Dodaj do ulubionych

Rutkowski zatrzymany

04.12.15, 22:04
www.tvn24.pl/krzysztof-rutkowski-zatrzymany-fabrykowal-dowody-ws-ewy-tylman,600269,s.html
Detektyw bez licencji zatrzymany za korumpowanie świadka. Wytłumaczcie mi na co ten człowiek liczył? big_grin
Obserwuj wątek
    • wheels.of.steel Zatrzymali go pewnie na chwilę 04.12.15, 22:15
      Ma na pewno spore plecy. Nie jest to pierwsza afera z tym celebrytą, wszystko zawsze uchodziło mu na sucho. A media nieustannie go zawsze promowały i nakręcały mu poklask.
      • anty_nick Re: Zatrzymali go pewnie na chwilę 05.12.15, 07:31
        wheels.of.steel napisał:

> Ma na pewno spore plecy. Nie jest to pierwsza afera z tym celebrytą, wszystko z
        > awsze uchodziło mu na sucho. A media nieustannie go zawsze promowały i nakręcał
        > y mu poklask.

no nieee. przecież Anitę z tvnu pozywa, bo nie powiedziała dokładnie kto harcuje w Poznaniu wink tylko "prywatne biuro detektywistyczne " tongue_out
        • thank_you Re: Zatrzymali go pewnie na chwilę 05.12.15, 09:22
          Powiedziała, że rękę w rzece znalazła policja a nie jego biuro detektywistyczne. 😂
    • klamkas Re: Rutkowski zatrzymany 04.12.15, 22:16
      Na szum (albo, że się nie wyda, a jak się wyda, to na to, że będzie szum). Zaraz zrobi z siebie ofiarę złego i nieskutecznego wymiaru sprawiedliwości, który z zemsty i zazdrości czepia się go o nie wiadomo co, a przecież to on naprowadził policję na trop, on znalazł rękę (nie ważne, że nie tą rękę), on wysłał nurków, itp. itd. I następnym razem kolejna rodzina tym chętniej go wynajmie, bo jest szum, jest działanie.
    • bei Re: Rutkowski zatrzymany 04.12.15, 22:48
      Moze to ci wspolpracujacy detektywi robili wszystko, by wejsc w laski celebryty Rutkowskiego.
      Jesli wiedzial o matactwie to dobrej reklamy sobie nie zrobil. Ohydasad

Zachowania ludzkie sa nieprzewidywalne- zachowanie detektywow, zachowanie mlodych ludzi, ktorzy po imprezie prawie biegna, tak im sie spieszy, za moment wlaza pod most, jakby czern nocy nie dawala im intymnosci, a obserwacja wody z mostu to juz zbyt duza odleglosc by podziwiac rzeke. Szkoda mi tych mlodych i ich bliskich.
      Jej juz nie ma, on do konca zostanie z trauma wydarzen, bliscy z cierpieniem i ucieczka przed setkami pytajnikow w oczach znajomych.
      Naleze do pokolenia, ktore mialo o wiele wiecej czasu na niebezpieczne zabawy, mielismy wiekszy brak wyobrazni a opinia miala mniejsze pole do wyweszania wszelkich potkniec. Im wiecej ulatwien tym trudniej zyc .
    • thank_you Re: Rutkowski zatrzymany 04.12.15, 22:50
      Ten człowiek musiałby wydać miliony, aby zapewnić sobie taką reklamę, jaką zapewnił sobie przy głośnych akcjach np. Iwony Wieczorek, Katarzyny Waśniewskiej, Krzysztofa Olewnik, Ewy Tylman. Nic nie pomógł, ale to nie ma znaczenia, bo nieważne jak się o kimś mówi - byleby się w ogóle mówiło.

Darmowa reklama, nic więcej.
      • wioskowy_glupek Re: Rutkowski zatrzymany 04.12.15, 23:49
        Nie zgodzę się z tym co piszesz. Rutkowski jest w pewnych sprawach bardzo skuteczny, niejedna polka która poszła w tango z habisiem zawdzięcza mu wolność i dzieci. Akurat 3 opisywane przez ciebie sprawy są specyficzne. W przypadku Waśniewskiej zrobił więcej niż policja, gdyby nie on celebrytka Waśniewska dalej lansiłaby się pewnie nago na koniu a policja szukałaby ciała. W przypadku Wieczorek Policja zapieprzyła tak bardzo, że nie ma czego ratować a w przypadek Olewnika to sprawa z zupełnie innej kategorii
        • anty_nick Re: Rutkowski zatrzymany 05.12.15, 07:35
          wioskowy_glupek napisała:

gdyby nie on celebrytka Waśniewska dalej lans
          > iłaby się pewnie nago na koniu a policja szukałaby ciała. W przypadku Wieczorek
          > Policja zapieprzyła tak bardzo, że nie ma czego ratować a w przypadek Olewnika
          > to sprawa z zupełnie innej kategorii

właśnie najbardziej takie tekty działają na mnie jak płachta na byka.
          "Gdyby nie on..."

Prawda jest taka,że on wpierd..la sie policji jak może, zachowje sie jak dziecko...kto pierwszy ten lepszy...Jego nie obowiązują procedury i cała reszta, bo wielu jak widzi policje to z góry zakłada niechęć, ale jak w drzwiach stanie Rutek, to każdy ma mokro ....
          I on doskonale o tym wie i to wykorzystuje.
          A potem jest..."gdyby nie on..."
          Jak policja zacznie wszystkie swoje poczynania opisywać na fejsiku, to Rutek sie załamie.
          >
          • lauren6 Re: Rutkowski zatrzymany 05.12.15, 09:45
            polska.newsweek.pl/-porwalismy-wlasne-dziecko---polakow-walka-z-norweska-sluzba-socjalna,79248,1,1.html

Jak niby policja miała pomóc w tym przypadku?
            • wioskowy_glupek Re: Rutkowski zatrzymany 05.12.15, 11:06
              No i tutaj skuteczny jest Rutek
              • thank_you Re: Rutkowski zatrzymany 05.12.15, 11:20
                Może w takich sprawach. Ale tam, gdzie pcha się na świecznik - w sprawach porwań, uprowadzeń, tajemniczych zaginięć - no, niestety, nie wychodzi mu.

I jeszcze raz - czytałaś artykuł o historyku Bochińskim? Metody Rutkowskiego też ci się podobały? Fałszywe, złożone z premedytacją oskarżenie skutkujące wielomiesięcznym aresztowaniem niewinnego człowieka. Czytałaś czy ci się nie chciało?
        • thank_you Re: Rutkowski zatrzymany 05.12.15, 09:20
          Raczy żartować? Myślisz, że Waśniewska nie pękłaby na kolejnych przesłuchaniach?

W przypadku wieczorek miał 100 rozwiązań, spotkań z kluczowymi świadkami ze Szwecji itp.

Olewników naciągnął nawet nie na setki tysięcy tylko jeszcze więcej i współpracował z policjantem Remigiuszem Mindą, który położył sprawę porwania Krzysztofa. Niestety to wszystko się poprzedawniało.

A w sprawie Ewy Tylman preparował dowody i jego ludzie zblatowali świadka.

Oto metody Rutka.
          • wioskowy_glupek Re: Rutkowski zatrzymany 05.12.15, 11:06
            Proszę cię, dopóki nie wtrynił się Rutek, policja ganiała za jakimś wymyślonym przez nią typem, którego prawdziwości nie podważył nawet biegły psycholog. Waśniewska w tym czasie kręciła policją jak chciała a Policja za naszą kasę prowadziła poszukiwania w rzece...

W sprawie Wieczorek, to on się mógł spotykać z kim chciał, nie miał możliwości przesłuchań i działań takich jak Policja a ta zapieprzyła sprawę. Jaką on ma możliwość kogoś zaaresztować postawić zarzut czy cokolwiek ? Żadną... Sprawa Olewnika to grube ryby zostawmy to na boku bo bez sensu to roztrząsa. W sprawie Tylman jeszcze do końca nic nie wiadomo.
            • thank_you Re: Rutkowski zatrzymany 05.12.15, 11:14
              Ale zdajesz sobie sprawę, że policja ma swoje procedury i musi się ich trzymać? I że w odpowiednim czasie Waśniewska i tak by się z tego nie wyłgała. Oni naprawdę nie muszą się tłumaczyć ze swoich poczyniań i zdawać relacji z każdego dowodu zebranego w sprawie. Oni nie są od robienia show.

No, w sprawie Wieczorek codziennie był bliski odkrycia prawdy. Codziennie. Pamiętam to jak dziś, bo byłam wtedy na wakacjach w Sopocie.

Sprawa Olewnika to grube ryby? Owszem, ale dlaczego Minda razem z Rutkowskim położyli tę sprawę? I dlaczego mimo tego Rutkowski wziął takie potężne pieniądze od tej rodziny? Tego chłopaka można było uratować, gdyby ten pieprzony, radomski policjant ruszył dupę. Swoich domysłów (i nie tylko swoich) pisać tu nie będę, bo jeszcze mnie oskarżą. ;P

Dziewczyno, zorientuj się trochę, bo normalnie ręce mi opadają, gdy czytam twoje teksty.
              • wioskowy_glupek Re: Rutkowski zatrzymany 05.12.15, 11:37
                Dziewczyno proszę cię nie bądź naiwna bo ręce opadają jak się to czyta...

Policja w sprawie Waśniewskiej nie robiła kompletnie nic poza gonieniem za własnym ogonem... Bo jest nieudolna i Rutkowski to znakomicie obnaża.

W sprawę Olewnika są zamieszane grube ryby i ona nie została położona, po prostu wielu ludziom zależy na tym, żeby nie została rozwiązana... Wszystko jedno Rutek, policja czy ktokolwiek inny. Poczytaj się zorientuj o co tam i o kogo chodziło..
                • antyk-acap2.0 Re: Rutkowski zatrzymany 05.12.15, 12:01
                  Cop ty pieprzysz?! Policja ma się trzymać procedur bo policjanci są tylko ludźmi i może się okazać że taki niewinny człowiek jak ty czy ja przechodząc ulicą i będąc niczego nieświadom stanie się oskarżonym i będzie miał spieprzone życie. Mamy przykład z Włoch - proces Amandy Knox - nie spodobała się prokuratorowi bo młoda, bo amerykanka więc na pewno rozwiązła a prokurator to dewot. Skończyło się tym że dziewczyna kilka lat przesiedziała w pierdlu a sąd ją uniewinnił. Bo nie było dowodów. To może wprowadźmy publiczne egzekucje i procesy jak w średniowieczy - wrzucasz babę do wody i jeśli utonie to niewinna. A jeśli nie utonie to czarownica i na stos z nią!
                • thank_you Re: Rutkowski zatrzymany 05.12.15, 12:31
                  Grube ryby to zaczęły potem kryć nieudolność wymiaru sprawiedliwości. Gdy chłopak został porwany - do Mindy po parunastu dniach przyszedł list, który wskazywał gdzie przetrzymują chłopaka, a ten pajac go zignorował. A potem popełnił szereg błędów. Nie przeszkadzało to jednak Rutkowskiemu brać setki tysięcy złotych od Olewników i obiecywać rozwiązanie sprawy. Ale chłopcy się "przejechali".

Policja w sprawie Waśniewskiej robiła to, co mogła, a Rutkowski tylko przeszkadzał zabierając Waśniewską do siebie itp.
                  • latarnia_umarlych Re: Rutkowski zatrzymany 05.12.15, 12:55
                    Co się dziwisz. Jest dokładnie tak, jak piszesz - Rutkowski to postać medialna, nieważne co robi, ważne, że nazwisko jest nośne i w oczach motłochu może wykreować się na gwiazdora.
                    Wioskowy głupek jest stuprocentowym przykładem tego, jak bezrefleksyjna widownia przyjmuje papkę z telewizora.
                • pulower8 Re: Rutkowski zatrzymany 05.12.15, 12:38
                  A twoim zdaniem policja powinna z każdym podejrzeniem i zamierzonym działaniem powinna latać po tefałenach jak Rutkowski? No tak, uciecha gawiedzi w końcu najważniejsza.
                  • thank_you Re: Rutkowski zatrzymany 05.12.15, 12:53
                    Wejdź na profil Ewy Tylman na FB - ja weszłam dzisiaj, zobaczyłam kilka tysięcy komentarzy, przeczytałam kilka z góry i od razu zamknęłam stronę.

Tak, tacy ludzie potrzebują Rutkowskiego.
                    • landora Re: Rutkowski zatrzymany 05.12.15, 12:59
                      Ta strona jest straszna. Poczytałam komentarze i już się nie dziwię, że tyle ludzi głosowało na Kukiza i PiS, i że tyle osób wierzy w zamach w Smoleńsku. Poziom głupoty tych komentatorów przekracza wszelkie normy. A każdy jest przekonany, że wie najlepiej, co się stało, i że właśnie jego komentarz doprowadzi do wyjaśnienia sprawy. I że policja nic nie robi - bo w końcu skoro nie publikują wyników co parę godzin, to znaczy, że nic nie wiedza, prawda?
                      A najlepsze są żale, że rodzina zaginionej nie uaktualnia strony i usuwa co bardziej kosmiczne komentarze.
                      • latarnia_umarlych Re: Rutkowski zatrzymany 05.12.15, 13:10
                        Dobrze, że ostrzegacie. Nie mam dziś siły na konfrontację z rzeczywistością.
                        • thank_you Re: Rutkowski zatrzymany 05.12.15, 13:20
                          Poziom oderwania od rzeczywistości i poczucia zajebistości u tych komentujących jest taki sam jak u Rutkowskiego. wink
    • riki_i Re: Rutkowski zatrzymany 05.12.15, 02:01
      rutkoś wygląda strasznie, okropnie się posunął
    • feniks_z_popiolu Re: Rutkowski zatrzymany 05.12.15, 07:19
      Ten człowiek liczy na rozgłos. Nieważne źle czy dobrze, byleby mówili. Taki rodzaj reklamy, bez wsadu pieniężnego.
    • fomica Re: Rutkowski zatrzymany 05.12.15, 10:14
      Facet ma sporo tupetu i pewnie często gra va banque. Jak sie uda to super, jak nie - trudno, niewielkie ryzyko. Tak jak w sprawie małej Madzi, gdy nie mając dowodów ani pewności wmówił matce że je ma, czyli czysty blef i ona pękła.
      Jego działania sa obliczone na popularnośc medialną, jak widać jest w tym niezły, skoro wciąz o nim mówią. Ze wzrostem popularności jego pewnośc siebie rośnie i pozwala sobie na coraz więcej.
      • wioskowy_glupek Re: Rutkowski zatrzymany 05.12.15, 11:08
        No i ok, nie zawahał się zaryzykować i przyniosło to skutek. Przecież równie dobrze mogło nie przynieść bo mogła jednak być niewinna. Jaki masz z tym problem ?
        • fomica Re: Rutkowski zatrzymany 05.12.15, 11:15
          A skąd pomysł że mam jakiś problem? Autorka wątku zadała pytanie "Wytłumaczcie mi na co ten człowiek liczył?" więc uprzejmie staram się udzielić odpowiedzi big_grin
        • landora Re: Rutkowski zatrzymany 05.12.15, 11:35
          Ja czytałam. że policja i tak już wiedziała, że to ona zabiła córkę. Rutkowski im tylko utrudnił, podsuwając jej pomysł z wypadkiem i śliskim kocykiem.
          Ja tam w jego skuteczność nie wierzę, a w obecnej sprawie jego pomysły są wprost kuriozalne. Sataniści i czarne msze, jeszcze tylko ufo brakuje.
          • antyk-acap2.0 Re: Rutkowski zatrzymany 05.12.15, 11:51
            Po pierwsze Rutkowski był w ZOMO a nie w milicji. ZOMO biło pałami a nie prowadziło śledztw. Często trafiali tam ludzie bez skrupułów. Potem założył agencję. Wybił się gdy gangi porywały dzieci biznesmenów. Dzwonił po prostu do kumpli i negocjował. Żaden z niego detektyw.
            • thank_you Re: Rutkowski zatrzymany 05.12.15, 12:33
              Najpierw były kradzieże samochodów, które Rutkowski odzyskiwał. A odzyskiwał w ten sposób, że blatował policjantów, którzy te samochody znajdowali i dawali cynk Rutkowskiemu - w ten sposób zarabiali i jedni i drudzy. Głośna sprawa z początku lat 90-tych.
    • handzia.kaziukowa Re: Rutkowski zatrzymany 05.12.15, 10:24
      ja się zawsze dziwię, na co liczą ludzie, którzy go zatrudniają. Tylko z nich idiotów robi.
    • anorektycznazdzira Re: Rutkowski zatrzymany 05.12.15, 10:28
      LOL big_grin
    • edelstein Re: Rutkowski zatrzymany 05.12.15, 11:45
      Na rozglos.Najgorsze,ze on nawet licencji nie ma,a moze macic.Fakt,czasem ma jakies przeblyski inteligencji,ale w 99% liczy sie dla niego bycie na swieczniku.Po trupach do celu nabiera nowego znaczeniatongue_out
    • asmarabis Re: Rutkowski zatrzymany 05.12.15, 14:01
      Wytlumaczcie mi prosze bo nie ogarniam. Rutkowski twierdzi ze ona zostala porwana. Po co mialby nasylac swiadka ktory twierdzi ze dziewczyna zostala wrzucona do wody skoro moze naslac swiadka twierdzacego ze widzial porywaczy?

Cos mi sie tu kupy nie trzeyma ale ematki na pewno znaja wyjasnienie i motywy dzialania Rutkoweskiego...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka