Dodaj do ulubionych

Fundacja - proszę o info

29.11.15, 13:27
Należymy od 2 miesięcy w fundacji. Ale nie wiem jak starać się o darowizny, czy 1% z podatku, które przydałyby sie na terapię. Czy może ktoś nam pomóc? mogłabym podać numer podopiecznego z fundacji w której należymy, moze ktoś nam będzie chciał pomóc?
Obserwuj wątek
    • asia_i_p Re: Fundacja - proszę o info 29.11.15, 13:42
      Powinniście być na stronie w fundacji, link do waszej podstrony możesz sobie wstawić do sygnaturki. Jeżeli jesteś na Facebooku, napisz wiadomość z tym linkiem, będzie widoczna dla twoich znajomych.
      • asia_i_p Re: Fundacja - proszę o info 29.11.15, 13:44
        Aha - kiedy moja koleżanka zbierała 1% procent dla swojego syna, wyłożyła małe karteczki z prośbą i informacjami w pokoju nauczycielskim; jeśli macie w pracy jakiś pokój socjalny możesz tak zrobić. Daj też takie karteczki rodzinie, poproś, żeby przekazali dalej tym, którzy nie mają pomysłu co robić ze swoim jednym procentem.
      • 0zalamana Re: Fundacja - proszę o info 29.11.15, 13:58
        jesteśmy na stronie fundacji, czy można umieszczać np na forum? nie chciałabym łamać regulaminu, bo niestety nie znam się.
        • za_mszowe Re: Fundacja - proszę o info 29.11.15, 14:35
          w internecie-tak na szybko: wydarzenie na fb, prowadzenie chocby zdawkowego bloga nawet na darmowej platformie, mozesz pisac na forach, na ktorych regulamin nie zabrania, nie ograniczaj się do jednego jedynego miejsca.
          • 0zalamana Re: Fundacja - proszę o info 29.11.15, 14:38
            za_mszowe napisał:

> w internecie-tak na szybko: wydarzenie na fb, prowadzenie chocby zdawkowego blo
            > ga nawet na darmowej platformie, mozesz pisac na forach, na ktorych regulamin n
            > ie zabrania, nie ograniczaj się do jednego jedynego miejsca.
            ale czy moge umieszczać link z fundacji z danymi? bo moze fundacja tego nie akceptuje?
            • za_mszowe Re: Fundacja - proszę o info 29.11.15, 14:42
              mysle, ze na fb i na blogu spokojnie mozesz podawac link do subkonta Twojego dziecka jako podopiecznego (na forach tak samo). nie slyszalam o fundacjach karzących kogokolwiek za rozpowszechnianie linków do subkont (przecież dzięki temu zwiekszasz szansę na darowizny, to chyba logiczne).
              nie znam wewnetrznego regulaminu fundacji, do ktorej nalezycie, ale ten zakaz wydaje się być calkowicie absurdalny.

• za_mszowe Re: Fundacja - proszę o info 29.11.15, 16:05
                moze nie do samego subkonta (tzn nie podawaj wprost nr rachunku; dzieczyna z zaawansowanym SM byla szkalowana za rzekome nielegalne zbiorki), co do podstrony informacyjnej fundacji. (tzn podstrony Towjego dziecka jako podopiecznego)

zona_mi dobrze radzi, sa specjalne fora poswiecone ogłoszeniom o zbiorce 1%
        • asia_i_p Re: Fundacja - proszę o info 29.11.15, 17:24
          Wątku chyba nie możesz założyć, ale w sygnaturce link możesz mieć. Przynajmniej kiedy ja miałam link do zbiórki na Się Pomaga, to nie dostałam ochrzanu smile .
    • zona_mi 0zalamana 29.11.15, 15:59
      Załóż wątek, w którym podasz namiary na fundację, dane, numer i wszystko, co potrzeba, na tym forum:
      forum.gazeta.pl/forum/f,219,Przekaz_swoj_1_.html
      i wstaw sobie do sygnaturki link do niego.
      • 0zalamana Re: 0zalamana 29.11.15, 16:14
        dziękuje bardzo nie wiedziałam smile
      • 0zalamana Re: 0zalamana 29.11.15, 16:15
        a czy to forum funcjonuje? jakies stare wpisy
        • peonka Re: 0zalamana 29.11.15, 16:49
          O rany. Wpis na tym forum jest darmowy, a może akurat ktoś tam zajrzy. Tak jak Ci napisano, ogłaszaj się wszedzie, gdzie się da, a nie debatuj, czy na pewno ktoś to przeczyta. Jeśli nie napiszesz, ma pewno nikt się nie dowie o Twojej zbiórce.
        • zona_mi Re: 0zalamana 29.11.15, 19:59
          Forum - to konkretnie - aktywizuje się co roku w okolicach składania zeznań podatkowych.
          Jeżeli założysz tam watek, to małą szansa, że akurat teraz ktoś tam zajrzy,ale już od początku roku może się zacząć ruch.
          No i jeśli zalinkujesz sobie w sygnaturce, to też może zadziałać - choć wątpię, czy już teraz, w listopadzie/grudniu.
    • ichi51e Re: Fundacja - proszę o info 29.11.15, 17:09
      Kurcze - od roku tego nie ogarnelas? Pamietam ze już takie wątek zakładałaś tyle ze wtedy pytałaś się czy to ty masz organizować darczyńców czy to obowiązek fundacji... Nic nowego jak widzę i jak zwykle przed świetami się przypomniało

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka