Dodaj do ulubionych

Mikołaje pracujecie?

06.12.15, 02:05
W tym roku Mikołaj poprosił mnie o dostarczenie prezentu dla mojej córki. Nie wymienił opon w saniach i ma obsówę czasową. Właśnie zrobiłam kurs na parking do auta po zakamuflowaną w bagażniku paczuszkę, położyłam pod łóżkiem nieletniej. Idąc do auta zgubiłam kapcia i wdepnęłam bosa nogą w kałużę. Wracając nie zapaliłam światła i zderzyłam się z uchylonymi drzwiami od łazienki. I jeszcze ten stres - obudzi się czy się nie obudzi... Cholernie cięzka robota to mikołajowanie! A u was jak? wink
Obserwuj wątek
    • bi_scotti Re: Mikołaje pracujecie? 06.12.15, 02:31
      smile
      U mnie jest dopiero 8:30 pm wiec Mikolaje jeszcze graja w Scrabble (maz i przyjechana na weekend Najstarsza) - czy cos ktos znajdzie w kapciach to sie dopiero okaze jutro rano ... U Najmlodszego w Whistler jeszcze wczesniej, dopiero 5:30 po poludniu wiec to, co Canada Post vel Mikolaj doniosla pewnie jeszcze czeka na nocke wink A Sredni z ukochana to juz "te sprawy" zalatwiaja bez naszego ... hmmm ... mamo-tatowego Mikolaja w udziale - ufff - przynjamniej ich staruszek ma z glowy big_grin
      https://rlv.zcache.com/off_duty_tired_santa_double_sided_ceramic_round_christmas_ornament-r3173d4cefc664f379037c3d375a18b67_x7s2y_8byvr_512.jpg
    • marusia_ogoniok_102 Re: Mikołaje pracujecie? 06.12.15, 02:34
      U mnie było trochę ciężko, bo kot się wyspał i bałam się, że mnie zaatakuje, jak będę podkładać, ja wtedy wrzasnę i z całego zabiegu bici, bo się mama obudzi big_grin
    • mariolka55 Re: Mikołaje pracujecie? 06.12.15, 02:37
      stresujaca ta robota
      ja po pracy własnie i uderzam w kimono smile
    • aurinko Re: Mikołaje pracujecie? 06.12.15, 02:38
      U mnie dzieci wiedzą, że w niedzielę dostaną prezent niespodziankę od rodziców, kilka dni temu Młoda powiedziała, że cieszy się z tego, że nie traktujemy jej jak przygłupa i nie robimy dla niej mikołajkowego cyrku, więc nie było co się tajniaczyć z prezentem.
      • bi_scotti Re: Mikołaje pracujecie? 06.12.15, 03:13
        aurinko napisała:

> Młoda powiedziała, że cieszy się z tego, że nie traktujemy jej
        > jak przygłupa i nie robimy dla niej mikołajkowego cyrku, więc nie było co się t
        > ajniaczyć z prezentem.

No worries, z tej przypadlosci tez wyrosnie! Ja tam licze na to, ze Mikolaj do moich kapci cos podrzuci tonight (bylam bardzo grzeczna dziewczynka w tym roku) i bardzo sobie cenie "mikolajkowy cyrk" - reality, wsio jasno i brak tajniaczenia to ja mam w news ... tudziez na codzien w pracy, wystarczy - w noc z 5 na 6 grudnia ma byc Mikolaj, surprise, sekrety etc! Zadnych ulg dla Mikolaja big_grin Cheers.
        • aankaa Re: Mikołaje pracujecie? 06.12.15, 03:18
          i skradanie się po nocy smile
          żeby nikt nikogo nie nakrył
      • mid.week Re: Mikołaje pracujecie? 06.12.15, 08:49
        Wiesz, moja córka już doskonale wie, że Mikołaj to rodzice, dziadkowie i reszta. Ale uwielbia poranne poszukiwania paczuszki w domu, odczytywanie listu od Mikołaja i cała tę bajkową otoczkę. W naszej rodzinie nie wyrasta się z dzieciństwa więc i ja mam frajdę z nocnego tajniaczenia się z prezentami. Uwielbiam tez ten "cyrk" który robi mój tata dzwoniąc 24 grudnia wieczorem dzwoneczkami na znak, że mozna pędzić pod choinkę i sprawdzać co kto dostał smile
    • oqoq74 Re: Mikołaje pracujecie? 06.12.15, 08:59
      Syn ma już 11 lat, wie, że Mikołaj to rodzice, sam przygotował też dla nas drobne upominki, a mimo to wyczekiwał z niecierpliwością.
      Po tym jak się już położył spać, poukładałam prezenty obok i w butach, i ze spokojem poszłam spać. Oczywiście obudziło nas myszkowanie syna i radosne okrzyki. Po czym wparował do naszej sypialni, aby nas wyściskać i ucałować.
      Lubię robić prezentysmile i dostawać też.
    • mayaalex Re: Mikołaje pracujecie? 06.12.15, 09:07
      Wczoraj ciezko ich bylo zagonic do lozka bo ubierali choinke - ale jak juz skonczyli to zasneli prawie natychmiast i moglam wszystko pieknie poustawiac w butach i dookola. Zaraz wstana, najbardziej lubie ten moment smile
    • thea19 Re: Mikołaje pracujecie? 06.12.15, 11:16
      moj syn z racji wieku wierzy w mikolaja. przypadkiem znalazl prezent mikolajkowy mocno przed czasem. jakos udalo mi sie go odebrac bez wrzasku i ukryc, wytlumaczylam, ze mikolaj mnie poprosil o kupno i musze mu oddac prezent aby mogl dostarczyc na mikolajki. wczoraj pytam sie mlodego co chce dostac (bo mu sie codziennie zmieniaja zyczenia) i wymienil skladowe tegoz prezentu, ktory kupilam. zapytalam sie mlodego, co bedzie jesli mikolaj sie pomyli i przyniesie cos innego. obrazil sie. dzis o 7 rano slysze: nie pomylil sie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka