziałam, że się nie przyznasz.Nikt jeszcze nie spłonął w obozie dla uchodźców, za to sporo dziewczynek w pożarze szkoły w AS- nie pozwolono im wyjść, bo nie były zakryte.
                                  • araceli Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 10:00
                                    >Nikt jeszcze nie spłonął w obozie dla uchodźców,

Jasne! I żadnego uchodźcy, studenta o ciemnej karnacji, kobiety-muzułmanki wcaaaaale nie pobito!

Nikomu w Polsce jeszcze gardła nie poderżnięto więc o co tas histeria?
                                    • kaz_nodzieja Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 10:26
                                      Pobicie muzułmanki przez obcego to przestępstwo, ale pamiętaj była (niestety) siostro w poglądach, że podobne obicie muzułmanki, ale przez jej własnego męża już przestępstwem nie jest, ma on według swojej religii do tego prawo. I mimo wszystko pobicie to nie zginięcie od kuli na plaży czy w swoim miejscu pracy w biały dzień lub od bomby w metrze. W Polsce nie poderżnięto nikomu gardła, ale do dziś mi smutno gdy myślę o rodzinie polskiego inżyniera, któremu trzy lata temu islamiści na oczach telewizyjnych kamer ścięto głowę. Pewnie gdyby miał wybór wolałby zostać tylko pobity.
                                    • d.o.s.i.a Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 11:20
                                      >>> asne! I żadnego uchodźcy, studenta o ciemnej karnacji, kobiety-muzułmanki wcaaaaale nie pobito!

PROPORCJE znaj kobieto!!!!!!!!
                                  • kaz_nodzieja Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 10:28
                                    I tak cud, że w ogóle pozwolono im się uczyć.
                                • kaz_nodzieja Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 10:31
                                  Jestem od lat antyklerykałem, niedawno na FB zobaczyłem grupę "Prześladowanie ateistów w Polsce", nie dołączyłem tylko się uśmiałem zdrowo bo mimo niby katolickiej Polski prześladowany nijak się nie czuję. Trochę przeszkadzają mi krzyże w szpitalach oraz finansowanie kościoła i to tyle. Jak niewierny w kraju islamskim miałbym o wiele więcej przesrane, albo i nie, po prostu bym nie żył.
                                  • kolter Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 13:33
                                    kaz_nodzieja napisał(a):

> Jestem od lat antyklerykałem, niedawno na FB zobaczyłem grupę "Prześladowanie ateistów w Polsce", nie dołączyłem tylko się uśmiałem zdrowo bo mimo niby katolickiej Polski prześladowany nijak się nie czuję. Trochę przeszkadzają mi krzyże
                                    > w szpitalach oraz finansowanie kościoła i to tyle. Jak niewierny w kraju islamskim miałbym o wiele więcej przesrane, albo i nie, po prostu bym nie żył.

nie jesteś antyklerykalny , nie pajacuj i nie udawaj kogoś kim nie jestes
                            • d.o.s.i.a Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 10:56
                              >>>> Ja w żaden sposób nie zmieniłam poglądów - dalej uważam, że religia to ZŁO. KAŻDA RELIGIA. I nadal nie popieram agresji i przemocy. A tutaj jak widać 'im wolno to 'nam' też'! big_grin Sięgacie tego samego dnia co 'bydło'.

NIe. Zupelnie nie zrozumialas chyba. Chodzi WYLACZNIE o stosowanie przez Morgen podwojnych standardow.
                              Jesli chodzi o muzulmanow to POLOWA z nich moze podzynac gardla, wysadzac sie w metrze, pluc na kobiety na ulicy, obcinac glowy a i tak agitujecie, ze to o niczym nie swiadczy, ze nie wszyscy sa terrorystami. Bo reszta to mile muzulmanskie rodziny, ktore muchy by nie skrzywdzily - ergo, nie ma o co bic piany jak ktorys sie wysadzi w metrze, albo zgwalci jazydcka dziewczyne, albo obetnie komus glowe. Nawet jakby 99% bylo terrorystami to przeciez "1% nie jest terrorysta, wiec musimy ich WSZYSTKICH szanowac i holubic".

Natomiast MY (czyli europejczycy/chrzescijanie/polityczni poprawnie) musimy byc w STU procentach krysztalowi, prawi, moralni, musimy pomagac wszystkim bez wzgledu na wlasne obawy, ba, obaw nam miec nie wolno bo obawy to juz rasism. Musimy uwielbiac wszystkie kultury, nie wolno nam martwic sie o swoja. Wtedy zaczyna sie linkowanie jakis bzdur w facebooku i pisanie o narodowej histerii z teza w tle pt "ach jacy ci POLACY, CHRZESCIJANIE to ksenofobi i rasisci". I wtedy jakos nie padaja slowa, o tym, zeby nie rozciagac win jednostek na cale populacje, chociaz takie wybryki to domena promila promilow populacji, wiec nawet nie ma co porownywac do proporcji terrorystow i innych radykalow wystepujacych wsrod muzulmanow.

Czujesz, czy dalej nie?
                              • kaz_nodzieja Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 11:03
                                A ja powiadam Wam - tolerancja to wspaniała rzecz, ale pod jednym, ważnym warunkiem, o którym chyba od lat się zapomina - gdy działa ona w obydwie strony. Gdzie tolerancja owej drugiej strony, gdy zatrudniony mężczyzna nie chce przyjąć polecenia służbowego od kobiety? Gdzie tolerancja gdy strzela się do wczasowiczów na plaży, kompletnie bezbronnych?
                              • dzikka Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 11:11
                                100/100

• kolter ................... 15.10.15, 11:50
                                d.o.s.i.a napisała:

> Czujesz, czy dalej nie?

nie, wy katolicy musicie wsiąść na koń i za radą Jezusa Chrystusa zabijać niewiernych ..

X. O podejmujących wyprawę do Jerozolimy lub do Hiszpanii
                                Tym, którzy wyruszają do Jerozolimy i udzielają skutecznej pomocy dla obrony ludu chrześcijańskiego i walki z tyranią niewiernych, darowujemy odpuszczenie grzechów oraz, jak to zostało postanowione przez pana naszego papieża Urbana [II], bierzemy ich domy, rodziny i wszystkie dobra pod opiekę świętego Piotra i Kościoła rzymskiego. A zatem ktokolwiek ośmieliłby się trwonić te majątki albo grabić podczas ich pielgrzymowania, będzie ukarany ekskomuniką. Mocą naszej władzy apostolskiej polecamy, ażeby ci, którzy umieścili na swoich płaszczach krzyże z zamiarem udania się do Jerozolimy albo do Hiszpanii, a potem zrezygnowali, muszą na nowo podjąć krzyż i udać się w ową podróż w czasie od najbliższej Wielkanocy do następnej. W innym przypadku zabraniamy im od tego momentu wstępu do kościoła i na mocy interdyktu pozbawiamy wszystkie ich ziemie świętych czynności kościelnych z wyjątkiem chrztu dzieci i [sakramentu] pokuty umierających.
                                • d.o.s.i.a Re: ................... 15.10.15, 11:56
                                  Po pierwsze, nie jestem katoliczka. Po drugie bredzisz i brniesz coraz bardziej. Nie potrafisz dyskutowac, nie wiesz o co chodzi w dyskusji to sie nie odzywaj, bo to co wychodzi spod Twoich palcow to belkot nie na temat.
                                  • kolter Re: ................... 15.10.15, 11:58
                                    d.o.s.i.a napisała:

> Po pierwsze, nie jestem katoliczka. Po drugie bredzisz i brniesz coraz bardziej
                                    > . Nie potrafisz dyskutowac, nie wiesz o co chodzi w dyskusji to sie nie odzywaj
                                    > , bo to co wychodzi spod Twoich palcow to belkot nie na temat.

jak rozumiem kolejny atak personalny ze strony nie katoliczki to nie bełkot ??
                                • echtom Re: ................... 15.10.15, 12:29
                                  Poszukaj jeszcze czegoś w Biblii, najlepiej w Starym Testamencie wink
                                  • kolter Re: ................... 15.10.15, 13:02
                                    echtom napisała:

> Poszukaj jeszcze czegoś w Biblii, najlepiej w Starym Testamencie wink

kolejna z problemami alkoholowymi ??
                                    • echtom Re: ................... 15.10.15, 13:19
                                      Ależ skąd smile Po prostu badam granice Twojej paranoi.
                                      • kolter Re: ................... 15.10.15, 13:30
                                        echtom napisała:

> Ależ skąd smile Po prostu badam granice Twojej paranoi.

no a ktos z zaburzeniami osobowości, moze posiadać takie możliwości big_grin
                                        masz ku temu jakies merytoryczne przygotowanie, poza korespondencyjnym kursem psychologi prowadzonej przez koło gospodyń wiejskich w Gać big_grin ??
                                • dzikka Re: ................... 15.10.15, 14:04
                                  Kolter, a czy ty w ogóle wiesz co było przyczyną krucjat? To uświadomię ci, że niedługo po śmierci Mahometa muzułmanie ruszyli na Dar al-harb (obszar wojny) i tak mieczem zdobyli Palestynę, Syrię, Egipt i przemieniło je na Dar al-islam (obszar islamu). I tak mieczem zdobywali przez następne stulecia kolejne tereny bo obowiązkiem islamisty jest aby cały świat był Dar al-harb. Brutalne działania przeciw chrześcijanom w Azji Mniejszej w X /Xl w. zaowocowało zwróceniem się o pomoc wojskową do papieża Urbana II. I to było przyczyną rozpoczęcia krucjat.
                                  • kolter Re: ................... 15.10.15, 14:10

dzikka napisała:

> Kolter, a czy ty w ogóle wiesz co było przyczyną krucjat?

wiem..

To uświadomię ci, że
                                    > niedługo po śmierci Mahometa muzułmanie ruszyli na Dar al-harb (obszar wojny) i
                                    > tak mieczem zdobyli Palestynę, Syrię, Egipt i przemieniło je na Dar al-islam (
                                    > obszar islamu). I tak mieczem zdobywali przez następne stulecia kolejne tereny
                                    > bo obowiązkiem islamisty jest aby cały świat był Dar al-harb. Brutalne działani
                                    > a przeciw chrześcijanom w Azji Mniejszej w X /Xl w. zaowocowało zwróceniem się o pomoc wojskową do papieża Urbana II. I to było przyczyną rozpoczęcia krucjat.

wzruszyło mnie ta informacja big_grin ale nie zapominam ze ten cały Urban II miał czelność nazywać się wikariuszem Chrystusa i to on zamiast kierować się zasadą nadstawiania policzka ,wręcz zmuszał/namawiał do zabijania muzułmanów big_grin ile w tym chrześcijańskiej ckliwości big_grin
                                    poza tym każdy kij ma dwa końce tak samo jak i ten, a najlepiej samemu sobie(np katolikowi) widzieć tylko winę muzułmanów w tamtych konfliktach ...
                                    • dzikka Re: ................... 15.10.15, 14:25
                                      nie wiem, po co ja się wdaje w te bezsensowne polemiki.

Nie napisałam, że krucjaty były dobre, że są usprawiedliwione itd. itp. W ogóle można się na wzajem przepychać faktami pro-chrześcijańskimi lub pro-muzułmańskimi. Kto, kogo okrutniej mordował. To do niczego nie prowadzi. po obydwu stronach są/byli ludzie, jedni tchórzliwi, drudzy miłosierni a trzeci czerpiący rozkosz z mordu.

To ty widzisz tylko winę katolików i w tamtych i w tych czasach. Koniec.
                                      • kolter Re: ................... 15.10.15, 14:54
                                        dzikka napisała:

> nie wiem, po co ja się wdaje w te bezsensowne polemiki.
                                        >
                                        > Nie napisałam, że krucjaty były dobre, że są usprawiedliwione itd. itp.

no a ja nie pochwalałem zbrodni dokonanych na rojalistach we Francji .

W ogóle
                                        > można się na wzajem przepychać faktami pro-chrześcijańskimi lub pro-muzułmańskimi. Kto, kogo okrutniej mordował. To do niczego nie prowadzi. po obydwu stronach są/byli ludzie, jedni tchórzliwi, drudzy miłosierni a trzeci czerpiący rozkosz z mordu.

no a jednych i drugich zagrzewali do walki ich duchowni

> To ty widzisz tylko winę katolików i w tamtych i w tych czasach. Koniec.

zasadniczo widzę to ze islam mówi zeby zabijać niewiernych a katolicyzm ponoć tego nie naucza ,czyli widzę raczej ich obłudę
                                    • d.o.s.i.a Re: ................... 15.10.15, 14:30
                                      >>>> poza tym każdy kij ma dwa końce tak samo jak i ten, a najlepiej samemu sobie(np katolikowi) widzieć tylko winę muzułmanów w tamtych konfliktach ...

I dlatego wlasnie przytaczanie argumentow o tym co bylo "dawniej" nie ma kompletnie sensu. Liczy sie tylko i wylacznie to co TU I TERAZ.
                                      • kaz_nodzieja Re: ................... 15.10.15, 14:47
                                        Ma sens o ile wychodzi z tego jakaś nauka na przyszłość. Czy widzimy co dzieje się na przedmieściach Paryża, w wielu miejscach w Belgii albo dzielnicach Niemiec? Widzimy. Czy chcemy mieć to samo u siebie? Chyba każdy zdroworozsądkowy człowiek, powie że nie.
                                        • kolter Re: ................... 15.10.15, 15:00
                                          kaz_nodzieja napisał(a):

> Ma sens o ile wychodzi z tego jakaś nauka na przyszłość. Czy widzimy co dzieje
                                          > się na przedmieściach Paryża, w wielu miejscach w Belgii albo dzielnicach Niemiec? Widzimy. Czy chcemy mieć to samo u siebie? Chyba każdy zdroworozsądkowy człowiek, powie że nie.

no a co się dzieje w tych niemcach ze tam ich bez problemu przyjmują ?
                                          • kaz_nodzieja Re: ................... 15.10.15, 15:39
                                            Już pisałem, coś tu jest na rzeczy, Niemcy to nie jest głupi kraj, jakaś część polityki (najpewniej związana z pieniędzmi innymi niż te o których wiemy oficjalnie) dzieje się poza naszymi oczami.
                                            • kolter Re: ................... 16.10.15, 08:54
                                              kaz_nodzieja napisał(a):

> Już pisałem, coś tu jest na rzeczy, Niemcy to nie jest głupi kraj, jakaś część
                                              > polityki (najpewniej związana z pieniędzmi innymi niż te o których wiemy oficjalnie) dzieje się poza naszymi oczami.

Niemcy 60 lat temu sprowadzili do siebie muzułmanów , potrafią z nimi żyć i kiedys usłyszałem ze lepszy trzeźwy Turek i niż pijany Polak ...
                                              • kaz_nodzieja Re: ................... 16.10.15, 09:08
                                                Skoro potrafią żyć skąd od lat organizowane są tamtejsze antyislamskie marsze i czemu chcą się podzielić tak cennymi rękami do pracy z Polską, za którą nigdy nie przepadali? I skąd dzielnice w niektórych niemieckich miasta do których boi się wjeżdżać tamtejsza policja? Oto moje wątpliwości, niech zostaną rozwiane?
                                                • kolter Re: ................... 16.10.15, 09:26
                                                  kaz_nodzieja napisał(a):

> Skoro potrafią żyć skąd od lat organizowane są tamtejsze antyislamskie marsze

te marsze podobni tobie organizują w 90% na wschodzie Niemiec

> i czemu chcą się podzielić tak cennymi rękami do pracy z Polską, za którą nigdy
                                                  > nie przepadali? I skąd dzielnice w niektórych niemieckich miasta do których boi
                                                  > się wjeżdżać tamtejsza policja? Oto moje wątpliwości, niech zostaną rozwiane?

ciekawi mnie to stwierdzenie o wystraszonej policji od 1978 roku tam jestem/bywam jakoś nie bardzo wiem o czym tu fantazjujesz ??
                                                  • kardiolog Re: ................... 16.10.15, 11:08
                                                    Bleibt den Beamten künftig keine andere Wahl, als zu flüchten?(..)
                                                    Wenn wir in solch brenzligen Situationen wie in Duisburg-Marxloh nicht schnell genug Verstärkung organisieren können, bleibt den Beamten künftig keine andere Wahl, als zu flüchten. Das wäre ein Sieg der Clans oder Banden“, ergänzt Plickerts Sprecher. „Dann erleben wir ein Auseinanderdividieren der Gesellschaft, wie wir es aus Ghettos in den USA oder Frankreich kennen. Wir müssen jetzt den Anfängen wehren.“
                                                    Czy ktoś przetlumaczy a potem sprawdzi Polska wersję?
                                                  • kolter Re: ................... 16.10.15, 15:55
                                                    kardiolog napisał:

> Bleibt den Beamten künftig keine andere Wahl, als zu flüchten?(..)
                                                    > Wenn wir in solch brenzligen Situationen wie in Duisburg-Marxloh nicht schnell
                                                    > genug Verstärkung organisieren können, bleibt den Beamten künftig keine andere
                                                    > Wahl, als zu flüchten. Das wäre ein Sieg der Clans oder Banden“, ergänzt
                                                    > Plickerts Sprecher. „Dann erleben wir ein Auseinanderdividieren der Gesel
                                                    > lschaft, wie wir es aus Ghettos in den USA oder Frankreich kennen. Wir müssen j
                                                    > etzt den Anfängen wehren.“
                                                    > Czy ktoś przetlumaczy a potem sprawdzi Polska wersję?

czyli jednak brak analogi do innych miejsc też przez podobne sytuacje zainfekowane
                                                    po prostu Niemcy się tutaj nie dadzą zastraszyć
                                                  • kaz_nodzieja Re: ................... 16.10.15, 13:30
                                                    Proszę o podanie źródła danych (link), że większość tych marszów jest na terenie wschodnich Niemiec, pozdrawiam.
                                                  • kolter Re: ................... 16.10.15, 15:55
                                                    kaz_nodzieja napisał(a):

> Proszę o podanie źródła danych (link), że większość tych marszów jest na terenie wschodnich Niemiec, pozdrawiam.

skoro wiesz ze to pod linkiem , to sobie poszukaj
                                                • kardiolog Re: ................... 16.10.15, 10:02
                                                  I skąd dzielnice w niektórych niemieckich miasta do których boi się wjeżdżać tamtejsza policja? Cytat wpisu autora kaz_nadzieja.
                                                  Proszę o podanie nazw dzielnic niemieckich miast, do których boi się wjeżdżać niemiecka policja.
                                                  Kardiolog
                                                  • dzikka Re: ................... 16.10.15, 10:28
                                                    wiadomosci.onet.pl/swiat/nawet-policja-boi-sie-tu-zapuszczac-gangi-przejmuja-cale-dzielnice-miast-w-zaglebiu/34cl7f
                                                  • kolter Re: ................... 16.10.15, 10:40
                                                    dzikka napisała:

> wiadomosci.onet.pl/swiat/nawet-policja-boi-sie-tu-zapuszczac-gangi-przejmuja-cale-dzielnice-miast-w-zaglebiu/34cl7f

tk samo w Polsce policjanci nie podchodzą np pod wiejska imprezę i co z tego ?? zawsze jest jakaś gorsza ulica/dzielnica gdzie strach chodzić a czy to tylko w niemcach ?/
                                                  • dzikka Re: ................... 16.10.15, 10:56
                                                    odpisałam na pytanie kardiologa. A pytał o dzielnice niemieckie a nie polskie czy chińskie. Zanim się tak rozemocjonujesz przeczytaj do czego dany post się odnosi. I mniej kawy bo za bardzo się podniecasz....

• kolter Re: ................... 16.10.15, 15:51
                                                    dzikka napisała:

> odpisałam na pytanie kardiologa. A pytał o dzielnice niemieckie a nie polskie c
                                                    > zy chińskie. Zanim się tak rozemocjonujesz przeczytaj do czego dany post się odnosi. I mniej kawy bo za bardzo się podniecasz....

nie mniej jednak nadziei ze na twój widok tak samo się podniecę
                                                  • kardiolog Re: ................... 16.10.15, 11:04
                                                    Nie wiem dlaczego dzikka odpowiada na moje pytanie (Schützmechanismu ?). Czytam niemiecką wersję i maunijne odczucia zaprasza dotyczące niejakiej ucieczki i w ogóle o co chodzi w tym artykule. Ich kann einfach nicht mehr..:

Rocker und Großfamilien kämpfen um Vorherrschaft
                                                    Nicht nur in Duisburg, sondern auch in anderen Großstädten in Nordrhein-Westfalen beobachtet die Polizei seit längerem, dass sich in bestimmten Vierteln Gruppen ausbreiten, die die Polizei nicht mehr als Ordnungsmacht respektieren. Besondere Probleme gibt es in Stadtteilen in Duisburg, Essen, Dortmund und Köln.
                                                    „Dort kämpfen mehrere rivalisierende Rockergruppen sowie libanesische, türkische, rumänische und bulgarische Clans um die Vorherrschaft auf der Straße. Die definieren für sich: Hier hat die Polizei nichts mehr zu sagen“, erklärt Arnold Plickert, Landesvorsitzender der Gewerkschaft der Polizei (GdP) in Nordrhein-Westfalen, FOCUS Online.
                                                    "Jeden Meter, den wir zurückweichen, nehmen sie ein"
                                                    „Diese Gruppen wollen durch gezielte Einschüchterungen polizeiliche Maßnahmen verhindern. Wir dürfen denen nicht die Straße überlassen, sonst werden ganze Stadtteile weiter abrutschen, immer mehr No-go-Areas entstehen“, so Plickert weiter. „Jeden Meter, den wir zurückweichen, nehmen sie für sich ein.“
                                                    Bei „No-go-Areas“ handelt es sich um rechtsfreie Räume, in die sich Polizisten nicht mehr oder nur noch in Mannschaftsstärke hineinwagen.
                                                    Innerhalb weniger Minuten stehen Beamte einer Übermacht gegenüber
                                                    Peter Elke von der Polizei Essen berichtet FOCUS Online: „Wir erleben hier immer häufiger, dass Einzelpersonen bei Routinekontrollen aggressiv werden, sich Gruppen um die Beamten bilden oder die kontrollierten Personen Verstärkung rufen. Dann sehen sich die Polizisten innerhalb weniger Minuten einer Übermacht an Menschen gegenüberstehen.“
                                                    Gruppen testen ihre Grenzen aus
                                                    „Kriminelle Banden, Rocker oder Familienclans testen ihre Grenzen aus, sie versuchen sich in Vierteln auszubreiten. Unsere einzige Möglichkeit ist, dagegenzuhalten: rigoros und konsequent“, betont Elke.
                                                    Gerade im Sommer häufen sich wie in den vergangenen Wochen größere Polizeieinsätze. Nach Angaben der Gewerkschaft der Polizei sind in diesem Zeitraum die Reihen der Polizei durch Pensionierungen und Sondereinsätze besonders ausgedünnt. Erst im September sorgt dann ein neuer Jahrgang für Unterstützung.
                                                    Bleibt den Beamten künftig keine andere Wahl, als zu flüchten?
                                                    "Für die kriminellen Banden ist es ein Spiel. Sie wissen, dass die Polizei in ihrem Stadtviertel keine Maßnahmen mehr durchsetzen kann, wenn sie nach Angriffen auf einzelne Polizisten nicht sofort fünf bis zehn Streifenwagen zur Verstärkung heranziehen kann“, erklärt Plickert. Der Landesvorsitzende der GdP in NRW fordert daher, dass für Wachen in Problemvierteln personelle Mindeststärken gelten sollten.
                                                    „Wenn wir in solch brenzligen Situationen wie in Duisburg-Marxloh nicht schnell genug Verstärkung organisieren können, bleibt den Beamten künftig keine andere Wahl, als zu flüchten. Das wäre ein Sieg der Clans oder Banden“, ergänzt Plickerts Sprecher. „Dann erleben wir ein Auseinanderdividieren der Gesellschaft, wie wir es aus Ghettos in den USA oder Frankreich kennen. Wir müssen jetzt den Anfängen wehren.“
                                                    Innenministerium will von „No-go-Areas“ nichts wissen
                                                    Das Innenministerium will von sogenannten No-go-Areas nichts wissen. "Die gibt es nicht in NRW", sagte ein Sprecher von Innenminister Ralf Jäger (SPD) zu FOCUS Online. Dennoch räumt man auch im Ministerium ein, dass es in einigen Vierteln "problematische Verhältnisse" gebe. "Wo sich Brennpunkte entwickeln, steigert die Polizei ihre Präsenz. Dementsprechend wird auch das Personal bei der Polizei aufgestockt.“
                                                    Behörden im Ruhrgebiet müssen sich gegenseitig unterstützen
                                                    Anscheinend nicht genug: Die Realität der Beamten im Ruhrgebiet sieht so aus, dass sie sich aus verschiedenen Städten Unterstützung holen müssen. „Die Polizeibehörden im Ruhrgebiet kooperieren eng miteinander“, betont Peter Elke von der Polizei Essen. „Unsere Probleme sind auch Probleme der Duisburger. Wenn sie dort Verstärkung brauchen, schicken wir Polizisten aus Essen rüber – und andersrum. Anders ginge es nicht.“
                                      • kolter Re: ................... 15.10.15, 14:55
                                        d.o.s.i.a napisała:

> >>>> poza tym każdy kij ma dwa końce tak samo jak i ten, a najl
                                        > epiej samemu sobie(np katolikowi) widzieć tylko winę muzułmanów w tamtych konfliktach ...
                                        >
                                        > I dlatego wlasnie przytaczanie argumentow o tym co bylo "dawniej" nie ma kompletnie sensu. Liczy sie tylko i wylacznie to co TU I TERAZ.

ano nie masz racji , konflikt ze światem islamu nigdy nie wygasł od co najmniej X wieku
                                        • d.o.s.i.a Re: ................... 16.10.15, 15:53
                                          >>> ano nie masz racji , konflikt ze światem islamu nigdy nie wygasł od co najmniej X wieku

Jezu. Toz mowie Cie, ze nie ma znaczenia ile trwa konflikt, kto zaczal I ile sie nawzajem pozazynalo. Liczy sie to co sie dzieje tu I teraz I wylacznie to ma znaczenie. Oraz JAK to rozwiazac I jak temu ZAPOBIEGAC. Obecnie najwiekszym zagrozeniem swiatowym jest radykalny islam I terroryzm, a nie to kto wywolal jaka wojne tysiac lat temu.
                                          • kolter Re: ................... 16.10.15, 15:56
                                            d.o.s.i.a napisała:

Oraz JAK to rozwiazac I jak temu ZAPOBIEGAC. Obecnie najwiekszym zagrozeniem swiatowym jest radykalny islam I terroryzm, a nie to kto wywolal jaka
                                            > wojne tysiac lat temu.

nie ma na to sposobu , po prostu będzie coraz gorzej
                                            • d.o.s.i.a Re: ................... 16.10.15, 16:01
                                              > nie ma na to sposobu , po prostu będzie coraz gorzej

I co w zwiazku z tym proponujesz? Polozenie glowy pod topor?
                                              • kolter Re: ................... 16.10.15, 18:05
                                                d.o.s.i.a napisała:

> > nie ma na to sposobu , po prostu będzie coraz gorzej
                                                >
                                                > I co w zwiazku z tym proponujesz? Polozenie glowy pod topor?

nigdy nie sugerowałem ze mam zamiar nadstawiać drugi czy nawet siódmy policzek
                                                no a ty uważasz ze zamkniecie drogi do europy, ludziom z terenów objętych wojną wywołaną przez tzw chrześcijan,jest rozwiązaniem jakiegokolwiek problemu ??
                  • kolter Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 11:32

> Obraza islamu to tylko kara śmierci.

to tak jak dawniej w europie ,zanim rewolucja francuska nauczał w końcu watykan szacunku do wolności ...
                    • d.o.s.i.a Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 11:58
                      >>>> to tak jak dawniej w europie ,zanim rewolucja francuska nauczał w końcu watykan szacunku do wolności ...

Slowo DAWNIEJ sobie wybolduj, a nastepnie sprawdz w wikipedii co oznacza. A na koniec zacznij pisac na temat.
                      • kolter Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 12:02
                        d.o.s.i.a napisała:

> >>>> to tak jak dawniej w europie ,zanim rewolucja francuska na
                        > uczał w końcu watykan szacunku do wolności ...
                        >
                        > Slowo DAWNIEJ sobie wybolduj, a nastepnie sprawdz w wikipedii co oznacza. A na
                        > koniec zacznij pisac na temat.

po prostu oni dziś jeszcze robią to samo co nie dawno było w Europie , z ta różnicą ze nikt tam porządnie ich imamami nie wstrząsnął tak jak watykanem
                        no i w końcu zrozum ze Semici mszczą się za krzywdy wyrządzone dawno temu ,do dziś np nazywając tzw chrześcijan, krzyżowcami .
                        • d.o.s.i.a Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 12:07
                          >>>> po prostu oni dziś jeszcze robią to samo co nie dawno było w Europie

No to na kolejna prace domowa proponuje abys jeszcze sprawdzil w slowniku co oznacza slowo "dzis". A potem pomyslal glowka czym rozni sie "dawniej" od "dzis" i jakie wnioski mozna z tego wysnuc dla dyskuji. Wtedy moze zrozumiesz o czym mowa i co jest clue problemu. A jak juz to pojmiesz to prosze zacznij pisac na temat.
                          • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 12:35
                            Dosia, nie zwracaj uwagi na tego mizogina. On kocha islam, bo można "legalnie obrabiać cztery babeczki" jak sam kiedyś napisał. Rzyg.
                            • kolter Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 13:10

> Dosia, nie zwracaj uwagi na tego mizogina. On kocha islam, bo można "legalnie obrabiać cztery babeczki" jak sam kiedyś napisał. Rzyg.

on mnie w tej chwili łżesz jak bura ...??
                          • kolter Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 13:01
                            d.o.s.i.a napisała:

> >>>> po prostu oni dziś jeszcze robią to samo co nie dawno było
                            > w Europie
                            >
                            > No to na kolejna prace domowa proponuje abys jeszcze sprawdzil w slowniku co oznacza slowo "dzis". A potem pomyslal glowka czym rozni sie "dawniej" od "dzis"
                            > i jakie wnioski mozna z tego wysnuc dla dyskuji.

ten belferski ton zachowaj dla swoich kumpeli.

Wtedy moze zrozumiesz o czym m
                            > owa i co jest clue problemu. A jak juz to pojmiesz to prosze zacznij pisac na temat.

wiem co to znaczy dziś i wiem jak jeszcze niedawno w Europie mordowano muzułmanów jak bydło pędzone na rzeż, tak ze wczorajsze europejskie "nie "może zmienić się w kilka chwil w dokładnie to samo zbydlęcenia jakim charakteryzuje sie dziś to bydło z ISIS
                      • dzikka Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 13:45
                        Nie, dlaczego, czasy terroru na pewno były fajne, szczególnie dla tych ok. 100 tyś. Francuzów i to w znakomitej części wcale nie wywodzących się z francuskiej arystokracji a z ludu, teoretycznie tego, co to króla chciał pogonić . Wyrzynane były niekiedy całe wsie. Tam tez namiętnie ucinano głowy, gwałcono, "ozdabiano" miasta szczątkami ludzkimi. A potem jeszcze biały terror. I czasy głodu.

Jak ty ketler mało wiesz o historii. Wydaje ci się, że lud wszedł na barykady, krzyknął "przecz z królem", "precz z kościołem" i Francja stała się super nowoczesnym krajem.

Tak na marginesie, pomimo ataku na kościół i księży, chęci wprowadzenia Kultu Nauki w zamian religii katolickiej, wielu Francuzów z narażeniem życia ukrywało kleryków czy przedmioty liturgiczne, mimo, że groziła za to kara śmierci. Nie udało się wyeliminować chrześcijaństwa.

• kolter Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 14:00
                          dzikka napisała:

> Nie, dlaczego, czasy terroru na pewno były fajne, szczególnie dla tych ok. 100
                          > tyś. Francuzów i to w znakomitej części wcale nie wywodzących się z francuski j arystokracji a z ludu, teoretycznie tego, co to króla chciał pogonić . Wyrzynane były niekiedy całe wsie. Tam tez namiętnie ucinano głowy, gwałcono, "ozdabiano" miasta szczątkami ludzkimi. A potem jeszcze biały terror. I czasy głodu.

wyżynano wrogów , prawdziwych lub urojonych ,często przez watykańczyków buntowanych ..

> Jak ty ketler

kto to ??

>mało wiesz o historii.

nie pochlebiaj sobie

Wydaje ci się, że lud wszedł na barykady,
                          > krzyknął "przecz z królem", "precz z kościołem" i Francja stała się super nowoczesnym krajem.

lud zawsze jest sterowany ,ale hasła jakich użyto były jak najbardziej oddające rzeczywistosc .

> Tak na marginesie, pomimo ataku na kościół i księży, chęci wprowadzenia Kultu Nauki w zamian religii katolickiej, wielu Francuzów z narażeniem życia ukrywało
                          > kleryków czy przedmioty liturgiczne, mimo, że groziła za to kara śmierci. Nie udało się wyeliminować chrześcijaństwa.

w kazdej społeczności jest jakiś margines
                          • dzikka Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 14:06
                            Kolter napisał:
                            > w każdej społeczności jest jakiś margines

no właśnie.....
                            • kolter Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 14:12
                              dzikka napisała:

> Kolter napisał:
                              > > w każdej społeczności jest jakiś margines
                              >
                              > no właśnie.....

w tym wypadku mowa o wiernych kundelkach tych którzy gnoili prosty francuski lud
                • kaz_nodzieja Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 10:41
                  W realu dostajesz najczęściej co najwyżej grzywnę. I za odejście z KK nic ci nie grozi, najwyżej ciotki z jakiejś wsi Cię obgadają, a babcia da na mszę o nawrócenie. A co grozi za odejście od islamu?
              • kaz_nodzieja Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 10:00
                Nie zdążyłaby dożyć do następnego posta. Oni potrafią się zorganizować, redakcję Hebdo wyrżnęli w centrum miasta, w biały dzień, w ich własnym budynku, pod ochroną tamtejszej policji.
      • rosapulchra-0 Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 21:25
        kozica111 napisała:

> Morgen jakie są pobudki twoich postów?
        > Bo wg mnie twoje wpisy nie wynikają z tego ze ty jesteś taka tolerancyjna wzglę
        > dem muzułmanów /homoseksualistów/ tematu aborcji itp; tylko ty zwyczajnie nie l
        > ubisz katolików i każdy powód dla ciebie dobry by wsadzić kij w mrowisko i sobi
        > e ulżyć, weź się opamiętaj bo tylko ci sie wydaje ze tak bardzo sie na plus od
        > tych "katolików" różnisz.

Wydaje mi się, że wyciągasz złe wnioski.
    • nangaparbat3 Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 13:32
      O zawrót głowy przyprawia rozumienie chrzescijaństwa tu wyrażane.
      Ale w sumie nic nowego.
      • jesienna.nuta Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 13:38
        Cóż, ekstremalne sytuacje wymagają ekstremalnej reakcji.
        • nangaparbat3 Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 14:08
          Jako rzecze Ewangelia świetego Antoniego.
      • kolter Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 13:48
        nangaparbat3 napisała:

> O zawrót głowy przyprawia rozumienie chrzescijaństwa tu wyrażane.
        > Ale w sumie nic nowego.

jak żyje nie poznałem ewangelicznego chrześcijanina , same przynajmniej XX wieczne kiepskie imitacje
        • nangaparbat3 Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 14:09
          A ja owszem, spotkałam. Może w nich nadzieja.
    • fadilla Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 13:43
      O, a skąd o tej akcji wiesz? Od fejsbukowych znajomych, tych co preparuja linki? Jeszcze ich nie wywaliłaś z grona, albo chociaz nie upomniałas słowami, którymi upominasz ematki? Adresaci, Ci sie pomylili. Wroć do źródła i tam umieść swój apel. To juz kolejny Twój watek podobnej tresci, histeria przeciw histerii.
      • morgen_stern Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 13:46
        Nie wiem, o jakich preparowanych linkach mówisz, więc pomijam to milczeniem. Nikogo nie pouczam, ja po prostu załamuję ręce nad głupotą i naiwnością tych ludzi i no tak, wypada się przyznać - naśmiewam się z całej akcji.
        • fadilla Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 14:02
          We innym watku pisałas o znajomych z fejsa podsyłających Ci spreparowane linki na temat poczynań muzułmanów.
          • morgen_stern Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 14:05
            Nie, nie podsyłali mi, widziałam to właśnie u tego kolegi, o którym pisałam wyżej. U niego piszą dziwni ludzie.
        • d.o.s.i.a Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 14:12
          więc pomijam to milczeniem. Ni
          > kogo nie pouczam, ja po prostu załamuję ręce nad głupotą i naiwnością tych ludz

No ok, sa glupi i naiwni jak bohaterowie stu tysiecy innych akcji facebookowych, czy filmikow na you tube. Ale czemu ty sie tym podniecasz to pojac nie moge.
          Jak ktos pokazuje filmik z jakims idiota ktory mieni sie muzulmaninem to jestes pierwsza agitujaca aby ie czynic z tego reguly. Ale jak jakis idiota nazywa sie chrzescijaninem to juz rwetes taki czynisz jakby konec swiata mial nastapic.
          Apeluje o wiecej krytycyzmu i OBIEKTYWIZMU Morgen.
          • morgen_stern Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 14:18
            I tak samo śmiałam się, i będę się śmiała z innych durnych akcji. Ta jest jakaś szczególna, że z niej nie mogę się pośmiać?
            • echtom Dosia ma rację 14.10.15, 18:23
              "Jak ktos pokazuje filmik z jakims idiota ktory mieni sie muzulmaninem to jestes pierwsza agitujaca aby nie czynic z tego reguly. Ale jak jakis idiota nazywa sie chrzescijaninem to juz rwetes taki czynisz jakby konec swiata mial nastapic."
              W tę stronę uogólniasz aż miło, a raczej niemiło.
              • morgen_stern Re: Dosia ma rację 14.10.15, 21:49
                Nie przypominam sobie, żebym agitowała za jakimś muzułmaninem, przypomnisz mi linkiem? Chyba że znowu kilka ematek zlewa wam się w jedno.
                Poza tym wybacz, ale jakoś bardziej interesują mnie polscy chrześcijanie pod nosem, niż muzułmanie gdzieś tam. Obiecuje ci, że jak się tu pojawią i zaczną obcinać głowy oraz podkładać bomby to zacznę się nimi poważnie przejmować. Teraz jakby nie ma po co. Zadowolona?
                • ubaruta Re: Dosia ma rację 15.10.15, 09:28
                  "jakoś bardziej interesują mnie polscy chrześcijanie pod nosem, niż muzułmanie gdzieś tam. Obiecuje ci, że jak się tu pojawią i zaczną obcinać głowy oraz podkładać bomby to zacznę się nimi poważnie przejmować. Teraz jakby nie ma po co."
                  Ale owi przerazajacy polscy chrzescijanie tez na razie nie strzelaja, jedynie sobie fotki z giwerami zrobili. Wiec ogolnie nie nie ma sie czym przejmowac. Muzulmanie (w Polsce jak na razie) glow nie scinaja a polscy chrzescijanie nie strzelaja.... big_grin
      • jagienka75 Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 14:01
        adilla napisała:

> O, a skąd o tej akcji wiesz? Od fejsbukowych znajomych, tych co preparuja linki
        > ? Jeszcze ich nie wywaliłaś z grona, albo chociaz nie upomniałas słowami, który
        > mi upominasz ematki? Adresaci, Ci sie pomylili.

jeśli spróbuje, to ta garstka, która jej została, nie będzie chciała się z nią zadawać.
        • morgen_stern Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 14:08
          Masz obsesję na moim punkcie, bez kitu smile chce ci się tak dopisywać pod każdym, kto napisze coś niemiłego o mnie, bo mnie by się nie chciało... masz chyba za dużo wolnego czasu, może ci się świat wirtualny z realnym pomerdał?
          mam nadzieję, że niczego nie pominęłam.
          Teraz możesz mi znów napisać, żebym spierd... i upomnieć, że mam się przestać tak denerwować smile jak tak dalej pójdzie, to znów będziesz musiała zmieniać nicka, biedna kobieto.
          • jagienka75 Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 14:11
            ja mam obsesję? chyba za bardzo sobie pochlebiaszbig_grin
            no, ale jeśli będzie ci sie lepiej z tą świadomością żyło, myśl sobie, co chcesz.
    • echtom Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 13:55
      Histeria to bać się kilku pajaców pozujących z giwerą wink A tak serio, u nas się nie przyjmie. W wolnym czasie poczytam więcej o inspiracji amerykańskiej i założycielu tamtejszego ruchu, bo to wydaje mi się ciekawsze.
      • fadilla Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 14:28
        No gdyby mieli maczety, to byłoby smieszniej. A swoją droga, to śmieszy, czy przeraża, bo juz się sama pogubiłam w rozważaniach autorki wątku.
        • morgen_stern Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 15:47
          Występują oba te uczucia w różnym natężeniu. Taki jak śmiech zamiera ci na ustach, coś w ten deseń.
          • fadilla Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 15:53
            Czemu zatem odmawiasz innym tych uczuć w stosunku do muzułmanów? Tylko własne szyderstwo podszyte strachem ma racje bytu.
          • d.o.s.i.a Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 16:57
            No widzisz, czyli nasi narodowi "chrzescijanie" przynajmniej Cie bawia. A I tak doszukujesz sie w tym ogolnonarodowej histerii.

A bawia Cie chlopcy z ISu trzymajacy glowy niewiernych I nazywajacy sie "muzulmanami" I wzywajacy innych muzulmanow do tego samego? No, nie sadze. Wiec dlaczego nie pozwalasz innym forumkom bac sie takich islamistow I tego ze tacy sa byc moze wsrod imigrantow? One przynajmniej boja sie prawdziwych mordercow z prawdziwymi odcietymi glowami, a nie jakis oszolomow z facebooka z giwerami.
            • morgen_stern Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 21:44
              Rożnica jest jednakowoż dość znacząca - ISIS obcinającej głowy jeszcze na szczęście tu nie ma, bohaterscy chrześcijanie z wiatrówkami już tak. No ale dopóki robią sobie tylko selfie na fejsie są mało groźni, minus jest taki, że dla potencjalnych terrorystów też.
              • d.o.s.i.a Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 23:26
                > Rożnica jest jednakowoż dość znacząca - ISIS obcinającej głowy jeszcze na szczę
                > ście tu nie ma,

Jak to nie ma?! Obcinajacy glowy, lechtaczki, wysadzajacy sie w metrze, hate preacherzy, policje szariackie i inne tego typu dziwy SA obecni w Europie! Tylko gdy ktos zamieszcza linki na ten temat, to wtedy piszesz ze to faki, albo ze o niczym nie swiadcza i ze nie nalezy rozciagac wnioskow na cala populacje. I ze o co wielkie halo.
                I nie tylko o tych obcinajacych glowy sie rozchodzi. Tak, moze byc tak ze czesc z imigrantow to beda wlasnie radykalowie - bardziej lub mniej. Tymczasem ty posulujesz wpuszczanie kazego jak leci bez sprawdzania kim ci ludzie sa. I jakiekolwiek watpkiwosci nazywasz rasismem i zakladasz watki o histeriach bo paru idiotow zrobilo sobie akcje na facebooku. Czy Ci bohaterscy "chrzescijanie" juz obcieli komus glowe?

To sie nazywa kompletne oderwanie od rzeczywistosci.
                • kolter Masakra w Sabrze i Szatili 15.10.15, 08:12
                  d.o.s.i.a napisała:

Czy Ci bohaterscy "chrzescijanie" juz obcieli komus glowe?
                  >
                  > To sie nazywa kompletne oderwanie od rzeczywistosci.

lub nie zna sie najnowszej historii konfliktów ;

Masakra w Sabrze i Szatili (arabski.: صبرا وشاتيلاwink została dokonana na palestyńskich uchodźcach w dniach 16-18 września 1982 roku przez libańskie maronickie oddziały (zwane również „chrześcijańską milicją”wink pod dowództwem Elie Hobeiki. Odbyło się to za pełnym przyzwoleniem dowództwa izraelskich sił zbrojnych, których jednostki interwencyjne w południowym Libanie otoczyły obozy uchodźców palestyńskich krótko przed masakrą. Liczba ofiar oceniana jest na 700-3500, z czego większość stanowili starcy, kobiety i dzieci.
                  • dzikka Re: Masakra w Sabrze i Szatili 15.10.15, 09:12
                    w tym samym tekście znajduje się link do:
                    pl.wikipedia.org/wiki/Masakra_w_Ad-Damur
                    Oni tam się wyrzynali nawzajem.
                    • kolter Re: Masakra w Sabrze i Szatili 15.10.15, 11:28
                      dzikka napisała:

> w tym samym tekście znajduje się link do:
                      > pl.wikipedia.org/wiki/Masakra_w_Ad-Damur
                      > Oni tam się wyrzynali nawzajem.

tak ginęło po 10-20 osób ale nie wymordowano od razy nawet 3 tys ludzi w kilka dni
                  • d.o.s.i.a Re: Masakra w Sabrze i Szatili 15.10.15, 10:46
                    >> Czy Ci bohaterscy "chrzescijanie" juz obcieli komus glowe?

Piszemy, zdaje sie, o bohaterach facebooka, a nie o libanskich maronickich oddzialach z 1982.
                    • kolter Re: Masakra w Sabrze i Szatili 15.10.15, 11:30
                      d.o.s.i.a napisała:

> >> Czy Ci bohaterscy "chrzescijanie" juz obcieli komus glowe?
                      >
                      > Piszemy, zdaje sie, o bohaterach facebooka, a nie o libanskich maronickich oddzialach z 1982.

tak,ale to obcinanie głów to pewno o islamistach ,dzieciach tych wymordowywanych w obozach 33 lata temu ??
                      • d.o.s.i.a Re: Masakra w Sabrze i Szatili 15.10.15, 11:36
                        bredzisz.
                        • kolter Re: Masakra w Sabrze i Szatili 15.10.15, 11:41
                          d.o.s.i.a napisała:

> bredzisz.

nie pij jest dopiero 11,40
                          • kaz_nodzieja Re: Masakra w Sabrze i Szatili 15.10.15, 12:33
                            Pijany o 11.40 w południe.
                            • kolter Re: Masakra w Sabrze i Szatili 15.10.15, 13:07
                              kaz_nodzieja napisał(a):

> Pijany o 11.40 w południe.

komentarz godny nieuka....
                              moze jakoś tę zbrodnię w których zginęło tysiące i ktore do dziś w muzułmanach wywołują emocje,skomentujesz
                              czy wolisz się skupić na jakiś pojedynczych atakach na tzw chrześcijanach ??
                              • kaz_nodzieja Re: Masakra w Sabrze i Szatili 15.10.15, 14:58
                                Po przemyśleniu zgadzam się z Tobą, Polska jest pełna prymitywów, chamów, ksenofobów i ohydnych rasistów. Tym bardziej więc ci ludzie zwani uchodźcami powinni znaleźć inny, bezpieczniejszy i przyjaźniejszy dla nich kraj. Pozdrawiam.
                                • kolter Re: Masakra w Sabrze i Szatili 15.10.15, 15:13
                                  kaz_nodzieja napisał(a):

> Po przemyśleniu zgadzam się z Tobą, Polska jest pełna prymitywów, chamów, ksenofobów i ohydnych rasistów. Tym bardziej więc ci ludzie zwani uchodźcami powinni
                                  > znaleźć inny, bezpieczniejszy i przyjaźniejszy dla nich kraj. Pozdrawiam.

no a moze ta prymitywną hołotę wygnać a w to miejsce tamtych wstawić ??
                                  • kaz_nodzieja Re: Masakra w Sabrze i Szatili 15.10.15, 15:35
                                    Nie, jak większość zwierząt wolimy naszych, pozdrawiam.
                                    • kolter Re: Masakra w Sabrze i Szatili 16.10.15, 08:51
                                      kaz_nodzieja napisał(a):

> Nie, jak większość zwierząt wolimy naszych, pozdrawiam.

czemu wypowiadasz się w czyimś imieniu ??
                • kropkacom Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 08:50
                  > Tymczasem ty po
                  > sulujesz wpuszczanie kazego jak leci bez sprawdzania kim ci ludzie sa. I jakiek
                  > olwiek watpkiwosci nazywasz rasismem i zakladasz watki o histeriach bo paru idi
                  > otow zrobilo sobie akcje na facebooku. Czy Ci bohaterscy "chrzescijanie" juz ob
                  > cieli komus glowe?

Zalinkuj taką wypowiedz autorki wątku.
                • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 09:08
                  Bo oni są u Was, w UK, Francji czy Skandynawii. A morgen chce, żebyśmy ten sam syf mieli u siebie. Widocznie kraj bez zabójstw honorowych i obrzezania kobiet nie pasuje do multikulti.
                  • morgen_stern Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 15:06
                    Bądź łaskawa trzymać się tego, co dokładnie piszę i nie dodawać tego, co ci się tylko wydaje. Bo to już jest śmietnik i przerzucanie się zgniłymi jajami, a nie żadna dyskusja.
                • kaz_nodzieja Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 10:54
                  Syryjski lekarz od lat mieszkający w Polsce ma takie same wątpliwości, większość ostatniej imigracji rzekomych "uchodźców" to nie Syryjczycy, Syryjczyków jest podobno tylko 16% . Zdjęcie płaczącego ojca z dzieckiem, które obiegło media było zdjęciem Irakijczyka jak się okazało dużo później. Wizualnie nie są do odróżnienia.
        • nangaparbat3 Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 16:47
          I smieszy, i przestrasza. A zwłaszcza tumani. To sie nazywa groteska - nie uczyli w szkole?
    • iziula1 Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 14:07
      I te rozjuszone polskie, chrześcijańskie byczki w imię katolickiego miłosierdzia napadną na ulicy samotną Czeczenkę lub Ukrainkę z dziećmi. Bo miała chustę, ciemną karnację i nie odda. Bo nasze jurne byczki to ogólnie wolą bić słabszych od siebie.

Patrz przykład z Łomży i nie tylko.
      • morgen_stern Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 14:09
        A co było w Łomży?
        • iziula1 Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 14:18
          2-3 lata temu pobito tam Czeczenkę z dziećmi jak wracała ze szkoły. Patrioci to zrobili tongue_out. Natomiast wypowiedzi polityków PIS na temat tego zdarzenia nie były piętnujące. W każdym razie politycy , katoliccy dodam , doprowadzili do zamknięcia ośrodka dla uchodźców czeczeńskich. Najpierw podjudzali, jątrzyli a kiedy doszło do eskalacji przemocy wobec najsłabszych - bo mężczyzn nie atakowali tylko kobiety z dziećmi to wykorzystali ten fakt i zamknęli ośrodek.
          Sprawa z przed kilku lat ale mentalność z Łomży przeniosła się jak zaraza widzę po całym kraju.
          • kaz_nodzieja Re: Jestem chrześcijaninem 15.10.15, 10:46
            Nie patrioci tylko pospolici bandyci. Tacy są w każdej społeczności. W Holandii też pobito polską rodzinę, a białoruskiej podpalono dom. Nikt jednak nie miauczał ani w połowie jak obecnie, że Holendrzy to paskudni ksenofobi i rasiści.
    • kobieta_z_polnocy Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 14:19
      Ja uwazam, ze jak najbardziej jest histeria. I tez mnie to przeraza. Zblizamy sie coraz bardziej do krawedzi i w pewnym momencie wystarczy jedna iskra, by doszlo do tragedii.

• jesienna.nuta Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 14:26
        O cholera. Mam coś z oczami, czy co?
        Piję sobie kawę, patrzę sobie w okno, a tu widzę kobitkę (pisownia zamierzona) ostro po 40-tce z warkoczykami w kolorze włosów Pippi Langstrumpf.
        Chyba rzucę nawet kawę!

Co mi tam chrześcijanie z giwerami!
    • wapaha Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 15:44
      Histeryzujesz
    • woman_in_love przecież wam to 5 rok tłumaczę, a wy nadal nic 14.10.15, 16:52
      nie kumacie. To się skończy jak w Libanie. Identycznie.
      Napływowi imigranci to najczęściej hołota najgorszego nurtu: ekstremalnie religijna i konserwatywna. To już widzimy. To z automatu będzie radykalizowało ludność RDZENNĄ, chcącą się przeciwstawić gwałtom, obrzezaniom i i ograniczaniu swoich praw + podnoszeniu podatków mających na celu hodowanie imigrantów + cokolwiek.

W efekcie za +/-15 lat wybuchnie wojna domowa w Europie. A Breivik wyjdzie z więzienia i zostanie premierem Norwegii. Albo jej "białej" części. Schemat jak w Libanie będzie identyczny.

Winni będą wszyscy: od miłośniczek praw człowieka ratujących tych ludzi, przez hołotę imigrancką, a skończywszy na hołocie kibolsko-prawicowej. To się tak skończyć musi. I się skończy. Wybuchem będzie cokolwiek. 12 576 gwałt na białej Europejce, po którym biali prawicowcy powieszą jakiegoś imama albo gwałcicieli. W efekcie imigrancka hołota zacznie rewolucję na ulicach. Albo cokolwiek innego.
      • kaz_nodzieja Re: przecież wam to 5 rok tłumaczę, a wy nadal ni 15.10.15, 10:04
        Sam Breivic może nie, ale ktoś o podobnych do niego poglądach. Niestety mniejszość islamska jest mniejszością konfliktową i agresywną, nie integrującą się (mówię o masie, nie pojedynczych przypadkach), zacofaną, stanowiącą niestety realne zagrożenie.
    • zofijkamyjka Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 18:19
      morgen_stern napisała:

> Czyli fejsbukowa akcja z giwerami w tle.

łomatko, kółko myśliwych czy gajowych?
      • buuenos Re: Jestem chrześcijaninem 14.10.15, 21:19
        Szykuja sie na doroczne chrzescijanskie zawody strzeleckiesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka