Dodaj do ulubionych

Samochod Van doradzcie proszę

07.12.15, 08:15
W przyszlym roku kupujemy nowe auto. mamy do wyboru Golf Sportvan lub BMV Tourer 2 Active. Duża różnica w cenie. zostac przy glofie, czy zacisac pasa i kupic bmv, a koszty zwrócą sie po latach. czy któraś z was jeździła tym i tym i może doradzić.
Obserwuj wątek
    • thea19 Re: Samochod Van doradzcie proszę 07.12.15, 09:51
      jak kompakty maja sie do vanow to nie rozumiem. i na jaki zwrot kosztow po latach liczysz? przy autach nie ma czegos takiego jak zwrot kosztow bo kupilas taki a nie inny model. kazdy traci wartosc, im drozszy tym wiecej.
      ps BMW jak juz
    • majenkir Re: Samochod Van doradzcie proszę 07.12.15, 13:23
      karo.8 napisała:
      > zostac przy glofie, czy zacisac pasa i kupic
      > bmv, a koszty zwrócą sie po latach.

Jakim cudem?

Wez pod uwage rowniez koszty serwisu.
    • kota_marcowa Re: Samochod Van doradzcie proszę 07.12.15, 16:53
      Dziwne pytanie. Kupcie taki, na jaki was stać. Pamiętaj, że z czasem wartość samochodu spada, a nie rośnie.
    • babunia_wygodka Re: Samochod Van doradzcie proszę 07.12.15, 16:57
      karo.8 napisała:

> W przyszlym roku kupujemy nowe auto. mamy do wyboru Golf Sportvan lub BMV Toure
      > r 2 Active. Duża różnica w cenie. zostac przy glofie, czy zacisac pasa i kupic
      > bmv, a koszty zwrócą sie po latach. czy któraś z was jeździła tym i tym i może
      > doradzić.

Golf contra BMW? A to już wynik zależy od uprawianego areału buraków.
    • kota_marcowa Re: Samochod Van doradzcie proszę 07.12.15, 17:08
      Aha i na pewno nie kupowałabym auta, gdybym musiała zaciskać pasa albo spłacać kredyt przez kilka lat, zdecydowanie wolałabym tańszą markę i luz finansowy.
    • dyzurny_troll_forum Re: Samochod Van doradzcie proszę 07.12.15, 17:18
      Córko droga!

Samochód typu Van wygląda tak - nie mylić z Van Gogh!

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT0lLOrDfLjf2Jj2b9QLfwB17YJvAN0WKRmqn1FdezHtL3qasJY:

Nie dziękuj!
      • solejrolia Re: Samochod Van doradzcie proszę 07.12.15, 17:26
        to jest bus, samochód dostawczy inaczej mówiąc,
        a nie van.
        • dyzurny_troll_forum Re: Samochod Van doradzcie proszę 07.12.15, 17:31
          solejrolia napisała:

> to jest bus, samochód dostawczy inaczej mówiąc,
          > a nie van.

Idź może googlowi o tym zamelduj, niech poprawią:

www.google.cz/search?newwindow=1&biw=1443&bih=845&tbm=isch&sa=1&q=Van&oq=Van&gs_l=img.3..0l10.752696.754654.0.754959.7.6.1.0.0.0.73.275.6.6.0....0...1c.1.64.img..0.7.276.9hz2DtSIP60
          • solejrolia Re: Samochod Van doradzcie proszę 07.12.15, 17:38
            spojrzałeś, jaki samochód szuka dziewczyna? wyraźnie napisała van i napisała modele, a to sa vany osobowe, rodzinne, twoje zalinkowane iveco jest vanem, tyle że do wożenia gabarytów, a nie dla całej rodziny.
            kumasz?
            nie te potrzeby, nie to przeznaczenie.

coś jakby pytała o wózek, konkretnie o maclarena,a ty jej linkujesz img2.sprzedajemy.pl/540x405_wozek-dwukolowy-reczny-10767202.jpg. o co chodzi? wózek? no wózek! a że nie maclaren, i nie dziecięcy, to już wuj, google podpowiedziało, i tak ma być!
            • kota_marcowa Re: Samochod Van doradzcie proszę 07.12.15, 17:40
              Troll ma rację. To o czym wszyscy tu myślą, to minivan smile
              • dyzurny_troll_forum Re: Samochod Van doradzcie proszę 07.12.15, 17:45
                kota_marcowa napisała:

> Troll ma rację. To o czym wszyscy tu myślą, to minivan smile

Myślisz?!

www.google.cz/search?q=minivan&num=20&newwindow=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjhutqWmcrJAhWJExoKHV7JAMcQ_AUIBygB&biw=1443&bih=845
                • kota_marcowa Re: Samochod Van doradzcie proszę 07.12.15, 17:55
                  Myślę, golf sportsvan też tam jest smile
                • solejrolia Re: Samochod Van doradzcie proszę 07.12.15, 17:58
                  zalezy jak sie wpisze
                  van rodzinny
            • thea19 Re: Samochod Van doradzcie proszę 07.12.15, 18:54
              te modele co wpisala to nie sa nawet minivany a kompakty zwykle
              • majenkir Re: Samochod Van doradzcie proszę 07.12.15, 19:20
                Tez mi sie to dziwne wydalo, w obu sa zdaje sie tylko dwa rzedy siedzen....
    • karo.8 Re: Samochod Van doradzcie proszę 07.12.15, 19:18
      Kobiety jesteście niezawodne, wszystko tylko nie na temat.
      • thea19 Re: Samochod Van doradzcie proszę 07.12.15, 19:25
        jak zes zadala pytanie o vana a w opisie wymieniasz golfa to sprecyzuj czego chcesz.
      • kota_marcowa Re: Samochod Van doradzcie proszę 07.12.15, 20:23
        No ja się wypowiedziałam na temat, nie kupiłabym samochodu przy którym musiałabym zaciskać pasa albo spłacać kredyt. Nie wiem skąd sobie wymyśliłaś, że po kilku latach się zwróci, bo samochody tracą z wiekiem na wartości, a i koszty użytkowania i serwisu obu tych marek są różne.
        • thea19 Re: Samochod Van doradzcie proszę 07.12.15, 20:28
          hehe, przekladka kol z wywazeniem w serwisie bmw - 700zl tylko
    • hermenegilda_zenia Re: Samochod Van doradzcie proszę 07.12.15, 20:07
      Obydwa samochody w wersji podstawowej to golasy, przyzwoite doposażenie to kilkanaście i więcej tysięcy. Golf będzie niemtylko tańszy w zakupie, ale i w eksploatacji, strata wartości z czasem będzie mniejsza. Jeżeli juz na etapie kupna piszesz o zaciskaniu pasa to raczej BMW jest poza twoim zasięgiem, bo koszty serwisu są tez nieporównywalnie większe. kupno samochodu to nie sztuka - trzeba mieć go za co utrzymać. A vany to moim zdaniem chrysler town&counrty, dodge caravan, torota siena lub venza - to co opisałaś to takie pseudovany jak toyota verso czy vw touran.

• karo.8 Re: Samochod Van doradzcie proszę 07.12.15, 20:40
      Miałam na myśli koszty eksploatacji, które mogą sie zwrócić po latach.. dużo jeździmy. chciałam sie dowiedzieć czy BMV jest faktycznie bezawaryjne, jak o nim piszą.
      Golf Sportvan wygląda inaczej jak podstawowa wersja Golfa i jego nazwą sugerowałam sie zadając pytanie.
      • thea19 Re: Samochod Van doradzcie proszę 07.12.15, 21:16
        jak koszty eksploatacji moga sie zwrocic? serwis bedzie doplacac do niego czy na wode jezdzi? bedziesz tym samochodem zarabiac? i dlaczego uparcie piszesz bmv zamiast bmw, przeciez to niemiecki samochod
        • karo.8 Re: Samochod Van doradzcie proszę 07.12.15, 21:34
          zadałam pytanie dotyczące konkretnie dwóch modeli, i miałam nadzieję, ze wpisy będą od emamy, która takim autem sie porusza. obecnie jeździmy samochodem, ktory zakupiliśmy w salonie i sie autko wysłużyło. pali malutko. koszty serwisu, tylko niezbędne, żadnej usterki, az zal wymieniać tylko wiek juz nie ten i zapewne coś sie zacznie.

przepraszam za bmv cos mi siadło na oczy.
      • hermenegilda_zenia Re: Samochod Van doradzcie proszę 07.12.15, 21:34
        Koszt eksploatacji jest 2-3 razy wyższy w BMW, mam na myśli części i serwis, nawet przy stosowaniu zamienników. Teraz nie ma samochodów bezawaryjnych, większość jest naładowana elektroniką i ze wszystkim trzeba jechać do warsztatu, bo trzeba grzebać w sterownikach pokładowych - to nie są naprawy, które może zrobić wujek Zdzichu w swoim garażu. Powtórzę jeszcze raz, teraz samochodów bezawaryjnych już dawno nie ma - producentom nie opłaca się wypuszczać takich aut, bo na tym nie zarabiają. Ty jako klient masz wydać na serwis i naprawy, a po kilku latach kupić następny egzemplarz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka