Dodaj do ulubionych

Obłuda PiS

07.11.15, 00:26
Mamy co wybraliśmy i jestem ciekawa kiedy osoby głosujące na PiS zauważą i zrobiono ich w trąbę.
1 Miało być 500 zł na dziecko- okazuje się że jeśli będzie to rodzice jedynaków mają przerąbane bo większość z nich kasy nie dostanie.
2 Miały być darmowe leki dla osób które ukończyły 75 rok życia- jak będzie to tylko dla tych co mają mniej niż 1200zł emerytury/renty.
3 Frankowicze się cieszyli- chyba za wcześnie
takich kwiatków wychodzi coraz więcej ale dziś powaliła mnie informacja iż całe zamieszanie z nieformalnym szczytem UE jest winą Tuska...wiedział przecież że u nas wybory na jesieni i daty nie dostosował.
Obłuda i chora logika czołowych polityków tej partii budzi we mnie ...nie napiszę co bo mnie wytnątongue_out
Obserwuj wątek
    • czar_bajry Re: Obłuda PiS 07.11.15, 00:29
      I jeszcze przeczytałam które miasta w Polsce są w ruinie wg Kaczora...większość to miasta w zachodniopomorskim czyli tam gdzie na prezesa i jego klikę raczej nie głosowano.
      • dziennik-niecodziennik Re: Obłuda PiS 07.11.15, 08:23
        ja ze zdziwieniem znalazłam na liście caluteńką okolicę w promieniu 60km.
        śpieszę zapewnić ze nie jest z nami tak źle. owszem przydałyby się miejsca pracy, ale do ruiny to nam jeszcze daleko.
    • krejzimama Re: Obłuda PiS 07.11.15, 00:43
      Prezydent obłDuda, premier fałSzydło. Kieruje nimi Kłamczyński.
      Czego się spodziewasz?
      • czar_bajry Re: Obłuda PiS 07.11.15, 00:50
        Właśnie tego się spodziewałam mnie ciekawi kiedy elektorat przejrzy na oczy.
        • gaga-sie Re: Obłuda PiS 07.11.15, 01:22
          Ten elektorat jest betonowy, nie przejrzy.
          • aneta-skarpeta Re: Obłuda PiS 07.11.15, 07:52
            Problem jest w tym, ze pis ma rzad wiekszosciowy, co sie nie zdarza. nie moze zrzucic teraz winy na o, ze on chce ale inni nie chca
            • bluebellll Re: Obłuda PiS 07.11.15, 08:16
              Myślę, że to o co tak walczyli, czyli władza absolutna, doprowadzi do upadku tego rządu.
            • little_fish Re: Obłuda PiS 07.11.15, 09:37
              zawsze mogą mówić, że oni bardzo chcą, ale poprzedni rząd zostawił kraj w tak fatalnej kondycji, że no niestety... zresztą to się chyba właśnie odbywa
            • czar_bajry Re: Obłuda PiS 08.11.15, 02:21
              Ja akurat się cieszę z tego że wzięli wszystko, mam nadzieję iż jest to początek ich końca i nawet czterech lat się nie utrzymają a ich władza runie z hukiemsmile
        • marcelina4 Re: Obłuda PiS 07.11.15, 09:30
          nie przejrzy na oczy, to ludzie często zaślepieni taką samą nienawiścią jak ich guru Jarosław, pogadaj sobie z jakimś, to się przekonasz, poza tym to najczęściej ludzie najbardziej roszczeniowi, dla nich każda obietnica rozdawania kasy jest jak woda na młyn
          pisowi bardzo pomógł kościół, a wiadomo jaka jest średnia wieku przykładnego polskiego katolika, tym ludziom już nie zależy na przyszłości, za to często z czułością wspominają czasy PRL
        • kolter Re: Obłuda PiS 07.11.15, 13:09
          czar_bajry napisała:

> Właśnie tego się spodziewałam mnie ciekawi kiedy elektorat przejrzy na oczy.

nigdy nie przejrzy , jakaś część społeczeństwa pragnie nawet w imię braku swobód demokratycznych jakiegoś fuhrer'a na czele ,który ich do raju zaprowadzi
    • melancho_lia Re: Obłuda PiS 07.11.15, 08:22
      Jaki elektorat taka partia. Mnie niezmiernie dziwi ze ktokolwiek wierzył w te obiecanki.
      Jak zwykle kota ogonem odwrócili winę za niezrealizowane obietnice i tak zrzucą na peło a ich durny elektorat to gładko łyknie.
    • bluebellll Re: Obłuda PiS 07.11.15, 09:08
      4. Chyba też reforma edukacji ma już mieć inną formę. Już nie likwidacja gimnazjów, a spokojne wygaszanie.
      5. Na Maltę nie jadą, bo musieliby zająć stanowisko niezgodne z tym, co obiecywali swoim wyborcom

Jedyne z czym nie kłamali, to nie wciskali, że ograniczą administrację, więc powołanie z niedoboru stołków Ministerstwa Gospodarki Morskiej i Ministerstwa Energetyki, jakoś nie razi.
      • bei Re: Obłuda PiS 07.11.15, 09:12
        Wygrywa ten polityk, ktory wiecej naobiecuje, a elektorat zawsze wierzy...
        • bluebellll Re: Obłuda PiS 07.11.15, 09:18
          Ano, tak właśnie jest.
          Ludzie chcą słuchać kłamstw, a samodzielne oszacowanie realności i konsekwencji obietnic, przerasta możliwości intelektualne 90% ludzi.
    • ivaz Re: Obłuda PiS 07.11.15, 09:55
      A ja mam nadzieję i będę mocno trzymać kciuki żeby obietnice PISu pozostały w fazie obietnic.
      • mid.week Re: Obłuda PiS 07.11.15, 10:04
        te ekonomiczno-gospodarcze jak najbardziej. Niestety zabierają się za edukację katolicką społeczeństwa, media publiczne mają mieć świętą misję, dzieciom dolożą w szkołach wychowanie partiotyczno-krześcijańskie, będą parli na religie na maturze itp a wszysko to w patetycznej atmosferze absurdu i nawiedzenia.
    • madi138 Re: Obłuda PiS 07.11.15, 11:12
      Też mnie to zastanawia. Wyborcy Pisu to fanatycy i nie mają głębszych refleksji nad hipokryzją i moralną dwulicowością swoich wybrańców. Wódz mówi, więc tak musi być, a że tydzień temu mówił co innego.... To wina Żydów, gejów, czarnych, lemingów, ruskich- zawsze jakiś onych, nigdy ich.
      Teraz mamy ten cyrk z zaprzysiężeniem Sejmu i szczytem na Malcie. Ewidentnie zawalił prezydent (być może celowo), ale to i tak wina Tuska i niech się cała unia najlepiej do nad dostosowuje. smile
      Jak patrzę, komu Polacy dali władzę to ogarnia mnie zgroza. Ale dobrze, że PiS ma pełnię wladzy- naród przekona się na własnej skórze, co to za ludzie i może w końcu zmadrzeje
      • asia-loi Re: Obłuda PiS 07.11.15, 11:27
        madi138 napisała:

> Jak patrzę, komu Polacy dali władzę to ogarnia mnie zgroza. Ale dobrze, że PiS ma pełnię wladzy- naród przekona się na własnej skórze, co to za ludzie i może w końcu zmadrzeje

Niestety ten naród, czyli Polacy nigdy nie zmądrzeje. My Polacy, niestety nie uczymy się na błędach, wielu Polaków nie zna historii i nie wyciąga żadnych wniosków, z wydarzeń z przeszłości. Też uważam, że dobrze się stało, że PiS ma pełnię władzy, ale i tak zrzucą swoje winy na innych. Ich wyborcy oczywiście będą im bezgranicznie i bezkrytycznie wierzyć, i w następnych wyborach znowu na nich zagłosują.
        Jak w kraju, który jest łupiony finansowo, przez obce państwo (Watykan) może być dobrze, skoro większości Polaków to w ogóle nie przeszkadza, wielu, bardzo wielu, nie ma o tym zielonego pojęcia, bo przecież ksiądz dobrodziej o tym nie mówi na kazaniu, to skąd mają wiedzieć.
        Jak Franciszek przyjedzie do Polski w przyszłym roku, do mu będą hołdy składać i całować po rękach, za to, że Polskę Watykan łupi.
        • aankaa Re: Obłuda PiS 08.11.15, 02:51
          Ich wyborcy oczywiście będą im bezgranicznie i bezkrytycznie wierzyć, i w następnych wyborach znowu na nich zagłosują

jest szansa, że 18/19-latki głosujące dziś na PiS za 4 lata obudzą się w Polsce, którą chcieli zobaczyć, nie zobaczyli i zastanowią się jak głosować

czynne prawo wyborcze powinno być zrównane z biernym - 21 lat

a w ogóle - prawo wyborcze powinno się uzyskać dopiero po złożeniu pierwszego rocznego PIT'u
    • cydrowa Re: Obłuda PiS 07.11.15, 11:18
      Myślę, że działa to tak, że każdy kto popiera programowo daną dużą partię dziwi się jak inni mogą nie widzieć kłamstw, słabości, błędów w partii przeciwników politycznych.
      Pisowcy dziwią się platformersom, platformersi pisowcom.
      A politycy zawsze obiecują.
      Mnie dziwi, że w ogóle ktokolwiek, obojętnie po jakiej stronie wierzy w populistyczną gadkę jakiegokolwiek ugrupowania. Jeśli uwierzyli - pretensje mogą mieć do siebie.
      P.S. - z tymi 5 stówami na dziecko, to chyba od początku była mowa, że OD drugiego dziecka w górę. suspicious Ale i tak, poczekamy, zobaczymy.
    • figrut Re: Obłuda PiS 07.11.15, 12:41
      Spokojnie, po czterech latach ich rządów nawet betony skruszeją. Teraz cieszy mnie nawet to, że mają większość i nie będą mieli kozła ofiarnego, na którego będzie można zrzucić odpowiedzialność za to, co będzie się działo.
      • kolter Re: Obłuda PiS 07.11.15, 13:06
        figrut napisała:

> Spokojnie, po czterech latach ich rządów nawet betony skruszeją. Teraz cieszy mnie nawet to, że mają większość i nie będą mieli kozła ofiarnego, na którego będzie można zrzucić odpowiedzialność za to, co będzie się działo.

no a mnie nie cieszy ze banda debili zrujnuje kraj ,a inna banda debili nadal będzie w nich jak w święte obrazki wierzyła .....
    • mama303 Re: Obłuda PiS 07.11.15, 13:02
      czeka nas jeszcze kompletnie niepotrzebna reforma oświaty, walka z supermarketami i bankami, co sie odbije na klientach i pracownikach /czy na Polakach/ i sporo wstydu w UE i świecie. Spoko, przetrwamy.....
      • aankaa Re: Obłuda PiS 08.11.15, 02:56
        Spoko, przetrwamy.....

jak to szło ? "nic się nie stało"
    • leanne_paul_piper Re: Obłuda PiS 07.11.15, 13:48
      Mnie w sumie rządy PISu wiszą i powiewają, o ile nie narobią szkód gospodarczych (a tacy głupi jednak nie są), to ich rządy nie wywrą na mnie żadnego wpływu.
      Mnie wystarczy, że będą trzymać stopy procentowe na niskim poziomie (bo od tego zależy mój Wibor), i nie będą wprowadzać durnych podatków i praw, które zagrożą stabilności gospodarczej Polski vide przewalutowanie kredytów CHF, ale Pisowcy nie są tacy głupi, i wiedzą, że tego zrobić nie mogą.
      Reszta mi zwisa - indoktrynować się nie dam, dzieci mieć nie chcę, więc zwisa mi to, co zrobią w szkole, a jak będę jeszcze potrzebować ginekologa świadczącego pełen zakres usług, to bez problemu go znajdę.
      Paszportu mi też nie zabiorą, więc cały świat stoi otworem, a nawet jak wprowadzą jedyny słuszny sposób spędzania Halloween i Wszystkich Świętych, to w dwie godziny jestem w każdej innej stolicy Europejskiej i tam będę się bawić jak chcę, a na cmentarz wbrew własnej woli mnie też nie zagonią.
      A Polacy? Przekonają się, że zostali kolejny raz wystrychnięci na dudka nierealnymi obietnicami i za 4 lata znowu będzie zmiana o 180 stopni. Już nie takie rzeczy przeżyliśmywink.
      • aankaa Re: Obłuda PiS 08.11.15, 03:00
        Reszta mi zwisa - indoktrynować się nie dam, dzieci mieć nie chcę, więc zwisa mi to, co zrobią w szkole

toś się na ematki wbiła

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka