Dodaj do ulubionych

Polskie kosmetyki

24.10.15, 18:23
Znacie firmę Yonelle?
Skorzystałam z promocji w Douglasie i kupiłam płatki pod oczy tej firmy.
Rany boskie, efekt niesamowity, wory i opuchlizna pod oczami zniknęły (wiecie może skąd się bierze to cholerstwo?), skóra rozjaśniona, efekt taki, jak obiecuje producent. Wow!
Dostałam też próbki kremu i tu kolejny zachwyt.
Oprócz tego używam Dermiki i dr. Ireny Eris, wcześniej Estee Lauder i Shiseido. Nie widzę żadnej różnicy, oprócz ceny, czasem ta różnica też niewielka.
Używacie polskich kosmetyków z wyższych półek? Jak je oceniacie?
Obserwuj wątek
    • 18lipcowa3 Re: Polskie kosmetyki 24.10.15, 18:40
      Mówisz o tych SOS ?
      Boskie są.
      Innych polskich nie używam, znaczy z górnej półki bo inne Erisy i Ziaje to jasne.
      • pade Re: Polskie kosmetyki 24.10.15, 18:49
        Tak, o tych. Szok dzisiaj przeżyłambig_grin
      • simply_z Re: Polskie kosmetyki 25.10.15, 14:32
        Lubie kremy sylveco, zwłaszcza brzozowy i rokitnikowy, nie zapychają i mają naturalny skład. Poza tym bielenda-płyn micelarny, farmona-świetne szampony, paese-świetne serum z kwasem hialuronowym, Eveline-raczej płyny i toniki do demakijazu, niż kolorówka.
    • aurinko Re: Polskie kosmetyki 24.10.15, 19:09
      Uzywam czasami Yoskine, bardzo lubie.
    • mildenhurst Re: Polskie kosmetyki 24.10.15, 19:24
      Ziaja pro i med.krem za 15 zł w miesiąc zniwelował przebarwienia na twarzy.
    • kkalipso Re: Polskie kosmetyki 24.10.15, 19:27
      Ponieważ strasznie mi się znudziły kosmetyki Ziaja (prócz balsamów do ciała) przeszłam na Eveline jestem zachwycona kremami do twarzy.
      • mildenhurst Re: Polskie kosmetyki 24.10.15, 20:01
        I rewelacyjne odżywki do paznokci.
    • vivyan Re: Polskie kosmetyki 24.10.15, 20:19
      Z wyższych półek nie smile Ale używam kremu z 10% kwasem migdałowym Pharmceris i kosmetyków Sylveco, są świetne.
    • mae224 Re: Polskie kosmetyki 24.10.15, 21:13
      znamy. mam jeden krem. drogi, nie wiem, czy działa, bo nie jestem w stanie go używać, zapach przypomina niestety dezodorant z lat 90-ych..... a dla mnie zapach kosmetyku baaaardzo się liczy. jest składową kuracji wink ostatnio kupiłam inne polskie płatki (opakowanie wyrzuciłam) i też byłam w szoku, że tak dobrze działają wink
    • landora Re: Polskie kosmetyki 24.10.15, 21:35
      Kremy Eveline, przerzuciłam się, kiedy Vichy mnie uczulił.
      A teraz ma krem Celii, kupiony awaryjnie za jakieś 4.50. Bardzo fajny.
      Tusz do rzęs Eveline, o niebo lepszy niż duzo droższy tusz MAC, który miałam poprzednio.
      • cosmetic.wipes Re: Polskie kosmetyki 25.10.15, 10:41
        Też się przerzucilam na tusz Eveline. Jestem zachwycona.
        • pade Re: Polskie kosmetyki 25.10.15, 10:51
          o którym mówicie?
          • chocolate_cake Re: Polskie kosmetyki 25.10.15, 16:58
            Miałam kiedyś tusz Eveline w złotym opakowaniu. Był super jak za tak niską cenę.
            • gris_gris Re: Polskie kosmetyki 25.10.15, 18:27
              To chyba ten wlasnie. Super jest - nie skleja, nie kruszy sie, nie robi pandy. Szczoteczka bardzo fajna.
    • jola-kotka Re: Polskie kosmetyki 24.10.15, 23:37
      Nie ale jutro poznamy smile eris to dramat,raczej tych polskich nie,ale kiedys zmuszona sytuacja bo zapomnialam z domu,kupilam krem ziaji za 10 zl i byl super. Tylko jakie on moze miec wlasciwosci za taka kase.
      • pade Re: Polskie kosmetyki 24.10.15, 23:39
        Dlaczego Eris to dramat?
        • jola-kotka Re: Polskie kosmetyki 25.10.15, 00:08
          Efektow nie widac, kremy pod oczy dzialaja tak,ze mi natychmiast lzy plyna z oczu.
          • pade Re: Polskie kosmetyki 25.10.15, 00:10
            pewnie jesteś alergiczką
      • karme-lowa Re: Polskie kosmetyki 24.10.15, 23:39
        Pade, a jak wychodzi cenowo?
        • pade Re: Polskie kosmetyki 24.10.15, 23:41
          a o co konkretnie pytasz?
          • karme-lowa Re: Polskie kosmetyki 24.10.15, 23:45
            Szukam dobrego kremu nawilżającego w rozsądnej cenie
            • pade Re: Polskie kosmetyki 24.10.15, 23:52
              Algorythm z Erisa 99zł, Yonelle z H2O ok. 169zł. Mam też Dermikę Pharmatherapy Age Modyfic z apteki internetowej za niecałe 60zł. Wszystkie świetne.
              A płatki pod oczy 79zł za cztery pary.
              • karme-lowa Re: Polskie kosmetyki 24.10.15, 23:53
                Dziękuję. Wypróbuję 
          • mamaemmy Re: Polskie kosmetyki 24.10.15, 23:47
            no pyta ile to kosztuje big_grin te platki znaczy się smile
        • mamaemmy Re: Polskie kosmetyki 24.10.15, 23:54
          Tu masz ceny z allegro
    • mamaemmy Re: Polskie kosmetyki 24.10.15, 23:52
      Firmę Yonelle stworzyła pani Jola ,która naj[ierw stworzyła firme Soraya ,potemposzła krok wyzej i stworzyła Dermike a teraz jej nowym dzieckiem jest wlasnie Yonelle smile
      • pade Re: Polskie kosmetyki 24.10.15, 23:56
        Zdolna kobietasmile
        • azja-od-kuchni Re: Polskie kosmetyki 25.10.15, 02:00
          Uwielbiam polskie kosmetyki... kremy ziaja kupowam nawet w Singapurze gdzie japońskie kosmetyki były niewiele droższe.
          --
          amerykaodkuchni.blogspot.com/
    • natalie_rushman Re: Polskie kosmetyki 25.10.15, 06:11
      Eris są bardzo dobre. Kremy pozostawiają też bardzo przyjemne wrażenie na skórze i szybko się wchłaniają.
      A z niższej półki bardzo lubię i najchętniej kupuję AA. Nigdy się nie zawiodłam.
    • przeciwcialo Re: Polskie kosmetyki 25.10.15, 06:42
      Ja ostatni z polskich naturalnych kosmetyków używam Sylveco, Purite, Make me bio, BeOrganic. Uwielbiam.
    • q_fla Re: Polskie kosmetyki 25.10.15, 07:47
      Używam polskich kosmetyków firmy Clarena i jestem bardzo zadowolona.
    • inguszetia_2006 Re: Polskie kosmetyki 25.10.15, 09:49
      Witam
      Znam Yonelle, ale nie kupiłam jeszcze nic. A jak to jest z tymi płatkami? Jak długo utrzymuje się efekt? Wczoraj nakładałaś te płatki, tak? I jak wyglądasz dziś? Tak myślę sobie, czy warto? Może ekonomiczniej jest jednak wstrzyknąć kwas hialuronowy? Gdyby te płatki kosztowały 30 złotych to by była inna rozmowa, a tak to już je przeliczyłam na porcję kwasuwink
      Pzdr.
      Ing
      • pade Re: Polskie kosmetyki 25.10.15, 10:50
        Wiesz Inguszetia, ja sądzę, że u mnie te opuchnięcia to jakiś problem zdrowotny i kosmetyk tego nie zlikwiduje. Dziś mam znowu spuchnięte powieki.
        U mnie był efekt totalnego wygładzenia i rozjaśnienia, włącznie z górną powieką. Wątpię, żebym taki efekt otrzymała po wstrzyknięciu kwasu. A tak w ogóle to robi się coś takiego pod oczami?
        Chyba, że Ci o mezoterapię chodziło.
        Widziałam, że Yonelle ma nawet urządzenie do takich zabiegów, ale nie wczytałam się w to jeszcze głębiej.
        • inguszetia_2006 Re: Polskie kosmetyki 25.10.15, 11:11
          Witam
          Pade, oczywiście, że kwasem likwiduje się wory pod oczami. Obejrzyj sobie zdjęcia w sieci.
          Efekty są imponujące. Ja tego nie robiłam, bo nie mam worów pod oczami, no... może woreczki, ale to jak zabaluję. Jak masz opuchnięte oczy to pewnie bierzesz jakieś lekarstwa, które zatrzymują wodę w organizmie. Spróbowałabym z jakimś specyfikiem doustnym na ściągnięcie wody. Lub piła ziółka. Ale to już trzeba się zapytać fachowca, bo ziółka to cała tablica Mendelejewa, więc wchodzą w interakcje z lekarstwami. Niestety. Pod oczy na opuchnięcia to ja ci mogę polecić żel arnikowy. Tanie i ściąga wodę. Do tego masaż skóry pod oczami. Ten masaż to naprawdę pomaga, tylko trzeba o nim pamiętać;-P
          Pzdr.
          Ing
          • pade Re: Polskie kosmetyki 25.10.15, 11:56
            Żel arnikowy jest za słaby, próbowałam. Leków nie biorę żadnych, więc to nie od nich. Widocznie krążenie już nie takie jak trzebasmile
            Gdy wory zejdą nie mam za wiele do skorygowania, więc póki co kłuć się nie chcę.
            Masz rację z tym masażem, tylko, cholera, leniwa jestem i zapominalskasmile
            • lady-z-gaga Re: Polskie kosmetyki 25.10.15, 17:00
              Ja tez mam worki pod oczami od samej młodości, nerki zdrowe. Niedawno przeczytałam o związku między wadami zgryzu ( a konkretnie wąską szczęką a worami, poczytaj na ten temat smile

wirtualnaklinika.pl/zgryz-a-worki-pod-oczami/
              • pade Re: Polskie kosmetyki 25.10.15, 18:05
                O kurczę, na to bym nie wpadłasmile
                Ale to nie to, zgryz ok, a worki od ok. 2 lat.
                Co prawda ekspedientki w Douglasie zapewniały mnie, że prawie niewidoczne, ale ja swoje wiem. Muszę się wybrać do internisty.
    • gulcia77 Re: Polskie kosmetyki 25.10.15, 10:16
      Yonelle nie używałam, ale lubię Yoskine i Iwostin (lepszy dużo od Vichy, moim zdaniem). Płyn micelarny i odżywki do paznokci z Eveline, seria kozie mleko z Ziaji, korektor z Bell używam zawsze. Z ostatnich odkryć - żel peelingujący z Lirene z sokiem z cytryny i wit. A i E - świetny.
    • black_halo Re: Polskie kosmetyki 25.10.15, 10:37
      No wiec przestalam uzywac kosmetykow, jakichkolwiek procz kilku malowdel i widze niesamowite efekty. Wczesniej walczylam z zaskornikami jak z zaraza. Teraz wiekszosc zniknela, mam jeszcze nieco rozszerzone pory ale jest lepiej niz 10 lat temu a jestem juz po trzydziestce.

Przestalam uzywac kremow latem bo bylo potwornie goraco, twarz sie pocila i tak wiec nie bylo sensu. Po tygodniu zobaczylam, ze twarz sie rozjasnila, nie ma nowych wypryskow, nie mam juz czerwonych policzkow. Od jesieni uzywam aleju arganowego 1-2 razy na tydzien, wmasowuje w zysta skore na noc i to wystarczy. Skora sie na tyle znormalizowala, ze nie musze juz nawet uzywac pudru sypkiego a kiedys ciagle biegalam przypudrowac nos i ciagle sie matowalam husteczkami. Do tego dodalam skwalan i musze powiedzec, ze naprawde jest dobrze a jestem osoba, ktora praktycznie do 30stki miala praktycznie zawsze jakies pryszcze, stosowala rozne specyfiki wlaczne ze specyfikami z najwyzszej polki zeby sie tego cholerstwa pozbyc i nic nie pomagalo. Ani dieta, ani zadne tabletki, ani kosmetyki.
    • marcelina4 Re: Polskie kosmetyki 25.10.15, 16:38
      Yonelle to firma stworzona przez właścicielkę Dermiki p. Zwolińską, chodzę do ich salonu ( jedynego chyba ) w wa-wie, kosmetyki są boskie, ale uważam że jednak ceny przesadzone, często jednak robią jakieś promocje i można kupić nieco taniej, albo wypuszczają serię promocyjną o mniejszej pojemności za 39 zł, tak np. kupuję krem No.1 i nanomaskę ( czerwona seria ), biorę wtedy kilka opakowań i za cenę regularną wychodzi 1,5 opakowania o standardowej pojemności
      ogólnie polecam tę markę, ale z przerwami w stosowaniu, wtedy moim zdaniem efekt jest bardziej widoczny
      • pade Re: Polskie kosmetyki 25.10.15, 18:09
        Ceny przesadzone bo to polskie kosmetyki? Zobacz ile kosztują kremy Lancome, Clinique..
        Tzn ja się z Tobą zgadzam, że ceny są masakryczne, ale cóż zrobić?
        A zachwyt płatkami do tej pory mi nie minąłsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka