aeropolis 26.11.15, 10:54 mam je w swojej galerii. Jedno jest na jednej stronie, drugi wzór na dwóch 0001 i 0002. Nie da się tu wkleić. Który wzór jest lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kk345 Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 26.11.15, 11:07 Masz nieaktywny profil Odpowiedz Link Zgłoś
aeropolis Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 26.11.15, 11:13 już powinno działać. Foto oczywiście nie jest moje. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 26.11.15, 11:24 Jak dla mnie oba do kitu, zbyt rozwlekłe i jakieś takie rozlazłe. Odpowiedz Link Zgłoś
aeropolis Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 26.11.15, 11:28 to jakie powinny być? Jedno robiła firma hr. Już nie mam pomysłu stąd moja prośba. Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 29.11.15, 21:38 aeropolis napisała: > to jakie powinny być? Jedno robiła firma hr. Już nie mam pomysłu stąd moja proś > ba. to z granatową kolumną po lewej i błędami ortograficznymi? ciekawe co to za "firma" "od HR", sorry ale ten ktos nie umie poprawnie pisac po polsku. graficznie jest OK (chyba że ktoś drukuje na archaicznej drukarce, z felernym atramentem, i ciemne tło się kompletnie zamaże) ja bym poprawila orty w tym wlasnie; ale jak aplikujesz pod konkretne stanowisko pracy to raczej nie konstruuj uniwersalnego szablonu na każdą okazję. wybierasz te doświadczenia/zadania/zrealizowane projekty z poprzednich miejsc pracy, czy też aspekty kwalilfikacji zawodowych (o ile skonczylas studia kierunkowe), które pasują do profilu kandydata. niemerytoryczne CV z przerostem formy nad trescia raczej nie sa nigdzie mile widziane. Odpowiedz Link Zgłoś
aeropolis Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 09:19 a gdzie te błędy ortograficzne? Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 14:07 "średnio zaanasowany" (język angielski) - powinno być łącznie - że też takie samozwańcze prostytuty od haerów nie poprawią nawet spell-checkiem i wyłudzają kasę od desperatek Odpowiedz Link Zgłoś
peonka Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 14:15 Że też nawet ci się w googlu nie chce sprawdzić, zanim coś doradzisz.. Pisownia rozdzielna jest poprawna. Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 14:54 peonka napisała: > Że też nawet ci się w googlu nie chce sprawdzić, zanim coś doradzisz.. Pisowni > a rozdzielna jest poprawna. jakoś większość lektorów jęz. obcych pisze to sformulowanie łącznie i nikt im głów za to nie odrąbał; faktycznie, poprawne - sorry. ale nie w googlu, tylko na stronach typu SJP Odpowiedz Link Zgłoś
peonka Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 14:58 Google sam w sobie nic nie wie, może cię tylko skierować do (na przykład) sjp. Myślalam, że to oczywiste. Jasne, że i autorce głowy nikt nie odrabie, ale po co ma mieć źle? Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 15:55 > faktycznie, poprawne - sorry. > ale nie w googlu, tylko na stronach typu SJP rzecz nie w tym, co ematka i według jakiego źródła uważa za poprawne, tylko - co uważa rekruter, a cholera wie, czy on się uczył na guglu czy na słowniku. Laska może mieć poprawnie, rekruter może nie wiedzieć, że to jest poprawnie i zareaguje jak ematka, że laska pisać nie umie a podatki chce robić. Solution: Język angielski - stopień zaawansowania: średni. Odpowiedz Link Zgłoś
silenta Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 17:48 Mnie jakoś mimo wszystko coś boli jak widzę napisane to rozdzielnie. A taką perełkę ostatnio widziałam: W TVN24BiŚ był program o pisaniu CV, pani w tle mówi, że CV powinno być przejrzyste a na ekranie pojawia się obraz, który ma nam to wbić do głowy: PRZEJŻYSTE. A w kolejnym zdaniu pani prowadząca mówi, że niedopuszczalne są błędy ortograficzne w CV i koniecznie trzeba je wyłapać bo to bardzo nieprofesjonalne. Kurtyna. Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 18:05 > Mnie jakoś mimo wszystko coś boli jak widzę napisane to rozdzielnie. a nie boli cię, jak widzisz słabozaawansowany albo bardzozaawansowany? Odpowiedz Link Zgłoś
silenta Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 18:15 A wiesz, że tak? Ale jakoś z tym średnim mam problem. Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 18:10 > A taką perełkę ostatnio widziałam: W TVN24BiŚ był program o pisaniu CV, pani w > tle mówi, że CV powinno być przejrzyste a na ekranie pojawia się obraz, który m > a nam to wbić do głowy: PRZEJŻYSTE. A w kolejnym zdaniu pani prowadząca mówi, ż > e niedopuszczalne są błędy ortograficzne w CV i koniecznie trzeba je wyłapać bo > to bardzo nieprofesjonalne. Kurtyna. w tvn darmowe praktyki dla takich osb od np. napisów są normą; nawet żeby świeżak dostał się do pracy, musi odrobić 2 tyg darmowej pańszczyzny, potem mu może łaskawie pozwolą zostać. nie dziw sie, że ktoś może mieć dość i sabotuje robotę. Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 15:46 > że też takie samozwańcze prostytuty od haerów nie poprawią nawet spell-checkiem ale spell check tego in wyłapie, bo te słowa same z siebie są napisane poprawnie i zestawione razem, ale pisane osobno też są poprawne, na przyklad w zdaniu "prace są średnio zaawansowane". Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: podbiję z desperacji już. 29.11.15, 19:14 Ja mam takie jak pierwszy wzór, nie uważam ze jest rozwlekłe. A drugi mi sie podoba i sobie taki zrobię :p Odpowiedz Link Zgłoś
aeropolis Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 29.11.15, 19:53 Jak to rozumieć? To z podkolorowanym tle mieści się na 1 str, ale jeśli ma być drukowane to ...masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap2.0 Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 29.11.15, 19:59 Nie martw się drukowaniem ani pierwszą stroną. Dziś mało kto drukuje CV. Większość idzie w PDF Odpowiedz Link Zgłoś
aeropolis Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 29.11.15, 20:01 Właśnie nie. Drukują mam pewność.potwierdzoną telefonicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 29.11.15, 20:16 Drukują drukują. Byłam na rekrutacjach po obu stronach barykady i zawsze dostawałam wydrukowane aplikacje po wstępnej selekcji, albo widziałam ze rekrutujący ma na stole kilkanaście kartek. Odpowiedz Link Zgłoś
aeropolis Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 29.11.15, 20:27 Doradź mi ,proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 29.11.15, 20:50 Ale co tu radzić? Wzór cv to najmniejszy problem (chociaż mnie np. bardzo denerwują kolorowe cv i wcale nie dlatego, że żal mi na toner do drukarki), ważne czym i jak je wypełnisz i ważny jest kontekst (czyli stanowisko na jakie aplikujesz). Napiszę to co pisałyśmy ci już nie raz - wypełnij cv pod konkretne stanowisko bez danych osobowych i wyślij stacie_o, która proponowała ci pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 29.11.15, 21:08 Zgadzam sie. Ważne co wpiszesz. Nie doradzę nic sensownego co do formy, bo u mnie właśnie takie charakterystyczne sa wskazane. Ale fakt, te stonowane sa zawsze bezpieczniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 29.11.15, 21:10 (a, przepraszam stacie, dopiero teraz pomyślałam, że mogło ci się odwidzieć :) Odpowiedz Link Zgłoś
stacie_o Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 09:27 Eeee, nie ma problemu. Ja dalej podtrzymuję chęć spojrzenia. I zgadzam się z Tobą w stu, a może nawet w dwustu procentach, że nieważne który wzór (z tych dwóch), ale to czym się je wypełni. Odpowiedz Link Zgłoś
aeropolis Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 09:49 w opisie pełnionych obowiązków jest: obsługa biura w standardowym zakresie( drobne kadry, fakturowanie, obsługa urządzeń, wprowadzanie danych, kontakt z klientem) potem pozyskiwanie informacji dla potrzeb firmy, robienie zestawień/raportów ww., obsługa klienta. Nic specjalnego Odpowiedz Link Zgłoś
stacie_o Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 09:57 Przepraszam za szczerość, ale przy takim opisie, to odzew też nie będzie specjalny. Skupiasz się na jakimś wzorze, a to, co ważne kwitujesz paroma wyświechtanymi frazesami. Odpowiedz Link Zgłoś
aeropolis Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 10:00 z g..a cukierka nie ukręcisz. wysyłanie faksów mam nazywać elektronicznym przekazem informacji? Wiem, że cienko mam i stąd prośba o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
stacie_o Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 12:14 Dlatego dziwi mnie, że z uporem maniaka od dwóch, a może kilku nawet miesięcy maglujesz format cv. Zrozum, że z małym doświadczeniem, bądź z umiejętnościami typowymi nawet takie CV media02.hongkiat.com/creative-resumes/Resume_by_Pau_Morgan.jpg nie zdziała cudów. Twoje powinno być przejrzyste, czytelne, schludne, a to czy pasek granatowy, czy niebieski, czy z prawa, czy z lewa ma znaczenie marginalne. Odpowiedz Link Zgłoś
aeropolis Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 13:36 to znacz, że nie mam szans? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 13:51 W firmie sprzątającej jakieś szanse masz, ewentualnie ulotki. Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 14:11 kaz_nodzieja napisał(a): > W firmie sprzątającej jakieś szanse masz, ewentualnie ulotki. oj, nie dołuj jej tak bardzo, tam to z otwartymi rekami biorą ludzi którzy sa ledwo po gimnazjum (bywaja i tacy, co szkoly sredniej nie dali rady skonczyc, a musza miec na chleb i rachunki). dziewczyna ma szansę w call center, a już na pewno tym z rozmowami wychodzacymi, jest olbrzymia rotacja pracownikow. (na zwykla biurwe od obslugi urzadzen typu fax/skaner/etc i odbierania telefonow przychodzi czesto po kilkaset zgloszen) Odpowiedz Link Zgłoś
aeropolis Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 14:36 mam jeszcze umiejętności z zakresu podatków, ale stażu niecały rok. W call wymagają doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 15:01 nie w kazdym call-center wymagaja doświadczenia (bo inaczej nie przyjmowaliby studentów, dla których to naprawdę najpierwsza w życiu praca - logiczne); jednak czesto dziady stosuja taki myk, że po odbyciu "szkolenia" u nich musisz pod groźba zwrotu jakiejś urojonej gigantycznej kary/kaucji za "szkolenie" odpracować 300h, czyli w praktyce ze 2m-ce. Robią sobie dupochrony, bo w przeciwnym wypadku, to by ludzie po tygodniu uciekli. tak, na stanowisko biurowe bez żadnych szczególnych kwalifikacji może być nawet kilkaset zgłoszeń, wiem o tym doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 15:50 A co z tych rzeczy najbardziej lubisz robić, w czym najbardziej pomoglaś swoim pracodawcom i co jest dla ciebie najłatwiejsze lub co zauważyłaś w trakcie pracy, że pracodawcy potrzebują najbardziej? Na tym się skup. jeśłi np. wiesz, że powtarzał się w każdej pracy taki a taki problem z ppodatkami, to pisz "rozwiązywanie takiego a takiego burdelu w sprawach podatkowych, dzięki czemu firma zaoszczędziła kasę i czas". Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 15:52 > W call wymagają doświadczenia. więc tak formułujesz swoje doświadczenie, żeby z niego wynikało to doświadczenie. Pisalaś, że miałaś kontakt z klientami.Opisz to tak, żeby wyglądało, że skoro z tym sobei dałaś radę to i z call center sobie poradzisz. Tylko, że IMO ty wcale nie chcesz tej pracy znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
aeropolis Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 16:25 A używaj sobie. Sama czytać cv nie potrafisz a latasz po innych. Odpowiedz Link Zgłoś
aeropolis Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 09:21 stanowisko to jakaś pomoc biurowa choć teraz to i na call zaczynam wysyłać. Tak też dopasowuję swoje cv . raz coś wyrzucę raz dodam. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 09:28 Nie widzę doświadczenia zawodowego, a to ważniejsze niż krój i rodzaj czcionki. Odpowiedz Link Zgłoś
aeropolis Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 09:46 jest. w moim na 1 miejscu w tym 2 na drugim Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 09:52 Marniutko, chyba, że niedawno skończyłaś 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
aeropolis Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 09:57 oj dawniej już po 20 tce. Wpisałam tylko najkonkretniejsze i najdłuższe. Śmieciówek bardzo nie brałam pod uwagę bo albo potwierdzają wcześniejsze doświadczenie albo są zwykłą pracą fizyczną. Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 14:05 kaz_nodzieja napisał(a): > Marniutko, chyba, że niedawno skończyłaś 20 lat. tak, to wyglada jakby byla na jakims drugim roku tej szkolki wyłudzania czesnego z leminga Odpowiedz Link Zgłoś
aeropolis Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 14:37 nie wiecie, że są ludzie, którzy mają takie doświadczenie jak ja i że są ich setki. Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 15:07 aeropolis napisała: > nie wiecie, że są ludzie, którzy mają takie doświadczenie jak ja i że są ich se > tki. wiem, jeszcze jak mieszkalam ok 300tys miescie /stolicy wojewodztwa/ i odchodzilam z dość prostej pracy biurowej, to na zwalniajace sie stanowisko splyneło ze 350zgłoszeń (rok 2011, teraz może być jeszcze gorzej), powiedzmy że z 70 kandydatow spelnialo wymagania wstępnej selekcji (w praktyce, potrzebny był angielski na poziomie około-FCE, ale to obecnie naprawdę żaden problem i Ty z pewnością nie zawyżasz swoich umiejętności, prawda?) Odpowiedz Link Zgłoś
rozwiane_marzenie Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 09:53 Drugie mi się podoba, bardziej konkretne, od razu widać to co potrzeba. Przynajmniej dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aeropolis Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 09:58 to dwustronne? Przestraszyłam się że jak będą drukować ( a drukują) to jak dziewczyna wcze śniej napisała mogą się wkurzyć na marnowanie tuszu. Odpowiedz Link Zgłoś
rozwiane_marzenie Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 10:27 Myślałam, że to z granatową wstawką to będzie jednostronne - bo to właśnie bardziej do mnie przemawia. No i też się zastanawiałam nad tym czy będzie ono drukowane (nie zawsze ładnie się wydrukuje i akurat w tym odcieniu), czy przesyłane drogą mailową. W przypadku maila wybrałabym to z granatem, a jeśli miałabym drukować - sam układ bym zostawiła i ewentualnie z tego granatu zostawiła jakiś np. węższy paseczek. Odpowiedz Link Zgłoś
aeropolis Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 10:45 zwróciłaś uwagę ono ma jakieś ortografy? Tak wcześniej dziewczyna napisała. Patrzę i nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 11:55 Może chodzi o "średnio-zaawansowany" w pierwszym CV? Powinno być "średnio zaawansowany". Odpowiedz Link Zgłoś
kai_30 Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 17:33 aeropolis napisała: > to dwustronne? Przestraszyłam się że jak będą drukować ( a drukują) to jak dzie > wczyna wcze śniej napisała mogą się wkurzyć na marnowanie tuszu. No mnie by zdrzaźniło, szczerze mówiąc. Swój laptop mam podpięty pod czarno-białą drukarkę, więc kolorowego efektu nie będzie, bez sensu. Lubię dostawać konkretne i przejrzyste CV, ozdobniki mi niepotrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
aeropolis Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 17:37 No właśnie. Stąd pytanie o szablon żeby nie odpaść na starcie. Skąd mam wiedzieć, je jedni drukują inni nie. Loteria. Czyli to dwustronne? Czy może ścieśnić je zostawiając brak koloru? Czciona wówczas będzie maluśka. Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 18:02 > Skąd mam wiedzieć, je jedni drukują inni nie. Loteria ty to jednak jesteś jakaś sprytna inaczej. Nie wiesz, czy będą drukować - więc załóż, że będą. W ogóle powinnaś mieć dwie wersje, jedną sformatowaną w najprostszy możłiwy sposób, żadnych kolumien itd, tylko podkreślenia/pogrubienia/wielkie litery. Odpowiedz Link Zgłoś
aeropolis Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 18:25 I wysyłać dwie z nazwą do druku , do odczytu? Mam tak. Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 18:13 dwustronne dla osoby z max 3-5 latami kiepskiego doświadczenia? są rekruterzy co drukują tylko pierwszą w takim wypadku, albo dadzą sobie w ogóle spokój, chyba by się nakryli nogami z tego przerostu formy nad treścią Odpowiedz Link Zgłoś
aeropolis Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 18:29 Pracuję od 18 rż. Jestem po 30tce. Napisałam, że wyszczególniłam tylko najważniejsze. Mam kilkanaście lat doświadczenia w tym większość zlecenie, zastępstwo, określony i śmieciówki, zagranica. Wszystkiego w cv nie piszę, w lm owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
aeropolis Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 16:28 W oryginale mam wypunktowane cym się zajmowałam. Stanowiak nie chcę pisać bo to małe urzędy w pipidówkach. Co niektóre będą mieć żer- dziękuję. Pytałam o formę bo treści na ten czas nie zmienię- doświadczenia i kompetencji Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 17:18 >Pytałam o form > ę bo treści na ten czas nie zmienię- doświadczenia i kompetencji ale rozumiesz, że to tak, jakbyś próbowała ukoić migrenę i się zastanawiała, że - no do sklepu po środki przeciwbólowe to za ciężko iść, więc może przynajmniej zapytasz na forum, czy siedzieć w majtkach białych czy czarnych? Odpowiedz Link Zgłoś
aeropolis Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 17:34 Nie nie rozumiem. Wstawiłam waszystko co jest istotne. Owszem nie jednocześnie ale do odczytu. Napisałam o doświadczeniu, o wykonywanych obowiązkach, o stanowiskach na które aplikuję. Potwierdziłam brak przebojowości i specjalizacji. Jestem jak tysiące innych. Prosiłam o konsultacje. Za angielski dziękuję i jeszcze kilka istotnych porad. Szkoda, że ci którzy widzą mnie na stanowisku klozetowej nawet nie raczyli cv przeczytać. Mniejsza o to. Twojej parabeli czy innej inwektywy też nie rozumiem. Kiedy ostatnio pracy szukłas? Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 17:58 > Potwierdziłam brak przebojowości i specjalizacji. w tym wątku sposobem wypowiedzi potwierdziłaś też parę innych rzeczy, które raczej nie działają na twoją korzyść. Podpowiedź: nie mają nic wspólnego z twoim cv. Na przykład to, że jak ktoś ci próbuje pokazać, jaki wpływ ma wybór jednego z dwóch szablonów na odbiór takiego sobie cv (no więc mniej więcej taki, jak kolor majtek do leczenia migreny, czyli bliski zeru, ale będziesz się skupiać na majtkach, bo wydaje ci się, że tylko na to masz wpływ - coś, jak ten stary kawał o facecie, co zgubił w lesie, ale szukał pod latarnią, bo tam najjaśniej), to traktujesz to jako inwektywę i opowiadasz coś o babciach klozetowych. Bez czytania cv ci powiem: ja bym nie chciała z taką osobą pracować, niezależnie od umiejętności. Możliwe, że w realu jesteś zupełnie inna, a tu sobie tylko ulewasz, możliwe (oby), że jesteś trollem, ale z forum jak z cv - opinię się wyrabia na podstawie tego wąskiego wycinka informacji, jaki piszący raczył na swój temat udzielić oraz tego, w jaki sposób to ujął. Odpowiedz Link Zgłoś
aeropolis Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 18:16 Poza radą w poprzedim wpisie użyłaś sobie. Za radę dziękuję. Tak jestem na granicy bo nie żywimy się powietrzem. Nie pisz też, że wszyscy są kompetentni.że to tylko ja mam wybujałe ego. Masz dziwne porównania, których wybacz osoba na moim miejscu nie rozumie.jeśli mogę w czymś pomóc to mówie tu źle tam inaczej tu ok. Ty sobie używasz. Powtórzę pytanie: kiedy ostatnio szukaoaś pracy i dodam czy jesteś pracodawcą który mógłby zerknąć ze swojej perspektywy. Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 18:46 > Poza radą w poprzedim wpisie użyłaś sobie. ja nie mam powodu, żeby sobie używać. Znowu: w tym wątku czytasz to, co chcesz przeczytać i reagujesz na swoje wyobrażenia a nie na to, co rzeczywiście chcą ci powiedzieć. > Nie pisz też, że wszyscy są kompetentni.że to tylko ja mam wybujałe ego. O, właśnie, to jest przyklad. Niczego takiego nie napisalam i skąd to wywnioskowałaś, pojęcia bladego nie mam. To nie działa na twoją korzyść, Każdy, kto się w pięć minut domyśli, że za każdym razem będzie musiał uważać na to, co ty sobie wymyślisz, że usłyszalaś i jak to obrócić przeciwko rozmówcy, ucieknie z krzykiem, chyba, że nie będzie miał wyjścia - ale akurat w tym wypadku ma wyjście, mianowicie setki kandydatek o podobnych lub lepszych kwalifikacjach. Po prostu grzebiesz swoje szanse takim podejściem, mnie naprawdę wisi, czy tę pracę dostaniesz czy nie, ale jak widzę coś, co naprawdę działa przeciwko tobie, to ci o tym mówię. Twoja sprawa, co z tą wiedzą zrobisz. >Powtórzę pytanie: kiedy ostatnio szukaoaś pracy i dodam czy jesteś pracodawcą który mógłby zerknąć ze swojej perspektywy. A ja powtórzę to, co już pisałam wcześniej: ty nie chcesz tej pracy znaleźć. Ty szukasz uzasadnienia, dlaczego nei możesz jej znaleźć. Bo w twojej sytuacji nie ma żadnego znaczenia, kiedy szukałam pracy. Przygotowalaś cv, usłyszałaś, ze jest takie sobie i teraz poświęcasz sporo czasu i wysiłku na udowodnienie, że lepszego mieć nie będziesz. No to chcesz mieć lepsze czy chcesz wygrać słowną potyczkę, bo to są jakby sprzeczne cele i tylko jeden z nich możesz osiągnąć? Odpowiedz sobie, nie mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aeropolis Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 18:50 Bzdury. Nie odpowiedziałas na pytania a atakujesz. Nic o mnie nie wiesz, a oceniasz bez konkretnych wytycznych. Mam nóż na gardle- niw wyczaiłaś? Madrzyć suę można. Daruj jednak. Dla mnie to ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 19:01 aeropolis napisała: > Bzdury. Tak oczywiśice. > Nie odpowiedziałas na pytania a atakujesz. Tak oczywiście. Nic o mnie nie wiesz, a ocen > iasz bez konkretnych wytycznych. Tak oczywiście. (pracodawcy tak samo będą oceniać na podstawie paru linijek które raczysz napisać, nic o tobie nie wiedząc Odpowiedz Link Zgłoś
aeropolis Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 19:23 Praoidawca wie więcej o mnie niż Ty. Może pomyślał to samo , ale był na tyle taktowny by nie oczerniać. Nadal nie wiem w jakich charakterze mnie ( nie moje cv) oceniasz. Czy jestes siosatrą w niedoli czy pracodawcą. Jako pierwsza oceniłaś mnie jako osobę po paru zdaniach. Miej na uwadzę, że jesteś w błędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 19:49 > Miej na uwadzę, że jesteś w błędzie. Miej na uwadze, że jeśli ja jestem w błędzie, to ja na tym nic nie tracę, ty - sporo. Jeśli odzew na twój przekaz nie jest taki, jak oczekujesz, to, kurde, musisz zmienić przekaz. Tyle. Jaśniej się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
aeropolis Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 19:53 Ocencie moje cv. Taki mój przekaz.nie prosze o znalezienie pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 20:16 Ale jakie, kuźwa, cv? składające się z kropek? Fajne kropki. U're welcome. Odpowiedz Link Zgłoś
aeropolis Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 20:36 Kim jesteś by potrzebować więcej?. Masz dokonać jedynie oceny. Nie potrafisz. Sza. Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 20:49 nie da się ocenić czegoś, czego nie ma. Jeśli zaś pytasz, który szablon z tych dwóch wybrać, to odpowiedź jest - żaden. Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 21:01 chodzilo pewnie o szablon graficzny. ale sama grafika w przypadku braku umiejetnosci (i doswiadczenia) na dane stanowisko to tzw. przerost formy nad trescia. Odpowiedz Link Zgłoś
sea.sea Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 21:38 Moja poprzednia szefowa, która dość sporo w życiu rekrutowała, kładła mi do głowy, co następuje: CV ma mieć jedną stronę, chyba że masz 20 lat znakomitego doświadczenia zawodowego i masz się czym chwalić. Jak dostajesz takich setki i dziesiątki, to ci się nie chce tego skrollować. Doświadczenie zawodowe jest ważniejsze niż wykształcenie, więc lepiej je podać wyżej, żeby przykuć uwagę pracodawcy - jak wspomnieliśmy, on ogląda setki, więc nie ma czasu ani cierpliwości na pierdoły. Nie wpisujemy rzeczonych pierdół, czyli jak nie aplikujesz na hostessę, to nie piszesz, że byłaś hostessą. Wybierasz to, co może zainteresować pracodawcę, to, co potwierdza, że jesteś dobrą osobą na dane stanowisko. Less is more. Staraj się nie pisać rzeczy oczywistych ani michałków na temat swoich umiejętności miękkich. Mało kogo interesuje tak naprawdę, że znakomicie czujesz się w pracy zespołowej, albo że Twoim atutem jest cierpliwość i łatwość uczenia się nowych rzeczy, bo to może napisać każdy i to jest niesprawdzalne podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Ważne jest to, co tak naprawdę umiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 30.11.15, 22:28 Opisz swoje obowiazki bardziej konkretnie! To co masz, to ogolniki. obsługa biura w standardowym zakresie ? co to znaczy standardowy zakres? Zbyt ogolnikowe sformulowanie ? do wywalenia. drobne kadry - ? co to znaczy? Co konkretnie robilas zwiazanego z kadrami? fakturowanie - dobrze obsługa urządzeń ? to wpisz w sekcji ?posiadane umiejetnosci?, i nie ?urzadzen? tylko konkretnie, jakich urzadzen. Ja to bym w ogole wywalila, bo to oczywiste. wprowadzanie danych ? jakich danych? Platnosci? Danych adresowych? kontakt z klientem ? jaki? Na czym polegal? Przez telefon? Klienci dzwonili w jakich sprawach? Czy to ty do nich dzwonilas poganiajac ich o zaplate na przyklad? pozyskiwanie informacji dla potrzeb firmy ? jakich informacji i w jaki sposob? Telefonicznie? W internecie? robienie zestawień/raportów ww., - unikaj skrotow, lepiej napisz ?tworzenie raportow w Excelu dla dzialu kadr? obsługa klienta ? konkrety prosze Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 01.12.15, 00:26 brawo, to sa konkrety Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 01.12.15, 07:56 Nie wiem czy ktoś to napisała już czy jeszcze ale jest to CV z poprzedniego wieku Wygląda szablonowo i niczym się nie wyróżnia. W tej chwili pracodawca nie chce petenta ale partnera. Owszem, interesuje go co robiłas ale bardziej co zrobiłas żeby pchnąć firmę na przód. Pracodawca szuka kogoś nad kim nie musi stać z batem. W pierwszej kolejności wymieniam swoje cechy przydatne na danym stanowisku np. punktualność (jeśli w grę wchodzi np obsługa klienta). Potem wypisuję listę udanych projektów, czyli co zrobilam z własnej inicjatywy (poza standardowymi obowiazkami) by pomóc firmie odnieść lepsze zyski. Dalej doświadczenie, ale tylko to które przydatne będzie na danym stanowisku. Jeśli ubiegam się o pracę księgowej, nie będę wypisywała, że 10 lat temu byłam instruktorką na basenie. Mogę o tym wspomnieć na samym dole ogólnikowo bez dat w sekcji inne przed hobby. Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 01.12.15, 08:33 Chyba NAJPIERW sukcesy zawodowe oraz kontakt do byłych przełożonych którzy gotowi to potwierdzić. Sorry ale o tych cechach to ona sobie może nabajkopisarzyc Odpowiedz Link Zgłoś
aeropolis Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 01.12.15, 15:35 Referencje mam od jednego pracodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
acapoalto Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 01.12.15, 09:34 Rekrutacja do pracy, to nie konkurs na najładniejszy zeszyt w klasie. Liczy się treść. Przyznam, że moim zdaniem, wątpliwości jakie masz, nieumiejętność samodzielnego stworzenia własnego cv (choćby na podstawie nieskończonej ilości porad w internecie), Twój styl prowadzenia dyskusji, raczej nie wróżą Ci długiej pracy, nawet jeśli taką byś znalazła. Proponuję wizytę u doradcy zawodowego, może pomoże wymyśleć bardziej odpowiednie dla zajęcie niż praca w biurze. Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 01.12.15, 09:40 Tylko kumatego doradcy, bo studia z doradztwa kończą czesto ameby umyslowe bez pomysłu na siebie. Kiedyś taka jedna ameba nic nie umiała podpowiedzieć i radziła mi otworzyć własny concept store. Odpowiedz Link Zgłoś
za_mszowe Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 01.12.15, 09:40 A mam nieco inne zainteresowania niż moda i ubior Odpowiedz Link Zgłoś
aeropolis Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 01.12.15, 15:34 Zawęziłam do jednej strony to bez paska kolorowego. Wyrzuciłam zainteresowania, kierunki studiów i scaliłam umiejętności. W doświadczeniu wypunktowaoam: pozyskiwanie informacji o dopłatach unijnych z internetu oraz prasy; rozwiązywanie problemów klienta poprzez monitoring jego potrzeb i dopasowanie oferty firmy; monity dłużników; zapewnie ciągłości pracy biura poprze zaopatrywanie go w materiały piśmiennicze i eksploatacyjne, archiwizacja dokumentów; naliczanie należności pracowniczych. To dwa stanowiska w cv rozbite. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 01.12.15, 20:13 To brzmi już nieźle dla mojego laickiego ucha. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 01.12.15, 21:48 No i brawo! Przynajmniej teraz rekruter widzi czym sie zajmowalas, bo w poprzedniej wersji musialby zgadywac. Odpowiedz Link Zgłoś
mildenhurst Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 01.12.15, 17:08 Pisz jasno, prosto bez udziwnień. Jeśli ma to byś obsługa biura to normalnie: fax, komputer. Przerost nie jest wskazany. Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 01.12.15, 18:14 no bez jaj, pisanie "obsługa biura: fax, komputer" to jak pisanie "parzenie herbaty: wyparzanie czajniczka, sypanie liści, gotowanie wody, zalewanie wrzątkiem". Odpowiedz Link Zgłoś
mildenhurst Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 01.12.15, 19:10 No jeśli tak faktycznie jest? Raczej tak zrozumiałam opisane obowiązki jeśli pracodawca akurat tego wymaga to co złego w takim opisaniu? Nie miałam przerostu ambicji szukając kogoś na fax i wymyślając huk wie co. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Chciałaby byście oceniły moje cv 01.12.15, 20:06 Skojarzyło mi się. IT Crowd Jen Interview Od 1:30. Odpowiedz Link Zgłoś