Dodaj do ulubionych

Straszenie PISem

• mynia_pynia Re: Straszenie PISem 26.10.15, 16:31
      Pis zacznie powoływać komisje do tego i owego. Następnie pogorszy się polityka zagraniczna. Będziemy stać w miejscu i dreptać. Zapewne wprowadzą dodatek do dzieci ale zabiorą rodziną coś innego, np skrócą macierzyński.
      Ale na razie mnie interesuje obowiązek szkolny, bo syn w przyszłym roku zaczyna zerówkę i to mnie bezpośrednio dotyczy. Interesuje mnie obniżenie vatu, interesuje mnie reforma emerytalna i ZUS.
      • kaz_nodzieja Re: Straszenie PISem 26.10.15, 16:36
        Skrócenie macierzyńskiego jest w interesie kobiet, przynajmniej tych które chcą być mile widziane jako pracownice.
        • kamunyak Re: Straszenie PISem 27.10.15, 13:07
          > Skrócenie macierzyńskiego jest w interesie kobiet, przynajmniej tych które chcą
          > być mile widziane jako pracownice.

o to te pracownice same dbają, póki co macierzyński nie jest obowiazkowy.
          Spójrz chocby na różne prezenterki, wracją do roboty po 2-3 mies.
          Byłoby jednak miło, żeby to kobiety o tym decydowały a nie bezdzietny starszy pan.
    • zofijkamyjka Re: Straszenie PISem 26.10.15, 17:57
      ja sie obawiam spraw zagranicznych, oziebienia stosunków z UE, ulegania prowokacjom Putina,powracania w nieskończonosc do katastrofy smoleńskiej, zawalenia sie gospodarki /nie bardzo wierze że tam są dostatecznie mądrzy i przygotowani ludzie do rządzenia/, rozszalenia sie kleru, prób cofania reformy edukacyjnej, cofniecia finansowania in vitro, karania za aborcję no i nie daj Boże wprowadzania zmian w konstytucji
    • mum2004 Re: Straszenie PISem 26.10.15, 18:31
      Boję się że za kawałek blaszki z tupolewa JK gotów jest na wojenkę iść. Bez żony, dzieci, rodziny, jedynie z chorą nienawiścią i żądzą zemsty. Nic go na tym padole nie trzyma poza chęcią zaistnienia w historii.
    • jakw Re: Straszenie PISem 26.10.15, 19:20
      No wiadomo, należy obejrzeć odpowiedni odcinek kabaretu Górskiego "Jak PiS dojdzie do władzy". Dostępne na youtubie.
      PS
      I teraz zdarza się wpadania do Bogu ducha winnych obywateli - jak ABW czy inne CBA pomyli drzwi albo budynki.
    • anorektycznazdzira Re: Straszenie PISem 26.10.15, 20:08
      Co zrobi PIS.
      Pewnie większości nie zrobibig_grinbig_grin

Oczywiście na 100% ich kreatywności przewidzieć się nie da, ale proponuję:
      1. Rozpie... transplantologię w kraju li tylko w celu popisania się niektórych jego polityków jak to nieugięcie tropią afery. Przypominam, że to się stało, w roku 2007 wylądowaliśmy efektywnie w okolicach krajów 3. świata, obecnie "odbudowujemy" transplantologię i zaczyna mieć się lepiej. Więc będzie co rozpie...ć.
      2. Wyrzuci z konstytucji kilka zbędnych zapisów, np. ten o równości kobiet i mężczyzn. Zdziwionym uprzejmie klaruję, że zapis ten NIE znajdowął się w "poprawionym" projekcie pisowskim konstytucji zaprezentowanym swego czasu.
      3. Wprowadzi maturę z religii.

Pewnie jeszcze coś wymyśli, ale powyższe wystarczy, żeby mnie gruntownie wku...ć.
    • kagrami Re: Straszenie PISem 27.10.15, 10:17
      No dokładnie.
      A co tak dobrego nam zrobiło PO? Ale konkretnie NAM.
      ???

Politycy w PL żyją na poziomie takim jak ich koledzy w DE. A my - czyli społeczeństwo? Po 11 latach??!
      Mnie nie stać na to żeby jeździć po Polsce i nowe zaje..ste drogi podziwiać (zbudowane za pożyczoną kasę). Mojej wypłaty mi nie wystarcza na życie.
      • asia_i_p Re: Straszenie PISem 27.10.15, 12:07
        Mnie przestali w dyskusjach zarzucać wcześniejszą emeryturę, bo nauczyciele już jej nie mają, byłam na rocznym macierzyńskim i korzystałam z odpisu podatkowego na dziecko.
        • kagrami Re: Straszenie PISem 27.10.15, 12:49
          Ja mam i miałam odpis zawsze nawet przed PO, wiec to nie ich zasługa.
          A co do dzieci to mi się nie liczą lata wychowywania dzieci do lat pracy, bo prowadziłam działalność gospodarczą. O, ja niedobra wink
          Zero urlopu wychowawczego dla przedsiębiorczych matek sad
    • koronka2012 Re: Straszenie PISem 27.10.15, 12:26
      To czego ja się obawiam to wprowadzanie dyktatury bocznymi drzwiami. Najpierw przy pomyślnych wiatrach zmiana konstytucji, potem usadzenie się na fotelu prezydenckim i po zmianach - ugruntowanie modelu demokracji w wydaniu putinowskim. Taki długofalowy, pełzający zamach stanu i przekazanie całości władzy w jedne ręce. Niech zgadnę, czyje...
      • isa_bella1 Re: Straszenie PISem 27.10.15, 12:34
        no wiesz, jak się nie spodoba cos społeczeństwu za 4 lata sobie zagłosuja na kogoś innego, i powoooli...PO tez trzymało wszystko, sejm, senat i PR
        • koronka2012 Re: Straszenie PISem 27.10.15, 15:04
          Ale PO ani nikt inny nie miał szalonego parcia na tak rażące zmiany konstytucji.

Odkręcenie tego, nawet przy zmianie układu w Sejmie będzie ekstremalnie trudne, bo żelazny elektorat PIS wystarczy, żeby nie dało się tego przegłosować. Jeśli teraz klamka zapadnie, moim zdaniem baaaardzo długo nie da się zebrać wystarczającej większości, żeby to wyprostować.
      • kagrami Re: Straszenie PISem 27.10.15, 12:51
        koronka2012 napisała:

> Niech zgadnę, czyje...

No... raczej nie Angeli Merkel.

wink
    • paloma_blauwinder Re: Straszenie PISem 27.10.15, 21:01
      E tam, nie ma się czego bać.
      Na 99% Kaczyński cynicznie oszukiwał obiecując od przyszłego roku 500 złotych na dziecko, przewalutowanie kredytów frankowych po kursie z dnia zawarcia umowy, z przerzuceniem kosztów na banki i godną, lecz o 7 lat wcześniejszą emeryturę. To jest według wszelkich danych człowiek zupełnie pozbawiony honoru i w tym przypadku dla polskich finansów publicznych to nieźle.
      • gogologog Re: Straszenie PISem 27.10.15, 22:55
        A to Klamaczka i Pinokio maja jakis monopol na oszukiwanie przedwyborcze?
        Kto mieczem wojuje itd.
        Trzeba jasno powiedziec, ze na wywalenie tej szkodliwej bandy wszelkie srodki sa usprawiedliwione.
        Wiwat Prezydent Andrzej Duda!
        W Polsce moga rzadzic uczciwi ludzie i patrioci, naprawde tu tez moze byc normalnie
        • saszanasza Re: Straszenie PISem 28.10.15, 09:00
          gogologog napisał:

> Wiwat Prezydent Andrzej Duda!
          >
          >
          A z tobą to wszystko w porządku, bo zaczynam mieć poważne wątpliwości. Zachowujesz się tak, jakbyś co wieczór onanizował się przy zdjęciu Kaczyńskiego i Dudy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka