Dodaj do ulubionych

Maria Seweryn

27.11.15, 14:21
Co sadziecie o takiej sytuacji?

Moim zdaniem 40letnia kobieta chyba jednak jakis rozum powinna miec...

www.pudelek.pl/artykul/86222/seweryn_jest_wsciekla_na_jande_ostrzegla_matke_ze_jej_narzeczony_podejmie_kroki_prawne/
Obserwuj wątek
    • dziennik-niecodziennik Re: Maria Seweryn 27.11.15, 14:28
      o ile dziwi mnie jej wybór, o tyle nie dziwi mnie że nie życzy sobie zeby jej matka obnazała publicznie jej życie.
      tylko to się raczej inaczej załatwia. no ale może sa tak pokłócone że inaczej niż przez pośredników nie umieją rozmawiac.
    • evolene Re: Maria Seweryn 27.11.15, 14:31
      Trudno oceniać sytuację, wiemy tyle ile pudelek napiszewink
      Ale jedno jest pewne - tacy faceci jak "narzeczony" Seweryn się aż tak nie zmieniają. Ona też zostanie z tym dzieckiem ostatecznie sama.
      • cersei8 Re: Maria Seweryn 27.11.15, 14:36
        Moze niekoniecznie.
        Ona jest na tyle zamozna i ustosunkowana aby zmienic podejscie tego typu pana do zwiazku...
    • ola_dom "znajoma powiedziała Pudelkowi", 27.11.15, 14:40
      więc na razie poczekam z oceną, choć wygląda tak kusząco i soczyście suspicious
    • mozambique Re: Maria Seweryn 27.11.15, 14:47
      jej sprawa z kim sypia

ale dziwne ze sie stawia matce skoro bez wpływów matki i nazwiska ojca predzej by ziemię żarła niz została aktorką, dostała etat w teatrze i dosc szybko zostałą dyrektorem prywatnego teatru
      • iwles Re: Maria Seweryn 27.11.15, 14:54

... i dlatego ma siedziec z podkulonym ogonem i pozwalac matce na wtracanie się w jej osobiste życie ?
        • mozambique Re: Maria Seweryn 27.11.15, 15:06
          przez 40 lat siedizała bo jej sie opłacało

jak matka bedzie twarda to za chwile jej sie nei bedie opłacało
        • kaz_nodzieja Re: Maria Seweryn 27.11.15, 16:19
          Coś za coś, albo stołujesz u mamusi i nie musisz myśleć o gotowaniu, za to nie narzekasz albo sam sobie gotujesz, na wyłącznie własny rachunek, wtedy robisz wszystko według własnego gustu.
        • ichi51e Re: Maria Seweryn 27.11.15, 19:36
          no ale dlaczego Janda ma nie pisac o "znanej warszawskiej aktorce" jakby to obca osoba byla to by to cos zmienialo?
      • menodo Re: Maria Seweryn 27.11.15, 15:04
        Oczywiście - i nic matce do tego.
        Inna sprawa, że ona jest nieodpępowiona od wielkiej mamusi - emocjonalnie, ale pewnie też finansowo. Nie ma żadnych znaczących osiągnieć jako aktorka, wszystko, co osiągnęła zawdzięcza matce.
        W dodatku po swoich wybitnych rodzicach nie odziedziczyła ani urody, ani talentu, ani chyba także rozumu uncertain
        • kaz_nodzieja Re: Maria Seweryn 27.11.15, 15:24
          Jak to dwójka wybitnych atrakcyjnych osobowości może dać taki byle jaki miot sad
          • menodo Re: Maria Seweryn 27.11.15, 15:31
            Dzieci wybitnych osobowości rzadko bywają wybitne.
            • kaz_nodzieja Re: Maria Seweryn 27.11.15, 15:43
              Dlaczego? Przecież mają dobre geny?
              • ola_dom Re: Maria Seweryn 27.11.15, 15:45
                kaz_nodzieja napisał(a):

> Dlaczego? Przecież mają dobre geny?

Ale może ciężar wybitności rodziców przeważa nad genami?
              • menodo Re: Maria Seweryn 27.11.15, 16:04
                Dobre geny to warunek konieczny, ale niewystarczający smile
              • mysiaapysia Re: Maria Seweryn 27.11.15, 20:23
                Ludzie. Co wy z tymi genami? Na co dzień widzę, że dzieci prawników czy lekarzy z dziada pradziada wcale nie są tak dobre, jakby można było oczekiwać po ich genach. Świeża krew potrafi namieszać zarówno w szkołach zwykłych, jak i artystycznych.
            • sandra1301 Re: Maria Seweryn 27.11.15, 21:55
              menodo napisała:

> Dzieci wybitnych osobowości rzadko bywają wybitne.

A Maciej Stuhr? A Grażyna Torbicka? A Natalia Kukulska?
              • menodo Re: Maria Seweryn 27.11.15, 22:02
                Hmm, proszę o dalsze przykłady smile
              • mozambique Re: Maria Seweryn 28.11.15, 15:26
                zadne z tych osób nie jest wybitna, no moze MAciej S. jest bardzo bardzo zdolny ,
                Torbicka, Kukulska, MArkowska i restza dzieci szołbiznesu po prostu doskonale wykorzystują plecy , ustosunkowania i zpalecze finansowe jak i zawodowe mamuś, tatusiów, wujków itp
                • kaz_nodzieja Re: Maria Seweryn 28.11.15, 16:17
                  Dawno temu w Szansie na sukces była Natalia Kukulska. 14-latka tam startująca śpiewała dużo piękniej od oryginału, na koniec wygrała, więc odśpiewała z nią wspólną piosenkę. Kukulska nie dawała jej rady big_grin Widać było po jej gębie jak dziewczynka śpiewała, że jest jej wstyd, że byle małolata ją prześpiewuje.
          • fadilla Re: Maria Seweryn 27.11.15, 15:31
            Ha, tez mnie to zastanawia. W gestach, ekspresji i sposobie bycia ma wiele z Jandy, nazwę to wprost pewnym nieokrzesaniem i byc może właśnie te wszystkie najgorsze cechy nieco uśpione w rodzicach u niej się skumulowały i uwydatniły.
            • kaz_nodzieja Re: Maria Seweryn 27.11.15, 15:45
              Zwłaszcza uroda "po tatusiu". To wielkie nieszczęście dla płci żeńskiej.
              • menodo Re: Maria Seweryn 27.11.15, 15:52
                A to akurat niekoniecznie, choć w przypadku Marii Seweryn - rzeczywiście kobiecie się nie poszczęściło.
              • mozambique Re: Maria Seweryn 27.11.15, 15:52
                Natalii NIemen tez sie przydarzyło
                • kaz_nodzieja Re: Maria Seweryn 27.11.15, 16:25
                  I córki Demi Moore i Bruce Willis'a. Obydwie sad Twarze pechowo po tatusiu. Chyba tylko cały szereg operacji plastycznych by pomógł i to chyba też nie do końca bo chyba nie da się chirurgicznie zmniejszyć czachy sad Obejrzyjcie sobie w grafikach Google.
                  • mamaemmy córki Demi Moore 27.11.15, 19:12
                    włąsnie wygoglowalam.....i.. przesadzasz tongue_out Dawaj swoje zdjęcie tongue_out
                    • kaz_nodzieja Re: córki Demi Moore 27.11.15, 20:06
                      Dam jak zostanę aktorem lub politykiem, obiecuję smile
                    • misterni Re: córki Demi Moore 27.11.15, 22:37
                      No niestety, nie przesadza. Wyjątkowo szpetne panny, zwłaszcza w zestawieniu z matką się to rzuca w oczy. wink
                  • princesswhitewolf Re: Maria Seweryn 27.11.15, 19:55
                    Liv Tyler ma urode po ojcu. roznie bywa
                    • triss_merigold6 Re: Maria Seweryn 27.11.15, 20:12
                      A Marysia Peszek po ojcu. Niestety.
                      Tak samo Passentówna, nie ma nic z urody Osieckiej.
                      • kaz_nodzieja Re: Maria Seweryn 27.11.15, 20:25
                        Uroda- urodą, ale intelektu też nie odziedziczyła sad
                        • triss_merigold6 Re: Maria Seweryn 27.11.15, 20:28
                          Ot, niefart.
                          IMO jeszcze gorzej ma syn Olbrychskiego. Olbrychski wprawdzie fatalnie się zestarzał, ale w czasach "Potopu" był amantem i wygladał nieźle, a Rafał wyglądał źle zawsze.
                          • kaz_nodzieja Re: Maria Seweryn 27.11.15, 20:37
                            To pech sad
                      • kawka74 Re: Maria Seweryn 27.11.15, 20:43
                        Akurat Passentówna dla mnie zawsze była ładna i jednak coś z urody Osieckiej ma, ale może na żywo wygląda gorzej. Na pewno nie jest z nią tak źle, jak z Natalią Niemen - głos po matce i uroda po ojcu.
                        • fadilla Re: Maria Seweryn 27.11.15, 22:48
                          Kurcze przy Passent tez zaprotestuje, bo uwazam ją za bardzo ładna kobietę.
                      • sid.le.niwiec Re: Maria Seweryn 28.11.15, 17:04
                        > Tak samo Passentówna, nie ma nic z urody Osieckiej.

Moim zdaniem jest dużo ładniejsza, chociaż stylówę mogłaby czasmi przemyśleć.
                        • volta2 Re: Maria Seweryn 28.11.15, 17:22
                          też mam wrażenie że agata jest ładnejsza,

no niestety, talentu po matce nie odziedziczyła, w sprawie pisarstwa passenta się nie wypowiem, bo nie znam, ale za jego czasów nie trudno było być uznanym za "wybitnego"...
                          • riki_i Re: Maria Seweryn 29.11.15, 00:30
                            Agnieszka Osiecka zanim się rozpiła i postarzała była bardzo ładną kobietą.
                            • sid.le.niwiec Re: Maria Seweryn 29.11.15, 11:35
                              Może i tak, ale bardziej podoba mi się typ urody Agaty, jest "jakaś", nie jest mdła. No ale to w ogolę jest typ urody, który lubię u kobiet - ciemne włosy, pełne usta, nieprzesadnie ostre rysy. Bardziej mi się podoba, niż taki typowy, złotowłosy, słowiański rys.
                    • aandzia43 Re: Maria Seweryn 28.11.15, 03:01

> Liv Tyler ma urode po ojcu. roznie bywa

Druga piękność podobna przecież do wybitnej brzydoty ojca to Nastasja Kinski. Udało się też Patrycji Markowskiej - skóra zdjęta z ojca, a jednak ładna dziewczyna.
            • jolie Re: Maria Seweryn 27.11.15, 17:02
              > W gestach, ekspresji i sposobie bycia ma wiele z Jandy, nazwę to wprost pewnym nieokrzesaniem

Dla mnie te cechy Krystyny Jandy to jej zaleta - uwielbiam przesadną ekspresję i manieryczność w jej wydaniu (to chyba było bardziej widoczne, gdy była młoda). Ale nie jestem obiektywna - Agnieszka z "Człowieka z marmuru" to mój niedościgniony wzór osobowy (oczywiście jestem zupełnie inną osobą niż ta postać). Maria Seweryn jest fizyczną kopią ojca i nie ma charyzmy matki; i chyba to jest jej problem, zresztą pewnie trudno dorasta się mając taką matkę...
          • nangaparbat3 ten post tkwi tu od sześciu godzin 27.11.15, 21:48
            Zaznaczyłam już do wywalenia, może ktoś sie dołączy?
            • nangaparbat3 Re: ten post 27.11.15, 21:50
              Re: Maria Seweryn
              kaz_nodzieja 27.11.15, 15:24 Odpowiedz
              Jak to dwójka wybitnych atrakcyjnych osobowości może dać taki byle jaki miot sad
              • menodo Re: ten post 27.11.15, 21:57
                Bulwersuje Cię "miot" czy co?
                • nangaparbat3 Re: ten post 27.11.15, 22:01
                  Owszem.
                  • fadilla Re: ten post 27.11.15, 22:09
                    A wpięłaś już sobie we włosy już flagę Indonezji i protestujesz przeciw hejtowi w internecie jak Kuźniar?
                    • nangaparbat3 Re: ten post 27.11.15, 22:13
                      Meliskę proponuje, zlość (niewątpliwej) piękności szkodzi.
                    • livia.kalina Re: ten post 27.11.15, 22:22
                      Akurat nanga zawsze brała w obronę ofiary hejtu na forum. Musi to przyznać nawet ktoś, kto jej nie lubi. Nie jest jednak postacią powszechnie znaną jak J. Kuźniar, żeby protest w takiej formie, jaką on wybrał, dał taki sam efekt.
                      • fadilla Re: ten post 27.11.15, 22:44
                        Ale to nie o forme protestu chodzi tylko o jeden pomylony element - flagę. A moze to celowe? Niemieccy satyrycy też pokazuja nasza flage do góry nogami, nomen omen kpiac z muzułmańskiej Indonezji. Ups, to nie ten watek wink

Stanowczo słowo hejt jest nadużywane, zwłaszcza wobec osób publicznych, których postawy, zachowania i postępowanie jak najbardziej podlega publicznej ocenie, a wrecz skazane jest na zarty czy dowcipy. Natomiast cyberprzemoc w stosunku do anonimowych osób, najczesciej nastolatków z ich kregu rówieśniczego to zupełnie inna kategoria. Widze, że mylicie jedno z drugim.
                        • livia.kalina Re: ten post 27.11.15, 22:51
                          > a wrecz skazane jest na zarty czy dowcipy. Natomiast cyberprzemoc w stosunku
                          > do anonimowych osób, najczesciej nastolatków z ich kregu rówieśniczego to zupeł
                          > nie inna kategoria. Widze, że mylicie jedno z drugim.
                          Tu nie ma wyraźnej granicy. Nawet jak ja postawi miedzy osobami znanymi/nieznanymi powszechnie, to co z bliskimi znanych osób? To jest hejt czy nie?
                          natemat.pl/163377,raper-sobota-pokazal-na-facebooku-swojego-czarnoskorego-synka-fani-to-jego-syn-czy-malpke-sobie-kupil
                        • sumire Re: ten post 28.11.15, 17:12
                          Osób publicznych hejt tak samo dotyczy. Nawet jeśli tego typu zawody wymagają pewnej gruboskórności, to nie znaczy, że nie moźna sobie o kimś mówić dowolne rzeczy dlatego, że się go widzi w telewizorze czy słyszy w radiu.
                • menodo Re: ten post 27.11.15, 22:06
                  Kojarzy mi się ze ssakami nie wdaje mi się obraźliwe w stosunku do człowieka.

• livia.kalina Re: ten post 27.11.15, 22:23
                    Wszystkie wpisy gazeciarza są dla kogoś obraźliwe. Musisz widzieć tą rozpaczliwą próbę dowartościowania się.
                    • rosapulchra-0 Re: ten post 27.11.15, 22:25
                      livia.kalina napisał(a):

> Wszystkie wpisy gazeciarza są dla kogoś obraźliwe. Musisz widzieć tą rozpaczliw
                      > ą próbę dowartościowania się.

Nie widzi, bo sama w ten sam sposób się dowartościowuje.
                      • livia.kalina Re: ten post 27.11.15, 22:33
                        > Nie widzi, bo sama w ten sam sposób się dowartościowuje.

Można menodo lubić albo nie lubić, mozna lubić jej wpisy albo nie (ja akurat lubię). Ale różnica między menodo a gazeciarzem jest jak liczba pokoi w hotelu Hilberta wink
                    • menodo Re: ten post 27.11.15, 22:30
                      Musisz widzieć tą rozpaczliw
                      > ą próbę dowartościowania się.'

?

Jakiego gazeciarza?
                      • livia.kalina Re: ten post 27.11.15, 22:36
                        tę tę tę
                        proszę bardzosmile

> Jakiego gazeciarza?

to taka forumowa poprawność polityczna?wink
                        • menodo Re: ten post 27.11.15, 22:50
                          Nigdy nie ukrywałam, że jestem fanką Gazety wink
                          • livia.kalina Re: ten post 27.11.15, 22:59
                            "Bardzo porządna dziewczyna"

trudno, co robićsmile
                            • menodo Re: ten post 27.11.15, 23:45
                              wink
                  • ola_dom Re: ten post 27.11.15, 22:26
                    menodo napisała:

> Kojarzy mi się ze ssakami nie wdaje mi się obraźliwe w stosunku do człowieka.

Mówisz o znajomych matkach i ich dzieciach "suka" i "szczenię"?
                    • menodo Re: ten post 27.11.15, 22:31
                      Dokładnie big_grin
                      • ola_dom Re: ten post 27.11.15, 22:37
                        menodo napisała:

> Dokładnie big_grin

Z serdeczności?
                        Z pewnością jest im niezmiernie miło.
                    • fornitta69 Re: ten post 27.11.15, 22:33
                      Moja kolezanka mowi o swoim dziecku "ludzkie szczenie" wink
                      • ola_dom Re: ten post 27.11.15, 22:36
                        fornitta69 napisał(a):

> Moja kolezanka mowi o swoim dziecku "ludzkie szczenie" wink

A to jest akurat wdzięczny cytat z klasyki, zupełnie co innego smile.
                        • fornitta69 Re: ten post 27.11.15, 22:38
                          To jest z "Ksiegi dzungli"? Bo cos mi dzwoni ale nie wiem w ktorym uchu wink
                          • ola_dom Re: ten post 27.11.15, 22:43
                            fornitta69 napisał(a):

> To jest z "Ksiegi dzungli"? Bo cos mi dzwoni ale nie wiem w ktorym uchu wink

W tym dobrym wink
        • czar_bajry Re: Maria Seweryn 29.11.15, 21:07
          Jak by moja córka dokonała podobnego numeru to też stanęłabym na rzęsach aby z tego związku się wycofała.
          Jestem ciekawa ile z was tych co twierdzą iż Jandzie nic do tego nie wtrąciłaby się jak by chodziło o jej dziecko.
          • ola_dom Re: Maria Seweryn 29.11.15, 21:23
            czar_bajry napisała:

> Jestem ciekawa ile z was tych co twierdzą iż Jandzie nic do tego nie wtrąciłaby
            > się jak by chodziło o jej dziecko.

Ale tu nie chodzi wyłącznie o wtrącanie się, lub nie, tylko o FORMĘ (o ile ta forma, że powtórzę, nie jest tylko wymysłem Pudelka);
            a także o mówienie dorosłej osobie, jak ma żyć, a jak nie. Jeśli faktycznie tak się dzieje, to Janda przesadza. Może się jej nie podobać, ale robić teatr publicznie i kazać córce zrobić to czy tamto - to inna sprawa.
            Oczywiście znowu - o ile teatr robi Janda, a nie Pudelek i "dobrze poinformowani przyjaciele rodziny".
    • claudel6 Re: Maria Seweryn 27.11.15, 14:58
      Triss się ten wątek spodoba wink

Zastanawiam się czemu ustawione życiowo kobiety, z kapitałem intelektualnym i kulturalnym, mają tendencję do wiązania się z takimi zerami?
      • ola_dom Re: Maria Seweryn 27.11.15, 15:01
        claudel6 napisała:

> Zastanawiam się czemu ustawione życiowo kobiety, z kapitałem intelektualnym i kulturalnym,
        > mają tendencję do wiązania się z takimi zerami?

Może innego "kapitału życiowego" zabrakło...? A właściwie prawie na pewno musiało zabraknąć. I jeśli to faktycznie mamusia nadal mówi córce, jak powinna żyć, to nietrudno zgadnąć jakiego.
      • menodo Re: Maria Seweryn 27.11.15, 15:14
        Z tym kapitałem intelektualnym to bym nie przesadzała.
        Kobieta j dotychczas była nieudaną kopią swojej matki - teraz jest chyba na etapie nastoletniego buntu sad No niestety - późne zrywanie toksycznych relacji z dominującymi mamusiami często przybiera formy autodestrukcji uncertain
      • princesswhitewolf Re: Maria Seweryn 27.11.15, 20:09
        >Zastanawiam się czemu ustawione życiowo kobiety, z kapitałem intelektualnym i k
        > ulturalnym, mają tendencję do wiązania się z takimi zerami?

bo gdyby tylko laczyli sie ze soba ustawieni intelektualnie rozwinieci swiat podzieliby sie szybko na dwie warstwy. Wiec odpowiedz: dobor biologiczny.
    • kawka74 Re: Maria Seweryn 27.11.15, 14:59
      Odgrzewany kotlet, widać 'Dupelek' nie ma żadnych gorących tematów. Janda napisała swój felieton niespełna rok temu, już się burza zdążyła przewalić ze dwa razy.
      A czterdziestoletnia kobieta może zachowywać się bardziej idiotycznie, niż nastolatka, bo ma nieco wyższy poziom desperacji.
      • liliawodna222 Re: Maria Seweryn 27.11.15, 15:06
        kawka74 napisała:

A czterdziestoletnia kobieta może zachowywać się bardziej idiotycznie, niż nast
        > olatka, bo ma nieco wyższy poziom desperacji.

Dokładnie. Rozwódka, z bagażem doświadczeń i dziećmi, kiepska (moim zdaniem) aktorka i nieporażająca urodą... Może padła w ramiona pierwszemu, który się napatoczył. Tak to wygląda z boku, niestety.
        Obawiam się, że momentalnie podzieli los poprzedniczek...
        • mozambique Re: Maria Seweryn 27.11.15, 15:10
          i połowy e-matek z tego forum smile)))
          • liliawodna222 Re: Maria Seweryn 27.11.15, 15:15
            mozambique napisała:

> i połowy e-matek z tego forum smile)))

Tego nie wiem smile Ale żal dziewczyny.
        • kawka74 Re: Maria Seweryn 27.11.15, 15:18
          Wybranek Marii S. miał przynajmniej trzy partnerki, ma pięcioro dzieci, których nie jest skłonny utrzymywać - podstawy dla wiary w stałość kolejnego związku są znikome. Ostatnia partnerka tego pana to będzie ta, która zechce go pielęgnować, kiedy nie będzie odróżniał pupki od papki - wcześniej na stały związek bym nie liczyła.
          • kaz_nodzieja Re: Maria Seweryn 27.11.15, 19:02
            Teraz będzie miał sześcioro dzieci na cztery partnerki, ile to wychodzi na głowę jednej partnerki? Na same alimenty facet nie wydoli.
    • minor.revisions Re: Maria Seweryn 27.11.15, 15:11
      zupełnie nic z tego nie rozumiem, to wina Seweryn, że pan nie płaci ani grosza na dzieci?
      • ola_dom Re: Maria Seweryn 27.11.15, 15:13
        minor.revisions napisała:

> zupełnie nic z tego nie rozumiem, to wina Seweryn, że pan nie płaci ani grosza na dzieci?

No nie jej. Ale że chce być z takim dziadem, to już dość zdumiewające jest.
    • fomica Re: Maria Seweryn 27.11.15, 15:28
      Takich historii są setki, nawet tu na forum smile Ich pech (albo szczęście), że sa osobami publicznymi, celebrytami i to co czasem matka mówi córce i vice versa przy stole w kuchni albo przez telefon, tutaj poszło do gazety. Żadnej z was nigdy matka nie doradzała jak żyć a wy i tak robicie po swojemu?
      • claudel6 Re: Maria Seweryn 27.11.15, 15:56
        Mnie w ogóle nie bulwesuje w tej historii to, ze Janda wyciągnęła to do swojego felietonu i próbowała publicznie przemówic córce do rozsądku. Większość matek próbuje wszystkich możliwych metod, by przemówic córkom do rozsądku wink ta matka akurat ma włąsna kolumnę w gazecie to ja wykorzystala.
        Natomiast dziwi mnie fakt związania Marii z tym panem. 3 partnerki, 5 dzieci - żaden związek nie przetrwał - definicja emocjonalnego popapranca i seryjnego podrywacza. A ta - jak widzę z nim w ciąży.
        • fomica Re: Maria Seweryn 27.11.15, 16:03
          Akurat Maria S. to kobieta dorosła, niezależna, z jakimśtam dorobkiem, starsze dzieci odchowane, zarabia na siebie, nie podejrzewam jej o pensjonarskie zauroczenie i nie sądze żeby po odejściu pana miała przymierać głodem. Można się dziwić 20-latce, bez pieniędzy i pracy, która pcha się w taki układ, ale tutaj? Chciała to ma, ja jej nie współczuję, nie ma czego.
          • kaz_nodzieja Re: Maria Seweryn 27.11.15, 16:15
            Niezależna - to słowo jakby kłóci się z karierą zbudowaną na plecach rodziców. Aktorsko jest, była i najprawdopodobniej będzie miernotą. Bez znanych rodziców nie grałaby nawet chusteczki do nosa w reklamie leku na grypę.
            • mozambique Re: Maria Seweryn 28.11.15, 15:31
              gra u matki, pracuej u matki i dyrektoruje matki teatrem
              wlasciwie poza POlonią i OCHteatrem jej nigdzie nie ma

wszytsko mzna o niej powiedziec ale na pewno nie to ze jest niezależna
    • angeika89 Re: Maria Seweryn 27.11.15, 16:13
      Mam mieszane uczucia w tym temacie.
      Po pierwsze Seweryn nie powinna rozpieprzać cudzych związków.
      Po drugie Seweryn bez prestiżu rodziców, aktorsko była by nikim i powinna to docenić i nie skakać do matki. Prawdopodobnie ten facet i ją zostawi i zostanie skłócona z matką.
      Po trzecie matka nie ma prawa publicznie prać brudów córki. To nie sprawa matki z kim sypia jej córka, chociaż osobiście się nie dziwię rozgoryczenia Jandy. Jednak to jej nie usprawiedliwia...
    • zielonelato Re: Maria Seweryn 27.11.15, 16:14
      To jest desperacja z kompleksami razem wzięte. Ja rozumiem poczuć nagłą chuć po latach wyposzczenia, ale żeby tak z takim bawidamkiem w czerwonych gaciach ? Żeby on chociaż urodziwy był, a tu dupa. Pierdyliard zobowiązań, bezrobotny , do tego liczny przychówek, no po prostu wymarzony wprost kandydat na zięcia Jandy. Póki Maryśka kasę ma pasożyt będzie się jej trzymał.
    • beataj1 Re: Maria Seweryn 27.11.15, 16:18
      Nie wierze w to by Janda omawiała takie sprawy publicznie.

A na ile znam dziennikarską robotę obstawiam niec inny rozwój wydarzeń jeśli chodzi o ta plotkę.

Informacje o Seweryn i jej kochanku dobrze sie klikają. Faktycznie jest to dosyc osobliwy związek i nie za dobrze świadczy o samej zainteresowanej.
      Nie wyobrażam sobie by jakakoklwiek matka była zadowolona że jej córka prowadza się z takim osobnikiem. Zatem można było w ciemno napisać że Janda nie jest zadowolona/wkurzona/stawia ultimatum itd z obrotu wydarzeń (i mamy 99% pewności że nie kłamiemy). Następnie dla uwiarygodnienia powołać się na niezidentyfikowaną "osobę z bliskiego otoczenia". I news gotowy.

A jak się będzie dobrze klikać to będzie kolejny njus w tym stylu znowu wg osooby z bliskiego otoczenia.
      I karuzela się kręci.
      • menodo Re: Maria Seweryn 27.11.15, 16:22
        Troszkę naiwna jest ta Twoja wiara.
        • beataj1 Re: Maria Seweryn 27.11.15, 16:30
          Ale wiara w co?

Znam dziennkarzy i kulisy tej roboty. Zwłaszcza plotkarskiej. Jak nie ma informacji to się ją wymyśla. Ważna jest klikalność.
          Naprawdę sądzisz że kobieta taka jak Janda szła by z taką sprawą do mediów. Zwałaszcza tego typu jak pudelki czy inne plotki. Jeszcze wywiad w jakiejś Gali, Vivie czy innym Twoim stylu to rozumiem. Wiesz, okładka, ładna sesja, może w teatrze - wywiadzik - bajery rowery. To ok, to by jeszcze jakoś miało sens. Ale ploteczka na Pudlu? Do niczego jej się przyda bo swojego nazwiska już nie musi promować a teatrowi to nie zapewni dodatkowej promocji.
          .
          • menodo Re: Maria Seweryn 27.11.15, 16:42
            > Znam dziennkarzy i kulisy tej roboty. Zwłaszcza plotkarskiej. Jak nie ma inform
            > acji to się ją wymyśla. Ważna jest klikalność. '

No, chyba jednak nie znasz.
            • ruda.anka2 Re: Maria Seweryn 27.11.15, 18:55
              > No, chyba jednak nie znasz.
              Dużo wieszbig_grin
              Nie sądziłam, że istnieją osoby naprawdę wierzące Pudelkowi. Przecież to jest rozrywka typu horoskopbig_grin
              • menodo Re: Maria Seweryn 27.11.15, 19:15
                To prawda, dużo wiem tongue_out
                Choćby to, że odgrzewany tu kotlet nie jest wyssany z pudelkowego palca.
              • rosapulchra-0 Re: Maria Seweryn 27.11.15, 20:35
                ruda.anka2 napisała:

> > No, chyba jednak nie znasz.
                > Dużo wieszbig_grin
                > Nie sądziłam, że istnieją osoby naprawdę wierzące Pudelkowi. Przecież to jest r
                > ozrywka typu horoskopbig_grin
                Otóż to! Pudel to najgorsze źródło informacji.
          • asmarabis Re: Maria Seweryn 27.11.15, 20:15
            'Absolwent bibliotekoznawstwa'- kocham Pudelka wink
            • kaz_nodzieja Re: Maria Seweryn 27.11.15, 20:23
              Słyszałem wyrażenie ( i widziałem big_grin) seksowna bibliotekarka, ale seksownego bibliotekarza???? He he....
    • mamaemmy Re: Maria Seweryn 27.11.15, 19:16
      Rozumiem postepowanie i jednej i drugiej .Jedna pewnie zakochała się po uszy (tak,nawet w zerach można się zauroczyć ) a druga chce dobrze (wg jej rozeznania )
      Aczkolwiek i jedna i druga postapiła zle. I tyle w temacie.
    • morekac Re: Maria Seweryn 27.11.15, 19:27
      A matka dorosłej kobiety powinna mieć na tyle taktu, by nie komentować wyborów córki publicznie, nawet tych fatalnych.
      • mamaemmy Re: Maria Seweryn 27.11.15, 20:24
        morekac napisała:

> A matka dorosłej kobiety powinna mieć na tyle taktu, by nie komentować wyborów
        > córki publicznie, nawet tych fatalnych.

Pewnie tak,ale widocznie kłóci się to z jej światopoglądem .I chciała pokazać swoje zdanie -wolno? Wolno.
        Ale jak widac-jak uważa większość -brudy nalezy prać we wlasnym domu.
        Nie bronie Jandy,ale rozumiem jej punkt widzenia .
        Tak jak i rozumiem Marysie-ona po prostu sie zakochała i to bardzo.
        • fabryka.lodow.napatyku Re: Maria Seweryn 28.11.15, 03:24

> Tak jak i rozumiem Marysie-ona po prostu sie zakochała i to bardzo.
          >

chyba sie ze sznurka spuscila albo wyposcila sie, bo w takim facecie normalna kobieta sie nie zakochuje
    • estelka1 Re: Maria Seweryn 27.11.15, 21:25
      Prawdopodobnie Maria Seweryn okrutnie komplikuje sobie życie. Jej matka usiłuje temu zapobiec, ale pewnie jej się to nie uda. A sama Maria jakby nie patrzeć ma święte prawo do własnych wyborów i nie nam je oceniać. Mimo, że jej związek nie rokuje najlepiej, życzę jej żebym się myliła
    • nangaparbat3 Re: Maria Seweryn 27.11.15, 21:58
      Publiczne roztrząsanie osobistych spraw kogokolwiek jest po prostu niestosowne. I w wersji felietonu zatroskanej mamusi, i w wersji dyskusji na forum. Kiedys dyskutowalo się w ten sposob o bohaterkach powieści czy filmów - OK. Pani Seweryn jest rzeczywistą osoba, ktorą anonimowe, a czasem calkowicie wirtualne postaci obgaduja publicznie. Bo to jest obgadywanie, zaprawione jadem wlasnych kompleksów i niespełnionych ambicji.
      • menodo Re: Maria Seweryn 27.11.15, 22:12
        Publiczne roztrząsanie osobistych spraw kogokolwiek jest po prostu niestosowne.'

Naprawdę?
        To co Ty tutaj robisz big_grin
        • nangaparbat3 Re: Maria Seweryn 27.11.15, 22:16
          Poznaję duszę Narodu.
          • menodo Re: Maria Seweryn 27.11.15, 22:23
            A moim zdaniem publicznie ją roztrząsasz - jak każdy, kto tu wpada i dodaje coś od siebie.
        • rosapulchra-0 Re: Maria Seweryn 27.11.15, 22:21
          menodo napisała:

> Publiczne roztrząsanie osobistych spraw kogokolwiek jest po prostu niestosowne.
          > '
          >
          > Naprawdę?
          > To co Ty tutaj robisz big_grin

Zwraca uwagę na twoje zachowanie.
          • menodo Zona, Rosa za mną łazi n/t 27.11.15, 23:05

• sumire Re: Maria Seweryn 28.11.15, 16:26

> Moim zdaniem 40letnia kobieta chyba jednak jakis rozum powinna miec...

W rzeczy samej, i nie czerpać wiedzy o świecie z Pudelka.
    • fiu-bzdziu2010 Re: Maria Seweryn 28.11.15, 18:10
      Maria powinna uczyć się od matki elegancji, corka taka rozmemłana
      • angeika89 Re: Maria Seweryn 28.11.15, 21:54
        O to samo też pomyślałam.
        Wygląda na tych zdjęciach jak fleja.
        Nie uwłaczając nikomu wink
        • nangaparbat3 Re: Maria Seweryn 29.11.15, 10:13
          angeika89 napisał(a):

> Wygląda na tych zdjęciach jak fleja.
          Gdybyś na tym skończyla - nie ma sprawy. Ostro, ale w sumie - porównanie tylko, odnosi się do konkretnej sytuacji, OK.

> Nie uwłaczając nikomu

Ooooo..... Uzywasz obraźliwego określenia, jednocześnie podkreślasz, ze nikogo nie obrażasz,
          wlaściwie trudno dociec, o co ci chodzi.

wink

Juz wiadomo! Piszesz, że nie chcesz obrazić, ale mrugasz - "to ironia".

Więc jednak chcesz obrazić.

Wszystko razem - OBRZYDLISTWO.
          • angeika89 Re: Maria Seweryn 29.11.15, 12:08
            Moja opinia tyczy się tej konkretnej stylizacji.
            Widziałam Seweryn w innych odsłonach, gdzie wyglądała bardzo ładnie.
            Fotografie na których jest tu ukazana, przedstawiają ją jako nie ogarniętą, nawet ciut zaniedbaną. Nie wiem czy to obecny partner tak na nią działa?
            Generalnie nie brzydka kobieta postarzała się o kilka lat, właśnie ubiorem, nie uczesanymi włosami itp.
            I nie analizuj tak moich wypowiedzi, bo i tak nigdy się nie dowiesz co mi na prawdę w głowie siedzi.................................
            • iwoniaw Re: Maria Seweryn 29.11.15, 20:51
              Cytatangeika89 napisał(a):

> Moja opinia tyczy się tej konkretnej stylizacji.

Stylizacji? Widać, że zdjęcie nie jest pozowane, lecz zrobione z zaskoczenia w jakiejś codziennej sytuacji i że słońce jej w oczy świeci - pokaż mi osobę, która sfotografowana w ten sposób będzie wyglądać korzystnie, zwłaszcza w zestawieniu takiej fotografii z upozowaną i obrobioną graficznie podobizną z portfolio innej osoby.
              Oczywiście, Maria S. nie ma urody swej matki, ale akurat te zdjęcia są wyjątkowo tendencyjnie dobrane, a foto MS zrobione dodatkowo prawdopodobnie bez jej wiedzy i zgody.

Cytat Generalnie nie brzydka kobieta postarzała się o kilka lat, właśnie ubiorem, nie
              > uczesanymi włosami itp

Serio znasz jakąś osobę, która na ulicy wygląda w każdej sekundzie i w każdym (także nieoczekiwanym) ujęciu równie korzystnie, jak na fotografiach ze stylizowanej profesjonalnej sesji? Bo ja nie - i co więcej, jestem przekonana, że dużo ładniejszej i bardziej eleganckiej kobiecie niż Maria da się bez trudu na ulicy zrobić zdjęcia, na których będzie wyglądać jak potargany kocmołuch.
              • angeika89 Re: Maria Seweryn 29.11.15, 23:06
                Oczywiście masz rację. Lecz będąc osobą publiczną powinna bardziej zwracać uwagę na to jak wygląda wychodząc z domu. Ponadto uważam, że koszulka wsadzona w spodnie "biodrówki" i przykusy sweterek to na prawdę nie zbyt udana stylówa.
                Mówię stylizacja, gdyż jednak jest to zestawienie jakiś ubrań ze sobą, musiała pomyśleć co ubrać, założyć je na siebie. Stylizacje nie występują tylko na czerwonym dywanie czy na "ściankach". To także jak się ubieramy na co dzień.
                Niemniej jednak fakt, że zdjęcie jest z marszu może mieć duże znaczenie.
                Pozdrawiam
                • minor.revisions Re: Maria Seweryn 30.11.15, 01:57
                  > Oczywiście masz rację. Lecz będąc osobą publiczną powinna bardziej zwracać uwagę na to jak wygląda wychodząc z domu.

chyba, że ma serdecznie wy*ebane na to, co sądzą o niej plotkarskie serwisy i ematka.
                  • menodo Re: Maria Seweryn 30.11.15, 08:24
                    " i ematka."

a nawet matka wink
                    • angeika89 Re: Maria Seweryn 30.11.15, 20:42
                      Amen wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka